-
Μπορεί να βρέχει, μπορεί να μην αξίζει να πλύνεις το εξωτερικό, αλλά....
Έκανα σήμερα το εσωτερικό λαμπίκο! Και για να πω την αλήθεια, επειδή δεν είχα το εξωτερικό να με αποπροσανατολίζει, ασχολήθηκα με το εσωτερικό όπως του άρμοζε. (@sarantism έκανα και τον ουρανό!)Το εσωτερικό μην το παραμελείτε. Από το πολύ απλό, να τινάξτε ένα λεπτό το πατάκι, μέχρι να το μετατρέψετε σε μια σουίτα πολυτελείας!
Και μην ξεχνάμε, στο εσωτερικό αν ποτίσει η μπόχα, δύσκολα την διώχνεις. Ό,τι βιολογικούς καθαρισμούς κλπ αν κάνεις.
-
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μπορεί να βρέχει, μπορεί να μην αξίζει να πλύνεις το εξωτερικό, αλλά....
Έκανα σήμερα το εσωτερικό λαμπίκο! Και για να πω την αλήθεια, επειδή δεν είχα το εξωτερικό να με αποπροσανατολίζει, ασχολήθηκα με το εσωτερικό όπως του άρμοζε. (@sarantism έκανα και τον ουρανό!)Το εσωτερικό μην το παραμελείτε. Από το πολύ απλό, να τινάξτε ένα λεπτό το πατάκι, μέχρι να το μετατρέψετε σε μια σουίτα πολυτελείας!
Και μην ξεχνάμε, στο εσωτερικό αν ποτίσει η μπόχα, δύσκολα την διώχνεις. Ό,τι βιολογικούς καθαρισμούς κλπ αν κάνεις.
Και γω θελω να καθαρισω το εσωτερικο.Δεν εχει κατι το τρελλο γιατι εχω πανακια swifer που το περναω συχνα και σκαφακια κατω αλλα οσο να ναι θελει ενα φρεσκαρισμα.
-
Πάρτε αυτό το μαργουαρις, πως λέγεται, με το άρωμα νέου εσωτερικού. Θέλει ένα πέρασμα με πανακι και ένα με στεγνό για το φινίρισμα. Μιλάμε σου έρχεται να φας τα πλαστικά.
Ακόμα και στα ιαπωνικά με τα χειρότερα πλαστικά τα κάνει να φαίνονται υπέρ υπέρ πριμιουμ και μυρίζει λες και βγήκε από το εργοστάσιο
-
@lap said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Πάρτε αυτό το μαργουαρις, πως λέγεται, με το άρωμα νέου εσωτερικού. Θέλει ένα πέρασμα με πανακι και ένα με στεγνό για το φινίρισμα. Μιλάμε σου έρχεται να φας τα πλαστικά.
Ακόμα και στα ιαπωνικά με τα χειρότερα πλαστικά τα κάνει να φαίνονται υπέρ υπέρ πριμιουμ και μυρίζει λες και βγήκε από το εργοστάσιο
Το έχω και το συστήνω επίσης αυτό το μαγουλάρης!
-
Το εχω και αυτο Lap.Γενικα εχω πολλα της meguiars οποτε ακυρωνα αυτοκινητο επαιρνα και κατι οποτε καταλαβαινεις
-
Εγώ αυτό το ΣΚ δεν του έκανα τίποτα... το οδήγησα αρκετά με επιδοτούμενο ντίζελε όμως
-
Νομίζω το καλύτερο video που έχω δεί όσον αφορά τη συντήρηση της κεραμικής επίστρωσης. Touchless, επαφής συχνό, deep clean με αλκαλικό και όξινο αφρό-iron/tar/water spots removers και κάθε πότε το κάνουμε (έτσι γίνεται το "ξεμπούκωμα"/de-clogging μιας κεραμικής που έχει χάσει τις ιδιότητες της) . Περιέχει χρήσιμες πληροφορίες ακόμα και για κάποιον που δεν έχει κεραμική στο όχημα του ή ενδιαφέρεται να βάλει μελλοντικά.
Και στο τέλος πολύ σημαντικά τα σχόλια του για το τι ακριβώς είναι μια κεραμική, τι προσδοκίες να έχετε και
τιποιούς να αποφύγετε. Δείτε το, αξίζει.Bonus : Η όμορφη μαύρη Brera
-
Κάτσε ρε λαπ.
