-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μάστορας αν στήσω κανένα υπολογιστή με cs θα σου πω να παίξουμε. Αν θέλουν να μπουν και άλλα παιδιά. Θα έχει πλάκα.
Βρε αστο cs και ελα να πιουμε κανα καφε
-
Ωραία τα λετε…σας διαβάζω πινοντας καφε σε ενα πλυντηριο, αυτα με τις βουρτσες και τα χιλιοχρησιμοποιημένα πανια στεγνωματος…χαχα! Βαριεμαι να το πλυνω μονος σημερα, ειδικα μεσα. Τον αλλο μηνα παλι μονος μου.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ωραία τα λετε…σας διαβάζω πινοντας καφε σε ενα πλυντηριο, αυτα με τις βουρτσες και τα χιλιοχρησιμοποιημένα πανια στεγνωματος…χαχα! Βαριεμαι να το πλυνω μονος σημερα, ειδικα μεσα. Τον αλλο μηνα παλι μονος μου.
Εγω αυριο αν κρατησει εχει εξωτερικο πλυσιμο
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπόν, αυτές τις ημέρες παρέλαβα τον αλοιφαδόρο μου κατόπιν καθοδηγήσεως του @mastoras78
Τα αντικείμενα ήταν τα εξής:
- αλοιφαδόρος της galax pro στα 850 watt. (τιμή 70 ευρώ με μεταφορικά). Να σημειώσω ότι ήταν λίγο ανοικτή η συσκευασία και ο κουριεράς μου έσκασε ένα συνωμοτικό χαμόγελο όταν μου τον έδωσε.
- Δύο πλάκες της maxshine 5ιντσών και 3ιντσών.
- Δύο ζεύγη pads της rupes για τις παραπάνω πλάκες.
- Ένα μπουκάλι uno protect της rupes.
Προς το παρόν, επειδή έχει κρύο, απλά ψάχνω και μαθαίνω για να βελτιώσω το θεωρητικό μου υπόβαθρο και φυσικά όλα όσα βλέπω και μαθαίνω χρειάζονται.
Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και καλοδούλευτος να είναι. Καλή αρχή στην νέα πτυχή του χόμπυ σου. Καλά να είμαστε να τα λέμε και να ανταλλάζουμε απόψεις και εμπειρίες!
Αναζητούμε τον επόμενο
Πλάκα κάνεις. Εσύ με ευχαριστείς βρε; Που κάθισες εκείνο το δύωρο-τρίωρο και καθόμασταν και βλέπαμε τι θα πάρω και από πού είναι πιο φθηνά...
Δική μου η ευγνωμοσύνη!
-
Μάστορας αν στήσω κανένα υπολογιστή με cs θα σου πω να παίξουμε. Αν θέλουν να μπουν και άλλα παιδιά. Θα έχει πλάκα.
Θα κατεβάσω CS να μπούμε να παίξουμε ναι.. και θα σε κάνουμε track μέσω της ip με μισθωμένους ταιβανούς χαααακεερρρς .. και θα στείλουμε τον Άλεξ συστημένο σπίτι σου να σε απαγάγει και να πάτε για καφέ.. και θα έρθουμε και οι υπόλοιποι να ξέρεις.. Σε ψάχνουμε !
@alexandros-s Δε κάνει τίποτα
-
Χαχα θα βρεθούμε ρε σεις.
Το καλοκαίρι πέρασα έξω από Άρτα και έλεγα να γράψω στον Άλεξ. Αλλά έπρεπε να πάμε για μπάνιο και δεν έφτανε η ώρα. Σόρρυ Άλεξ.
-
Θα κατεβάσω CS να μπούμε να παίξουμε ναι.. και θα σε κάνουμε track μέσω της ip με μισθωμένους ταιβανούς χαααακεερρρς .. και θα στείλουμε τον Άλεξ συστημένο σπίτι σου να σε απαγάγει και να πάτε για καφέ.. και θα έρθουμε και οι υπόλοιποι να ξέρεις.. Σε ψάχνουμε !
@alexandros-s Δε κάνει τίποτα
χαχα εννοειται κατεβαινω Αθηνα οτι ωρα και να ειναι αν ειναι να πιω καφε με τον Lap.Οτι θελει δηλαδη καφε ποτο ,ποτο και πατσα ...σαλατα οτι θελει.
-
Χαχα θα βρεθούμε ρε σεις.
