-
Δες το βίντεο. Είστε απλά παλαιότερες γενιές με ανεπτυγμένους άλλους νευρώνες στον εγκέφαλό σας και δεν μπορείτε να καταλάβετε τους νέους πως αντιλαμβάνονται τις οθόνες. Δεν έχετε αναπτύξει δηλαδή περιοχές του εγκεφάλου σας όπως κάνουν τα σύγχρονα παιδιά λόγω των videogames. Το ίδιο νιώθω και και εγώ με νεότερους μου. Αν δεις σημερινό 5χρονο θα πάθεις σοκ τμε το πώς χειρίζεται ένα τάμπλετ και κινητό. Εγώ στα 5 έτη μου δεν μπορούσα να χειριστώ έτσι τον υπολογιστή αν και είχαμε έναν στον σπίτι.
Το βλέπω και στην εργασία μου με άλλους μεγαλύτερους. Δεν μπορούν να προσαρμοστούν σε διάφορες αλλαγές σε ότι έχει να κάνει με την εργονομία προγραμμάτων και συστημάτων, όπως οι νεότεροι που τους είναι απόλυτα φυσικό και προσαρμόζονται σε μια-δυο ημέρες.Δύο τρία βασικά κουμπιά για άμεση ανάγκη συμφωνώ πως πρέπει να ξεχωρίζουν. Αλλά ακόμα και στα αεροπλάνα από όσο βλέπω σε διάφορες διαφημίσεις (δεν έχω ιδέα από αεροπλάνα) όλα τα μη άμεσης ανάγκης συστήματα και λειτουργίες γίνονται κυρίως μέσω οθονών και ψηφιακών interface διότι απευθύνονται σε νεότερους ανθρώπους που τους είναι και φυσικό. Ίσως στα αεροπλάνα υπάρχουν και κουμπιά σε περίπτωση που καταρρεύσουν τα ψηφιακά σύστημα, δεν το ξέρω. Αλλά η βασική χρήση και καθημερινή από όσο έχω δει σε διάφορα βίντεο γίνονται από οθόνες.
Καλά το ντουλαπάκι στο Τέσλα όντως είναι τραγικό.... Οι αεραγωγοί ομως έγιναν ψηφιακοί για κάποιον λόγο, αλλά δεν θυμάμαι ποιον. Είχε όντως μια λογική όταν το εξηγούσαν.
-
Δεν είπε κανείς να μην υπάρχει οθόνη, η οποία θα σου δίνει πληροφορίες κλπ. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να μπεις μέσα σε μενού για να κάνεις κάτι που θα έκανες μέσα σε μισό δευτερόλεπτο πατώντας ένα κουμπί. Έγινε και σχετική έρευνα: https://www.topgear.com/car-news/swedish-test-finds-car-touchscreens-are-worse-buttons
Και φαίνεται να συμφωνεί και η Hyundai, που όσο να πεις κάτι ξέρει από οθόνες, όντας κορεάτικη: https://www.thedrive.com/news/hyundai-promises-to-keep-buttons-in-cars-because-touchscreen-controls-are-dangerous
Στα αεροπλάνα πάντως σχεδόν τα πάντα είναι με κουμπιά στο input και βλέπεις στις οθόνες τις ενδείξεις. Κανείς δεν έχει πρόβλημα με αυτό. Το να μπαίνεις σε μενού είναι το πρόβλημα, ειδικά όταν δεν υπάρχουν κουμπιά για να το κάνεις και πρέπει να ψάχνεις στην οθόνη τα εικονίδια.
-
Δεν καταλαβαίνεις..... Άστο....
Είσαι μια γενιά χωρίς καμία εμπειρία σε gaming. Τίποτα δεν είναι το να μπαίνεις σε μενού. Το κάνεις αυτόματα χωρίς να το αντιληφθείς εάν ο εγκέφαλος έχει εκπαιδευτεί από μικρή ηλικία.
Εάν δεις στα παιχνίδια υπό πίεση χρόνου και ένταση στιγμών το πόσα μενού ενεργοποιείς και τι επιλογες κανεις στο δλ την ώρα που αντίπαλος σου επιτίθεται θα καταλάβαινες. Τα μικρά παιδιά εκπαιδεύονται από 5 ετών σε τέτοιες ταχύτητες και εντάσεις στα gaming.
