-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Συγνώμη για το δεύτερο "στο καπάκι" post.
lap χρησιμοποίησέ το Turtle σαν Drying Aid. Όταν είναι μετά το ξέπλυμα το αυτοκινήτου να το σκουπίσεις, ψέκασέ το με το Turtle και σκούπισέ το. Έτσι θα έκανα, αν ήταν να μείνει στο ράφιΈχω την αίσθηση πως αυτή είναι η χρήση του και λάθος το διαφημίζουν ως σπρευ κερί. Είναι αυτό που λέει hybrid.
Αυτό είναι. Λένε στα σχόλια πως ειναι εύκολο στην χρήση. Τι διάολο μόνο αυτό που αγόρασα εγω δεν είναι εύκολο; Πάλι σε mild hybrid έπεσα;
Εεε λιγα με τα mild hybrid
-
Τα mufa hybrid?
-
Το ίδιο είναι..
-
-
Μάστορα και μια φορά το χρόνο καλό είναι. Εγώ μια φορά το χρόνο το κάνω γιατί δεν έχω αλοιφαδόρο. Και να είχα όμως θα έπεφτα ξερός που λέει ο λόγος γιατί το πλύσιμο και το πέρασμα με πηλό και με κερί είναι δουλειές που παίρνουν χρόνο και δε γίνονται σε μια μέρα (εγώ δηλαδή δε προλαβαίνω σε μια μέρα).
Το ποιο να το πω "επικίνδυνο" κατά τη γνώμη μου πάντα, στον καθαρισμό του βερνικιού στάδιο είναι, η χρήση του πηλού γιατί μπορεί να δημιουργήσει μικρο-γρατζουνιές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά το χρόνο.
Για την επανα-εφαρμογή του κεριού, προσωπικά ανάλογα και με την εποχή, μπορεί να επιλέξω ένα δυνατό σαμπουάν και πέρασμα με IPA για να φύγει το παλιό και πέρασμα με το νέο κερί.
Μπορεί να επιλέξω μετά το πλύσιμο και την εφαρμογή (αλλά αυτό γίνεται με το χέρι και είναι βάσανο) ενός paint cleaner και μετά την IPA και το πέρασμα του κεριού με όσες δυνάμεις θα μου έχουν απομείνει. lol
Αλέξανδρε 7,62€ τα 300cc. Η αγορά έγινε πριν δύο χρόνια. Καλά που έχω τη συσκευασία, με λίγη που τη χρησιμοποιεί το "αίσθημα" για τα νύχια δεν ξέρω γιατί lol.
-
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μάστορα και μια φορά το χρόνο καλό είναι. Εγώ μια φορά το χρόνο το κάνω γιατί δεν έχω αλοιφαδόρο. Και να είχα όμως θα έπεφτα ξερός που λέει ο λόγος γιατί το πλύσιμο και το πέρασμα με πηλό και με κερί είναι δουλειές που παίρνουν χρόνο και δε γίνονται σε μια μέρα (εγώ δηλαδή δε προλαβαίνω σε μια μέρα).
Το ποιο να το πω "επικίνδυνο" κατά τη γνώμη μου πάντα, στον καθαρισμό του βερνικιού στάδιο είναι, η χρήση του πηλού γιατί μπορεί να δημιουργήσει μικρο-γρατζουνιές. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά το χρόνο.Όντως φίλε sarantis για να κάνεις αυτές τις δουλειές σωστά θές πολύ χρόνο και η κούραση είναι μεγάλη. Εγώ ας πούμε που έχω χώρο,εργαλεία και τα πάντα όλα και πάλι ζορίζομαι. Φαντάζομαι για κάποιον που δεν έχει πιεστικό, ίσκιο, υλικά κτλ.
Αυτό που λές με τον πηλό το έχω θίξει πολλές φορές και συμφωνούμε απόλυτα.
-
Ανέτρεξα με αφορμή τον καθαρισμό του βερνικιού και που έγραψα για το ότι μπορεί να μην καθαρίσει με πηλό και να μαυρίσει το σφουγγάρι για paint cleaner, ή cleaner wax (ανάλογα τι προτιμάει ο καθένας) στην ηλεκτρονική μου "βιβλιοθήκη".
