-
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εχει καποιος να προτείνει καποιο πληντυριο που να πλενει προσεκτικά, με το χέρι και καλά υλικά σε Μαρουσι, Ν. Ιωνία, Πεύκη, Ηράκλειο, Χαλάνδρι;
Και με χέρι και προσεκτικά και με καλά υλικά!?!?! Ζητάς κάτι που δεν υπάρχει...χαχαχα!!
2 λύσεις:
- Πας σε self service πλυντήριο και το κάνεις μόνος σου
- Πας στον Μάστορα, πληρώνεις μπύρες-σουβλάκια και κάνεις το καλύτερο πλύσιμο που έχεις δει ποτέ σου!
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εχει καποιος να προτείνει καποιο πληντυριο που να πλενει προσεκτικά, με το χέρι και καλά υλικά σε Μαρουσι, Ν. Ιωνία, Πεύκη, Ηράκλειο, Χαλάνδρι;
Αυτός στην Λυκόβρυση δεν σε καλύπτει ?
Ο καλυτερος είναι αλλά δεν βρισκεις παντα ραντεβού!
Γι αυτό και ψάχνω συνειδητά κατι χειρότερο μεν αλλά πιο διαθέσιμο -
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Και με χέρι και προσεκτικά και με καλά υλικά!?!?! Ζητάς κάτι που δεν υπάρχει...χαχαχα!!
2 λύσεις:
- Πας σε self service πλυντήριο και το κάνεις μόνος σου
- Πας στον Μάστορα, πληρώνεις μπύρες-σουβλάκια και κάνεις το καλύτερο πλύσιμο που έχεις δει ποτέ σου!
Που χρόνος ρε συ Φάνη!
-
@storm said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Στις φωτογραφίες μια χαρά φαίνεται αν και δεν καταλαβαίνω και πολλά λόγω αντανακλάσεων.
Ειδικός δεν είμαι, οπότε η άποψή μου για αυτά τα θέματα είναι από την δική μου εμπειρία. Οπότε αν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται πολύ με αυτά ας αναφέρει την άποψή του. Π.χ. σίγουρα ο @mastoras78 ξέρει πολύ περισσότερα. Το κατέχει το θέμα.
Φίλε storm η απορία σου για τα υγρά πιάτων και κατά πόσο μπορεί να βλάψουν το βερνίκι με είχε απασχολήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν. Το έιχα ψάξει πρόχειρα αλλά δεν είχα βρεί κάποια πηγή που θεωρώ 100% αξιόπιστη. Δηλαδή κάποιοι το αναλύουν ότι δεν κάνει καλό να χρησιμοποιείς υγρό πιάτων όμως μιλάμε για promoters προιόντων ή εταιρίες που εμπορεύονται εξειδικευμένα καθαριστικά αυτοκινήτου. Κάνε μια αναζήτηση dish soap for car wash και θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα.
Εγώ θα σου πώ ότι τα υγρά πιάτων είναι πιο δραστικά. Υπάρχει (σοβαρή) εταιρία που πρότεινε μάλιστα πλύσιμο με υγρό πιάτων μετά από γυάλισμα με αλοιφαδόρο εφόσον ο σκοπός είναι να αφαιρεθεί η λαδίλα που αφήνει η αλοιφή ! Αλλά αυτό είναι ένα μεμονωμένο σενάριο χρήσης και όχι ο κανόνας. Υπάρχουν βέβαια και εξειδικευμένα σαμπουάν αυτοκινήτου ιδιαίτερα δραστικά και για συγκεκριμένες χρήσεις που δεν ενδείκνυνται για κάθε πλύσιμο αλλά αραιά και που. Όπως λοιπόν το αντιλαμβάνομαι για μια στο τόσο και σε αραιά διαστήματα μεταξύ τους το υγρό πιάτων δεν θα με φρέναρε. Πλέον αγοράζω σαμπουάν αυτοκινήτου ανάλογα τη χρήση που θέλω να κάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν βρώ κάτι επιπλέον να συμπληρώσω επί του θέματος θα επανέλθω. Μακάρι να είχα ξεκάθαρη απάντηση αλλά δεν..
-
Ο καλυτερος είναι αλλά δεν βρισκεις παντα ραντεβού!
Γι αυτό και ψάχνω συνειδητά κατι χειρότερο μεν αλλά πιο διαθέσιμοΔεν είχανε γράψει για έναν στο Ηράκλειο 50 σελίδες πρίν ? Πήγες σε αυτόν ? Ευχαριστημένος είχε μείνει ο φίλος που τον προτίμησε
Ωραίος ο @alex-mix με το κορόλλα, μερακλής ! Λοιπόν Άλεξ με ενα γυαλισματάκι απλό θα έφευγαν αρκετές θαμπάδες και θα έδειχνε πολύ το εργαλείο
-
Στις φωτογραφίες μια χαρά φαίνεται αν και δεν καταλαβαίνω και πολλά λόγω αντανακλάσεων.
Ειδικός δεν είμαι, οπότε η άποψή μου για αυτά τα θέματα είναι από την δική μου εμπειρία. Οπότε αν υπάρχει κάποιος που να ασχολείται πολύ με αυτά ας αναφέρει την άποψή του. Π.χ. σίγουρα ο @mastoras78 ξέρει πολύ περισσότερα. Το κατέχει το θέμα.