Το καλοκαίρι πέρασα έξω από Άρτα και έλεγα να γράψω στον Άλεξ. Αλλά έπρεπε να πάμε για μπάνιο και δεν έφτανε η ώρα. Σόρρυ Άλεξ.
Ντροπη σου.
Πλακα κανω πανω απο ολα οι διακοπες .Τις εχουμε αναγκη -
Ήπειρος ρε, τα ωραιότερα μέρη στην Ελλάδα.
Πήγα και Αχέροντα πριν το μπάνιο. Μετά κατέβηκα Πάργα. Χαμός από κόσμο, ποια Μύκονος και ποια Σαντορίνη. Ότι μου αρέσει δηαλδη.....not
-
Άλεξ έκανα και το απίστευτο. Μπήκα ανάποδα όλο το κέντρο της Πάργας. Και την έβγαλα με την όπισθεν όταν έπεσα σε λεωφορείο μπροστά. Ξέρεις ανηφόρα με όπισθεν εκεί που έχει και ένα δημοτικό πάρκινγκ με χιλιάδες κόσμο γύρω μου.
Έβριζα ότι υπήρχε. Έκαψα συμπλέκτη και τα νεύρα μου.
-
Άλεξ έκανα και το απίστευτο. Μπήκα ανάποδα όλο το κέντρο της Πάργας. Και την έβγαλα με την όπισθεν όταν έπεσα σε λεωφορείο μπροστά. Ξέρεις ανηφόρα με όπισθεν εκεί που έχει και ένα δημοτικό πάρκινγκ με χιλιάδες κόσμο γύρω μου.
Έβριζα ότι υπήρχε. Έκαψα συμπλέκτη και τα νεύρα μου.
Χαχα αστο φιλε lap σε προλαβα 20 χρονια πριν εγω ειχα στριψει λαθος σε ενα στενο και ειχα μπει μεσα στην πολη απο ψηλα και αρχισα να κατεβαινω. Σιγα σιγα αρχισε να στενευει ο δρομος ολο και πιο πολυ, μεχρι που σε καποια φαση οπως προχωρουσα παταω γκαζι και το αμαξι ακινητο. Τι εγινε λεω? Κατεβαινω να δω και το αυτοκινητο στον αερα οι ροδες. Φωνες κακο και να κεω ωρε γ@μωτο θα ερθει και κανα τοπικο καναλι και θα εχει τιτλο ο μ@λ@κ@ς απο την Αρτα που μοηκε μες την πολη. Απο τα πολλα μαζευτηκε κοσμος και το γυρισαμε με τα χερια το αμαξι με την μουρη προς τα πανω και εφυγα.Μετα παω στον βαλτο παρκαρω παω για μπανιο μολις γυρισα να το παρω με ειχαν κλεισει μπρος πισω που ουτε τριχα δεν περνουσε αναμεσα και ειχσ το αμαξι του πατερα audi 80 μια ωρα και εκει για να φυγω. Τα θυμαμαι τωρα και γελαω
-
Χαχαχα με καταλαβαίνεις τότε. Πολύ εύκολα μπερδεύεται κανείς σε αυτήν την πόλη και μπορεί να μην βγει σώος.χαχαχα
Και εμένα μου έκαναν νεύμα από τα μαγαζιά αλλά νόμιζα ήταν ντελάληδες...χαχαχα
Που να καταλάβω ότι με έβριζαν. -
αν είναι να βρεθείτε καλύτερα να πάρετε taxi..
-
-
αν είναι να βρεθείτε καλύτερα να πάρετε taxi..
. Θα με πας εσυ
-
Όπως γράφει και ο Μάστορας, σαν το εργοστασιακό βάψιμο δεν έχει. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος και το γράφω γιατί νομίζω πως υπάρχει και η άλλη όψη. Τι ποιότητα μπογιάς θα βάλει ο κατασκευαστής.
Αν κάνω λάθος διορθώστε με, υπήρξαν "φουρνιές" μοντέλων που μετά από 10ετία έσκασε το βερνίκι.
Ένα άλλο μείον για τα δικά μου δεδομένα είναι πως στο εργοστασιακό βάψιμο δε μπορείς να επιλέξεις τη σκληρότητα της μπογιάς. Συνήθως τα Γιαπωνέζικα (αν δεν κάνω λάθος) έχουν μαλακή μπογιά και διαβάζω κατά καιρούς σε ξένα φόρουμς, αυτό να δυσκολεύει κάπως όσους ασχολούνται με το car detailing.