Έμαθα πολλά από όσα έχει γράψει σε φόρουμ ένας από τους καλύτερους car detailers ο Mike Phillips.
Και θυμήθηκα μία περίπτωση που είχε αναφέρει σε φόρουμ. Αφορά τη βρωμιά που εισχωρεί βαθειά στο βερνίκι. Μπορεί να πρόκειται για ακραία περίπτωση όσα δείχνει. Τα βάζω πληροφοριακά.
Αυτό που θέλει να τονίσει είναι η σημασία της χρήσης ενός paint cleaner ή cleaner wax - All In One (AIO) αλοιφής φυσικά με abrasives.
Αφού καθάρισε το βερνίκι με έναν συνθετικό πηλό (σφουγγάρι) το Nanoskin Autoscrub Pad πήγε να εφαρμόσει με τον αλοιφαδόρο την Optimum GPS (είναι AIO αλοιφή) και δείτε πως έγινε το σφουγγάρι
Υπήρχε ακόμη βρωμιά στο βερνίκι ακόμη και μετά τη χρήση του πηλού......
Γράφει συγκεκριμένα:
"Purpose and Goal = Restore Clarity & Full Richness of Color
So even if your car's paint looks clean and clear, if the car is a daily driver, parked outside at least for some portion of the day, chances are very good that over time the paint will become stained with embedded dirt and this is why periodically you want to use a cleaner/wax also called an AIO or All-In-One product. A pre-wax cleaner, also called a paint cleaner. Or a dedicated polish as all three of these categories of products will effectively remove any embedded dirt.
https://www.autogeekonline.net/forum/how-to-articles/56794-how-remove-stains-embedded-dirt-out-paint.htmlThe effect of removing embedded dirt is to restore clarity to the clear coat so you eyes can see through the clear coat to the beautiful color underneath." Mike Phillips
Και αναφέρεται και σε μία περίπτωση καθαρισμού χρώματος (μπορεί να πρόκειται για ακραίες περιπτώσεις).
Βάζω από το ίδιο post που έχει γράψει ο Mike και γράφουν και ρωτάνε διάφορα μέλη.
Αναφέρει την περίπτωση ενός μικρού φορτηγού που και σε εκείνο στον καθαρισμό διαπίστωσαν βρωμιά που δεν έφυγε με τον πηλό.
"IF the finish is well-taken care of and garage parked then the paint is likely clean.
Interestingly enough, check out the dirt we pulled out of and off of the Streetrod and keep in mind, the truck is garage kept and the paint job is less than 1 year old.
Makes you wonder what's in the air?"
Για εμένα όπως είχα γράψει. Δεν είναι μόνο η βρωμιά από το δρόμο που οι περισσότεροι σήμερα στο youtube detailers λένε.
Για εμένα είναι αυτό που αναρωτιέται και ο Mike. Υπάρχει και στον αέρα πολύ "πράμα" που κάθεται στο βερνίκι.....
Και λέει σε δύο ερωτήσεις που κάνουν μέλη του φόρουμ:
"Remember claying or using the Speedy Prep Towel, or using the Nanoskin Autoscrub Pads will remove everything off the surface and yet there can still be dirt embedded in the paint.
So if none of the above removed the dirt in the paint how would wiping with IPA do the trick?
The answer is... it won't...
You need to use a compound, polish or paint cleaner/pre-wax cleaner or a cleaner/wax.""Any quality product that abrades the paint will also clean the paint. Some products like a compound will clean by abrading, other products like a chemical paint cleaner will clean the paint by emulsifying and drawing out the dirt."
https://www.autogeekonline.net/forum/how-to-articles/56794-how-remove-stains-embedded-dirt-out-paint-2.html?s=c1e38b8b2feba902c4b8d3417ffcfc95
Νομίζω πως ένα Paint Cleaner ή κάποιο προιόν με abrasives κανει καλή δουλειά. Προσωπικά χρησιμοποιώ Paint Cleaner με Abrasives το Auto Finesse Rejuvenate
https://www.skroutz.gr/s/14255793/Auto-Finesse-Rejuvenate-250ml.html
Είναι 10ετίας τα posts στο φόρουμ το Αμερικάνικο, όμως το σκεπτικό είναι το ίδιο και οι πληροφόρηση είναι από κάποιον που έγραψε πολλά χρήσιμα πράγματα για το car detailing. Μπορεί να πληρωνόταν για να γράφει στο φόρουμ από αυτούς που έχουν το Autogeek.net που πουλάει και προϊόντα. Παλιότερα μου φαίνεται έγραφε στο φόρουμ της Meguiars.