Όποιος είναι gamer καταλαβαίνει απόλυτα το τι λέω. Οι προηγούμενες γενιές δεν μπορούν να αντιληφθούν, είναι ένα τελείως ξένο περιβάλλον για τους νευρώνες τους.
Δηλαδή, για ένα παιδί που έπαιζε videogames είναι έως και φυσιολογικό να έχει μενού για τον κλιματισμό.
Άλλωστε αυτοί που σχεδιάζουν αυτοκίνητα σήμερα είναι η γενιά των gamers, για αυτό όλοι κάνουν τέτοια μενού κτλ , διότι τους είναι φυσιολογικά
-
Συμφωνώ με το @lap ότι η στάση του καθενός στο συγκεκριμένο θέμα εξαρτάται από την ηλικία του και πως έχει μάθει να δουλεύει ο εγκέφαλος του.
Βλέπω πχ το γιό μου, πόσο γρήγορα χειρίζεται το ipad που έχει. Τα δάχτυλά του βγάζουν φωτιές και ανοιγοκλείνει μενού και οθόνες τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να τον παρακολουθήσω. Φαντάζομαι ότι αν μπει σε ένα αυτοκίνητο με πολλά κουμπιά δεν θα νοιώθει άνετα, σε αντίθεση με μας τους μεγαλύτερους. Θα προτιμούσε ένα περιβάλλον χειρισμού με μια μόνο οθόνη, όπως έχει συνηθίσει.
Η vw ως συνήθως βιάζεται, δεν ξέρω, έχουν μια μανία να δείξουν ότι μπορούν να βάλουν πρώτοι όποια νέα τεχνολογία εμφανίζεται. Και το κοινό που απευθύνεται δεν το λες και πολύ νεανικό, είναι ακριβά αυτοκίνητα και με συντηρητικό σχεδιασμό. Οπότε λογικό είναι να υπάρχει γκρίνια, απορώ πως δεν τα σκέφτονται αυτά οι ίδιοι εκεί στο Volfsburg. Το τμήμα τους marketing είναι αλλού.
-
Βλέπω πχ το γιό μου, πόσο γρήγορα χειρίζεται το ipad που έχει. Τα δάχτυλά του βγάζουν φωτιές και ανοιγοκλείνει μενού και οθόνες τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να τον παρακολουθήσω.
Τα σύχρονα παιδια δεν είναι απλά πιο εξοικειομενα με την τεχνολογία. Είναι πιο έξυπνα από μας στην ηλικία τους. Πολύ περισσότερα ερεθίσματα και πολύ περισσότερη εξάσκηση του εγκεφάλου είναι το λόγος (δεν μιλάω μόνο για games. Παίζουν και τα games ρόλο γιατι πρέπει να αντιδρούν γρήγορα).
Οποιος δεν το πιστεύει πλανάται πλάνην οικτράν
και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γιαυτό. Εγώ είμαι πάρα πολύ
-
Πολλές μελέτες δείχνουν ότι ναι οι gamers πάσχουν από κοινωνικοποίηση αλλά ο μέσος όρος ευφυίας είναι πολύ ανώτερος από τις παλαιότερες γενιές.
Τα παιχνίδια γινοντια όλο και πιο περίπλοκα και πολύ ανταγωνιστικά οπότε ο εγκέφαλος δημιουργεί συνάψεις για να ανταπεξέλθει που οι απλοί άνθρωποι δεν τις είχαν.
Έχω δει τριχρονο να παίρνει το κινητό της μαμάς του, να μπαίνει σε μενού, να αλλάζει την φωτεινότητα , να καταργεί τη μείωση της κατανάλωσης της μπαταρίας για να παίξει παιχνίδι το οποίο παιχνίδι το κατεβάζει από το app store.
Όλα αυτά τα έκανε ενώ κοιτούσε παιδικά!!!!Να πω την αλήθεια τρόμαξα..... Χαχαχαχαχα
Τι είσαι, είσαι άνθρωπος ; Καλώς ήρθες στη γη! ..του έλεγα και με κοιτούσε....