Φίλε storm η απορία σου για τα υγρά πιάτων και κατά πόσο μπορεί να βλάψουν το βερνίκι με είχε απασχολήσει κάποια στιγμή στο παρελθόν. Το έιχα ψάξει πρόχειρα κάποια στιγμή αλλά δεν είχα βρεί κάποια πηγή που θεωρώ 100% αξιόπιστη. Δηλαδή κάποιοι το αναλύουν ότι δεν κάνει καλό να χρησιμοποιείς υγρό πιάτων όμως μιλάμε για promoters προιόντων ή εταιρίες που εμπορεύονται εξειδικευμένα καθαριστικά αυτοκινήτου. Κάνε μια αναζήτηση dish soap for car wash και θα σου βγάλει πολλά αποτελέσματα.
Εγώ θα σου πώ ότι τα υγρά πιάτων είναι πιο δραστικά. Υπάρχει (σοβαρή) εταιρία που πρότεινε μάλιστα πλύσιμο με υγρό πιάτων μετά από γυάλισμα με αλοιφαδόρο εφόσον ο σκοπός είναι να αφαιρεθεί η λαδίλα που αφήνει η αλοιφή ! Αλλά αυτό είναι ένα μεμονωμένο σενάριο χρήσης και όχι ο κανόνας. Υπάρχουν βέβαια και εξειδικευμένα σαμπουάν αυτοκινήτου ιδιαίτερα δραστικά και για συγκεκριμένες χρήσεις που δεν ενδείκνυνται για κάθε πλύσιμο αλλά αραιά και που. Όπως λοιπόν το αντιλαμβάνομαι για μια στο τόσο και σε αραιά διαστήματα μεταξύ τους το υγρό πιάτων δεν θα με φρέναρε. Πλέον αγοράζω σαμπουάν αυτοκινήτου ανάλογα τη χρήση που θέλω να κάνω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Αν βρώ κάτι επιπλέον να συμπληρώσω επί του θέματος θα επανέλθω. Μακάρι να είχα ξεκάθαρη απάντηση αλλά δεν..
Θεωρώ ότι ακόμη και τα φτηνά σαμπουάν αυτοκινήτου (π.χ. κάτι Guard) είναι ποιο φιλικά στα χρώματα των αυτοκινήτων.
Τα απορρυπαντικά πιάτων και σκευών κουζίνας υποχρεωτικά πρέπει να είναι δραστικά για ευνόητους λόγους.Κάπου (δεν θυμάμαι που) είχα διαβάσει ότι καλή λύση για πλύσιμο αυτοκινήτων είναι και τα σαμπουάν για τα μωρά τύπου proderm που είναι ιδιαίτερα φιλικά με το δέρμα.
Αλλά είναι τόσο φτηνά τα σαμπουάν αυτοκινήτου που δεν βλέπω το λόγο κάποιος να καταφεύγει σε απορρυπαντικά πιάτων ή σαμπουάν για μωρά.
Παρακάτω τα συστατικά των AVA για μελέτη:
https://greece.sarantisgroup.com/media/euonxtxa/ava_ingredients_gr.pdf -
Θεωρώ ότι ακόμη και τα φτηνά σαμπουάν αυτοκινήτου (π.χ. κάτι Guard) είναι ποιο φιλικά στα χρώματα των αυτοκινήτων.
Τα απορρυπαντικά πιάτων και σκευών κουζίνας υποχρεωτικά πρέπει να είναι δραστικά για ευνόητους λόγους.Κάπου (δεν θυμάμαι που) είχα διαβάσει ότι καλή λύση για πλύσιμο αυτοκινήτων είναι και τα σαμπουάν για τα μωρά τύπου proderm που είναι ιδιαίτερα φιλικά με το δέρμα.
Αλλά είναι τόσο φτηνά τα σαμπουάν αυτοκινήτου που δεν βλέπω το λόγο κάποιος να καταφεύγει σε απορρυπαντικά πιάτων ή σαμπουάν για μωρά.
Παρακάτω τα συστατικά των AVA για μελέτη:
https://greece.sarantisgroup.com/media/euonxtxa/ava_ingredients_gr.pdfΈλα εδώ σε έχω, βρήκα δαύτο. Το είχα δεί παλιά αλλά το είχα ξεχάσει.Ο συγκεκριμένος τα ψάχνει πολύ τα ζητήματα αυτά.. Μιλάει για υγρό πιάτων και όχι μόνο.
Το pdf που έβαλες χρήσιμο είναι αλλά νομίζω χρειαζόμαστε το λιγότερο χημικό με εξειδίκευση στο detailing για να μας κάνει ανάλυση
Βλέπω όμως έχει και το AVA με λευκό ξύδι... Με λευκό ξύδι σε ανάμιξη με νερό κάνουμε ντού σε πολυκαιρισμένα άλατα. Φυσικά αυτή η μέθοδος δεν είναι για κάθε μέρα, είναι για καταστάσεις που δεν έχουμε άλλη επιλογή μήπως και γλιτώσουμε το γυάλισμα/διόρθωση αν τα άλατα δεν έχουν εισχωρήσει βαθιά στο βερνίκι μας.
