-
@spi_duster said in Alfa Romeo:
Μη γραφεις οτι φανταζεσαι. Τοσο απλα.
Εννοείται ότι θα γράφω ότι θέλω και ότι φαντάζομαι. Δεν θα ζητήσω την άδειά σου και βέβαια ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος τη δική μου.
Τέλος πάντων, ας επανέλθουμε στο θέμα μας, γιατί εδώ ανταλλάσουμε απόψεις. Λοιπόν, γιατί εσένα δεν σου φαίνεται αστεία η σύγκριση μεταξύ AR και BMW και κατακρίνεις εμένα? Με χαρά θα σε διαβάσω.... -
Εγώ πάντως θα πω ότι η Giulia φίλου που έχω οδηγήσει είναι πιο ευχάριστη οδηγικά από την προηγούμενη τριάρα. Συγκρίνοντας σχετικά ταπεινές εκδόσεις (Giulia diesel 180 HP vs 318i, αμφότερα αυτόματα).
Κι επειδή δεν είμαι αλφίστας, θα πω ότι σε φίλο θα σύστηνα Giulia (για να την οδηγώ κι εγώ) αλλά για πάρτη μου, με τα δικά μου λεφτά, 3άρα θα αγόραζα.
-
@harisma23 said in Alfa Romeo:
Κι επειδή δεν είμαι αλφίστας, θα πω ότι σε φίλο θα σύστηνα Giulia (για να την οδηγώ κι εγώ) αλλά για πάρτη μου, με τα δικά μου λεφτά, 3άρα θα αγόραζα.
Ακριβώς!! Και εδώ είναι η ουσία...πολλοί θαυμάζουν τις Άλφα αλλά στο διαταύτα (put my money were my mouth is) κανείς δεν αγοράζει, γιατί overall οι BMW είναι καλύτερα αυτοκίνητα, ειδικά σε τόσα χρήματα!
-
@fanis75 said in Alfa Romeo:
overall οι BMW είναι καλύτερα αυτοκίνητα
Τι καλύτερο έχει μια 330i από μια Giulia 280?
-
@realzeus said in Alfa Romeo:
@fanis75 said in Alfa Romeo:
overall οι BMW είναι καλύτερα αυτοκίνητα
Τι καλύτερο έχει μια 330i από μια Giulia 280?
Περισσοτερο κερδος για την BMW
-
Η μεν ΑR προσπαθεί να επιβιώσει (ή να αναβιώσει, όπως το βλέπει ο καθένας) η δε BMW μεσουρανεί και είναι από τις δημοφιλείς premium μάρκες αυτοκινήτων.
Δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν οι 2 εταιρείες. Είναι στα όρια του τραγελαφικού. Η εικόνα της αγοράς και των 2 εταιρειών μιλάει από μόνη της.
Επιμέρους άτομα μπορούν να πουν ότι εγώ γουστάρω την AR, για μένα είναι καλύτερο αυτοκίνητο και θα την αγοράσω. Καλώς, αυτές είναι και οι πωλήσεις της AR, που φαντάζομαι θα γίνονται κυρίως στην Ιταλία.
Αλλά μέχρι εκεί. -
To οτι η Alfa Romeo, με το μικρο μεγεθος της, μπορει και διαθετει αυτοκινητα που συναγωνιζονται τις BMW, ειναι αξιοθαυμαστο απο μονο του
-
@andya3 said in Alfa Romeo:
Δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν οι 2 εταιρείες.
Οι εταιρειες δεν συγκρινονται , τα προιοντα τους ομως μια χαρα ισαξια ειναι . Μια Τζουλια δεν εχει να ζηλεψει και πολλά απο μια 3αρα. Σε επιμερους τομεις , ειναι και καλυτερη
-
Η μεν ΑR προσπαθεί να επιβιώσει (ή να αναβιώσει, όπως το βλέπει ο καθένας) η δε BMW μεσουρανεί και είναι από τις δημοφιλείς premium μάρκες αυτοκινήτων.
Δεν είναι δυνατόν να συγκριθούν οι 2 εταιρείες. Είναι στα όρια του τραγελαφικού. Η εικόνα της αγοράς και των 2 εταιρειών μιλάει από μόνη της.
Επιμέρους άτομα μπορούν να πουν ότι εγώ γουστάρω την AR, για μένα είναι καλύτερο αυτοκίνητο και θα την αγοράσω. Καλώς, αυτές είναι και οι πωλήσεις της AR, που φαντάζομαι θα γίνονται κυρίως στην Ιταλία.
Αλλά μέχρι εκεί.δεν νομιζω οτι στη συζητηση εδω εχει σημασια ο ογκος πωλησεων. ουτε καν η αξιοπιστια, η καταναλωση και αλλα πεζα πραγματα.μονο η οδηγικη εμπειρια. οπου και το ιταλικο συναισθημα υπερτερει των φριτσιδων που ως αναπληρωση του μικρου τους πεους βαζουν μεγαλοσχημες μουτσουνες
-
@spi_duster said in Alfa Romeo:
Μη γραφεις οτι φανταζεσαι. Τοσο απλα.