Αυτά που έγραψα δεν σημαίνουν πως μόλις αγοράσει κάποιος ένα αυτοκίνητο αν θέλει καλύτερης ποιότητας μπογιά (σκληρότερη) θα πάει να το βάψει....
Απλώς στην περίπτωση του βαψίματος που θα κάνει κάποιος σε έναν σωστό βαφέα, θα μπορεί να επιλέξει την ποιότητα της μπογιάς, του βερνικιού κλπ. Όμως ο βαφέας όσο καλός και αν είναι δε θα μπορέσει να κάνει τα "περάσματα" που κάνουν τα ρομποτ.
Πήγα σήμερα να πάρω διαλυτικό για μπογιά για να βάψω στο σπίτι και έπιασα κουβέντα με το παλικάρι που έχει το μαγαζί. Μου είπε (δεν ξέρω αν είναι ή όχι αλήθεια), πως μειώνονται οι μπογιές με διαλυτικό. Αυξάνονται οι υδατοδιαλυτές. Μου θύμισε που καμιά 20ριά; χρόνια στα αυτοκίνητα αλλάξανε οι μπογιές και έγιναν οικολογικές και ποιο αδύνατες σε σχέση με τις πως να το πω, μη οικολογικές. Δεν ξέρω αν αυτές οι οικολογικές στα αυτοκίνητα, είναι....υδατοδιαλυτές.
Όπως δεν ξέρω και αν αυτές οι μπογιές, για μέταλα, ξύλα που είναι υδατοδιαλυτές είναι το ίδιο γερές με τις άλλες που θέλουν κάποιο διαλυτικό (νέφτι, white spirit).
Τεχνικά αναρωτιέμαι. Το περιβάλλον έχει προτεραιότητα. -
Χωρίς να είμαι ειδικός και όπως το αντιλαμβάνομαι, τα βασικότερα που κάνουν την εργοστασιακή βαφή ανώτερη είναι η ομοιογένεια λόγω ρομπότ, το αποστειρωμένο περιβάλλον εφαρμογής της βαφής, το γεγονός ότι το αυτοκίνητο βάφεται στο κατάλληλο στάδιο της παραγωγής του άρα τα υπόλοιπα μέρη κουμπώνουν σωστά εκ των υστέρων και άλλα πολλά. Βρήκα το παρακάτω link για όποιον έχει όρεξη να το ψάξει.
https://www.quora.com/Why-is-the-factory-paint-on-a-car-so-much-better-than-a-body-shop-s-paint
Όσον αφορά την εργοστασιακή βαφή και εγώ ακούω ότι όσο περνάνε τα χρόνια οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν οικολογικότερα υλικά και ότι το πάχος της(βερνίκι?) τείνει να λεπταίνει.
Κάπου αλλού μακριά από εδώ ένα φανοποιείο με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά μπορεί να παράξει τέχνη..
-
Σωστά σου είπε ο χρωματοπωλης, όπως και οι μπογιές των σπιτιών γίνονται με κάθε διάταγμα της Ε.Ε. πιο φιλικές για το περιβάλλον (διαδικασία παραγωγής και απόβλητα) το ίδιο ισχύει και για τις αυτοκίνητοβιομηχανίες, από κουβέντες σαν τις δικές μας έχω ακούσει ότι εκτός από την ποσότητα βαφής / βερνικιού έχει μειωθεί αρκετά και η χημική σύσταση με αποτέλεσμα να βλέπουμε καινούρια αυτοκίνητα που έχουν μια αξιόλογη περιποίηση και οι μικρό αμυχες και οι αράχνες δεν λείπουν.
Είναι γελοίο πλέον να δεις κουτσουλιά το πρωί και μέχρι να πας να την αφαίρεσης μετά από 30' να έχει αφήσει θαμπάδα.
Και ναι τα Japan βερνίκια λέγεται ότι είναι τα πιο μαλακά μετά πάνε γενικά τα ευρωπαϊκά και τα πιο σκληρά τα Γερμανικά -
Η δική μου εμπειρία δείχνει ότι τα καλύτερα χρώματα σε ποιότητα και αντοχή τα έχω βρει στα Peugeot/Citroen. Από Renault δεν έχω εμπειρία, θέλω να αποκτήσω.
Όλα τα άλλα αυτοκίνητα που είχα, είχαν βαφές του κ@λου.
Όπως και αυτό που έχω τώρα που θεωρητικά ανήκει στο VW Group. -
Για τους φιλίστορες, ένα ενδιαφέρον βιντεάκι που δείχνει την εξέλιξη των βαφών αυτοκινήτου.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