Αρα θεωρητικά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο Ava για να απαλλαγεί από τα άλατα..
-
Με το που είδα το Swaz απλά αναρωτήθηκα...
Στο 2ο βίντεο μόλις ξεκίνησε να μιλάει για το Swaz σταμάτησα να βλέπω το βίντεο.Swaz είχα πάρει δύο μπουκάλια, έχω σπαταλήσει το ένα για διάφορες καταστάσεις μέχρι και στο πλυντήριο. Μία μπούρδα και μισή. Μεγάλη απάτη. Μου έχει μείνει το ένα μπουκάλι και κάθομαι και το κοιτώ.
Από εκεί και πέρα μου κάνει εντύπωση που ο τύπος επικεντρώνεται στη βαφή και στο βερνίκι.
Ένα αυτοκίνητο όμως εκτός από τις βαμμένες επιφάνειες έχει γυάλινες, έχει πλαστικές άβαφες επιφάνειες, έχει διάφανα πλαστικά, έχει σημεία με λάστιχα, έχει σιδερένια ψευτοβαμμένα σημεία (π.χ. βάσεις μάκτρων), έχει ράγες πλαστικές στην οροφή, έχει από όλα.Το βερνίκι προστατεύει την βαφή. ok.
Τα υπόλοιπα πως προστατεύονται;Άποψή μου; Ξίδια, σόδες, χλωριούχα καθαριστικά, καθαριστικά με οξέα καλό είναι να αποφεύγονται στο καθαρισμό του αυτοκινήτου.
Τα άλατα εγώ (όταν κάποτε έπλενα τα αυτοκίνητά μου) τα αφαιρούσα με ειδικά καθαριστικά αυτοκινήτου που ήταν για άλατα και σκληρές βρωμιές. Πανάκι μαλακό, ποτισμένο σε μία άκρη και φιλικό χάιδεμα...
Detailer δεν είμαι, απλά έψαχνα να βρω τρόπους για να μην "πληγώνω" τα αυτοκίνητα. Και λάθη έχω κάνει και πειράματα πολλά που δεν είχαν καλό αποτέλεσμα.
Ωραίες όμως εποχές...Ότι έβρισκα το αγόραζα.Τι μου έμεινε τελικά από όλα αυτά; Μία ντουλάπα γεμάτη καθαριστικά και χημικά προϊόντα. Κάθομαι και τα βλέπω και αναπολώ το παρελθόν.
-
Με το που είδα το Swaz απλά αναρωτήθηκα...
Στο 2ο βίντεο μόλις ξεκίνησε να μιλάει για το Swaz σταμάτησα να βλέπω το βίντεο.Swaz είχα πάρει δύο μπουκάλια, έχω σπαταλήσει το ένα για διάφορες καταστάσεις μέχρι και στο πλυντήριο. Μία μπούρδα και μισή. Μεγάλη απάτη. Μου έχει μείνει το ένα μπουκάλι και κάθομαι και το κοιτώ.
Από εκεί και πέρα μου κάνει εντύπωση που ο τύπος επικεντρώνεται στη βαφή και στο βερνίκι.
Ένα αυτοκίνητο όμως εκτός από τις βαμμένες επιφάνειες έχει γυάλινες, έχει πλαστικές άβαφες επιφάνειες, έχει διάφανα πλαστικά, έχει σημεία με λάστιχα, έχει σιδερένια ψευτοβαμμένα σημεία (π.χ. βάσεις μάκτρων), έχει ράγες πλαστικές στην οροφή, έχει από όλα.Το βερνίκι προστατεύει την βαφή. ok.
Τα υπόλοιπα πως προστατεύονται;Κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμη η συνδρομή τέτοιων βίντεο όπως και η προσωπική άποψη του καθενός. Όλα έχουν αξία, έστω και μισή πληροφορία να είναι αξιόπιστη μας βοηθάει στην εξαγωγή συμπερασμάτων. Σωστή η παρατήρηση ότι μιλάει περισσότερο για το βερνίκι και δεν αναφέρεται στις υπόλοιπες επιφάνειες.
Άποψή μου; Ξίδια, σόδες, χλωριούχα καθαριστικά, καθαριστικά με οξέα καλό είναι να αποφεύγονται στο καθαρισμό του αυτοκινήτου.
Τα άλατα εγώ (όταν κάποτε έπλενα τα αυτοκίνητά μου) τα αφαιρούσα με ειδικά καθαριστικά αυτοκινήτου που ήταν για άλατα και σκληρές βρωμιές. Πανάκι μαλακό, ποτισμένο σε μία άκρη και φιλικό χάιδεμα...
Και σε αυτό με βρίσκεις σύμφωνο. Καλό είναι να αποφεύγουμε τα βαριά καθαριστικά και όταν χρειαστούμε κάτι πιο δραστικό να είναι σχεδιασμένο για χρήση σε αυτοκίνητα. Και πάλι όμως τα τελευταία έχουν συγκεκριμένες οδηγίες χρήσης που αν τις παραβλέψουμε μπορεί να κάνουμε ζημιά. Για παράδειγμα να τα χρησιμοποιήσουμε κάτω από τον ήλιο, να μην τα ξεπλύνουμε σχολαστικά και άλλα. Νομοτελειακά κάθε τόσο θα χρειαστούμε και πιο δύνατα προιόντα. Τα φυσικά στοιχεία και κάθε λογής ρύπος είναι δεδομένα.
