-
@antoniokon said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Οι άλλοι ακόμα τριβουν
Villabaho?
Και στη Villariba κάποια φορά... Πολύ παλιά.
-
Έχω Μάστορα πάρει το carpro water spot remover. Δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ....Η ειρωνεία είναι πως όταν αγόρασα το carpro water spot remover από Ελλάδα, στο εξωτερικό κυκλοφορούσε το carpro water spot remover2 που σε βίντεο της capro αν θυμάμαι, έδειχνε να είναι δυνατότερο από την πρώτη έκδοση. Ας δω πρώτα τι θα γίνει με αυτό που αγόρασα και αν δεν κάνει τα αναμενόμενα, θα δω για την νεότερη, τη δεύτερη έκδοση.
Το ξέρω γράφω πολλά. Κάποια στιγμή ίσως φανούν σε κάποιον χρήσιμα. Να τα έχω στο μυαλό μου τι να το κάνω;
Δεν ήξερα πως έχει διαφορά η πετσέτα με το γάντι και δεν ξέρω και τι διαφορά έχουν....
Σε γάντι ενδεικτικά θα βάλω του Work Staff και του Ethos που βρήκα, αλλά σε 30+ ευρώ...
https://www.ebay.co.uk/itm/274756152554?hash=item3ff8be2cea:g:eGYAAOSwsNBgdHFP&amdata=enc%3AAQAHAAAA4M7pYikMUXNBpzqGZX2fRwy7OpHVXzLI7OFJ9BlP3knrNOUq7FcqGSnVUHez%2Fw2yn13P%2Bmcf5cLStQXtdgXsDHr3iEtMcQdWzLfTQ6N8x%2Bz6af0HdNyziM61TQsqj03B7m9BjJQwbfUdMXSVj%2BcTHNP29qv%2BfzEIZ0Ii9HYgwW04z9bijAspqi9S9utscaoJjXKnf7sE24Pi4DSgChCCJaSDEnEMk35EenLd6RurzkAGwFK7KqTn0FHCVFPvGd294UGDyeMRRqXzVz8WzkfVKVS9k7WKCp9EpOjlqK53NNbm|tkp%3ABk9SR4zjlZ2mYQhttps://ethoscarcare.com/products/clay-bar-mitt
Nα μην ξεχάσω. Για "φρέσκα" water spots πολύ καλή δουλειά κάνει το Koch-Chemie FSE (είναι γνωστό προιόν και δε νομίζω να χρειάζεται link) αλλά και για μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα.
Επίσης, κάνει και στα τζάμια. Είναι όξινο και καθαρίζει καλά, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα.
Το μόνο του αρνητικοί είναι πως είναι μεγάλο και δυσκολεύει λίγο η χρήση του. Μου κουράζει το χέρι σε βαθμό που με αναγκάζει να χρησιμοποιώ και τα δύο χέρια....
Μιλούσα σήμερα με ένα φίλο μου που χρησιμοποιεί πολύ τη μηχανή και μιλήσαμε για τις βροχές που έκαναν χάλια αυτοκίνητα, μηχανές και μου είπε πως πολλοί βάζουν κεραμική στις μοτοσυκλέτες τους. -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχω Μάστορα πάρει το carpro water spot remover. Δεν έχω κάτσει να ασχοληθώ....Η ειρωνεία είναι πως όταν αγόρασα το carpro water spot remover από Ελλάδα, στο εξωτερικό κυκλοφορούσε το carpro water spot remover2 που σε βίντεο της capro αν θυμάμαι, έδειχνε να είναι δυνατότερο από την πρώτη έκδοση. Ας δω πρώτα τι θα γίνει με αυτό που αγόρασα και αν δεν κάνει τα αναμενόμενα, θα δω για την νεότερη, τη δεύτερη έκδοση.
Το ξέρω γράφω πολλά. Κάποια στιγμή ίσως φανούν σε κάποιον χρήσιμα. Να τα έχω στο μυαλό μου τι να το κάνω;
Δεν ήξερα πως έχει διαφορά η πετσέτα με το γάντι και δεν ξέρω και τι διαφορά έχουν....