Από το αποφεύγω το κρέας στο τρώω πλαστικά δεν είναι και τόσο εύκολο.... -
Επειδή αναφερθήκατε σε youtube και ιδίως για ιδέα πως να το κάνεις και επικερδές επάγγελμα, παραθέτω έναν φοβερό άνθρωπο ο οποίος έχει... Ψυχαναγκασμό με το detailing αλλά αξίζει. Έχει φτιάξει από την αρχή ένα τέλειο μαγαζί. Αξίζει να το δείτε (έχει απίστευτα tips για τα πάντα)..
AMMO-NYC
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Και στο τέλος πολύ σημαντικά τα σχόλια του για το τι ακριβώς είναι μια κεραμική, τι προσδοκίες να έχετε και
τιποιούς να αποφύγετε. Δείτε το, αξίζει.Τα είπε όλα!! Όπως λέω εγώ με 2 λόγια: πεταμένα λεφτά. Γιατί οι περισσότεροι νομίζουν (και εγώ έτσι νόμιζα γιατί έτσι μου είχαν πει) ότι περνάς μια κεραμική με €500-1.000 και ξεκοινάζεις για 5-7 χρόνια....ναι καλά! Θέλει να ρίχνεις λεφτά κάθε χρόνο...πολλά λεφτά που δεν αξίζουν, δεν τα παίρνεις ποτέ πίσω κλπ. κλπ.
-
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
τιποιούς να αποφύγετε. Δείτε το, αξίζει.Τα είπε όλα!! Όπως λέω εγώ με 2 λόγια: πεταμένα λεφτά. Γιατί οι περισσότεροι νομίζουν (και εγώ έτσι νόμιζα γιατί έτσι μου είχαν πει) ότι περνάς μια κεραμική με €500-1.000 και ξεκοινάζεις για 5-7 χρόνια....ναι καλά! Θέλει να ρίχνεις λεφτά κάθε χρόνο...πολλά λεφτά που δεν αξίζουν, δεν τα παίρνεις ποτέ πίσω κλπ. κλπ.
Kι εγω εκει εχω καταληξει με τα κεραμικα.
Πολλα λεφτα και πολυς λογος για το τιποτα τελικα. Το βερνικι παραμενει εκτεθειμενο και σε κουτσουλιες και σε αραχνες και στα παντα ολα. Τωρα αν ειναι να δωσεις 400-500 ευρω και καθε 1-2 χρονια να πληρωνεις εξτρα για δηθεν συντηρηση και παλι αν πχ μια κουτσουλια μεινει κατω απ'τον ηλιο για ωρα να σου κανει θαμπαδα, να το βρασω αν δηθεν χωρις την κεραμικη θα σου εκανε μεγαλυτερη (κι αυτο υποθετικα κιολας, ιδιως αν ηταν κερωμενο το αμαξι). Το θεμα θα ηταν να μη δημιουργουνταν θεμα καθολου, αν δημιουργηθει και παλι κι εχεις δωσει κι ενα σκασμο λεφτα τοτε δεν εχει κανενα ουσιαστικο νοημα.Και γενικα πιο πολλους δυσαρεστημενους εχω δει που εχουν βαλει κεραμικες στα αμαξια τους παρα ευχαριστημενους, παντα σε συναρτηση με το κοστος. Αυτο λεει πολλα.
-
Εγώ δεν έχω εμπειρία από τα κεραμεικά. Αυτό που συμπέρανα από το βίντεο δεν είναι ότι το κεραμεικό δεν αξίζει, αλλά ότι παρέχει μια επιπλέον προστασία και ότι χρειάζεται να το προσέχεις όπως προσέχεις το βερνίκι του αυτοκινήτου. Απλά, μια γραντζουνιά που μπορεί να σου κόστιζε βερνίκι, δε θα σου κοστίζει πλέον. Αν φυσικά περιμένει κάποιος ότι η κεραμεική θα μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε άτρωτο KITT, τότε αυταπατάται.
-
Η κεραμική δίνει πολύ γυαλαδα, υδροφοβία και καποια ελάχιστη προστασία από ήλιο κατι σαν εξτρα βερνικί.
Μετά από 2 χρόνια θέλει ξανα περασμα αν κυκλοφορείς το αμάξι.