Εμένα η προσέγγιση μου είναι ο ηπιότερος δρόμος και σταδιακά κλιμακώνω αν χρειαστεί. Στο παράδειγμα που σου έφερα με τα άλατα, το προιόν που ήταν σχεδιασμένο για αυτά δεν τα κατάφερνε σε σχέση με το λευκό ξύδι/νερό που δοκίμασα έπειτα. Για αυτό ποτέ δεν λέω ποτέ και είμαι ανοικτός σε προτάσεις πάντα σε λογικά πλαίσια.
Detailer δεν είμαι, απλά έψαχνα να βρω τρόπους για να μην "πληγώνω" τα αυτοκίνητα. Και λάθη έχω κάνει και πειράματα πολλά που δεν είχαν καλό αποτέλεσμα.
Ωραίες όμως εποχές...Ότι έβρισκα το αγόραζα.Τι μου έμεινε τελικά από όλα αυτά; Μία ντουλάπα γεμάτη καθαριστικά και χημικά προϊόντα. Κάθομαι και τα βλέπω και αναπολώ το παρελθόν.
Χαχα εγώ να δείς τι είχα μαζέψει στις πρώτες μου απόπειρες περιποίησης του αυτοκινήτου. Καταρχάς αγόραζα ότι μου γυάλιζε στο ράφι και δεν είχα ιδέα πώς να πλύνω σωστά το αυτοκίνητο. Ε με τον καιρό διαβάζοντας και αφιερώνοντας χρόνο αντιλαμβανόμουν τι μπούρδες είχα αγοράσει.. Αναρωτιέμαι που να βρίσκεται η κούτα με όλη αυτή τη σαβούρα..
-
Εβαλα σημερα για 1η φορα καθαριστικο ζαντων τηε Κ2 το μαυρο στο corolla ,κορυφη και παμφθηνο,μιλαμε εκανε δουλεια.Αυτο που δεν παλευεται ομως ειναι η μυρωδια μιλαμε για μποχα σαν καψαλισμενο κοτοπουλο και δεν ειναι που βρωμουσε εκεινη την ωρα ειναι που ακομα και τωρα υστερα απο 7 ωρες υπαρχει στο σημειο μια ελαφρια πολυ ελαφρια μποχα στην ασφαλτο
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
.Αυτο που δεν παλευεται ομως ειναι η μυρωδια μιλαμε για μποχα σαν καψαλισμενο κοτοπουλο
Στειλε λινκ , δεν με ενδιαφέρει για τις ζάντες, για δίαιτα το θέλω μπας και βρωμάει το φαγητο και σταματήσω να τρώω σαν να μην υπάρχει αυριο και χασω κανα κιλό
αν και καψαλισμένο κοτόπουλο αν πεινάω το ξεσκίζω
-
@cirus said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
.Αυτο που δεν παλευεται ομως ειναι η μυρωδια μιλαμε για μποχα σαν καψαλισμενο κοτοπουλο
Στειλε λινκ , δεν με ενδιαφέρει για τις ζάντες, για δίαιτα το θέλω μπας και βρωμάει το φαγητο και σταματήσω να τρώω σαν να μην υπάρχει αυριο και χασω κανα κιλό
Ελα ρε φιλε που εισαι ημουν ετοιμος να βγαλω puma alert
-
Εβαλα σημερα για 1η φορα καθαριστικο ζαντων τηε Κ2 το μαυρο στο corolla ,κορυφη και παμφθηνο,μιλαμε εκανε δουλεια.Αυτο που δεν παλευεται ομως ειναι η μυρωδια μιλαμε για μποχα σαν καψαλισμενο κοτοπουλο και δεν ειναι που βρωμουσε εκεινη την ωρα ειναι που ακομα και τωρα υστερα απο 7 ωρες υπαρχει στο σημειο μια ελαφρια πολυ ελαφρια μποχα στην ασφαλτο
Αδερφέ αν μύριζε σαν καψαλισμένο κοτόπουλο είσαι καλά! Εμένα ένα ανάλογο που έχω μυρίζει σκέτος θάνατος . Είναι το μόνο προιόν που το έχω τυλιγμένο σφιχτά με διπλή σακούλα και εκτός εσωτερικού κουτιού στο γκαράζ. Η μπόχα στο πλακάκι επίσης θέλει καμιά μέρα να φύγει. Φαντάζομαι το ξέπλυνες πάρα πολύ καλά.. α και δεν είναι για συνέχεια..
Τσίρος γουέαρ αρ γιού.. πλένε αμάξια να κινείσαι λίγο παραπάνω να κρατιέσαι σε φόρμα..
Άκου puma alert
-
εγραψα ταξιδιωτικό, κοίτα σε puma forum
-
Αδερφέ αν μύριζε σαν καψαλισμένο κοτόπουλο είσαι καλά! Εμένα ένα ανάλογο που έχω μυρίζει σκέτος θάνατος . Είναι το μόνο προιόν που το έχω τυλιγμένο σφιχτά με διπλή σακούλα και εκτός εσωτερικού κουτιού στο γκαράζ. Η μπόχα στο πλακάκι επίσης θέλει καμιά μέρα να φύγει. Φαντάζομαι το ξέπλυνες πάρα πολύ καλά.. α και δεν είναι για συνέχεια..
