-
@otso said in CITROËN FORUM:
@georgekn said in CITROËN FORUM:
Θυμάται κανένας σε ποιο site μπαίνουμε με πληρωμή για μια ημέρα (νομίζω) για να δούμε original part numbers κλπ...
https://service.citroen.com/do/login
Αν μπεις θα ψαξεις και δικα μου ; αν σου περισευει χρονος;
Ευχαριστώ πολύ...την θέλω για ένα συνάδελφο που ανακατασκευάζει ένα Jumper.
-
κοιτα μην βρειτε κατι χωρις να πληρωσετε εδω
-
Ναι τα έψαξα και αυτά...αλλά δυστυχώς δεν βοηθούν στα εξαρτήματα που ψάχνει...φαντάσου ότι για το VIN του δίνει 16 διαφορετικούς κωδικούς εγκεφάλου αεροσάκων.
Η εδώ αντιπροσωπεία για να βρεί τον αντίστοιχο θέλει να δεί τον αρχικό ή φωτογραφία του...και ο αρχικός δεν υπάρχει.Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.
-
Θυμάται κανένας σε ποιο site μπαίνουμε με πληρωμή για μια ημέρα (νομίζω) για να δούμε original part numbers κλπ...
Δεν χρειαζεται να πληρωσεις για να δεις αριθμο ανταλλακτικων σ αυτο το site . Πληρωνεις αν θες να δεις οδηγιες επισκευης
-
@alexandros-k said in CITROËN FORUM:
Δεν χρειαζεται να πληρωσεις για να δεις αριθμο ανταλλακτικων σ αυτο το site . Πληρωνεις αν θες να δεις οδηγιες επισκευης
εισαι σιγουρος αλεξανδρε; εμενα μου εχει κοψει την προσβαση χρονια .
Δεν εχω προσπαθησει βεβαια τελευταια και δεν κανει login με τους κωδικους μου πια .
-
Ναι τα έψαξα και αυτά...αλλά δυστυχώς δεν βοηθούν στα εξαρτήματα που ψάχνει...φαντάσου ότι για το VIN του δίνει 16 διαφορετικούς κωδικούς εγκεφάλου αεροσάκων.
Η εδώ αντιπροσωπεία για να βρεί τον αντίστοιχο θέλει να δεί τον αρχικό ή φωτογραφία του...και ο αρχικός δεν υπάρχει.Ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.
Αν δεν μπορει η αντιπροσωπεια με το VIN τι ναπω
αν μπειτε και σας βγαλει πολλους κωδικους πραγμα συνηθες πρεπει να υπαρχει και λινκ αν θυμαμαι καλα που δινει περισσοτερες πληροφοριες με ημερομηνιες και ποτε αλλαξαν αν αλλαξαν κωδικο , πατωντας κλικ πανω στον κωδικο η ειχε κατι γραμμενο σε μπλε και παταγες , δεν τα θυμαμαι και καλα .
Ξαναλεω εντυπωσιακο να μην μπορει να βρει η αντιπροσωπεια τον κωδικο και να θελει φωτο
Πρωτη φορα το ακουω
Τ ακους κρουζερ για κανονισε. -
Δεν εχω προσπαθησει βεβαια τελευταια και δεν κανει login με τους κωδικους μου πια .
Spare Parts Catalogue only:
One hour subscription 6,30 EUR HT
One day subscription (24 hours) 18,30 EUR HT
One week subscription (7 days) 36,40 EUR HT
1-month (30-day) 60,30 EUR HT
1-year (365-day) 181,00 EUR HT -
Περιμενε να βρω κωδικους να μπω . Εχω κατι χρονια να μπω κι εγω . Βεβαια εγω εμπαινα στης Peugeot , αλλά ιδια ειναι
-
Εχεις δικιο , το εκαναν επι πληρωμη
Παλια εδειχνε και κωδικους ανταλλακτικων και τιμες στα Peugeot . Μολις την πηρε ο Συγγελιδης , κλειδωσαν τις τιμες, αλλά εβλεπες κωδικους ακομα. Τωρα δεν βλεπεις τιποτα
-
Saxo vts , ετών 22 !
Έχει δύο χρόνια που έχει δοθεί ( με πόνο καρδιάς ) σε ηλικιωμένο συγγενικό πρόσωπο , προκειμένου να κάνει τη διαδρομή σπίτι ( χωριό ) - καφενείο. Εδώ και κανένα 2 μηνο , λόγω προβλημάτων υγείας ( του μπάρμπα , όχι του οχήματος) , σβηστό. Είχα να το οδηγήσω κανένα 9 μηνο , που το πέρασα Κτεο. Μου ζητήθηκε από ξενιτεμένο φίλο για αυτοκίνητο διακοπών ( ένας μήνας ) , ανά την Ελλάδα .
Τρόμαξα να το γνωρίσω. Τόσο λάσπη πάνω του από την απλυσιά που νόμισα ότι ήταν σκουριές. Μέσα αράχνες ( κυριολεκτικά), νυχτερίδες δε βρήκα . Πλύθηκε επιμελώς και τελικά δεν ήταν σκουριές ....