Αν το κυκλοφορείς σπάνια και το έχεις σε κλειστό γκαράζ ΜΟΝΟ τότε ίσως βγαλει 5 χρόνια που ισχυρίζονται κάποιοι. Με λίγα λόγια παραμύθια της χαλιμάς
από γρατζουνιές δεν προστατεύει σχεδόν καθόλου
Αν θες να δώσεις μέχρι 500-700 ευρώ για να γυαλιζει για 2 χρόνια οκ. Μπορείς να περνάς κερί και να γυαλίζεις μόνος σου κάθε 2 μήνες με τα ίδια απότελέσματα. Παραπάνω χρήματα είναι κοροιδία να δώσεις , γνωμη μου
Πραγματική προστασία προσφέρουν ΜΟΝΟ οι PPF ζελατίνες οι οποίες προστατεύουν και από γρατζουνιες και από χτυπήματα και από πετραδάκια. Κοστος? Τεραστιο, 1,5 φορά ή και 2 όσο κοστίζει ολικό βαψιμο! Αξίζει μονο σε ακριβα αμάξια ή αξίζει σε γρήγορο αυτοκίνητο να κάνεις μόνο το εμπρος μέρος του αυτοκινητου για να μην κανει συνέχεια σημάδια από πετραδάκια που πέφτουν με ταχύτητα και βγαζουν χρώμα.
Εγώ προσωπικά έβαλα PPF μπροστά και από πάνω κεραμική για να γυαλίζει
-
@groover1972 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Επειδή αναφερθήκατε σε youtube και ιδίως για ιδέα πως να το κάνεις και επικερδές επάγγελμα, παραθέτω έναν φοβερό άνθρωπο ο οποίος έχει... Ψυχαναγκασμό με το detailing αλλά αξίζει. Έχει φτιάξει από την αρχή ένα τέλειο μαγαζί. Αξίζει να το δείτε (έχει απίστευτα tips για τα πάντα)..
AMMO-NYC
Ναι είναι γενικά καλός αυτός, έχει ξανα-αναφερθεί
@fanis75 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Τα είπε όλα!! Όπως λέω εγώ με 2 λόγια: πεταμένα λεφτά. Γιατί οι περισσότεροι νομίζουν (και εγώ έτσι νόμιζα γιατί έτσι μου είχαν πει) ότι περνάς μια κεραμική με €500-1.000 και ξεκοινάζεις για 5-7 χρόνια....ναι καλά! Θέλει να ρίχνεις λεφτά κάθε χρόνο...πολλά λεφτά που δεν αξίζουν, δεν τα παίρνεις ποτέ πίσω κλπ. κλπ.
Η κεραμική είναι αυτό που είναι και έχει αξιόλογα οφέλη ως ένα επιπλέον layer πάνω από το βερνίκι. Πιο εύκολο στο να διατηρείς το όχημα καθαρό, με λιγότερο κόπο, αξιόλογη γυαλάδα και επιπλέον προστασία σε χημικούς παράγοντες είναι μερικά από αυτά. Το πρόβλημα είναι είτε η παραπληροφόρηση από επιτήδειους είτε ο πελάτης που έχει λάθος προσδοκίες. Σαφώς και θέλει συντήρηση γιατί η οξείδωση, οι επικαθήσεις και τα φυσικά στοιχεία δεν εξαφανίζονται με την εφαρμογή της
Γενικά η κεραμική .. τα γυαλίσματα .. τα κεριά .. τα πλυσίματα .. οι υπηρεσίες καλλωπισμού του οχήματος, ΔΕΝ απευθύνονται σε αυτούς που δεν έχουν σκοπό να ασχολούνται με την περιποίηση του οχήματος τους σε σταθερή βάση. Σαν να πηγαίνεις κομμωτήριο να σε κάνει σένιο κουνιστός με υψηλό κασέ και εσύ να απαιτείς το αποτέλεσμα να κρατήσει για μήνες χωρίς συντήρηση/επανάληψη.
Τώρα το τι αξίζει και τι όχι, έχει να κάνει με την ιδιοσυγκρασία, τα συμπλέγματα και την τσέπη του καθενός.
Ο τσίρος τα έχει πλερώ και ta lejei qala..
Τέλος υπάρχουν διάφοροι τύποι κεραμικών. Από δύσχρηστα στην εφαρμογή base coat μέχρι toppers μικρής σχετικά διάρκειας που μπορούν να εφαρμοστούν από τον καθένα.
-
Αλέξανδρε χαίρομαι που καθάρισες τον ουρανό (αν θυμάμαι καλά)!
Μαστορα ωραίο το βίντεο με τη Brera. Αυτός που έχει το κανάλι κάνει ωραία βίντεο. Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά, όμως δύο που παρακολούθησα αν θυμάμαι με το Carpro Multix και το Carpro Descale ήταν όπως και σε αυτό που παρέθεσες αναλυτικός και μαθαίνεις πράγματα για το car detailing.
