-
Είναι και η αίσθηση που σου δημιουργεί το κάθε αυτοκίνητο ρε παιδί μου καθώς και τα συναισθήματα που σου βγάζει.
Μπαίνεις ας πούμε στο εσωτερικό του 3008 και αμέσως σε αγκαλιάζει, σε τυλίγει με την αίσθηση ότι όλα τριγύρω απευθύνονται και είναι για εσένα. Νιώθεις ότι φτιάχτηκε για να κάθεσαι μέσα του και να το οδηγείς.
Παρομοίως και σε ένα CX-30.
Μπαίνεις σε ένα DS7 και σου δίνει αυτή τη διαφορετική αίσθηση ευχαρίστησης.Μπαίνεις τώρα σε ένα Tiguan και είναι σαν να κάθεσαι σε έναν πολυτελές καλοφτιαγμένο καναπέ.
Να μη μιλήσουμε για τη μηδέν σχεδιαστική φαντασία και την ανύπαρκτη φινέτσα.Ούτε το Kuga μου πολυαρέσει μέσα (καλά ούτε και απ' έξω ) αλλά θεωρώ ότι έχει καλύτερη θέση οδήγησης από Τiguan/Kamiq/Ateca.
Ακόμη και η X1 η οποία θεωρώ ότι στο εσωτερικό είναι πολύ πίσω πλέον σχεδιαστικά, σου δίνει παρόλα αυτά μία κάποια φινέτσα. Αναμένεται βέβαια η νέα Χ1.
Η Mercedes μπήκε και αυτή σε μια διαφορετική λογική και άρχισε να σχεδιάζει εσωτερικά πιο μοντέρνα και νομίζω πιο "οδηγοκεντρικά".'Αλλωστε το αυτοκίνητο του, ο καθένας το ζει περισσότερο από μέσα.
Απ' έξω, το βλέπουν περισσότερο οι άλλοι παρά εμείς. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει (τουλάχιστον για εμένα) ότι δεν παίζει σημαντικό ρόλο η εξωτερική εμφάνιση στην επιλογή. -
@katafractos17 said in PEUGEOT FORUM:
Είναι και η αίσθηση που σου δημιουργεί το κάθε αυτοκίνητο ρε παιδί μου καθώς και τα συναισθήματα που σου βγάζει.
Μπαίνεις ας πούμε στο εσωτερικό του 3008 και αμέσως σε αγκαλιάζει, σε τυλίγει με την αίσθηση ότι όλα τριγύρω απευθύνονται και είναι για εσένα. Νιώθεις ότι φτιάχτηκε για να κάθεσαι μέσα του και να το οδηγείς.
Παρομοίως και σε ένα CX-30.
Μπαίνεις σε ένα DS7 και σου δίνει αυτή τη διαφορετική αίσθηση ευχαρίστησης.Χωρίς να διαφωνώ γενικά με το σκεπτικό σου θέλω με βάση αυτό να δώσω την δική μου οπτική.
Αδιαμφισβήτητα το 3008 στο εύρος τιμών που αντιπροσωπεύει δεν έχει αντίπαλο στην αίσθηση του εσωτερικού. Δίπλα του δεν βάζω πχ ούτε το XC40, το οποίο μου κάνει κάπως χοντροκομμένο (λογικό ως Σκανδιναβικό) σχεδιαστικά αλλά και λιγότερο ποιοτικό (και όμως). Σε φάση που όταν πήγα να το δω από κοντά όταν έκλεισα πόρτα και ακούστηκε κουδούνι κοιτούσα την καρτέλα τιμολόγησης και απορούσα. Ούτε καν το DS7 το οποίο θεωρώ ότι στο προκείμενο με αντίστοιχης ποιότητας υλικά και ποιότητα συναρμογής απλά φλερτάρει με τα όρια του "κιτς". Δίνει πίσω πολλαπλούς και τρώει λίγη χρηστικότητα αλλά και όγκο αποσκευών σε σχέση με το 3008. Φυσικά αναφέρομαι αποκλειστικά στο 3008 με EAT8, με μηχανικό όντας το άκομψο παλούκι στην μέση δεν θέλω να το δω ούτε σε φωτογραφία!
