-
@driver-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Eγραψες κατι στο ακριβως προηγουμενο ποστ σου , για την ηλιακη προστασια που ισως προσφερουν οι κεραμικες, οτι δεν ειναι μετρησιμη και ειχες.απολυτο δικιο.
Το ιδιο ισχυει και με την προστασια του βερνικιου σε σχεση με καποιο καλο κερι-sealant, η διαφορα ειναι μη μετρησιμη. Οποτε καθε προιον κι ο εφαρμοστης του μπορει να ισχυριζεται ο,τι θελει αλλα στην πραξη δεν μπορουμε να ξερουμε τι ισχυει και σε τι βαθμο.
Το θεμα ειναι οτι οσα δημιουργουν θεματα σ'ενα κερωμενο αμαξωμα δημιουργουν και σ'ενα με κεραμικη επιστρωση. Θες λιγο λιγογερο? Ισως. Το ξερουμε σιγουρα? Οχι. Αξιζει αυτη η πιθανη μικρη διαφορα το υπερπολλαπλασιο κοστος σε σχεση με το απλο κερωμα? Για'μενα με τιποτα. Για αλλους δεν ξερω.Για το UV συγκεκριμένα μίλησα ναι. Περι προστασίας παραπάνω σε σχέση με το κερί είμαι σίγουρος. Το διαπίστωσα άλλωστε και ο ίδιος και υπάρχουν και άπειρες αναφορές από αληθινούς χρήστες στο δυαδύκτιο που βλέπουν τις διαφορές. Απλά κάποιοι είχαν εσφαλμένα ακόμα υψηλότερες προσδοκίες ή νόμιζαν ότι είναι maintenance free. Για τα κόστη μιλήσαμε ήδη.. από 30 σκάρτα ευρώ ανα εφαρμογή μαζί με τα παρελκόμενα μια Lite μέχρι όσο θέλεις. Σαν λεπτό στρώμα από υγρό γυαλί είναι που αποκτά σκληρότητα όταν στεγνώσει.
-
@georgemit said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Να ρωτήσω κάτι, σκοπεύω να πλένω το αυτοκίνητό μου σε detailer, και μετά να εφαρμόζω μόνος μου κερί. Από το μαγαζί του μέχρι το σπίτι μου είναι 4χλμ.
Μάστορας78, πιστεύεις ότι μπορεί να του κάνω κάποια ζημιά; Να έχει πιάσει έστω και ελάχιστη σκόνη κι εγώ να την πασαλείβω παντού;Ανάλογα τις συνθήκες και τους νόμους την κοινής λογικής. Δεν πιστεύω όμως ότι θα έχεις θέμα. Έχε ένα σουίφερ πρόχειρο και πρόσεχε στα χαμηλά σημεία μετά την οδήγηση.
Σε άλλα νέα παρέλαβα και μια εξάδα από αυτά από τον Κινέζο που πίνουν νερό στο όνομα τους για χρήση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου...
τα πήρα απο εδώ :
https://www.aliexpress.com/item/1005004861399456.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.11.8d2c18029nVJpAΒίδεο έχει σε αυτό το link https://www.aliexpress.com/item/1005004408883304.html?spm=a2g0o.cart.0.0.7d6838daVV83Az&mp=1
Βρήκα καλύτερο video. Ειδικά για δέρματα κάνει παπάδες..
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ακριβώς γι' αυτό λοιπόν:
Αν τα βάλουμε το σωστό βάψιμο έχουμε 3000 ευρώ.Αν κάνουμε εμείς την κεραμεική, θα κοστίζει πολύ λιγότερο. Άρα σε αυτήν την περίπτωση η κεραμεική αξίζει.
Αν κάποιος ζητήσει σε καλούς detailers να του κάνουν κεραμεική. Πόσο θα του ζητήσουν; Θέλω να δω πόσα χρόνια η κεραμεική μπορεί να αναβάλλει το βαψιμο.Υ.Γ. @mastoras78 Δεν έχω σχηματίσει ακόμα γνώμη. Απλά ρωτάω να κάνω την σύγκριση.
Φίλε Αλέξανδρε δεν θέλω να συσχετίσω την εφαρμογή κεραμικής με την μακροζωία του βερνικιού και την ανάγκη ή μη βαψίματος ακόμα και αν ισχύει.
Δε ξέρουμε αν προσφέρουν UV προστασία και ακόμα και αν το ισχυρίζονται αν αυτό είναι μετρήσιμο ή όχι.