Σε γάντι ενδεικτικά θα βάλω του Work Staff και του Ethos που βρήκα, αλλά σε 30+ ευρώ...
https://www.ebay.co.uk/itm/274756152554?hash=item3ff8be2cea:g:eGYAAOSwsNBgdHFP&amdata=enc%3AAQAHAAAA4M7pYikMUXNBpzqGZX2fRwy7OpHVXzLI7OFJ9BlP3knrNOUq7FcqGSnVUHez%2Fw2yn13P%2Bmcf5cLStQXtdgXsDHr3iEtMcQdWzLfTQ6N8x%2Bz6af0HdNyziM61TQsqj03B7m9BjJQwbfUdMXSVj%2BcTHNP29qv%2BfzEIZ0Ii9HYgwW04z9bijAspqi9S9utscaoJjXKnf7sE24Pi4DSgChCCJaSDEnEMk35EenLd6RurzkAGwFK7KqTn0FHCVFPvGd294UGDyeMRRqXzVz8WzkfVKVS9k7WKCp9EpOjlqK53NNbm|tkp%3ABk9SR4zjlZ2mYQhttps://ethoscarcare.com/products/clay-bar-mitt
Nα μην ξεχάσω. Για "φρέσκα" water spots πολύ καλή δουλειά κάνει το Koch-Chemie FSE (είναι γνωστό προιόν και δε νομίζω να χρειάζεται link) αλλά και για μετά το πλύσιμο και το στέγνωμα.
Επίσης, κάνει και στα τζάμια. Είναι όξινο και καθαρίζει καλά, τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα.
Το μόνο του αρνητικοί είναι πως είναι μεγάλο και δυσκολεύει λίγο η χρήση του. Μου κουράζει το χέρι σε βαθμό που με αναγκάζει να χρησιμοποιώ και τα δύο χέρια....
Μιλούσα σήμερα με ένα φίλο μου που χρησιμοποιεί πολύ τη μηχανή και μιλήσαμε για τις βροχές που έκαναν χάλια αυτοκίνητα, μηχανές και μου είπε πως πολλοί βάζουν κεραμική στις μοτοσυκλέτες τους.Από τη στιγμή που έχεις αυτό της carpro για τα άλατα κι ας είναι η πρώτη version, εγώ νομίζω θα είσαι εντάξει. Συνήθως είναι μικρές οι διαφορές και η αλλαγή ετικέττας γίνεται για εμπορικούς λόγους. Μην τρελένεσαι
Και συνέχιζε να γράφεις.. όλα χρήσιμα είναι
Η διαφορά στην πετσέτα με το γάντι είναι ότι εγώ δεν έβρισκα με το pattern που ήθελα το κυψελωτό. Αλλά εσύ βλέπω έχεις ανεβάσει δύο ωραία γάντια όπως θα τα προτιμούσα που είτε δεν τα είχα βρεί είτε δεν υπήρχαν όταν το έψαχνα. Ωραίος !
Το FSE με είχε "σώσει" στο δεύτερο γυάλισμα, τα χρησιμοποιείς σπάνια τέτοια προιόντα αλλά αν χρειαστούν κάνουνε διαφορά. Αν λές για το μπουκάλι και το μέγεθος του ναι είναι ολόκληρο νταμάρι.
Αν ήμουν μηχανόβιος θα κοίταζα οπωσδήποτε για κεραμική. Λιγότερο χρονοβόρο να την εφαρμόσεις και οικονομικότερα σε σχέση με το αμάξι. Έτσι λέει η λογική δηλαδή, δεν ξέρω τι χρεώνουν..
-
Μιλούσα σήμερα με ένα φίλο μου που χρησιμοποιεί πολύ τη μηχανή και μιλήσαμε για τις βροχές που έκαναν χάλια αυτοκίνητα, μηχανές και μου είπε πως πολλοί βάζουν κεραμική στις μοτοσυκλέτες τους.Πολύ ωραίες είναι οι αναρτήσεις σου Σαράντη! Μη νιώθεις τύψεις που είναι μεγάλες και μην τις μικραίνεις καθόλου.
Όσον αφορά τα όξινα, έχω πάντα στο μυαλό μου την σειρά δραστικότητας των μετάλλων όπως την μαθαίναμε στο γυμνάσιο. Ό,τι είναι πιο δραστικό από το υδρογόνο διαβρώνεται από τα οξέα (δηλαδή όλα τα μέταλλα, εκτός από τον χαλκό, τον άργυρο, τον χρυσό, τον λευκόχρυσο και κάνα -δυο που ξεχνάω). Γι' αυτό και νομίζω ότι τα οξέα είναι καλύτερο να μη χρησιμοποιούνται.
