-
-
@bassstarlet said in VW FORUM:
Εξαρτάται ποιος το κοιτάει. Αν το κοιτάει κανένας τύπος με starlet πχ ασχημαίνει για να μοιάζει με Toyota. Είναι πονεσιάρικο...
Είσαι ο σχεδιαστής του Polo, και προσπαθείς να με μειώσεις, αποκαλώντας με «τύπο» και λέγοντας άσχημα τα τογιότα;
Και μη χειρότερα.Το τύπος δεν είναι προσβλητικό. Πως λέμε κάποιος έχει τύπο, έχει χαρακτήρα ρε παιδί μου. Αν σε ενοχλεί όμως το ανακαλώ.
Για τα Toyota βέβαια, ακόμα κι εγώ να ανακαλέσω άσχημα θα παραμείνουν, δεν αλλάζει κάτι. Οπότε το αφήνω ως έχει.
-
Συμφωνώ
αμα με πούνε Τύπο / Τυπά είναι κομπλιμάν
αν με πούνε όμως τυπάκι θα γίνει ματς -
-
Στην τιμή ενός αυτόματου polo παίρνεις ένα mild hybrid hyundai i30 με 120hp, θυσιάζοντας 26cm μήκους. Μου φαίνεται καλό deal.
-
Γενικά η Hyundai αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο deal. Όχι μόνο σε σχέση με το polo.
Δεν ακούω καλά λόγια όμως για την τεχνική υποστήριξη. Όχι ότι οι άλλοι σκίζουν. Αλλά ακούω κάτι παλαβά, ότι μένουν αυτοκίνητα 3 και 4 μήνες συνεργείο μέχρι να έρθει κάποιο ανταλλακτικό.
Αυτό ας πούμε αποκλείεται να το πάθεις μ' ένα vw. Και με τα πόδια να το φέρουν το ανταλλακτικό από κάποια χώρα της Ευρώπης σε 1 βδομάδα θα το 'χεις. Μήνα φτάνεις σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις. -
Γενικά η Hyundai αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο deal. Όχι μόνο σε σχέση με το polo.
Δεν ακούω καλά λόγια όμως για την τεχνική υποστήριξη. Όχι ότι οι άλλοι σκίζουν. Αλλά ακούω κάτι παλαβά, ότι μένουν αυτοκίνητα 3 και 4 μήνες συνεργείο μέχρι να έρθει κάποιο ανταλλακτικό.
Αυτό ας πούμε αποκλείεται να το πάθεις μ' ένα vw. Και με τα πόδια να το φέρουν το ανταλλακτικό από κάποια χώρα της Ευρώπης σε 1 βδομάδα θα το 'χεις. Μήνα φτάνεις σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις.Απλά στη μία περίπτωση θα χρειαστείς πολλές περισσότερες φορές ανταλλακτικά ανά χρόνο.. οπότε μία η άλλη..
-
-
Τέλος και για την VW τα θερμικά:
https://www.drive.gr/news/kosmos/telos-ta-nea-montela-me-thermikoys-kinitires-gia-tin-vw -
H VW προχωρα γρήγορα στα ηλεκτρικά, αφήνοντας πίσω της τα θερμικά. Σε επίσκεψη σε αντιπροσωπεία μιας εκ του γκρουπ φάνηκε πως οι πωλητές ήταν ενημερωμένοι για την πορεία αυτή. Έως το 2030 δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα θερμικού προς πώληση, οποιασδήποτε μορφής. Ισως και νωρίτερα.
Η VW στρέφεται προς τα εκεί... το θέμα είναι τι θα κάνουν οι αγοραστές. Καλά, αγορά Full Hybrid (αν έφτιαχνε) ή PHEV, είναι ρίσκο έτσι κι αλλιώς από το γκρουπ αυτό. Δεν έχει εμπειρία. -
Μου δόθηκε προς χρήση πρόσφατα από τον εργοδότη μου ένα Golf Mk8 1.5 eTSI MHEV ACT 150PS DSG Life σε αντικατάσταση του προηγούμενου Golf Mk7 TDI 115PS Comfortline 1.6 (άνευ AdBlue). Προφανώς δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων - άλλες τεχνολογίες, άλλη εποχή, άλλες τιμές κτλ.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως ήταν η εμφανέστατη και κατακόρυφη πτώση της "προσοχής στις λεπτομέρειες", στην απτή ποιότητα των υλικών κατασκευής κτλ μεταξύ των δύο διαδοχικών γενιών (ίδιο πάτωμα/πλατφόρμα θυμίζω), κάτι που παραδοσιακά αποτελούσε συγκριτικό πλεονέκτημα της φίρμας σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Από την εξαφάνιση των επενδύσεων στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και την αντικατάσταση του προφορτισμένου αμορτισέρ ανοίγματος του καπό από βέργα, μέχρι την αντιεργονομική εξαφάνιση των διακοπτών στην κονσόλα με την αντικατάσταση τους από τατσ-σκρινς και το ελάφρωμα των πορτών από ηχομονωτικά υλικά, όλα μα όλα φωνάζουν "μείωση κόστους - σας έχουμε γραμμένους".
Και μιλάμε για αμάξι με ΑΠΛΤ 30.300 γιούρα - ντεκαντάνς πραγματική.