Να σημειώσω πως άλλες οι συνθήκες στις ΗΠΑ. Περισσότερη ρύπανση ίσως του αέρα κλπ. Ο Μάστορας πιθανότατα δεν έχει τύχει όπως και πολλοί να δούνε μετά τον πηλό το σφουγγάρι γυαλίσματος μαυρισμένο.
Δεν είναι κανόνας πως μετά από τον πηλό θα μείνει και άλλη βρωμιά!!
Η αναφορά έχει να κάνει πως υπάρχει περίπτωση να μείνει, αλλά δεν είναι δεδομένο. -
Mike Philips και Autogeek είναι παλιά ιστορία. Λέει ωραία πράγματα, οκ πουλάει και κάμποσο κιόλας αλλά είναι ειλικρινής και δε το κρύβει. Οι Αμερικάνοι τις ΑΙΟ προτιμάνε να τις λένε Cleaner Wax. Και αυτές με αλοιφαδόρο δουλεύονται για καλύτερα αποτελέσματα και είναι λίγο πιο ήπιες από τις κλασσικές αλοιφές (ψιλή, χοντρή).
Για να δείς σφουγγάρι να έχει αλλάξει χρώμα από το γυάλισμα ή δουλεύεις παλιά βαφή μονής επίστρωσης ή πέρασες πάνω από λάστιχο που δεν είχες μασκάρει ή δεν έκανες σωστή απορρύπανση ή τέλος πάντων δουλεύεις με όχημα που έχει περάσει την κόλαση από ρύπους και δεν συντηρείται συχνά σαν αυτό που περιγράφει ο Μάικ ο Φίλιππας.
Αποφεύγω να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα προιόντα για πολλούς λόγους. Αν κάποιος λοιπόν χρησιμοποιήσει όξινο αφρο, αλκαλικό αφρό,πλύσιμο στο χέρι, iron remover (με σφουγγάρι) σε όλο το όχημα , tar remover και πηλό (όχι συνθετικό, κλασσικό) και τέλος ένα paint prep με σωστή τεχνική όλα τα παραπάνω ,κατά 99% είναι κομπλέ και ολοκάθαρος εκτός και αν μιλάμε για φοβερή εξαίρεση. Που και πάλι αν ακολουθήσει ο αλοιφαδόρος και με συχνή αλλαγή pads όλα καλά θα πάνε..
Ο πηλός δεν αφαιρεί τα πάντα από ρύπους, για αυτό προηγείται η χημική απορρύπανση. Το κάθε προιόν κάνει συγκεκριμένη δουλειά..
Στο δικό μου αμάξι πάντως το πλένω και τα πανια/σφουγγάρια μου βγαίνουν ολοκάθαρα επειδή το κάνω συχνά. Αν κάποιος το πλένει ανα 6μηνο αλλάζει το πράγμα..
-
Αυτό που είπε ο Mike Phillips είναι σωστό για τον αέρα, ισχύει πλέον με το παραπάνω. Από τη μια τα τζάκια και οι σόμπες, από την άλλη τα ημιτελή έργα με το χώμα που σηκώνεται από αυτά σε κάθε αεράκι, ο αέρας είναι χάλια.