Όμως αυτό που μου λείπει επειδή ακριβώς είναι έτσι σχεδιασμένο το εσωτερικό ώστε να "σε αγκαλιάζει" είναι ο αέρας γύρο μου. Δεν μπαίνω στην διαδικασία να μιλήσω για εργονομικές ατέλειες και icockpit. Μιλάω καθαρά για την αίσθηση που αποκομίζω. Και ζώντας δύο έτη τώρα την καμπίνα του 308 (η οποία έχει σαφώς ακόμα λιγότερο "αέρα") αντιλαμβάνομαι πολύ περισσότερο την διαφορά του να κάτσεις σε μια έκθεση ή/και σε ένα td από την καθημερινή του χρήση ή το να πας ένα ταξίδι.
Αυτή την αίσθηση του έγκλειστου την απόλαυσα μόνο όσες φορές μπήκα στο τρέχον Civic. Πρώτον κάθεσαι "μέσα" και όχι "καβάλα" στο αμάξι και δεύτερον και κυριότερον είναι θέση οδήγησης ενός οχήματος το οποίο φτιάχτηκε βάση σκεπτικού "πολεμικής μηχανής", όχι οχήματος ελεύθερου χρόνου. Όταν μπαίνω σε καμπίνα SUV έχω άλλες προσδοκίες. Ναι για φωτογραφίες και για μπροσούρα είναι απαικτο και διαφορετικό ακόμα και σήμερα 6 σχεδόν έτη μετά την πρώτη κυκλοφορία του. Όμως προσπαθεί υπερβολικά κατ' εμέ να παίξει έναν ρόλο που δεν του ταιριάζει.
Όλα αυτά βέβαια είναι πάντα σε συνάρτηση το εκάστοτε ατόμο. Από την στιγμή που είμαι ένα άτομο κάποιου όγκου προφανώς μπορεί να μην ακούγονται λογικά σε άτομα νορμάλ όγκου (λέω όγκου και όχι ύψους για να μην ξαναγίνει η κουβέντα τσέλο όπως παλαιότερα). Άρα είναι καθαρά προσωπικές απόψεις ενός ανθρώπου συγκεκριμένου σωματότυπου.
Τέλος εξωτερικά όπως προείπα μετά την έλευση του Formentor όλα τα c_suv βρήκαν τον μάστορά τους και δεν έχει νόημα ποιο έρχεται δεύτερο και τρίτο πίσω από αυτό.
-
Πήρα μόλις τηλέφωνο έδωσα VIN αλλά προς το παρόν δεν έχω κάτι. Πότε λέτε να ξαναπάρω γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι θα με πάρουν με πρωτοβουλία τους;
-
@sabas_thess said in PEUGEOT FORUM:
Πήρα μόλις τηλέφωνο έδωσα VIN αλλά προς το παρόν δεν έχω κάτι. Πότε λέτε να ξαναπάρω γιατί δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ότι θα με πάρουν με πρωτοβουλία τους;
σε κανα 2μηνο θα ελεγα εγω
ετσι κι αλλιως δεν ειναι κατι με ουσιαστικη συνεπεια στην καθημερινοτητα σου
μην σου πω να το αφησεις για το σερβις -
https://www.peugeot.gr/services-and-accessories/after-sales-services/recall-campaign.html
Βάζουμε VIN εδώ και ελέγχουμε
Το δικό μου 308 δεν είναι στην «ανάκληση».
-
Το τσεκαρα και εγώ για επιβεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα. Βέβαια με χαροποιεί το γεγονός ότι ακόμα ασχολούνται με το προηγούμενο 308 και δεν το έχουν παρατήσει ένεκα της έλευσης του καινούργιου!
-
@sabas_thess said in PEUGEOT FORUM:
Το τσεκαρα και εγώ για επιβεβαίωση με αρνητικό αποτέλεσμα. Βέβαια με χαροποιεί το γεγονός ότι ακόμα ασχολούνται με το προηγούμενο 308 και δεν το έχουν παρατήσει ένεκα της έλευσης του καινούργιου!
Το καινούργιο έχει ακριβώς τους ίδιους κινητήρες και κιβώτια με τα δικά μας, όποτε θα ασχολούνται για αρκετά χρόνια ακόμα.