Καλό θα είναι να κάνουμε μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά της υπόθεσης. Και έναν δεύτερο με τα πιθανά θετικά κι αρνητικά. Έτσι, όποιος θέλει ας κρίνει.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Καλό θα είναι να κάνουμε μια λίστα με τα θετικά και τα αρνητικά της υπόθεσης. Και έναν δεύτερο με τα πιθανά θετικά κι αρνητικά. Έτσι, όποιος θέλει ας κρίνει.
Δε ξέρω αν θα ήταν ωφέλιμο. Τι ακριβώς θα γράφαμε ? Την εμπειρία μας ? Αυτό που ακούσαμε ? Αυτό που νομίζουμε? Anyway
Μια γενική άποψη... Εμένα η γνώμη μου είναι ότι οι υπηρεσίες detailing αφορούν συγκεκριμένο προφίλ πελατών με οικονομική άνεση ή λόξα ή και τα δύο. Δε γίνεται να έχει κάποιος την απαίτηση να λειτουργεί επιχείρηση με προσωπικό, ακριβό εξοπλισμό και υψηλά πενταψήφια πάγια, να είναι εξειδικευμένο και να αφιερώνει πολλές εργατοώρες στο όχημα του χωρίς να χρεώνει αναλόγως.
Ένα σοβαρό μαγαζί δε θα προσπαθήσει να σε πείσει να κάνεις κάτι με το ζόρι στο αμάξι σου επειδή είναι το "καλύτερο" , ξέρει το κόστος, ξέρει ότι δεν πουλάει vfm και φυσικά δεν απευθύνεται σε όλους αλλά σε αυτούς που μπορούν. Από την άλλη οφείλει να σου πεί τι προσφέρει με τι αντίτιμο και να κρίνεις αν σου κάνει ή όχι.
Μπορεί σε κάποιους από εμάς δίκαια να φαντάζει υπερβολή να δώσουμε ενα μεγάλο ποσό για ένα μικρομεσαίο καθημερινό αυτοκίνητο που το έχουμε βάλει με δόσεις και έχουμε και οικογενειακές υποχρεώσεις ή που ψωνίσαμε μεταχειρισμένο πρίμιο σε τιμή καινούργιου aygo. Κάποιος άλλος όμως με υψήλο εισόδημα και ανάλογο όχημα (premium,exotic κτλ) θα το αφήσει εκεί και θα κάνει τη δουλειά του με τα κεραμικά του και τα πι πι έφια του και όχι μόνο.
Πρόσφατα βρέθηκα σε ανάλογο μαγαζί και μέτρησα περίπου δεκαπέντε αμάξια.. Lambo, Bentley,SUV, ηλεκτρικά κούτα στο πεζοδρόμιο γιατί δε χωράγανε μέσα.. Το μαγαζί κουφέτο με κόσμο, ακριβό εξοπλισμό, φώτα και εγκαταστάσεις, μεγάλο. Κάνανε μεμβράνες αλλαγής χρώματος, ppf, κεραμικές παντού μέσα έξω, μεμβράνες τζαμιών, διορθώσεις και γυαλίσματα. Το κόστος των αυτοκινήτων το υπολόγισα 1 μιση-2 μύρια. Το φθηνότερο που είδα ήταν ένα καινούργιο DS7 και θα έλεγα ότι κάπου εκεί ξεκινάει και το target group τους...
-
Χαίρομαι που σιγά σιγά ξεκαθαρίζονται τα πράγματα γιατί τα ξεκαθαρίζω κι εγώ στο μυαλό μου. Προς το παρόν νομίζω ότι έχουμε καταλήξει στα εξής:
- Η κεραμεική δεν είναι εναλλακτική του βαψίματος.
- Η κεραμεική σε επαγγελαματίες detailers ενδείκνυται για όσους έχουν μπόλικο οικονομικό περίσσευμα.
Στο detailingwiki έχει μια στοιχειώδη λίστα με υπέρ και κατά, αλλά νομίζω πως όλα όσα αναφέρει εκεί, έχουν ήδη λεχθεί εδώ και με το παραπάνω:
https://www.detailingwiki.org/protection/what-is-a-coating/Επίλογος: Νομίζω ότι και η κεραμεική είναι από εκείνα τα πράγματα που όποιος τα κάνει, τα γουστάρει τελικά και τα απολαμβάνει. Παλιά πχ θεωρούσα υπερβολή το να αγοράζει κάποιος ειδικό κερί για το αυτοκίνητο. Μετά είδα ότι είναι ωραίο πράγμα το κερί και κάνει το αυτοκίνητο όμορφο. Μετά ήμουν κατά του αλοιφαδόρου. Πήρα όμως αλοιφαδόρο.