-
Στο πρώτο πλύσιμο μετά το πέρασμα colinite 476s έχει νόημα να περάσω υγρό κερί (χρησιμοποιώ το autoglym aqua wax) ή να το αφήσω σε επόμενο πλύσιμο;
Το βάζω σαν επιπλέον προστασία του colinite για να κρατήσει λίγο παραπάνω αλλά και να εξισορροπήσω τη γυαλάδα μιας και το colinite εκ φύσεως δε δίνει την απόλυτη γυαλάδα. -
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στο πρώτο πλύσιμο μετά το πέρασμα colinite 476s έχει νόημα να περάσω υγρό κερί (χρησιμοποιώ το autoglym aqua wax) ή να το αφήσω σε επόμενο πλύσιμο;
Το βάζω σαν επιπλέον προστασία του colinite για να κρατήσει λίγο παραπάνω αλλά και να εξισορροπήσω τη γυαλάδα μιας και το colinite εκ φύσεως δε δίνει την απόλυτη γυαλάδα.Αυτό με τα top-αρίσματα το κάνω και εγώ έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε χωρίς να το πολυπιστεύω
Βάλε το και από τώρα και σε κάθε πλύσιμο αν θές
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΟΙ - ΛΑΜΠΕΡΟΙ ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΥΓΙΕΙΣ !!!
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Το βάζω σαν επιπλέον προστασία του colinite για να κρατήσει λίγο παραπάνω αλλά και να εξισορροπήσω τη γυαλάδα μιας και το colinite εκ φύσεως δε δίνει την απόλυτη γυαλάδα.Βάλε. Το πολύ πολύ να μην κάνει τίποτα. Αλλά και να μη βάλεις δεν τρέχει και τίποτα.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!
-
Καλή χρονιά σε όλους!
Εντόπισα στο όλο το αυτοκίνητο αυτοκίνητο άχνες/μικρές πιστίλες από χρώμα. Ήταν στο εξουσιοδοτημένο φανοποιείο για αλλαγή παρμπρίζ και προφανώς έκαναν άλλες εργασίες κοντά κι έγινε το κακό.
Ευτυχώς τον Οκτώβρη το είχα γυαλίσει με Autoglym Super Resign Polish και το είχα περάσει με Turtle Wax Seal N Shine, οπότε με το νύχι που δοκίμασα σε 1-2 σημεία, βγαίνει.
Άρα χρειάζομαι πηλό και αντίστοιχο λιπαντικό και στην συνέχεια σκέφτομαι να ολοκληρώσω με Turtle Wax ceramic car wax and polish.
Προτάσεις για πηλό και λιπαντικό; -
Πόσο αληθινό....
-
@ss_76 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλή χρονιά σε όλους!
Εντόπισα στο όλο το αυτοκίνητο αυτοκίνητο άχνες/μικρές πιστίλες από χρώμα. Ήταν στο εξουσιοδοτημένο φανοποιείο για αλλαγή παρμπρίζ και προφανώς έκαναν άλλες εργασίες κοντά κι έγινε το κακό.
Ευτυχώς τον Οκτώβρη το είχα γυαλίσει με Autoglym Super Resign Polish και το είχα περάσει με Turtle Wax Seal N Shine, οπότε με το νύχι που δοκίμασα σε 1-2 σημεία, βγαίνει.
Άρα χρειάζομαι πηλό και αντίστοιχο λιπαντικό και στην συνέχεια σκέφτομαι να ολοκληρώσω με Turtle Wax ceramic car wax and polish.
Προτάσεις για πηλό και λιπαντικό;Δεν ξέρω αν ο πηλός θα είναι αρκετός. Μπορεί να πετύχει σε μερικά σημεία, αλλά γενικά νομίζω ότι θα έχει φτωχό αποτέλεσμα. Δοκίμασέ τον για αρχή, αλλά αν δε δεις αποτέλεσμα πάνε σε πιο δραστικές μεθόδους.
Εγώ θα σου πρότεινα συνθετικό πηλό, γιατί είναι τελικά πιο εύκολος. Από λιπαντικά, έχω δοκιμάσει το immolube της carpro από το οποίο έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οι άλλοι θα σου πούνε καλύτερα.
-
Καλή χρονιά σε όλους!
Προτάσεις για πηλό και λιπαντικό;Καλή χρονιά και σε εσένα!
Το καλό είναι ότι το εντόπισες γρήγορα γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις καλό να αντιδρούμε άμεσα. Αυτά τα στίγματα και η άχνα είναι σε διάφορα σημεία στο αμάξι ή τοπικα ?