-
Sarantism συνεχισε οπως εισαι.Μια χαρα γραφεις και σε ευχαριστουμε.
-
Σήμερα έκανα κι εγώ ένα γυάλισμα/κέρωμα με το χέρι. Χρησιμοποίησα την Autoglym Super Resin Polish και το Colinite 476.
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Αχ Πάνο! Μας βάζεις σε πειρασμό χειμωνιάτικα!
-
Old school o panos με το τοπάρισμα srp με κερί, ωραίος
-
Στον Σαββατιάτικο καφέ αντίκρυσα αυτό... το ποιός το έκανε γνωστό.. το αν το κατάλαβε ότι το έκανε άγνωστο, φυσικά για ακόμα μια φορά δεν παραδέχτηκε τίποτα..
Πρέπει να έγινε σε κάποιο κολωνάκι στο γκαράζ γιατί είναι πολύ ελαφριά γρατζουνιά. Μετά το πλύσιμο κατάλαβα ότι φτηνά τη γλιτώσαμε..
Οπότε με αλοιφή συγκεκριμένη (essence+) και ένα foam pad καθάρισα τον προφυλακτήρα πάρα πολύ απαλά. Το πλαστικό φρυδάκι το πέρασα άλλη μια με κεραμική να ενυδατωθεί και να μειωθεί η ασπρίλα όσο γίνεται. 5-10 λεπτά με τα μαζέματα μου πήρε μόνο οπότε όλα καλά.
-
Αξιος αξιος .Το μονο που θα ηθελα θα ηταν να βαζεις και φωτο απο τα υλικα-εργαλεια ετσι για να μαθαινουμε και μεις
-
Ας κανω μια ερωτηση .Εγω στο δικο μου που το εχω περασμενο με υγρα κερια σε σπρεΰ.Αν θελησω να το περασω την ανοιξη με κερι σε παστα πρεπει να το καθαρισω με πηλο κτλ κτλ ή μπορω κανονικα πλυσιμο περασμα σκουπισμα με το χερι?Την ιδια ερωτηση θα ηθελα να την κανω και για το αν χρησιμοποιησω sealant?3η ερωτηση ποιο κερι σε παστα ειναι καλο και ποιο sealant?Μιλαμε εχω παρει φωτια
-
@alex-mix θα το κάνω άλλα έχε υπόψιν ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Γενικά το πρώτο που κάνεις είναι ένα πλύσιμο στην περιοχή ώστε να εκτιμήσεις τη ζημιά. Αν είσαι τυχερός όπως στην περίπτωση μου η διαδικασία είναι γυάλισμα με ψιλή αλοιφή είτε με το χέρι είτε με αλοιφαδόρο στον προφυλακτήρα ώστε να φύγει η θαμπάδα από το βερνίκι. Προσοχή, ποτέ γυάλισμα με τέτοιες αλοιφές στα άβαφα πλαστικά γιατί ασπρίζουν. Η αλοιφή που χρησιμοποίησα δε παίζει ρόλο γενικά. Για την περίπτωση μου ειδικά ήταν η κατάλληλη γιατί το αμάξι το έχω περάσει με κεραμική και το προιόν είναι σχεδιασμένο για τέτοιες περιπτώσεις. Αν δεν επαρκούσε αναγκαστικά θα πήγαινα σε πιο κοπτική αλοιφή, θα διόρθωνα μεν τη ζημιά αλλά θα έπρεπε να ξαναπεράσω τοπικά ξανά την κεραμική και θα έμπλεκα σε πολύ μεγαλύτερη βαβούρα.
Έπειτα για τα πλαστικά δε μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από ενυδάτωση. Είτε με κάποιο γαλάκτωμα μικρής διάρκειας, είτε με αυτό που χρησιμοποίησα γιατί έτυχε να το έχω και το προτίμησα.