Πριν λίγο καιρό είδα το Carpro Descale και την ορολογία "Όξινο Πλύσιμο". Φαίνεται να είναι ασφαλές και σε χρώματα χωρίς κεραμική επίστρωση. Μου θυμίζει το Chemical Guys Bug & Tar Remover
https://www.skroutz.gr/s/29044562/Chemical-Guys-Bug-Tar-Remover-473ml.html
To έχω αγορασμένο αλλά δεν το έχω ακόμη χρησιμοποιήσει. Θέλω να το κάνω για να δω αν θα πάρω το Carpro Descale. Και των CG για όξινο μου φαίνεται, δεν είναι όμως για να το βάλεις μόνο του σε κουβά για πλύσιμο. Σαν πρόσθετο, οπότε αν είναι όξινο, θα πέσει η οξύτητα από το αλκαλικό σαμπουάν, εκτός αν χρησιμοποιηθεί σε ψεκαστήρι με αναλογία 6 (θυμάμαι και 4) προς 1.
Έχω θέμα με κάτι waterspots αλλά μάλλον θα φύγουν με γυάλισμα....
@groover1972 o AMMO-NYC επειδή τον παρακολουθώ πριν κάτι χρόνια, μου φαίνεται ξεκίνησε σαν mobile detailer. Πράγματι δίνει πολύ καλές συμβουλές. Το έχει ψάξει πολύ το car detailing (για εμένα το έχει δει σαν επιστήμη κάτι), έχει πάρει γνώμες και απόψεις και από άλλους και έχει μεγάλη προσφορά στο cardetailing. Έχει μεγάλο κόλλημα (και καλά κάνει ο άνθρωπος και δικαίωμά του) και σε μία porche που έχει και έχει και βίντεο που την έδωσε για βάψιμο. Αυτοί που την ανέλαβαν έκαναν δουλειά καλλιτεχνική!!
Πριν μπορεί και 5 χρόνια σε ένα βίντεο είχε πει: όταν είναι να σκουπίσετε το αυτοκίνητο, προτιμήστε πετσέτα μικροίνας 40x40 και να είναι λίγο υγρή (αν θυμάμαι χρησιμοποιούσε σαν draying aid και ένα δικό του κερί στο βίντεο) και με χαμηλό πέλος γιατί το μακρύ "κολλάει" στο βερνίκι (θα βρω το βίντεο και θα το βάλω).
Εκείνη την περίοδο το 90 των βίντεο για cardetailing που έβλεπα έδειχναν πετσέτες από 40x60, 60x60, 60x90 μέχρι και μεγαλύτερες διαστάσεις (κουβέρτας παιδικής lol) και με GSM (αν το θυμάμαι καλά), 1000 και 1200.
Ο Pan (δεν θυμάμαι όλο το όνομα) ο Καναδός detailer πριν δύο χρόνια είχε σαν συγκριτικό 3 twisted pile πετσέτες. Μία της rag (δε θυμάμαι ποια, αλλά και αυτό το βίντεο θα το βάλω), μία της gyeon (τη γνωστή και που μου αρέσει τη μπλε) και την γνωστή της carpro τη γκρι. Είπε πως θα έλεγε και ένα κόλπο για να σκουπίζεις καλύτερα το βρεγμένο χρώμα. Ποιο ήταν αυτό; Να βρέχεις τις πετσέτες αυτές....
Ο Ammo το είχε πει πριν χρόνια.....Δε λέω πως ο Pan (Ελληνοκαναδός μου φαίνεται είναι, Παναγιώτης είναι το όνομά του) δεν έχει και αυτός προσφέρει πολλά και έχουν μάθει πολλοί πολλά από τον συγκεκριμένο. Όμως κάνει παρουσιάσεις προιόντων που τα στέλνουν οι εταιρίες. Δε θα πω αν αυτό επηρεάζει την κριτική του ή όχι καγια προιόνα και τις προτάσεις που κάνει για αν θέλει κάποιος να κάνει μια δουλειά ποιο προιόν να αγοράσει.
Ο Ammo από όσο θυμάμαι απέφευγε τέτοια πράγματα, τουλάχιστον σε όσα βίντεο έχω δει. Επίσης ο Ammo πριν χρόνια έλεγε να χρησιμοποιείται ο πηλός αν είναι αναγκαίο γιατί είναι abrasive, όταν άλλοι detailers δεν έπαιρναν αυτή τη σαφή θέση. Μάλιστα ο Ammo έλεγε πως την Πόρσε που έχει, επειδή είναι σε γκαράζ δύο χρόνια δεν την είχε περάσει με πηλό (μπορώ και αυτό το βίντεο να το βρω και να το βάλω).