Τσίρος γουέαρ αρ γιού.. πλένε αμάξια να κινείσαι λίγο παραπάνω να κρατιέσαι σε φόρμα..
Άκου puma alert
Ναι το επλυνα με πιεστικο το σημειο ,εξω στο δρομο το επλυνα.Εννοειται οχι για συνεχεια,αλλα φιλε μιλαμε οι ζαντες καταμαυρες ψεκασα οπως ηταν στεγνες σε δευτερολεπτα αλλαξε χρωμα ξεβγαλμα καθαρες,οκ με 2η φορα θα γινοταν λαμπικο .Ειδες ομως τις φωτο.
Και ειναι και φθηνο.Για κοιτα η Κ2 που κανει προσπεραση στην meguiars -
εγραψα ταξιδιωτικό, κοίτα σε puma forum
Αυτο διαβαζω τοση ωρα
-
Σχετικά με το κόκκινο χρώμα. Νομίζω πως είναι από τα ποιο ευαίσθητα χρώματα. Βασικά δεν ξέρω αν ισχύει ότι ίσχυε παλιά. Το κόκκινο χρώμα είναι απλής βαφής με την έννοια πως δεν έχει μέσα μέταλλο, δηλαδή δεν είναι μεταλλικό. Θεωρητικά από όσο θυμάμαι, το μεταλλικό χρώμα, όσο περισσότερο μέταλλο έχει, τόσο περισσότερο αντέχει γιατί τα περισσότερα ρινίσματα μετάλλου στο χρώμα, συντελούν ακόμη περισσότερο στην αντανάκλαση του ηλίου, οπότε περισσότερο μέταλλο, σημαίνει περισσότερη προστασία. Αν τα θυμάμαι καλά.
Στο μη μεταλλικό χρώμα που είναι το κόκκινο και ειδικά το κόκκινο, ευκολότερα ξεθωριάζει. Ίσως ξεθώριασε το κόκκινο και λόγω του ότι ήταν κόκκινο, χώρια από το πλύσιμο με υγρό για πιάτα.
Αν μπει μέταλλο στο κόκκινο, τότε γίνεται βυσσινί το χρώμα. Το κόκκινο βέβαια της Φερράρι σε ποιότητα δεν είναι ίδιο με το κόκκινο μιας άλλης μάρκας πολύ, πολύ φθηνότερης από μία Φερράρι.
Σε αυτοκίνητα με έτος κατασκευής 80 με 90, τα έπλενα και με υγρό πιάτων και με κάτι που δεν είδα να το γράφει κάποιος. Με σαμπουάν για τα μαλλιά....Το Guard ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 το πρώτο σαμπουάν που πήρα για αυτοκίνητο. Πολύ καλό για τα χρήματά του ήταν.
Πριν καιρό είχα δει για wax strip και είδα δύο detailers να χρησιμοποιούν και κάτι που πριν πολύ λίγα χρόνια, αποτρέπαμε να το κάνουν. Χρησιμοποιήσαν και υγρό πιάτων και το θεώρησαν ασφαλές από τη στιγμή (από όσο κατάλαβα) που δεν κάνει ζημιά στο δέρμα.
Θα βάλω τα βίντεο στο τέλος. Σχετικά με το clay mitt που έψαχνα....Είδα τρία βίντεο για το clay mitt της Farecla. Είδα στο Αγγλικό Amazon να έχει πολύ καλές κριτικές και κατέληξα σε αυτό.
Όμως, στο βίντεο του Forensic Detailing λέει ο δεν ξέρω πως τον λένε αν και τον παρακολουθώ χρόνια κάτι για τον συνθετικό πηλό που δεν ήξερα.
Βασικά Mastora κάποια στιγμή θέλω να πω κάποια και για το βίντεο που μου πρότεινες να δω με το νέου τύπου claymitt που έχει τρυπούλες. Φοβήθηκα να αγοράσω του Aliexpress που μου πρότεινες. Έψαξα σε αυτού του τύπου με τρύπες στα Amazon. Είχε αν θυμάμαι της Work Stuff αλλά έβγαινε ακριβό....Πιστεύω όπως λέει και το βίντεο που παρέθεσες πως οι τρύπες, συντελούν στο να απομακρύνονται καλύτερα οι επικαθήσεις από τον συνθετικό πηλό και να μην κολάνε τόσο πολλές όσες στους κλασικούς χωρίς τρύπες.
Αυτά τα κλασικά εδώ και καμιά 10ετία συνθετικά claymitts ή towelmitts, όπως λέει και ο Forensic Detailing έχουν το καλό να κάνεις γρήγορα τη δουλειά σου. Έχουν όμως ένα μειονέκτημα. Να μη ξεκολλάνε από τον πηλό όλες οι επικαθήσεις, όταν τα ξεπλένεις. Αυτές μπορεί μετά από τις χρήσεις να αυξηθούν και να γίνουν πολλές και να δημιουργήσουν θέμα στο βερνίκι. Οπότε αυτού του είδους οι πηλοί καλό είναι μετά από (ανάλογα και το πόσο "βρώμικο" είναι το βερνίκι) 3 καθαρίσματα του αυτοκινήτου, να πετιούνται.