Ακόμα και η πλατφόρμα είναι (σχεδόν) επιμήκυνση της προηγούμενης.
Οι σημαντικες αλλαγές είναι στα hybrid συστήματα και φυσικά στα νέα ηλεκτρονικά βοηθήματα -
Καμία γνώμη για τον 1600 με τα 160 άλογα που έμπαινε στο 308 GT; Υπάρχει ένα με 160.000 χλμ, μπαίνουμε;
-
@famas said in PEUGEOT FORUM:
Καμία γνώμη για τον 1600 με τα 160 άλογα που έμπαινε στο 308 GT; Υπάρχει ένα με 160.000 χλμ, μπαίνουμε;
Με πολύ προσοχή. Γνωστό μοτέρ (και από τα Mini) για τα προβλήματά του.
-
To 308 GT εβγαζε 175 αλογα. Το απλο εβγαζε 150
Αν με τοσα χλμ, δεν εχει αλλαξει ποτε αντλιες βενζινης(υψηλης και χαμηλης πιεσης) , δεν εχει ελεγξει/φτιαξει (αν χρειαζεται) το συστημα χρονισμου, αστο καλυτερα -
χαχαχαχ
αν στο δινουν κανενα χιλιαρικακι με τα τελη πληρωμενα.... -
https://www.carandmotor.gr/nea/erhetai-neo-coupe-suv-tis-peugeot#Echobox=1646315824
Dct, mh και 4,7m το 4008. Μα 4,7m;; Τεσπά. Αν έβγαινε πάντως σήμερα λογικά θα είχε τιμολόγηση 35κ στην Active. Καλά αν δεν τελειώσει πολύ σύντομα ο πολέμος σε συνδυασμό με το να μην ταραχθουν επιπλέον οι αγορές (πράγμα απίθανο) μας βλέπω να αγοράζουμε ξανά αμάξι μετά από την επόμενη Ολυμπιάδα. Καλωδιώσεις λέει ψωνίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες απ' την Ουκρανία. Είναι απίστευτα αυτά που έχουμε μάθει τελευταίους μήνες για τις γραμμές τροφοδοσίας πρώτων υλών και γίνεται κατανοητό το ποσό πολύπλοκο είναι πλέον το όλο ζήτημα...
-
καλησπερα σας!
εχω ενα Peugeot 207 1.6 του 2007 οχι turbo
ψαχνω να βρω κατι που να κουμπωνει η εισαγωγη μου αερα στον προφυλακτηρα γιατι το εχω αγορασει το αμαξι ετσι απλα δεμενη ειναι η εισαγωγη αερα με το προφυλακτηρα λειπει αυτο που βιδωνεται πανω σαν υποδοχη ? καποιος καμια ιδεα? -
Service στα 32k χιλιόμετρα τέλη 11/2021, σήμερα ακριβώς στα 40k "κλειδάκι". Πήρα τηλέφωνο αντιπροσωπεία και μου είπαν το προφανές ότι μάλλον έχασε την ρύθμιση οπότε να περάσω να το δουν για τυπικούς λόγους.
Εννοείται ότι για μια ακόμα φορά το αμάξι έβγαλε "θεματακι" στα χέρια της συζύγου όντας 1h+ μακριά σε άλλον νομό! Και της έχω πει ότι το πάει σαν νεκροφόρα και τα αμάξι απλά δεν την γουστάρει. Δεν μακουει, δεν μακουει. Αλλά να μου πείτε ποια γυναίκα μας ακούει μετά τον γάμο;...
-
Μαλλον δεν το ειχαν μηδενισει στο σερβις και το εχουν να αναβει καθε 20,000χλμ .
-
Καλησπέρα σε όλους.
Ψάχνω για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και μία από τις επιλογές μου είναι το δεύτερης γενιάς peugeot 308 hdi (2014 και μετά).
Όσοι ασχολούνται με τα δρώμενα της PSA γνωρίζουν πως είναι σύνηθες πρόβλημα σε όλα τα αυτοκίνητα του group που φοράνε το συγκεκριμένο κινητήρα να βγαίνει off το δοχείο του adblue (το οποίο προφανώς έχει ενσωματωμένη την αντλία πάνω του).