Όμως όταν ακούς έναν να μιλάει όπως ο Ammo και 9 με έναν άλλο τρόπο που με μικρές διαφορές στο πως τα λέει ο καθένας, τότε μπορεί να ακολουθήσεις την τακτική των 9. Έπρεπε πριν αν θυμάμαι 2 χρόνια να δω το βίντεο του Pan για να βρέχω και εγώ τη πετσέτα όταν είναι να σκουπίσω από νερά το αυτοκίνητο......
@cirus στο σκεπτικό σου ήμουν πριν καμιά 5ετία. Να βάλω ειδική διαφανής μεμβράνη σε καπό και ουρανό που εκεί γίνεται ζημιά από σκληρό νερό, κουτσουλιές και βρωμιά που μένει για καιρό στον ουρανό. Το έψαξα λίγο και άλλοι έλεγαν πως είναι για 5 χρόνια, άλλοι για 2 χρόνια και μετά κιτρινίζει η μεμβράνη, οπότε δεν το έκανα.
Πριν καμιά 6ετία είδα σε Ελληνικό site ένα spray της 3Μ που το ψέκαζες στο καπό (όπου ήθελες) και μετά από κάποια ώρα γινόταν μεμβράνη. Λεγότανε 3M Paint Defender Spray Film. Βρήκα και το βίντεο που κοιτούσα τότε για το πως το εφαρμόζεις κλπ....Δεν το πήρα γιατί είχα πόσα προιόντα (κεριά, sealants, σαμπουάν, αλοιφές γυαλίσματος) που τι θα τα έκανα μετά; Θα προσφερόμουν αφιλοκερδώς να περιποιούμαι τα αυτοκίνητα της γειτονιάς lol
Είναι αυτό εδώ το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=0Hi5TyVcDyI
Είχα δει και ένα βίντεο με κάτι bmw που ένα συνεργείο ειδικό για τοποθέτηση μεμβρανών σε όλο το αμάξωμα έκανε αυτή τη δουλειά, αλλά αυτοί ήταν "επιστήμονες" στο είδος. Αν έπεφτα σε κανέναν μαθητευόμενο;
Όμως και στην περίπτωση της μεμβράνης, ισχύει ότι και στης κεραμικής. Πριν βάλουν μεμβράνη αυτοί οι τύπου με τις bmw που είχαν και δουλεύαν, κάνανε το βερνίκι πεντακάθαρο.
Παραπλήσιο σε αυτό που έκανες κάνουν κάποιοι ίσως και ευκατάστατοι στις ΗΠΑ που βάζουν vynil wrapping και αλλάζουν χρώμα το αυτοκίνητο.
Στο καπάκι υπάρχει και το Plasti Dip που με σπρέι μπορείς από μόνος, να βάψεις από ζάντες (μην πέσει όμως βενζίνη και δεν ξέρω και αν είναι και άλλα παρόμοια παράγωγα πετρελαίου), μέχρι όλο το αμάξι. Το σκεπτόμουν για να έκανα με τέτοιο την πάπια που θολώσανε τα πλαστικά, αλλά έμεινα στη σκέψη όλο το καλοκαίρι (στα 50 μου θα την έκανα σαν να ήμουν έφηβος lol, αλλά η δοκιμή είναι που μου αρέσει αν πετύχαινε)....
Εν τω μεταξύ έχει κανά δύο εβδομάδες που βλέπω να βγάζουν βίντεο mobile detailers με τα αυτοκίνητα που πλένουν σε σπίτια (ακόμη και στο δρόμο παρκαρισμένα).
Ένας πολύ καλός σε αυτά που λέει και ας πούμε παλιός είναι ο Miranda. Από όσα βίντεό του έχω δει. Δεν υπερβάλει σε ότι κάνει ή δείχνει. Μου έκανε εντύπωση τελευταία που το είδα με μία κυρία ξανθιά που κάνουν μαζί το detailing που χρησιμοποιούσε SPTA αλοιφαδόρο (με μπαταρία). Συνήθως βλέπω της Rupes (αν το γράφω σωστά) να χρησιμοποιούν γνωστοί detailers εντός και εκτός εισαγωγικών. Ο Miranda μου αρέσει που είναι πρακτικός και τον αισθάνομαι να είναι κοντά σε έναν που θέλει να ασχοληθεί με το car detailing χωρίς να ξέρει πόσα έχει δώσει σε πανάκριβα προιόντα, ενώ υπάρχουν καλές εναλλακτικές.