Γυρνάω μίζα σίγουρος ότι δε θα παρει... Πήρε !!!! Τρεμοπαίζει ρελαντί για ώρα , πρέπει να παίζω κλακέτες στο γκάζι για να μη σβήσει. Με την ώρα έστρωσε. Επόμενο τσεκ ηλεκτρικά, φωτα , φρένα , φλάς , παράθυρα , καθρέφτες, όλα καλά ( άναβε και το φως στο τασάκι που είχε χρόνια να ανάψει, περίεργο ) . Με φόβο καρδιάς πατάω το κουμπί του A/c . Ακούγεται το κλαγκ του συμπιεστή , αλλά έβγαζε ζεστό για ώρα , και σιγά σιγά επιτέλους ήρθε το κρύο . Το χαμόγελο από το απρόσμενο της λειτουργίας του A/c πάει να σβήσει από την άνοδο της θερμοκρασίας. Σκέφτομαι κολλημένο θερμοστάτη, αλλά , όχι γυρνάει και τη δεύτερη σκάλα του ανεμιστήρα! Όλα καλά...
Σιγά σιγά και τσεκάροντας τα φρένα, βγαίνω στο δρόμο προς τον πολιτισμό. Ψυχρολουσία. Ενώ μέχρι τις 3Κ στροφές όλα καλά , από εκεί και πάνω μουλάρωνε. Στρόφαρε ( μέχρι κόφτη ) αλλά όλα γινόταν με πολύ κόπο και πολύ πιο σιγά από το συνηθισμένο ( χωρίς κοψίματα όμως όλα στρωτά) . Λες και έσερνες επικαθήμενο από πίσω. Παρατώ κάθε σκέψη σβέλτης οδήγησης.
Φτάνω στον πολιτισμό , βγάζω βέργα λαδιού , τα λάδια στα ύψη. Αποδείχτηκε ότι ο μπάρμπας , άκουσε άλλο μπάρμπα στο καφενείο και τακτικά έριχνε μέσα λάδι από τα λιδλ , χωρίς να τσεκάρει βέργα ( δεν έχανε το αυτοκίνητο) . Είμαι σίγουρος ότι δε φταίει αυτό μόνο. Α ναι έριχνε και νερό στο ψυγείο ( βρύσης !!!!! ), προφανώς αυτό το έβγαζε η βαλβίδα εξαέρωσης . Αλλάζω κανονικά λάδια ( και έσταζε και έσταζε , ατελείωτο λάδι μέσα για δύο saxo) , μπουζί , φίλτρα αέρα και βενζίνης μέχρι και νερά άλλαξα, τσεκάρω φρένα και ανάρτηση (χτυπάνε λίγο τα ψαλίδια, αλλά έχουν λίγο ζωή ακόμα ) .
Και ναι , υγειέστατο πλέον , παραδόθηκε για να διακοπάρει ο φίλος.
317.000 χιλιόμετρα και συνεχίζουμε . Έρχεται η ώρα της ασφάλειας του και μετά και των τελών και πάλι θα πρέπει να αποκρύψω από τη σύζυγο ότι τα πλήρωσα για να μη το δώσω. Ευτυχώς τη μέρα του συνεργείου δε με αναζήτησε.... -
-
Ω ναι αυτό παθαινουν. Τα νεότερα.
-
@lap said in CITROËN FORUM:
Ω ναι αυτό παθαινουν. Τα νεότερα.
Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας…
-
Αχ και να ξέρες.
-
Εγώ μια χαρά ξέρω…
-
Kαλημέρα σας.
Πρόσφατα αγόρασα Citroen C3 1.6 BlueHdi 99ps, 5άρι χειροκίνητο, με 100.000χλμ. του 2016.
Από την αρχή ήταν σκληρός ο συμπλέκτης. Άλλαξα σε εξειδικευμένο συνεργείο σετ συμπλέκτη/πλατώ (μονής μάζας ως προβλέπεται), δίχαλο, χωνί, βαλβολίνες, και κάτω τρόμπα συμπλέκτη (γιατί υπήρχε υπόνοια ότι θα χάλαγε εντός ολίγου) της LUK αυτά που έβαζε/βάζει και η Citroen. Ενώ την πρώτη μέρα ο συμπλέκτης ήταν αισθητά πιο μαλακός, από τη δεύτερη μέρα κι έπειτα στην οδήγηση πάλι απαιτεί σημαντική δύναμη για να σπρώξεις το πεντάλ μέχρι τέρμα, και με την ίδια δύναμη σου σπρώχνει το πόδι έξω. Στην αρχή, στο 1/5 της διαδρομής είναι σχετικά μαλακός, κι έπειτα απαιτεί σημαντική δύναμη για να πιέσεις τον συμπλέκτη.
Πήγα έπειτα σε άλλο εξειδικευμένο συνεργείο για να δει τον συμπλέκτη, καθώς και σε κατάστημα του δικτύου Citroen για την ίδια δουλειά, και αμφότεροι μου είπαν ότι είναι ΟΚ μαλακός ο συμπλέκτης για τον τύπο του αυτοκινήτου, και ότι και να άλλαζα εκ νέου δίσκο/πλατώ, πάλι έτσι θα ήταν.
Εμένα, παρόλα αυτά δεν μου φαίνεται φυσιολογικό ένας άνθρωπος 1,90, 100+ κιλά να πονάει το πέλμα του από τη σύμπλεξη.
Οποιαδήποτε γνώση και συμβουλή θα εκτιμηθεί.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΥΓ. Γνωρίζω ότι υπάρχει και επάνω τρόμπα συμπλέκτη, αυτή που φαίνεται κάτω από το πεντάλ. Υπάρχει περίπτωση αυτή να χρειάζεται αλλαγή?
-
Που είναι ο μέτοχος.;;
Ποσο θα βγει το hybrid c3;
-
Που είναι ο μέτοχος.;;
Ποσο θα βγει το hybrid c3;
Γραψε πασοκ και θα εμφανιστει.
-
@teo-mak said in CITROËN FORUM:
Που είναι ο μέτοχος.;;