-
εμένα ο ανιψιός μου με ρώτησε:
Θείε Μπίλη πότε γεννήθηκες
Αγάπη μου γεννηθηκα το χίλια ενιακόσια ογ.......
και πριν προλάβω να τελιώσω λέει. Το χίλια ενιακόσια εεεε !!!! εκπληκτος
Αι σιχτιρ ρε τσόγλανε ξεκαρδισμένος από τα γέλια
-
Ναι και εγώ το έχω καταλάβει. Πλέον έχω ανθρώπους γύρω μου, επαγγελματίες , νέους βέβαια αλλά εργαζόμενους που λένε 2000 και κάτι.
Ωχ λέω.... Είμαστε άνθρωποι του προηγούμενο αιώνα...?
-
Η εξοικείωση των παιδιών με τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν δείχνει ανώτερη νοημοσύνη, απλά δείχνει ότι η εξοικείωση με κάτι από παιδική ηλικία σε κάνει ταχύτερο και πιο αποτελεσματικό στην χρήση του. Δεν εντυπωσιάζομαι πλέον με την ικανότητα του παιδιού να χειρίζεται άψογα ένα κινητό, αντιθέτως θα περιόριζα τη χρήση του (βλ. συμβουλές των ceo τεχνολογικών εταιρειών που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους εντατική απασχόληση με ηλεκτρονικές συσκευές). Το 1984 είχα αγοράσει τον amstrad 6128 με τη δισκέτα, είχα αγοράσει και βιβλίο της basic logo (γλώσσα προγραμματισμού της εποχής) καταφέρνοντας να κινήσω ένα ανθρωπάκι μετά από 3 ημέρες γραφής. Το συμπέρασμα είναι ότι απλά εξοικειώθηκα πολύ νωρίτερα από τα παιδιά της εποχής μου, αφού η πλειοψηφία δεν είχε υπολογιστή, τίποτα παραπάνω. Για τα video games την έρευνα την διάβασα και εγώ, αλλά αφορά προφανώς την ανάπτυξη γρήγορης σκέψης (λόγω καταιγιστικού περιβάλλοντος των video games), σε συνθήκες παιχνιδιού, στην πραγματική ζωή όμως θα χρειαστεί και τις λοιπές πλευρές της νοημοσύνης για την αντιμετώπιση των καταστάσεων, οι οποίες θα βρίσκονται σε λήθαργο λόγω αποβλάκωσης από την απασχόληση με τα video games και τα κινητά.
-
εξοικείωση των παιδιών με τις ηλεκτρονικές συσκευές δεν δείχνει ανώτερη νοημοσύνη
Αυτό το λες επειδη έτσι πιστεύεις ή έχεις διαβάσει μελέτες;
Δεν είναι μονάχα μια μελέτη. Οι gamers έχουν πολλαπλάσιους νευρώνες από τον μέσο άνθρωπο
Το αντίθετο συμβαίνει παρουσιάζουν υψηλότερους δείκτες ευφυίας οι gamers. Φυσικά έχουν και θέματα κοινωνικοποίησης
-
H μοναδική μελέτη που έχω διαβάσει για video gamers είναι αυτή που ανέφερες. Τα υπόλοιπα είναι προσωπική μου γνώμη από τη συναναστροφή με τη νέα γενιά, η οποία είναι ικανότατη στον χειρισμό ηλεκτρονικών συσκευών, μέχρι εκεί. Κατόπιν μελέτης του εγκεφάλου του Αινστάιν μετά την κλοπή του, είχαν εντοπίσει εάν θυμάμαι καλά την ανάπτυξη συγκεκριμένου τμήματος του, που αφορά την δεξιότητα στα μαθηματικά κλπ. Έτσι είναι και με τις ηλεκτρικές συσκευές, θα υπάρχει υπέρμετρη ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του εγκεφάλου που απαιτούν γρήγορη σκέψη και απόφαση λόγω περιβάλλοντος video games, με αποτέλεσμα ένα test iq να δείχνει εντυπωσιακό, διότι πάντα έχει περιορισμένο χρόνο οπότε το ξεγελάς. Ωστόσο, σε συνθήκες πραγματικής ζωής οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται σε κλάσματα δευτερολέπτου, χρειάζεται ωριμότητα και πολλαπλές δεξιότητες και όχι ταχύτητα σκέψης για να κάνεις τις σωστές επιλογές, οι οποίες έχουν συνέπειες σε αντίθεση με τα video games.