Για τα προιόντα που αναφέρω, παραθέτω sites (όποτε μπορώ να βρω) όχι για διαφήμιση. Το κάνω για να μη γίνει κάποια παρερμηνεία και άλλο γράφω και μπορεί κάποιος να καταλάβει κάποιο άλλο και ίσως και να το αγοράσει και πέσει έξω στην αγορά. Μην πάρω και κανένα στο λαιμό μου που λένε.... -
@sarantism said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@cirus στο σκεπτικό σου ήμουν πριν καμιά 5ετία. Να βάλω ειδική διαφανής μεμβράνη σε καπό και ουρανό που εκεί γίνεται ζημιά από σκληρό νερό, κουτσουλιές και βρωμιά που μένει για καιρό στον ουρανό. Το έψαξα λίγο και άλλοι έλεγαν πως είναι για 5 χρόνια, άλλοι για 2 χρόνια και μετά κιτρινίζει η μεμβράνη, οπότε δεν το έκανα.
Δεν το έκανα για το σκληρο νερο και τις κουτσουλιές. Σε αμάξι που πάω με 180+ πέφτουν πολλά πετραδάκια που βγαζουν χρώμα και μεχρι στιγμής μου έχει γλιτώσει πολλά.
Νομιζω οτι θα αντέξει και δεν θα κιτρινίσει θα δούμε. Εβαλα ακριβή μεμβρανη της XPEL όχι κάποια φτηνη. Θα δείξει στο μέλλον. Τα 2 χρόνια τα φτανει τον Ιουνιο που μας ερχεται. Πάντως είναι εντελώς διαφανη ακόμα. θα δείξει.
-
@cirus said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Δεν το έκανα για το σκληρο νερο και τις κουτσουλιές. Σε αμάξι που πάω με 180+ πέφτουν πολλά πετραδάκια που βγαζουν χρώμα και μεχρι στιγμής μου έχει γλιτώσει πολλά.
Νομιζω οτι θα αντέξει και δεν θα κιτρινίσει θα δούμε. Εβαλα ακριβή μεμβρανη της XPEL όχι κάποια φτηνη. Θα δείξει στο μέλλον. Τα 2 χρόνια τα φτανει τον Ιουνιο που μας ερχεται. Πάντως είναι εντελώς διαφανη ακόμα. θα δείξει.
Σωστά είναι και τα πετραδάκια.....Προσωπικά θεωρώ τη συγκεκριμένη επιλογή καλή (άσχετα που εμένα με κάνει να αισθάνομαι πως δε θα μπορώ να κάνω στη μεμβράνη, όσα κάνω στο βερνίκι με πηλό, κερί, αλοιφές κλπ) για την προστασία του χρώματος. Να προσέχεις φίλε μου μόνο. Και εγώ το πατάω κάποιες φορές το γκάζι βαθειά.....
Για το φίλο μου τον lap. Σχετικά με τα μεγάλα κείμενα που γράφω. Σου είχα πει πως δεν έχω γραμματέα να μου τα γράφει. Μόνος τα γράφω. Mάλλον τα έγραφα.
Το θέμα λύθηκε
-
Αλέξανδρε χαίρομαι που καθάρισες τον ουρανό (αν θυμάμαι καλά)!
Μαστορα ωραίο το βίντεο με τη Brera. Αυτός που έχει το κανάλι κάνει ωραία βίντεο. Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά, όμως δύο που παρακολούθησα αν θυμάμαι με το Carpro Multix και το Carpro Descale ήταν όπως και σε αυτό που παρέθεσες αναλυτικός και μαθαίνεις πράγματα για το car detailing.
Πριν λίγο καιρό είδα το Carpro Descale και την ορολογία "Όξινο Πλύσιμο". Φαίνεται να είναι ασφαλές και σε χρώματα χωρίς κεραμική επίστρωση. Μου θυμίζει το Chemical Guys Bug & Tar Remover
https://www.skroutz.gr/s/29044562/Chemical-Guys-Bug-Tar-Remover-473ml.html
To έχω αγορασμένο αλλά δεν το έχω ακόμη χρησιμοποιήσει. Θέλω να το κάνω για να δω αν θα πάρω το Carpro Descale. Και των CG για όξινο μου φαίνεται, δεν είναι όμως για να το βάλεις μόνο του σε κουβά για πλύσιμο. Σαν πρόσθετο, οπότε αν είναι όξινο, θα πέσει η οξύτητα από το αλκαλικό σαμπουάν, εκτός αν χρησιμοποιηθεί σε ψεκαστήρι με αναλογία 6 (θυμάμαι και 4) προς 1.
Έχω θέμα με κάτι waterspots αλλά μάλλον θα φύγουν με γυάλισμα....