Ελπίζω να βοήθησα και να μη μπέρδεψα περισσότερο
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alex-mix θα το κάνω άλλα έχε υπόψιν ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Γενικά το πρώτο που κάνεις είναι ένα πλύσιμο στην περιοχή ώστε να εκτιμήσεις τη ζημιά. Αν είσαι τυχερός όπως στην περίπτωση μου η διαδικασία είναι γυάλισμα με ψιλή αλοιφή είτε με το χέρι είτε με αλοιφαδόρο στον προφυλακτήρα ώστε να φύγει η θαμπάδα από το βερνίκι. Προσοχή, ποτέ γυάλισμα με τέτοιες αλοιφές στα άβαφα πλαστικά γιατί ασπρίζουν. Η αλοιφή που χρησιμοποίησα δε παίζει ρόλο γενικά. Για την περίπτωση μου ειδικά ήταν η κατάλληλη γιατί το αμάξι το έχω περάσει με κεραμική και το προιόν είναι σχεδιασμένο για τέτοιες περιπτώσεις. Αν δεν επαρκούσε αναγκαστικά θα πήγαινα σε πιο κοπτική αλοιφή, θα διόρθωνα μεν τη ζημιά αλλά θα έπρεπε να ξαναπεράσω τοπικά ξανά την κεραμική και θα έμπλεκα σε πολύ μεγαλύτερη βαβούρα.
Έπειτα για τα πλαστικά δε μπορείς να κάνεις πολλά πέρα από ενυδάτωση. Είτε με κάποιο γαλάκτωμα μικρής διάρκειας, είτε με αυτό που χρησιμοποίησα γιατί έτυχε να το έχω και το προτίμησα.
Ελπίζω να βοήθησα και να μη μπέρδεψα περισσότερο
Οχι φιλαρακι μια χαρα τα λες.Απλα εγραψα και για καμμια φωτο για να τα βλεπω κατευθειαν και να μην χρειαζεται να καθομαι να τα βρισκω στο ιντερνετ.
Υ.γ τα προιοντα της nanolex τι λενε? -
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ας κανω μια ερωτηση .Εγω στο δικο μου που το εχω περασμενο με υγρα κερια σε σπρεΰ.Αν θελησω να το περασω την ανοιξη με κερι σε παστα πρεπει να το καθαρισω με πηλο κτλ κτλ ή μπορω κανονικα πλυσιμο περασμα σκουπισμα με το χερι?Την ιδια ερωτηση θα ηθελα να την κανω και για το αν χρησιμοποιησω sealant?3η ερωτηση ποιο κερι σε παστα ειναι καλο και ποιο sealant?Μιλαμε εχω παρει φωτια
Δε χρειάζεται πηλός για να αφαιρέσεις ένα υγρό κερί. Εγώ για να είμαι σίγουρος φρόντιζα να είναι στο τέλος της ζωής τους κάτι που το καταλάβαινα από το αν απωθούν το νερό ή όχι προτού βάλω κάτι νεό.
Κάνε ένα καλό πλύσιμο με αφρό πρόπλυσης-πλύσιμο με το χέρι και πρίν περάσεις το νέο sealant/κερί πέρνα και αν θές ένα δυάλυμα ισοπροπυλικής αλκοόλης μια-δύο φορές όλο το αμάξι να είσαι σίγουρος ότι η επιφάνεια είναι ολοκάθαρη.
Καλά κεριά σε πάστα υπάρχουν άπειρα.. για παράδειγμα τα Fuso Coat99/colinite 476. Δοκιμασμένο sealant το Menzerna Powerlock από δικιά μου εμπειρία.
Τα προιόντα της nanolex έχουν πολύ καλό όνομα και καλό αντιπρόσωπο. Όταν έρθει η ώρα να ανέβεις λέβελ έτσι κι αλλιώς θα μιλήσουμε και θα σε προετοιμάσω από την πιο μικρή λεπτομέρεια (Uomo) μέχρι και την πιο εξειδικευμένη !
Θα το περάσετε μαζί με τον Lap
ΥΓ ρε σύ σβήσε αν δεν σε πειράζει το τεράστιο quote από πάνω γιατί βγάζει μάτια δύο φορές οι φώτο..
-
Εγώ σήμερα είπα να περάσω κεράκι και πέρασα αυτό της μαργουαρις, το βυσσινί.