-
Και βέβαια θα πρέπει να μάθουν ότι έχουν μόνο μία ζωή και όχι τρεις όπως στα παιχνίδια...
-
τα παιχνίδια με μέτρο.
Οποιαδήπωτε υπερβολή προκαλεί κακό αποτέλεσμα
τα games είναι απλά ένα από τα ερεθίσματα που λαμβάνουν τα παιδια.
Και οι ξενες γλώσσες είναι που κάνουν από μικρές ηλικίες και ένα σωρό αλλά....
Μην κολλάμε στα games και επικεντρωνόμαστε εκεί
απλά έχουν πολύ περισσότερα ερεθίσματα που πρέπει να αντιδρούν και γιαυτο είναι εξυπνότερα
-
τα παιχνίδια με μέτρο.
Οποιαδήπωτε υπερβολή προκαλεί κακό αποτέλεσμα
τα games είναι απλά ένα από τα ερεθίσματα που λαμβάνουν τα παιδια.
Και οι ξενες γλώσσες είναι που κάνουν από μικρές ηλικίες και ένα σωρό αλλά....
Μην κολλάμε στα games και επικεντρωνόμαστε εκεί
απλά έχουν πολύ περισσότερα ερεθίσματα που πρέπει να αντιδρούν και γιαυτο είναι εξυπνότερα
Έχεις δίκιο σ' αυτό, αλλά σ' αυτή τη ζωή κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.
Εγώ πχ μεγάλωσα στους δρόμους της Καισαριανής παίζοντας ποδόσφαιρο, ήμουνα πιο "ψημένος" στον κόσμο, την κοινωνία και την πραγματική ζωή από μικρός.
Τα πιτσιρίκια σήμερα ζουν σε πιο προστατευμένο περιβάλλον και θα βγουν πιο απότομα στον έξω κόσμο, με ότι αρνητικό έχει αυτό για την εξέλιξή τους και τον ψυχικό τους κόσμο.
-
@nmsm2 Της οικογένειας, ομοιοπαθής και εγώ. Που λεφτά για το CPC όμως τότε και τις συγκριτικά ακριβές δισκέτες του. ΖΧ Spectrum +2 λοιπον με ενσωματωμένο κασετόφωνο και πειρατικά παιχνίδια. Και άντε να ρυθμίζεις το αζιμουθιο της κεφαλής ανάγνωσης για να φορτώσει σωστά το παιχνίδι.
Ούτε λόγος βέβαια για τα δευτεροτριτα listings του pixel που αφού έβγαζες τα μάτια σου για 2 μέρες σε κώδικα μηχανής ανακάλυπτες ότι απλά δεν τρέχει. Και δως του ξεψιρισμα και debugging. Ωραίες εποχές αλλά και τραυματικές εμπειριες όταν κολλάγαμε την μάπα μας στις βιτρίνες της Στουρνάρα και μας τρέχανε τα σάλια κοζαροντας την απλησίαστη οικονομικά Amiga 500.
Τώρα οι πιτσιρικάδες παίζουν στην 70αρα στο σαλόνι παιχνίδια με επίπεδα φωτορεαλισμου που δεν υπήρχαν ούτε στα SGI workstations των στούντιο του Χόλυγουντ πριν από 20 τόσα χρονια και διαμαρτύρονται γιατί το frame rate σε 4k φτάνει, όχι πάντα, στα 60fps μόνο .
Το πρόβλημα με το Mk8 Golf δεν είναι η τεχνολογία αφής του κοκπιτ, η κουλαμάρα των συντηρητικών αγοραστών του, ή οι ενστάσεις για τις αποχρώσεις του φτηνόγκάτζετάδικου ύφους Μεταξουργείου κρυφού φωτισμού του εσωτερικού . Είναι η κάκιστη, αντίεργονομική και φτηνιάρικη υλοποίηση μιας κατά τα λοιπά ενδιαφέρουσας ιδέας με μόνο κριτήριο τον ρηχό εντυπωσιασμό του πελάτη και την μείωση του κόστους.