Δηλαδή ναμην περιμένεις να λιώσει αυτό το μαύρο σαν καουτσούκ του συνθετικού πηλού για να πετάξεις το claymitt, claytowel.
Εξάλλου, ένα claymitt να κάνει 18 ευρώ; Για 3 καθαρισμούς δε βγαίνει και πανάκριβο. Αν θες το κρατάς και για 5 και για όσο αντέξει το υλικό.
Με 200 γραμμάρια πηλό, μπορείς να κάνεις 3 καθαρισμούς χωρίς ιδαιέτερη κούραση και χωρίς το άγχος μη σου πέσει ο πηλός γιατί μετά είναι για πέταμα; Δε θα σταματήσω βέβαια να έχω στην άκρη και τον κλασικό πηλό για να βλέπω αν έχει απομείνει τίποτα μετά τη χρήση του συνθετικού (και οι δύο συνθετικοί είναι, αλλά παλιά τον πηλό σε μπάρα τον λέγαμε απλά πηλό, μέχρι που αν θυμάμαι η nanoskin έβγαλε τον συνθετικό πηλό).
Είναι καλό για lubricant ένα κλασικό lubricant ή το ONR ή το Carpo Ech20 ή σαπουνόνερο. Δεν το είχα σκεφτεί για το κλασικό lubricant. Ο Forensic το αποφεύγει μάλλον λόγω λαδίλας μεγάλης και περισσότερης μετά δουλειάς για να φύγει.....Αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος (όπως της Αγγλίας συγκεκριμένα λέει) που το νερό δεν στεγνώνει εύκολα (μην μπλέξουμε με water spots) είναι καλό το νερό με σαμπουάν αυτοκινήτου. Κοιτούσα, το Carpro Immolube κάνει 11 ευρό, της Autofiness που το είχα πάρει στα 9 ευρώ, έκτοξεύτηκε κοντά στα 12μιση με 13 (στα 500ml οι συσκευασίες), τεσπα αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, δεν είναι για πειράματα με το σαπουνόνερο. Lubricant ή ένα καλό Quick Detailer όπως της Autoglym, Meguiars ή όποιος έχει ONR, Ech2o. Έχει καεί άσχημα η γούνα μου από βλακείες μου που κατέληξαν σε waterspots και να δω τι θα τις κάνω....
Δε θυμάμαι αν ο γιεμ έγραψε για το χρώμα του Οπελ που σε κουτσουλιά αν δεν την προλάβεις στο μισάωρο, σου αφήνει θαμπάδα. Αυτό παθαίνω στο Astra H. Αν μείνει μισή - μία ώρα και έχει λιακάδα, την έκατσα τη βάρκα. Απαράδεκτο, όταν σε Focus του 2012 το βερνίκι του δεν καταλαβαίνει τίποτα που λέει ο λόγος.
Όμως!! Ας κοιτάξει πόσο μέταλλο έχει το χρώμα του Άστρα και πόσο του Focus που χαίρομαι να κάθομαι και να κοιτώ πόσο μέταλλο έχουν βάλει μέσα στο χρώμα. Δέκα χρόνια στον ήλιο, το χρώμα είναι σαν καινούργιο και το ίδιο και τα φανάρια του (άσχετο με το χρώμα). Μου φαίνεται και τα δύο αυτοκίνητα έχουν σε σκληρότητα Medium βερνίκι. Δηλαδή που να είχε και soft το Astra H (δεν ξέρω για τα προηγούμενα ή επόμενα μοντέλα).
Για το φίλο που είπε πως η BMW έχει καλό χρώμα αλλά με την ιδιαιτερότητα πως το βερνίκι έχει orange δε θυμάμαι τη συνέχεια στα αγγλικά lol Το αναφέρει μου φαίνεται στο βίντεο για τη Farecla και ο Forensic.
Μία ιδέα που δεν την έχω κάνει. Για ποιο δυνατό πλύσιμο μαζί με το σαμπουάν αυτοκινήτου να μπει και μία μικρή ποσότητα από υγρό πιάτων....
https://www.youtube.com/watch?v=rWo7jZ6bSWc
https://www.youtube.com/watch?v=063WZfc7qSg
Youtube Video -
Ειχα κοκκινο το 108... αν παραβλέψω οτι η leaseplan μου το χρέωσε ως μεταλλικο παρότι δεν ήταν (ούτε απέξω από δαύτους) το χρώμα ήταν απλό και χάλια!
Σε 4 χρόνια είχε γίνει για πεταμα!
Αραχνη, θαμπάδα κλπ ..
Χωρις προσοχή μεν γιατι ήταν leasing αλλά και την περλα γιαρις δεν προσεχω το ίδιο και στα διπλά σχεδόν χρόνια πρέπει να πεσει ο ήλιος υπό συγκεκριμένη γωνία για να δεις το spiderman! -
Όποιο χρώμα έχει μέσα του το κίτρινο ξεθωριάζει με της υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου.
Εκτός του λευκου που και αυτό μέσα έχει και κίτρινο οπως και όλα τα υπόλοιπα χρώματα.