Σίγουρα θα το πέρναγα πρώτα με κάποιο Paint Cleaner και θα έβλεπα αν φεύγουνε. Προσοχή όχι επιφανειακός έλεγχος αλλα και με διαφορετικό φωτισμό να σιγουρευτείς ότι δεν έχει αφήσει κηλίδες που έχουν εισχωρήσει στο βερνίκι.
Το αμάξι έχει περάσει ποτέ πηλο ? Παλιό/νέο αμάξι? Σε ρωτάω γιατί αν έβλεπα ότι το Paint cleaner κάνει δουλειά, μετά ίσως ξαναπέρναγα srp (σχολαστικά) και τέλος.
Αν πιστεύεις ότι θέλει πηλό, ο συνθετικός είναι ταχύτερος και πιο ευκολόχρηστος αλλά ο κλασσικός πιο αποτελεσματικός , χρονοβόρος και δύσχρηστος.
Τώρα σε μάρκες χαμός γίνεται.. bilt hamber, meguiars, soft99 κτλ κτλ .Λιπαντικό θα έπαιρνα το πιο οικονομικό που θα έβρισκα.. και ο immolube που λέει ο Alexandros μια χαρά είναι
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλή χρονιά σε όλους!
Προτάσεις για πηλό και λιπαντικό;Καλή χρονιά και σε εσένα!
Το καλό είναι ότι το εντόπισες γρήγορα γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις καλό να αντιδρούμε άμεσα. Αυτά τα στίγματα και η άχνα είναι σε διάφορα σημεία στο αμάξι ή τοπικα ?
Σε διάφορα σημεία
Σίγουρα θα το πέρναγα πρώτα με κάποιο Paint Cleaner και θα έβλεπα αν φεύγουνε. Προσοχή όχι επιφανειακός έλεγχος αλλα και με διαφορετικό φωτισμό να σιγουρευτείς ότι δεν έχει αφήσει κηλίδες που έχουν εισχωρήσει στο βερνίκι.
Το αμάξι έχει περάσει ποτέ πηλο ? Παλιό/νέο αμάξι?
Είναι αυτοκίνητο 18 μηνών, τον Οκτώβρη το είχα περάσει πηλό, autoglym super resign polish και turtle wax seal n' shine
Σε ρωτάω γιατί αν έβλεπα ότι το Paint cleaner κάνει δουλειά, μετά ίσως ξαναπέρναγα srp (σχολαστικά) και τέλος.
Αν πιστεύεις ότι θέλει πηλό, ο συνθετικός είναι ταχύτερος και πιο ευκολόχρηστος αλλά ο κλασσικός πιο αποτελεσματικός , χρονοβόρος και δύσχρηστος.
Είχα χρησιμοποιήσει της AUTOGLYM. Δεν γνωρίζω αν είναι συνθετικός
Τώρα σε μάρκες χαμός γίνεται.. bilt hamber, meguiars, soft99 κτλ κτλ .Λιπαντικό θα έπαιρνα το πιο οικονομικό που θα έβρισκα.. και ο immolube που λέει ο Alexandros μια χαρά είναι
Ευχαριστώ!
-
Οκ οπότε παίξε με τα προϊόντα που ήδη έχεις. Παρε ενα λιπαντικό πηλού η αν δε ψήνεσαι το κάνεις και με σαπουνάδα. (καλύτερα το λιπαντικό)
Και ενα paint cleaner όπωσδηποτε. Εγώ έχω το Fw της koch chemie αλλά αν πας σε χρωματοπωλιο και του πεις τι θέλεις και για τι χρήση μπορεί να σου δώσει κάτι ανάλογο.
-
Πώς βγαζουμε ψιλες γρατζουνιές απο την οθονη του κλιματισμού;
Μου τις εκαναν στο πλύσιμο οι ηλιθιοι.
Μαστορα τα φωτα σου, εχω αλοιφή 3Μ για εξωτερικό γυάλισμα, να το προσπαθήσω; -
Χμμ δοκίμασε με την αλοιφή που έχεις σε ενα πανάκι μικροινας. Και στο τέλος σκούπισε με την καθαρή μεριά να φύγει η λαδιλα να δεις αν βελτιώθηκε
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