Το turtle, οκ καλό, χρυσό, αλλά μου έχει σπάσει τα νεύρα. Μου κάνει θαμπαδες και με κουράζει πολύ.Αυτό της μαργουαρις το έβαλα παντού και στις ζάντες που είναι νίκελ και γυαλισαν πάρα πολύ. Το συστήνω και για ζάντες. Γενικά είναι πολύ ευχάριστο στην χρήση. Το περνάς όλο το αμάξωμα και ακόμα και αν στεγνώσει με ένα πανακι στεγνό το τελειοποιείς. Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, όχι υπερβολικά καλό σαν το turtle, αλλά οκ το αυτοκίνητο γυαλίζει σαν να έχεις πειράξει το saturation σε φωτογραφική λήψη. Άλλωστε αυτό θέλεις στην τελική.
Επίσης έβαλα και εκείνο το auto glym στα εξωτερικά πλαστικά με άρωμα κεράσι. Πεντανόστιμο το άτιμο. Το συστήνω διότι προστατεύει τα πλαστικά στον ήλιο
Το χρησιμοποίησα και στο εσωτερικό παρόλο που αναφέρει πως ειναι για τα εξωτερικα πλαστικα και τελικά είχα ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Πρέπει να το περάσεις δύο τρία χέρια με καθαρό πανί διότι είναι σαν σιρόπι παχύρευστο και για να έχει άψογο φινίρισμα χωρίς υπολείμματα, αλλά το αποτέλεσμα μετά είναι έως και εντυπωσιακο. Τα πλαστικα απέκτησαν πολύ βαθύ μαύρο χρώμα με μι μέση γυαλαδα, θα μπορούσα να πω σχεδόν φυσική. Το θέμα είναι πως εάν κανείς τη μισή πόρτα η διαφορά στα πλαστικά είναι έντονη. Το ένα είναι με φυσική γυαλαδα αλλά βαθύ μαύρο, πολύ βαθύ και το άλλο γκρί.
Τωρα είμαι σε σκέψεις αν τελικά είναι καλύτερο από τα άλλα προϊόντα που είναι μονάχα για το εσωτερικο ταμπλό.
Α, να πω και κάτι ακόμα.... Πλέον εμφανίστηκαν ξανά τριγμοί στο παράθυρο. Εξατμίστηκε το σπρευ σιλικόνης στα λάστιχα. Ήρθε η ώρα για νέο ψεκασμα. Πέρασαν και κάτι χρόνια βέβαια από την προηγούμενη φορά.
-
Δεν αισθάνθηκα ποτέ πίεση από κανέναν για τα πολλά που γράφω. Ευχαριστώ για την ενθάρυνση να γράφω (κατεβατά συνήθως...)!
Σχετικά με το να περάσεις ξανά κάποιο κερί φυσικό, τεχνητό, σε σπρέι, σε κρέμα.
Συμφωνώ με το Μάστορα, ως προς τη διαδικασία αν το αυτοκίνητο δεν έχει στο χρώμα του "ταλαιπωρηθεί" από βροχές, αν δεν είναι παρκαρισμένο σε καμιά κεντρική οδό που τα ντουμάνια είναι αρκετά κλπ.
Επίσης, αν πλενόταν συχνά ή ας πούμε 3 φορές το μήνα.
Βάσει εμπειρίας θα γράψω και σε συνδιασμό με όσα έχω διαβάσει, σε αυτό που έχω καταλήξει.
Τον χειμώνα αν βρέξει και δημιουργηθεί στο αυτοκίνητο αυτό το στρώμα σαν να είναι κάπως λασπωμένο το αυτοκίνητο, αυτό το στρώμα όσο μένει (μην ξεχνάμε πως τη νύχτα υγρένεται σε ένα βαθμό λόγο υγρασίας και είναι σαν να ανανεώτεται κάπως), επιδρά στην προστασία του βερνικιού (sealant ή wax).
Αν μείνει ένα μήνα σίγουρα θα μειώσει την προαστασία πολύ περισσότερο από ότι αν μείνει μία εβδομάδα. Αν σε αυτή τη μπίχλα της βροχής με τη σκόνη που υπήρχε στο αυτοκίνητο και έγινε αυτή η ψιλή λάσπη που στέγνωσε, προστεθούν και οι ρύποι, τα καυσαέρια που έχουν μικροσκοπικά ας πούμε σταγονίδια που κολάνε στις επιφάνειες, τότε η επιβάρυνση είναι ακόμη μεγαλύτερη.