-
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Σχετικά με το κόκκινο χρώμα. Νομίζω πως είναι από τα ποιο ευαίσθητα χρώματα. Βασικά δεν ξέρω αν ισχύει ότι ίσχυε παλιά. Το κόκκινο χρώμα είναι απλής βαφής με την έννοια πως δεν έχει μέσα μέταλλο, δηλαδή δεν είναι μεταλλικό. Θεωρητικά από όσο θυμάμαι, το μεταλλικό χρώμα, όσο περισσότερο μέταλλο έχει, τόσο περισσότερο αντέχει γιατί τα περισσότερα ρινίσματα μετάλλου στο χρώμα, συντελούν ακόμη περισσότερο στην αντανάκλαση του ηλίου, οπότε περισσότερο μέταλλο, σημαίνει περισσότερη προστασία. Αν τα θυμάμαι καλά.
Στο μη μεταλλικό χρώμα που είναι το κόκκινο και ειδικά το κόκκινο, ευκολότερα ξεθωριάζει. Ίσως ξεθώριασε το κόκκινο και λόγω του ότι ήταν κόκκινο, χώρια από το πλύσιμο με υγρό για πιάτα.
Αν μπει μέταλλο στο κόκκινο, τότε γίνεται βυσσινί το χρώμα. Το κόκκινο βέβαια της Φερράρι σε ποιότητα δεν είναι ίδιο με το κόκκινο μιας άλλης μάρκας πολύ, πολύ φθηνότερης από μία Φερράρι.
Σε αυτοκίνητα με έτος κατασκευής 80 με 90, τα έπλενα και με υγρό πιάτων και με κάτι που δεν είδα να το γράφει κάποιος. Με σαμπουάν για τα μαλλιά....Το Guard ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 το πρώτο σαμπουάν που πήρα για αυτοκίνητο. Πολύ καλό για τα χρήματά του ήταν.Σαράντη για το κόκκινο χρώμα τα ίδια πάνω κάτω έχω ακούσει, ότι είναι πιο ευαίσθητο. Το πρώτο μου αμάξι μάλιστα που ήταν τσίγκος sporting σε κόκκινο μου το είχανε ξαναβάψει στην εγγύηση. Βέβαια μιλάμε για 1996. Το είχα αφήσει κάτω από δεντρο και το είχανε λούσει περιστέρια παντού. Μάλλον άργησα να ασχολήθώ μαζί του και έγινε τρελή ζημιά στο χρώμα, το είχε περάσει όλο το βερνίκι και είχε φάει το χρώμα.
Πριν καιρό είχα δει για wax strip και είδα δύο detailers να χρησιμοποιούν και κάτι που πριν πολύ λίγα χρόνια, αποτρέπαμε να το κάνουν. Χρησιμοποιήσαν και υγρό πιάτων και το θεώρησαν ασφαλές από τη στιγμή (από όσο κατάλαβα) που δεν κάνει ζημιά στο δέρμα.
Θα βάλω τα βίντεο στο τέλος. Σχετικά με το clay mitt που έψαχνα....Είδα τρία βίντεο για το clay mitt της Farecla. Είδα στο Αγγλικό Amazon να έχει πολύ καλές κριτικές και κατέληξα σε αυτό.
Όμως, στο βίντεο του Forensic Detailing λέει ο δεν ξέρω πως τον λένε αν και τον παρακολουθώ χρόνια κάτι για τον συνθετικό πηλό που δεν ήξερα.
Βασικά Mastora κάποια στιγμή θέλω να πω κάποια και για το βίντεο που μου πρότεινες να δω με το νέου τύπου claymitt που έχει τρυπούλες. Φοβήθηκα να αγοράσω του Aliexpress που μου πρότεινες. Έψαξα σε αυτού του τύπου με τρύπες στα Amazon. Είχε αν θυμάμαι της Work Stuff αλλά έβγαινε ακριβό....Πιστεύω όπως λέει και το βίντεο που παρέθεσες πως οι τρύπες, συντελούν στο να απομακρύνονται καλύτερα οι επικαθήσεις από τον συνθετικό πηλό και να μην κολάνε τόσο πολλές όσες στους κλασικούς χωρίς τρύπες.
Αυτά τα κλασικά εδώ και καμιά 10ετία συνθετικά claymitts ή towelmitts, όπως λέει και ο Forensic Detailing έχουν το καλό να κάνεις γρήγορα τη δουλειά σου. Έχουν όμως ένα μειονέκτημα. Να μη ξεκολλάνε από τον πηλό όλες οι επικαθήσεις, όταν τα ξεπλένεις. Αυτές μπορεί μετά από τις χρήσεις να αυξηθούν και να γίνουν πολλές και να δημιουργήσουν θέμα στο βερνίκι. Οπότε αυτού του είδους οι πηλοί καλό είναι μετά από (ανάλογα και το πόσο "βρώμικο" είναι το βερνίκι) 3 καθαρίσματα του αυτοκινήτου, να πετιούνται.
Δηλαδή ναμην περιμένεις να λιώσει αυτό το μαύρο σαν καουτσούκ του συνθετικού πηλού για να πετάξεις το claymitt, claytowel.