Εννοείται ότι θα γράφω ότι θέλω και ότι φαντάζομαι. Δεν θα ζητήσω την άδειά σου και βέβαια ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος τη δική μου.
Τέλος πάντων, ας επανέλθουμε στο θέμα μας, γιατί εδώ ανταλλάσουμε απόψεις. Λοιπόν, γιατί εσένα δεν σου φαίνεται αστεία η σύγκριση μεταξύ AR και BMW και κατακρίνεις εμένα? Με χαρά θα σε διαβάσω....Οχι φιλε μου. Δεν θα με διαβαζες με χαρα γιατι πολυ απλα τετοιες ανοησιες ποτε δεν εκστομισα για κανενα αυτοκινητο. Α και BMW παντως εχω οδηγησει κατ επαναληψη και αυτα που γραφεις δεν ευσταθουν. Ελευθερια λογου εχουμε. Μη την μπερδευουμε με αυθαιρετους αστεϊσμους.
-
Μπορεί ο καθένας ελεύθερα να θεωρεί ότι η γνώμη του και τα γούστα του είναι και η αλήθεια. Ότι η AR είναι καλύτερη ή συγκρίσιμη με τη BMW ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία νομίζει.
Αλλά για στηρίξει τη γνώμη του αρνείται την πραγματικότητα? Τι ισχύει στην αγορά? Τι ισχύει γύρω του στον πραγματικό κόσμο?
Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ σε φαντασιώσεις βρε παιδιά, λυπάμαι... Ας είναι ο καθένας στο κόσμο του αν νοιώθει άνετα έτσι και του αρέσει...Κι εγώ είμαι η μετενσάρκωση του Μέγα Ναπολέων. Και δεν θέλω αστεισμούς έτσι? Εγώ το πιστεύω, δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι...
-
@gatoz said in Alfa Romeo:
Αλλά μέχρι εκεί.δεν νομιζω οτι στη συζητηση εδω εχει σημασια ο ογκος πωλησεων. ουτε καν η αξιοπιστια, η καταναλωση και αλλα πεζα πραγματα.μονο η οδηγικη εμπειρια. οπου και το ιταλικο συναισθημα υπερτερει των φριτσιδων που ως αναπληρωση του μικρου τους πεους βαζουν μεγαλοσχημες μουτσουνες
Γατε θα συμφωνησω στα των πωλησεων. Οκ και στο συναισθημα. Αντικειμενικα ομως για τους αδαεις να το πουμε πως οι Α ειναι αυτοκινητα με κορυφαιο στησιμο αναφορας και στο πεδιο ηταν παντα μεσα στα πρωτα απο οδικη συμπεριφορα και οδηγικη ευχαριστηση.
Αναρτηση, κοφτερο τιμονι, φρενα, τραβηγμα ψηλα νταξ δε ξεχνιουνται.
Η αξιοπιστια οπως και στις bmw δεν ειναι το δυνατο τους σημειο.
Η καταναλωση επισης.
Το ντιζαιν τους εξαιρετικο και μονο με των bmw συγκρινεται. -
Μπορεί ο καθένας ελεύθερα να θεωρεί ότι η γνώμη του και τα γούστα του είναι και η αλήθεια. Ότι η AR είναι καλύτερη ή συγκρίσιμη με τη BMW ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία νομίζει.
Αλλά για στηρίξει τη γνώμη του αρνείται την πραγματικότητα? Τι ισχύει στην αγορά? Τι ισχύει γύρω του στον πραγματικό κόσμο?
Δεν μπορώ να αντιπαρατεθώ σε φαντασιώσεις βρε παιδιά, λυπάμαι... Ας είναι ο καθένας στο κόσμο του αν νοιώθει άνετα έτσι και του αρέσει...Κι εγώ είμαι η μετενσάρκωση του Μέγα Ναπολέων. Και δεν θέλω αστεισμούς έτσι? Εγώ το πιστεύω, δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι...
Για τα αυτοκίνητα μιλάμε, τα προϊόντα δηλαδή. Όχι για τις πωλήσεις και τα οικονομικά μεγέθη.
-
Για τα αυτοκίνητα μιλάμε, τα προϊόντα δηλαδή. Όχι για τις πωλήσεις και τα οικονομικά μεγέθη.
Και πως κρίνονται τα προιόντα-αυτοκίνητα. Από σένα και το gatoz? Από τον duster? Από το Σ.Χ.?
Εγώ λέω από την αγορά. Και η αγορά μιλάει και βγαίνουν συμπεράσματα. Γιατί η αγορά είναι ο κόσμος και οι άνθρωποι.
Από κει και πέρα ο καθένας δικαιούται να έχει την προσωπική του άποψη, αλλά όχι να βγάζει όλους τους υπόλοιπους τρελούς... -
Μάλλον πολλοί,(δεν το περίμενα),είναι μεγαλομέτοχοι και αγωνιούν για το μέρισμα.