Το κόστος είναι πάνω από 1.000€ άρα διόλου αμελητέο.
Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει στο διαδίκτυο, όταν η βλάβη παρουσιαζόταν εκτός εγγύησης και υπό την προϋπόθεση να έχουν γίνει όλες οι συντηρήσεις στο επίσημο δίκτυο, η αντιπροσωπεία κάλυπτε το κόστος του ανταλλακτικού και ο πελάτης χρεωνόταν μόνο τα εργατικά (120€ περίπου).
Θα ήθελα λοιπόν να μου απαντήσει κάποιος που είναι γνώστης της όλης ιστορίας:- Τι πραγματικά ισχύει με την κάλυψη εκτός εγγύησης; Σήμερα κάλεσα σε μία αντιπροσωπεία, αλλά δεν μου έδωσαν σαφή απάντηση. Μου είπαν πως κάποιες περιπτώσεις καλύπτονται, αλλά δεν μου ξεκαθάρισαν το κριτήριο. Στο διαδίκτυο διαβάζω πως η τυχόν κάλυψη του κόστους έχει να κάνει με το πλαίσιο του κάθε αυτοκινήτου. Γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα πράγματα επί του θέματος;
- Άπαξ και αλλαχτεί το συγκεκριμένο δοχείο, το πρόβλημα λύνεται δια παντώς (λόγω π.χ. ελαττωματικού μαμίσιου δοχείου) ή ελλοχεύει ο κίνδυνος σε οποιαδήποτε στιγμή να βγει off εκ νέου (λόγω π.χ. κακού σχεδιασμού του ανταλλακτικού);
- Ως προς το peugeot 308, είναι λαχείο το πρόβλημα ή υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες παρτίδες του αυτοκινήτου που είναι περισσότερο πιθανό;
Κάθε σας βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.
-
Κάτοχος 308 1.5 blue HDi 130ps με 41.000χλμ
Ο αδελφός μου το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με 49.000χλμ
Τα αγοράσαμε μαζί τον Ιανουάριο 2019.
Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα με οτιδήποτε, ad blue συμπληρώνουμε μόνοι μας και δεν είχαμε κάποιο θέμα.
Δεν ξέρω αν είναι όντως τόσο συχνό το θέμα του δοχείου ή αφορούσε παλιότερες παρτίδες.
-
@clockwork82 said in PEUGEOT FORUM:
Κάτοχος 308 1.5 blue HDi 130ps με 41.000χλμ
Ο αδελφός μου το ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με 49.000χλμ
Τα αγοράσαμε μαζί τον Ιανουάριο 2019.
Μέχρι τώρα κανένα πρόβλημα με οτιδήποτε, ad blue συμπληρώνουμε μόνοι μας και δεν είχαμε κάποιο θέμα.
Δεν ξέρω αν είναι όντως τόσο συχνό το θέμα του δοχείου ή αφορούσε παλιότερες παρτίδες.
Νομίζω πως το πρόβλημα αφορά οχήματα με τον κινητήρα 1.6 και όχι τον καινούριο 1.5
-
Σε ομάδα ιδιοκτητών Peugeot 2008 χθές αναφέρθηκε πρόβλημα στα 24000χλμ. Άρα το θέμα συνεχίζεται...
@n-k-9 αν δεν έχεις θέμα πάρε το 308 μέχρι το 2015 EURO5 χωρίς το ad-blue πολύ αξιόπιστο όχημα...! -
@dgrgtc said in PEUGEOT FORUM:
Σε ομάδα ιδιοκτητών Peugeot 2008 χθές αναφέρθηκε πρόβλημα στα 24000χλμ. Άρα το θέμα συνεχίζεται...
@n-k-9 αν δεν έχεις θέμα πάρε το 308 μέχρι το 2015 EURO5 χωρίς το ad-blue πολύ αξιόπιστο όχημα...!Βασικά ένα που έχω στα υπόψιν είναι του 2017. Δεν με χαλάει και παλιότερο.
Πώς ξεχωρίζω τα euro 5; Μόνο με την ηλικια; Από την άλλη μου λένε πως όσα έχουν adblue διατηρούν το dpf σε καλύτερη κατάσταση.
PEUGEOT FORUM