@groover1972 o AMMO-NYC επειδή τον παρακολουθώ πριν κάτι χρόνια, μου φαίνεται ξεκίνησε σαν mobile detailer. Πράγματι δίνει πολύ καλές συμβουλές. Το έχει ψάξει πολύ το car detailing (για εμένα το έχει δει σαν επιστήμη κάτι), έχει πάρει γνώμες και απόψεις και από άλλους και έχει μεγάλη προσφορά στο cardetailing. Έχει μεγάλο κόλλημα (και καλά κάνει ο άνθρωπος και δικαίωμά του) και σε μία porche που έχει και έχει και βίντεο που την έδωσε για βάψιμο. Αυτοί που την ανέλαβαν έκαναν δουλειά καλλιτεχνική!!
Πριν μπορεί και 5 χρόνια σε ένα βίντεο είχε πει: όταν είναι να σκουπίσετε το αυτοκίνητο, προτιμήστε πετσέτα μικροίνας 40x40 και να είναι λίγο υγρή (αν θυμάμαι χρησιμοποιούσε σαν draying aid και ένα δικό του κερί στο βίντεο) και με χαμηλό πέλος γιατί το μακρύ "κολλάει" στο βερνίκι (θα βρω το βίντεο και θα το βάλω).
Εκείνη την περίοδο το 90 των βίντεο για cardetailing που έβλεπα έδειχναν πετσέτες από 40x60, 60x60, 60x90 μέχρι και μεγαλύτερες διαστάσεις (κουβέρτας παιδικής lol) και με GSM (αν το θυμάμαι καλά), 1000 και 1200.
Ο Pan (δεν θυμάμαι όλο το όνομα) ο Καναδός detailer πριν δύο χρόνια είχε σαν συγκριτικό 3 twisted pile πετσέτες. Μία της rag (δε θυμάμαι ποια, αλλά και αυτό το βίντεο θα το βάλω), μία της gyeon (τη γνωστή και που μου αρέσει τη μπλε) και την γνωστή της carpro τη γκρι. Είπε πως θα έλεγε και ένα κόλπο για να σκουπίζεις καλύτερα το βρεγμένο χρώμα. Ποιο ήταν αυτό; Να βρέχεις τις πετσέτες αυτές....
Ο Ammo το είχε πει πριν χρόνια.....Δε λέω πως ο Pan (Ελληνοκαναδός μου φαίνεται είναι, Παναγιώτης είναι το όνομά του) δεν έχει και αυτός προσφέρει πολλά και έχουν μάθει πολλοί πολλά από τον συγκεκριμένο. Όμως κάνει παρουσιάσεις προιόντων που τα στέλνουν οι εταιρίες. Δε θα πω αν αυτό επηρεάζει την κριτική του ή όχι καγια προιόνα και τις προτάσεις που κάνει για αν θέλει κάποιος να κάνει μια δουλειά ποιο προιόν να αγοράσει.
Ο Ammo από όσο θυμάμαι απέφευγε τέτοια πράγματα, τουλάχιστον σε όσα βίντεο έχω δει. Επίσης ο Ammo πριν χρόνια έλεγε να χρησιμοποιείται ο πηλός αν είναι αναγκαίο γιατί είναι abrasive, όταν άλλοι detailers δεν έπαιρναν αυτή τη σαφή θέση. Μάλιστα ο Ammo έλεγε πως την Πόρσε που έχει, επειδή είναι σε γκαράζ δύο χρόνια δεν την είχε περάσει με πηλό (μπορώ και αυτό το βίντεο να το βρω και να το βάλω).
Όμως όταν ακούς έναν να μιλάει όπως ο Ammo και 9 με έναν άλλο τρόπο που με μικρές διαφορές στο πως τα λέει ο καθένας, τότε μπορεί να ακολουθήσεις την τακτική των 9. Έπρεπε πριν αν θυμάμαι 2 χρόνια να δω το βίντεο του Pan για να βρέχω και εγώ τη πετσέτα όταν είναι να σκουπίσω από νερά το αυτοκίνητο......