Σπίτια που είναι δίπλα σε δρόμου πολυσύχναστους, έχουν από μαυρισμένα μπαλκόνια, μέχρι κουρτίνες στις μπαλκονόπορτες που κοιτάνε στο δρόμο.
Κάτι άλλο σχετικά με τα καυσαέρια που κολλάνε. Είμαι καπνιστής, βαρύς. Όσοι είναι ίσως το έχουν παρατηρήσει, όταν πάμε να καθαρίσουμε οθόνη τηλεόρασης που την έχουμε αφήσει για καιρό χωρίς σκούπισμα, στο πανί υπάρχει μία κιτρινίλα.
Αυτή η κιτρινίλα είναι η νικοτίνη που φεύγει από το στόμα, πάει στον αέρα του δωματίου και κολλάει όπου βρει.
Κάτι τέτοιο θεωρώ συμβαίνει και με τα καυσαέρια και τις επιφάνειες των χρωμάτων των αυτοκινήτων, στα βερνίκια. Κολλάνε ρύποι. Που και αυτοί όσο μένουν τόσο "τρώνε" το sealant, wax.
Το θέμα είναι πόσο θα απομακρυνθούν από το βερνίκι για να δέσει καλά η προστασία σε αυτό.
Με ένα ουδέτερο σαμπουάν δεν θα φύγουν. Θέλει ένα δυνατό σαμπουάν ενυσχημένο ίσως και με λίγο APC ή για κάποιους ποιο hardcore με λίγο degreaser.
Μετά προσωπικά θα έκανα ένα πέρασμα με ένα paint cleaner με ή χωρίς abrasivers (προτιμώ με abrasives). Αν έβλεπα να μου λερώνει το σφουγγαράκι τότε θα σταματούσα γιατί το βερνίκι είναι βρώμικο.
Θα πήγαινα σε πηλό ή πριν τον πηλό σε καθαρό και πλυμένο χρώμα θα το ψέκαζα με ένα tar remover και θα το σκούπιζα για να βγάλω τη βρωμιά που έχει μείνει. Μπορεί να χρησιμοποιούσε σε ψεκαστήρι το CarPro Multi X Cleaner στην αναλογία που έχει για πρόπλυση (1 προς 10 με 1 προς 20 μου φαίνεται είναι), θα το άφηνα για λίγο (αυτά τα προιόντα είναι ασφαλή αρκεί να μη στεγνώσουν ας μείνουν και 1 λεπτό αντί για 3) και μετά ξύπλημα με νερό και στέγνωμα.
Ξανά το paint cleaner με το σφουγγαράκι και αν ήταν καθαρό δε θα πήγαινα σε πηλό. Αν δεν ήταν, θα πήγαινα και ότι έβγαινε με τον πηλό. Μετά αν έμενε, θα το καθάριζα με το paint cleaner (έχει τύχει στον Mike Philips να καθαρίσει τελικά τη βρωμιά με λεπτή αλοιφή και να έχει γίνει το σφουγγάρι σχεδόν μαύρο).
Το χέρι μας, αν το βάλουμε σε λάσπη με ένα σαπούνι θα καθαρήσει. Αν το βάλουμε σε κάπνα από την εξάτμιση θα χρειαστούμε Tide, αν το βάλουμε σε γράσσο ίσως χρειαστούμε κάτι ειδικά σαπούνια για καθαρισμό χεριών.
https://www.ksports.gr/el/shop/cleaners-polishers-920/morganblue-sapoyni-katharismoy-xerion-apo-grasa-kai-ladia-500cc-9-ar00083-detail
Έτσι είναι και το βερνίκι στο αυτοκίνητο. Που έχουμε πάει (γιατί στη διαδρομή εκτίθεται στους ρύπους το βερνίκι (η ατμοσφαιρική ρύπανση που λένε δεν είναι αυτοί οι ρύποι που έχουν γεμίσει το περιβάλλον; ), πόσο καιρό έχουμε να το πλύνουμε.
Αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να έχει και ρινίσματα σιδήρου, χρησιμοποιεί και ένα ανάλογο προιόν.
Μετά όπως λέει και ο Μάστορας ένα πέρασμα με IPA για να φύγουν τα λάδια από το paint cleaner, το λιπαντικό αν χρησιμοποιήσουμε πηλό και μετά το πέρασμα με το sealant, wax.