-
Είναι εμφανείς οι τσιπιές της vw στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, ακόμα και η audi το έκανε.
Το γιατί το ξέρουν οι ίδιοι βέβαια, αλλά εκτιμώ ότι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα για το επιπρόσθετο κόστος των νέων ηλεκτρονικών συστημάτων. Ίσως και για τα πρόστιμα για το diesel gate.Οι τσιπιές όμως είναι καθαρά αισθητικής φύσεως. Αν συγκρίνετε τα αυτοκίνητα της vw με τις φθηνότερες μάρκες του group, θα διαπιστώσετε ότι η ποιότητα κατασκευής παραμένει κορυφαία. Δεν τρίζει και δεν ακούγεται τίποτα, οι συναρμογές είναι εξαιρετικές, η δε ποιότητα κύλισης και η ηχομόνωση εντυπωσιάζουν.
Αν περάσουμε και στην audi, εκεί πραγματικά αλλάζει επίπεδο το αυτοκίνητο, ακόμα και σε σύγκριση με τη vw, μιλάμε για κατασκευές rock solid και luxury σε όλα τα επίπεδα. Όπως το αγοράζεις το αυτοκίνητο, έτσι θα είναι και μετά από 15 χρόνια.
Οι εκπτώσεις στην απτή ποιότητα τα τελευταία χρόνια είναι φαινόμενο σε όλους τους κατασκευαστές (με εξαίρεση ίσως κάποιους Κορεάτες).. Πριν λίγο καιρό είχα μπει συνεπιβάτης σε Mercedes Benz W210 με 750.000χλμ και έμεινα άφωνος απο τα υλικά μέσα...Άφθαρτα και απίστευτα ποιοτικά..Παχιά μοκέτα σχεδόν παντού..Και φυσικά ουτε υποψία τριγμών...Η τελευταία GLA σε καμια περίπτωση δε με έδωσε τέτοια εντύπωση ποιότητας...Προφανώς πλέον οι κατασκευαστές επενδύουν αλλού...
-
Επενδύουν διαχρονικά σε αλόγατα και χοντρά ζαντολάστιχα, αλλά τελευταία και σε οθόνες, διασυνδεσιμότητα και acc. Από κάπου πρέπει να κόψουν...
-
Έτσι είναι, μας αρέσει ή όχι από κάπου πρέπει να κόψουν με τόσα μπλιμπλίκια που βάζουν.
Βέβαια τώρα που ανέβασαν τις τιμές στο Θεό δεν δικαιολογούνται πια, αλλά πάντα κάτι έχουν να πουν για να μας τα πάρουν.
Κρίση, ενεργειακό, ακρίβυναν οι πρώτες ύλες, θέλουν λεφτά για να φτιάξουν ηλεκτρικά.
Πάντα χαμένοι θα είμαστε. -
Mercedes Benz W210 με 750.000χλμ και έμεινα άφωνος απο τα υλικά μέσα...Άφθαρτα και απίστευτα ποιοτικά..Παχιά μοκέτα σχεδόν παντού..Και φυσικά ουτε υποψία τριγμών...Η τελευταία GLA σε καμια περίπτωση δε με έδωσε τέτοια εντύπωση ποιότητας...
Δεν μπορείς να συγκρίνεις E Class με GLA.
ΥΓ: @lap Ποιος σου είπε ότι δεν ήμασταν κάποτε gamers?
-
Τώρα οι πιτσιρικάδες παίζουν στην 70αρα στο σαλόνι παιχνίδια με επίπεδα φωτορεαλισμου που δεν υπήρχαν ούτε στα SGI workstations των στούντιο του Χόλυγουντ πριν από 20 τόσα χρονια και διαμαρτύρονται γιατί το frame rate σε 4k φτάνει, όχι πάντα, στα 60fps μόνο .
Έφτασαν πλέον στα 4Κ και 120 fps.
VW FORUM