Πριν καμιά 6ετία είδα σε Ελληνικό site ένα spray της 3Μ που το ψέκαζες στο καπό (όπου ήθελες) και μετά από κάποια ώρα γινόταν μεμβράνη. Λεγότανε 3M Paint Defender Spray Film. Βρήκα και το βίντεο που κοιτούσα τότε για το πως το εφαρμόζεις κλπ....Δεν το πήρα γιατί είχα πόσα προιόντα (κεριά, sealants, σαμπουάν, αλοιφές γυαλίσματος) που τι θα τα έκανα μετά; Θα προσφερόμουν αφιλοκερδώς να περιποιούμαι τα αυτοκίνητα της γειτονιάς lol
Είναι αυτό εδώ το βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=0Hi5TyVcDyI
Είχα δει και ένα βίντεο με κάτι bmw που ένα συνεργείο ειδικό για τοποθέτηση μεμβρανών σε όλο το αμάξωμα έκανε αυτή τη δουλειά, αλλά αυτοί ήταν "επιστήμονες" στο είδος. Αν έπεφτα σε κανέναν μαθητευόμενο;
Όμως και στην περίπτωση της μεμβράνης, ισχύει ότι και στης κεραμικής. Πριν βάλουν μεμβράνη αυτοί οι τύπου με τις bmw που είχαν και δουλεύαν, κάνανε το βερνίκι πεντακάθαρο.
Παραπλήσιο σε αυτό που έκανες κάνουν κάποιοι ίσως και ευκατάστατοι στις ΗΠΑ που βάζουν vynil wrapping και αλλάζουν χρώμα το αυτοκίνητο.
Στο καπάκι υπάρχει και το Plasti Dip που με σπρέι μπορείς από μόνος, να βάψεις από ζάντες (μην πέσει όμως βενζίνη και δεν ξέρω και αν είναι και άλλα παρόμοια παράγωγα πετρελαίου), μέχρι όλο το αμάξι. Το σκεπτόμουν για να έκανα με τέτοιο την πάπια που θολώσανε τα πλαστικά, αλλά έμεινα στη σκέψη όλο το καλοκαίρι (στα 50 μου θα την έκανα σαν να ήμουν έφηβος lol, αλλά η δοκιμή είναι που μου αρέσει αν πετύχαινε)....
Εν τω μεταξύ έχει κανά δύο εβδομάδες που βλέπω να βγάζουν βίντεο mobile detailers με τα αυτοκίνητα που πλένουν σε σπίτια (ακόμη και στο δρόμο παρκαρισμένα).
Ένας πολύ καλός σε αυτά που λέει και ας πούμε παλιός είναι ο Miranda. Από όσα βίντεό του έχω δει. Δεν υπερβάλει σε ότι κάνει ή δείχνει. Μου έκανε εντύπωση τελευταία που το είδα με μία κυρία ξανθιά που κάνουν μαζί το detailing που χρησιμοποιούσε SPTA αλοιφαδόρο (με μπαταρία). Συνήθως βλέπω της Rupes (αν το γράφω σωστά) να χρησιμοποιούν γνωστοί detailers εντός και εκτός εισαγωγικών. Ο Miranda μου αρέσει που είναι πρακτικός και τον αισθάνομαι να είναι κοντά σε έναν που θέλει να ασχοληθεί με το car detailing χωρίς να ξέρει πόσα έχει δώσει σε πανάκριβα προιόντα, ενώ υπάρχουν καλές εναλλακτικές.
Για τα προιόντα που αναφέρω, παραθέτω sites (όποτε μπορώ να βρω) όχι για διαφήμιση. Το κάνω για να μη γίνει κάποια παρερμηνεία και άλλο γράφω και μπορεί κάποιος να καταλάβει κάποιο άλλο και ίσως και να το αγοράσει και πέσει έξω στην αγορά. Μην πάρω και κανένα στο λαιμό μου που λένε....@sarantism χαίρομαι που τα αναλύεις έτισ ωραία. Ναι, έκανα τον ουρανό πάλι. Αυτή τη φορά με περισσότερο θάρρος.
-
Σχετικά με κεραμικές και detailing.
Χωρίς να θέλω να ματαιώσω τους κόπους του γκουρού του είδους Μάστορα78, η γνώμη μου είναι πως δεν αξίζει καν να ασχοληθείς. Τα χρήματα και ο χρόνος που διαθέτεις είναι υπέρογκα γι αυτό που κερδίζεις.
Ο μοναδικός τρόπος να συντηρήσεις αμάξι είναι να το έχεις κλεισμένο σε γκαράζ και να το βγάζεις για βόλτες και ταξίδια.
Αμάξι που κυκλοφορεί και τρώει κυρίως ήλιο, θα φθαρεί.
Με καλά, τακτικά πλυσιματάκια και ένα κερωματάκι κάθε τρίμηνο πιστεύω κάποιος είναι καλυμμένος. -
To detailing , η περιποίηση του αυτοκίνητου είναι χόμπι και θα ξοδέψεις αναλόγως του ποσού που είσαι διατεθειμένος.
Όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε χόμπι (ψάρεμα, κυνήγι, μουσική).
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