-
Εν τω μεταξύ το Εtsi προσφέρεται μόνο με DSG....ξενερωμα....2 έξοδα σχεδόν σίγουρα, σημαντικά σε κόστος και σε σχετικά μικρό διάστημα.... Μπαταρία του mh και κάτι από DSG.... Γιατί να μην πάρει κάποιος το απλό χειροκίνητο;
@argyn Το κακό με το γκρουπ ήταν εκεί που δεν φαινόταν καθόλου η απτη ποιότητα, στην ποιότητα των "κρυφών" υλικών... Ελπίζω ότι έμαθαν αφού επαθαν
-
Λες να έφτιαξαν αυτά που δεν φαίνονται, εξοικονομώντας χρήμα από τα εμφανή;
-
Είναι εμφανείς οι τσιπιές της vw στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, ακόμα και η audi το έκανε.
Το γιατί το ξέρουν οι ίδιοι βέβαια, αλλά εκτιμώ ότι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα για το επιπρόσθετο κόστος των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων. Ίσως και για τα πρόστιμα για το diesel gate.Οι τσιπιές όμως είναι καθαρά αισθητικής φύσεως. Αν συγκρίνετε τα αυτοκίνητα της vw με τις φθηνότερες μάρκες του group, θα διαπιστώσετε ότι η ποιότητα κατασκευής παραμένει κορυφαία. Δεν τρίζει και δεν ακούγεται τίποτα, οι συναρμογές είναι εξαιρετικές, η δε ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση εντυπωσιάζουν.
Αν περάσουμε και στην audi, εκεί πραγματικά αλλάζει επίπεδο το αυτοκίνητο, ακόμα και σε σύγκριση με τη vw, μιλάμε για κατασκευές rock solid και luxury σε όλα τα επίπεδα. Όπως το αγοράζεις το αυτοκίνητο, έτσι θα είναι και μετά από 15 χρόνια.
-
-
την κονσόλα με την αντικατάσταση τους από τατσ-σκρινς
Για αυτό νομίζεις μπορείς να κατηγορήσεις τις νέες γενιές γκατζετάκηδων επίσης.
Ναι βρε σύ, καταλαβαίνω την ανάγκη ανανέωσης και διεύρυνσης του ταργκετ γκρουπ των αγοραστών, όμως εδώ μιλάμε για μια άθλια υλοποίηση ινφοτεινμεντ και διακοπτών αφής που δημιουργούν πολύ περισσότερα προβλήματα εργονομίας από αυτά που λύνουν - θυσία όλα στο βωμό της μείωσης του κόστους και της τρεντικης δηθενιας.
Το υπό ποιες συνθήκες και με τι πατερν χρήσης ειναι προτιμητέοι πχ οι φυσικοί διακόπτες των αφής κτλ έχει απαντηθεί από την αεροπορική βιομηχανία εδώ και χρόνια, είναι παράλογο μαγαζιά του μεγέθους της VW να θεωρούν τόσο ζώα τους καταναλωτές, και πιστεύω ότι θα το πληρώσουν.
ΝΑΙ με τα μπουνια στην ΣΩΣΤΗ και χρήσιμη υλοποίηση της νέας τεχνολογικης τάσης δηλαδή, αλλά ΟΧΙ σε μεσοβεζικους πιθηκισμούς όπως αυτούς του κόκπιτ του Mk8 Golf δηλαδή.
-
-
Δεν ξέρω,ίσως είμαι η πρώτη γενιά της ψηφιακής τεχνολογίας, ίσως επειδή έπαιζα πολλά παιχνίδια στον υπολογιστή και καθένα ένα έχει διαφορετικο χειρισμό και περιβάλλον εργασίας/παιχνιδιού να έχω εκπαιδευτεί και να προσαρμόζομαι πανευκολα σε όλα τα interface και τις απαιτήσεις.
Μέσα σε 2-3 ώρες παιχνιδιού άλλαζες παιχνίδια, χαρακτήρες, κουμπιά, χειριστήρια και σε όλα αμέσως προσαρμόζεται ο εγκέφαλος ενός παιδιού από μικρό και μάλιστα να είναι και ανταγωνιστικό.Δεν με χαλάει τίποτα στις εργονομίες και στις οθόνες. Τίποτα δεν βρίσκω ως λάθος, και σε όλα εντοπίζω τη λογική τους. Δύο μέρες το πολύ χρειάζομαι και ο εγκέφαλος μου προσαρμόζεται άνετα και μπορω να αντιληφθώ την οποια φιλοσοφία σε κάθε αλλαγή σε οθόνες κουμπιά και τα χειρίζομαι άνετα και γρήγορα.
Για αυτό και στο Τέσλα δεν με χαλάει καθόλου η οθόνη. Το βρίσκω ως και φυσικό εσωτερικό και υπερβολικά φλύαρα με περιττά κουμπιά τα υπόλοιπα.
Μια χαρά είναι η Γκόλφω. Μου αρέσει πολύ αυτό το αυτοκίνητο
-
-
Άλλο τα παιχνίδια και άλλο η πραγματική ζωή. Όταν κινδυνεύει η ζωή σου λόγω απόσπασης από δρόμο, ο χειρισμός πρέπει να είναι όσο πιο intuitive γίνεται. Με τους φυσικούς διακόπτες δεν χρειάζεται καν να κοιτάξεις, για να πατήσεις. Ο argyn το έγραψε πολύ σωστά. Κάτι παραπάνω ξέρουν που στην αεροδιαστημική βιομηχανία έχουν φυσικά κουμπιά.
ΥΓ: Τραγικό το Tesla όπου για να ρυθμίσεις αεραγωγούς ή να ανοίξεις το ντουλαπάκι πρέπει να μπεις σε μενού στην οθόνη...
VW FORUM