Μπράβο τους! -Συμμετέχουν και στα αντίστοιχα οικονομικά forums ή μόνο στις γεν. συνελεύσεις των εταιριών τους; Εμένα πάντως μοναδική μέριμνα είναι να οδηγώ τα προιόντα τους. -
Επίσης αν είναι έτσι όπως γράφεται, μετά στις δοκιμές τα περιοδικά να αναρτούν και ισολογισμούς και όγκους πωλήσεων. Τι μας νοιάζει;
Μηχανολογικές κατασκευές συγκρίνονται,όχι προτάσεις διαχείρισης κεφαλαίων. Άντε να καταλάβω τη μεταπώληση και την όποια πριμιοσυνη, μέχρι εκεί....
-
Μια ένσταση...
Θεωρώ πως είναι άλλο πραγμα να σχολιάζεις τις επιλογές μιας αυτοκινητοβιομηχανίας και τον ανταγωνισμό της.Και άλλο να κρίνεις ένα προϊόν από τις πωλήσεις του.Στην περίπτωση των αλφιστι θεωρώ πως θα τους ενδιαφέρει να είναι οικονομικά υγιής η Alfa Romeo και να προσελκύει κεφάλαια με σκοπό την ανάπτυξη και παραγωγη νέων μοντέλων υπό την φιλοσοφία της.
Όλοι υπόλοιποι παραδεχόμαστε τα θετικά της εταιρίας αλλά και εντοπίζουμε την μετριότητα της σε κάποια προϊόντα. Για παράδειγμα, η mito είναι πολύ μέτριο αυτοκίνητο για τα χρήματα που κόστιζε και την ιστορία της εταιρίας. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
-
@lap said in Alfa Romeo:
Μια ένσταση...
Θεωρώ πως είναι άλλο πραγμα να σχολιάζεις τις επιλογές μιας αυτοκινητοβιομηχανίας και τον ανταγωνισμό της.Και άλλο να κρίνεις ένα προϊόν από τις πωλήσεις του.Στην περίπτωση των αλφιστι θεωρώ πως θα τους ενδιαφέρει να είναι οικονομικά υγιής η Alfa Romeo και να προσελκύει κεφάλαια με σκοπό την ανάπτυξη και παραγωγη νέων μοντέλων υπό την φιλοσοφία της.
Όλοι υπόλοιποι παραδεχόμαστε τα θετικά της εταιρίας αλλά και εντοπίζουμε την μετριότητα της σε κάποια προϊόντα. Για παράδειγμα, η mito είναι πολύ μέτριο αυτοκίνητο. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Γιατί βρε lap, η Gulietta δεν είμαι μέτριο αυτοκίνητο? Αν πούλαγε δεν θα επιβίωνε?
-
Όχι η guillieta είναι ίσως το πιο οδηγοκεντρικο της κατηγορίας του και ανώτερη στο εσωτερικό από ένα focus και λίγο πιο κάτω ποιοτικά από ένα golf.
Δηλαδή μέτριο δεν είναι. Μάλλον είναι στα τοπ 2-3 της κατηγορίας της.
Μάλιστα την έδιναν 18500 πριν λίγο καιρό. Ένα ταπεινό αυτοκίνητο πόλης κόστιζε 17000 ...καταλαβαίνεις πως νιώθει κάποιος που έχασε τέτοια ευκαιρία.....Δεν είναι μόνο οι πωλήσεις, είναι και η απόδοση , η διαχείριση, η ευκολία εύρεση κεφαλαιων, οι συνεργασίες, ο επιμερισμός, η εφοδιαστική αλυσίδα κτλ που επιφέρουν υγιή οικονομικά στοιχεία.
Εγώ εστιάζω στις πωλήσεις διότι δίνουν εκτόπισμα που αργότερα μπορεί να εισπραχθεί από μια εταιρία με πολλούς τρόπους, όπως για παράδειγμα customer loyalty κτλ. Δηλαδή η οπτική μου είναι κάπως διαφορετική.
-
Και πως κρίνονται τα προιόντα-αυτοκίνητα. Από σένα και το gatoz? Από τον duster? Από το Σ.Χ.?
Εγώ λέω από την αγορά. Και η αγορά μιλάει και βγαίνουν συμπεράσματα. Γιατί η αγορά είναι ο κόσμος και οι άνθρωποι.
Από κει και πέρα ο καθένας δικαιούται να έχει την προσωπική του άποψη, αλλά όχι να βγάζει όλους τους υπόλοιπους τρελούς...Καμία επαφή με το σπορ... Αν ήταν έτσι θα παίρναμε τους ισολογισμούς και θα κρίναμε ποιος βγάζει καλύτερα προϊόντα. Υπάρχει λόγος που υπάρχουν οι δοκιμές. Αυτές οι Ferrari δεν θα βγήκαν καλές, δεν βλέπουμε πολλές να κυκλοφορούν.
Alfa Romeo