Εξάλλου, ένα claymitt να κάνει 18 ευρώ; Για 3 καθαρισμούς δε βγαίνει και πανάκριβο. Αν θες το κρατάς και για 5 και για όσο αντέξει το υλικό.Υπάρχει μια διαφορά στα γάντια συνθετικού πηλού και τις πετσέτες. Γάντι για την ώρα δεν έχω δεί με κυψέλλες. Για την αντοχή πάντως το δικό μου και μετά από παραπάνω από τρεις χρήσεις δείχνει σε άριστη κατάσταση. Nομίζω ότι είναι όντως vfm με τα θετικά και αρνητικά που έχουμε επισημάνει.
Με 200 γραμμάρια πηλό, μπορείς να κάνεις 3 καθαρισμούς χωρίς ιδαιέτερη κούραση και χωρίς το άγχος μη σου πέσει ο πηλός γιατί μετά είναι για πέταμα; Δε θα σταματήσω βέβαια να έχω στην άκρη και τον κλασικό πηλό για να βλέπω αν έχει απομείνει τίποτα μετά τη χρήση του συνθετικού (και οι δύο συνθετικοί είναι, αλλά παλιά τον πηλό σε μπάρα τον λέγαμε απλά πηλό, μέχρι που αν θυμάμαι η nanoskin έβγαλε τον συνθετικό πηλό).
Είναι καλό για lubricant ένα κλασικό lubricant ή το ONR ή το Carpo Ech20 ή σαπουνόνερο. Δεν το είχα σκεφτεί για το κλασικό lubricant. Ο Forensic το αποφεύγει μάλλον λόγω λαδίλας μεγάλης και περισσότερης μετά δουλειάς για να φύγει.....Αν ο καιρός είναι συννεφιασμένος (όπως της Αγγλίας συγκεκριμένα λέει) που το νερό δεν στεγνώνει εύκολα (μην μπλέξουμε με water spots) είναι καλό το νερό με σαμπουάν αυτοκινήτου. Κοιτούσα, το Carpro Immolube κάνει 11 ευρό, της Autofiness που το είχα πάρει στα 9 ευρώ, έκτοξεύτηκε κοντά στα 12μιση με 13 (στα 500ml οι συσκευασίες), τεσπα αν ο καιρός δεν το επιτρέπει, δεν είναι για πειράματα με το σαπουνόνερο. Lubricant ή ένα καλό Quick Detailer όπως της Autoglym, Meguiars ή όποιος έχει ONR, Ech2o. Έχει καεί άσχημα η γούνα μου από βλακείες μου που κατέληξαν σε waterspots και να δω τι θα τις κάνω....Είμαι υπερ του λιπαντικού πηλού, είτε ONR είτε εξειδικευμένο προιόν. Επίσης γνώμη μου είναι ότι στην μηχανική απορρύπανση όπως ο πηλός, πάντα πρέπει να υπάρχει η εναλλακτική του γυαλίσματος έστω και με το χέρι. Και ένα water spot remover καλό είναι να υπάρχει, εμένα μου έχει χρειαστεί.
Δε θυμάμαι αν ο γιεμ έγραψε για το χρώμα του Οπελ που σε κουτσουλιά αν δεν την προλάβεις στο μισάωρο, σου αφήνει θαμπάδα. Αυτό παθαίνω στο Astra H. Αν μείνει μισή - μία ώρα και έχει λιακάδα, την έκατσα τη βάρκα. Απαράδεκτο, όταν σε Focus του 2012 το βερνίκι του δεν καταλαβαίνει τίποτα που λέει ο λόγος.
Όμως!! Ας κοιτάξει πόσο μέταλλο έχει το χρώμα του Άστρα και πόσο του Focus που χαίρομαι να κάθομαι και να κοιτώ πόσο μέταλλο έχουν βάλει μέσα στο χρώμα. Δέκα χρόνια στον ήλιο, το χρώμα είναι σαν καινούργιο και το ίδιο και τα φανάρια του (άσχετο με το χρώμα). Μου φαίνεται και τα δύο αυτοκίνητα έχουν σε σκληρότητα Medium βερνίκι. Δηλαδή που να είχε και soft το Astra H (δεν ξέρω για τα προηγούμενα ή επόμενα μοντέλα).
Για το φίλο που είπε πως η BMW έχει καλό χρώμα αλλά με την ιδιαιτερότητα πως το βερνίκι έχει orange δε θυμάμαι τη συνέχεια στα αγγλικά lol Το αναφέρει μου φαίνεται στο βίντεο για τη Farecla και ο Forensic.
Μία ιδέα που δεν την έχω κάνει. Για ποιο δυνατό πλύσιμο μαζί με το σαμπουάν αυτοκινήτου να μπει και μία μικρή ποσότητα από υγρό πιάτων....
https://www.youtube.com/watch?v=rWo7jZ6bSWc
https://www.youtube.com/watch?v=063WZfc7qSg
Youtube VideoΟ Forensic, John λέγεται. Γενικά δίνει καλές συμβουλές και το ψυρίζει πολύ. Ίσως λίγο παραπάνω από όσο θα ήθελα αλλά τον παρακολουθώ όσο μπορώ. και εσένα δύσκολα σε παρακολουθώ με τόσα πολλά που γράφεις χαχαχα. Μην με ακούς συνέχισε έτσι
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