Έτσι πλέον, δεν προδικάζω, γιατί βλέπω ότι όλοι μας εδώ μπορεί του χρόνου να έχουμε κάνει κεραμεική τα αυτοκίνητά μας και να λέμε πόσο όμορφα δείχνουν, και πόσο τα χαιρόμαστε και πόσο κρίμα είναι όλοι οι προκατειλημμένοι οι κατά της κεραμεικής... -
Ωραίο post Αλέξανδρε. Είμαι και εγώ της γνώμης ότι τρώγωντας έρχεται η όρεξη, το έγραψα και πρίν. Εν το μεταξύ αυτό το detailingwiki δε το γνώριζα και για να είμαι ειλικρινής το άνοιξα με μεγάλη επιφύλαξη. Κι όμως.. δίνει πολύ σωστές και τεκμηριωμένες πληροφορίες! Ωραίος
-
-
Αυτά έπαιζε ο μάστορας μικρός
-
το ταίζαμε πολλές δραχμές το μηχάνημα..
-
Πολλά, πάρα πολλά, υπερβολικά πάρα πολλά κέρματα.
-
Ελα μην μου πειτε πως δεν κανατε το κολπο με την πετονια?
-
Εμείς πληρώναμε με την ώρα στα ίντερνετ καφέ.
-
Πετονιά /μισινεζα /ταινία /ότι υπήρχε αλλά και πάλι μας έφαγαν πολλά λεφτά αυτά μηχανάκια... Του διαβόλου πράματα
-
Το ότι δεν γίναμε μεγάλοι επιστήμονες το οφείλουμε σε αυτά. Πέρα από την περιουσία για 4-5 εξοχικά που δώσαμε.
Αλλά.....όλα και όλα...ακόμα και σήμερα στο cs μόλις ζεσταθώ σας έχω όλους.
-
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Εμείς πληρώναμε με την ώρα στα ίντερνετ καφέ.
Στα ποια; Δεν είχαμε τότε εμείς τέτοια φιλτατε Lap...
-
Λοιπόν, αυτές τις ημέρες παρέλαβα τον αλοιφαδόρο μου κατόπιν καθοδηγήσεως του @mastoras78
Τα αντικείμενα ήταν τα εξής:
- αλοιφαδόρος της galax pro στα 850 watt. (τιμή 70 ευρώ με μεταφορικά). Να σημειώσω ότι ήταν λίγο ανοικτή η συσκευασία και ο κουριεράς μου έσκασε ένα συνωμοτικό χαμόγελο όταν μου τον έδωσε.
- Δύο πλάκες της maxshine 5ιντσών και 3ιντσών.
- Δύο ζεύγη pads της rupes για τις παραπάνω πλάκες.
- Ένα μπουκάλι uno protect της rupes.
Προς το παρόν, επειδή έχει κρύο, απλά ψάχνω και μαθαίνω για να βελτιώσω το θεωρητικό μου υπόβαθρο και φυσικά όλα όσα βλέπω και μαθαίνω χρειάζονται.
-
Μας μπριζωνετε...
-
Λοιπόν, αυτές τις ημέρες παρέλαβα τον αλοιφαδόρο μου κατόπιν καθοδηγήσεως του @mastoras78
Τα αντικείμενα ήταν τα εξής:
- αλοιφαδόρος της galax pro στα 850 watt. (τιμή 70 ευρώ με μεταφορικά). Να σημειώσω ότι ήταν λίγο ανοικτή η συσκευασία και ο κουριεράς μου έσκασε ένα συνωμοτικό χαμόγελο όταν μου τον έδωσε.
- Δύο πλάκες της maxshine 5ιντσών και 3ιντσών.
- Δύο ζεύγη pads της rupes για τις παραπάνω πλάκες.
- Ένα μπουκάλι uno protect της rupes.
Προς το παρόν, επειδή έχει κρύο, απλά ψάχνω και μαθαίνω για να βελτιώσω το θεωρητικό μου υπόβαθρο και φυσικά όλα όσα βλέπω και μαθαίνω χρειάζονται.
Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και καλοδούλευτος να είναι. Καλή αρχή στην νέα πτυχή του χόμπυ σου. Καλά να είμαστε να τα λέμε και να ανταλλάζουμε απόψεις και εμπειρίες!
Αναζητούμε τον επόμενο
-
Μάστορας αν στήσω κανένα υπολογιστή με cs θα σου πω να παίξουμε. Αν θέλουν να μπουν και άλλα παιδιά. Θα έχει πλάκα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