Αυτό για εμένα είναι η ολοκληρωμένη διαδικασία. Όμως είναι χρονοβόρα και πολύ κουραστική αν γίνει με το χέρι.
Ποιο γρήγορα αλλά με συμβιβασμούς ως προς τη διάρκεια του κεριού, sealant είναι πλύσιμο με δυνατό σαμπουάν και IPA όπως λέει και ο Μάστορας. Αν είναι κάποιος και έξω, χειμωνιάτικα.....Δεν είναι για πολλές δουλειές.
Νομίζω πως το συχνό πλύσιμο (ακόμα και σε μαγαζί που πλένουν με το χέρι) είναι το καλύτερο για να είναι και το sealant όσο γίνεται περισσότερο στο βερνίκι αλλά και για λόγους αισθητικής.
Καλές πάστες. Αυτά που προτείνει ο Μάστορας είναι πολύ καλά προιόντα.
Θέλω να πάρω IPA. Έχει κανείς κάποια από τις παρακάτω δοκιμάσει πριν πάρω την Chemo που λένε πως είναι καλή. Ή αν έχει να μου προτείνει κάποια άλλη που δεν υπάρχει στο skroutz.gr
https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Ισοπροπυλική+Αλκοόλη+99
-
Συγνώμη για το δεύτερο "στο καπάκι" post.
lap χρησιμοποίησέ το Turtle σαν Drying Aid. Όταν είναι μετά το ξέπλυμα το αυτοκινήτου να το σκουπίσεις, ψέκασέ το με το Turtle και σκούπισέ το. Έτσι θα έκανα, αν ήταν να μείνει στο ράφι -
Περιγράφεις αναλυτικά μια σωστή βαθιά απορρύπανση sarantis, ωραίος. Καλό είναι να την κάνουμε μια φορά το έτος χονδρικά κατά τη γνώμη μου. Προσωπικά για IPA δεν το πολυσκέφτομαι, την πιο φτηνή παίρνω ή άμεσα προσβάσιμη.
Σήμερα λοιπόν για ένα καλό πλύσιμο μέσα-έξω σε αμάξι που δε πλένεται και δε συντηρείται μας πήρε 3 ώρες και μάλιστα δύο άτομα.. μαρτύριο. Εγώ μόνος μου στο δικό μου που πλένεται συχνά θέλω το 1/3 σε χρόνο..
Ούτε χρόνος έμεινε για κεριά κτλ.. ίσα ίσα ένα bsd έριξα ταυτόχρονα με το στέγνωμα σαν drying aid και ότι μείνει. Φυσικά δε στέγνωνε με την καμία και φωνάζει για πηλό. Επικαθήσεις πολλές,θαμπώματα στο βερνίκι και θέλει γυάλισμα. Κάπως έτσι εκτιμώ το δρόμο της κεραμικής που ακολούθησα με μόνο "πρόβλημα" για εμένα ότι δεν μπορώ να "παίζω" με τον αλοιφαδόρο πάνω του όποτε μου έρθει..
-
Συγνώμη για το δεύτερο "στο καπάκι" post.
lap χρησιμοποίησέ το Turtle σαν Drying Aid. Όταν είναι μετά το ξέπλυμα το αυτοκινήτου να το σκουπίσεις, ψέκασέ το με το Turtle και σκούπισέ το. Έτσι θα έκανα, αν ήταν να μείνει στο ράφιΈχω την αίσθηση πως αυτή είναι η χρήση του και λάθος το διαφημίζουν ως σπρευ κερί. Είναι αυτό που λέει hybrid.
Αυτό είναι. Λένε στα σχόλια πως ειναι εύκολο στην χρήση. Τι διάολο μόνο αυτό που αγόρασα εγω δεν είναι εύκολο; Πάλι σε mild hybrid έπεσα;
-
Θέλω να πάρω IPA. Έχει κανείς κάποια από τις παρακάτω δοκιμάσει πριν πάρω την Chemo που λένε πως είναι καλή. Ή αν έχει να μου προτείνει κάποια άλλη που δεν υπάρχει στο skroutz.gr
https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Ισοπροπυλική+Αλκοόλη+99
Για ποιον λόγο δεν παίρνεις ισοπροπυλική αλκοόλη από το φαρμακείο της γειτονιάς σου; Παίζει ρόλο η μάρκα;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