-
Ναι ισχύει. Είναι το τελευταίο facelift στην 8V καρότσα με το 400άρι και όχι το παλιότερο 367άρι μοτέρ και όντως έχει πολύ καλές δυνατότητες βελτίωσης με σημαντική τεχνογωσία μαστόρων στην Ελλάδα. Είναι τελείως αδιάφορο οδηγικά στην εργοστασιακή του μορφή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό παντού εάν κάποιος ψάχνει (ακριβή) πλατφόρμα για μετατροπές.
-
@argyn said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Ναι ισχύει. Είναι το τελευταίο facelift στην 8V καρότσα με το 400άρι και όχι το παλιότερο 367άρι μοτέρ και όντως έχει πολύ καλές δυνατότητες βελτίωσης με σημαντική τεχνογωσία μαστόρων στην Ελλάδα. Είναι τελείως αδιάφορο οδηγικά στην εργοστασιακή του μορφή αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό παντού εάν κάποιος ψάχνει (ακριβή) πλατφόρμα για μετατροπές.
Ο γιος του Καταραμένου με τέτοια ασχολείται κυρίως, έχουν πάρει την θέση του Mitsubishi Evo.
-
Άμα σκεφτείς ότι με 15-20 χιλιάρικα έχεις +300 αξιόπιστα καθημερινά άλογα, δεν είναι να απορεί κανείς. Πάντως και ο Μητσος με μια Πορσε Καγιέν κυκλοφορούσε ο δε Κώστας είχε για προσωπικό του ένα S3 παλιότερα. Δηλαδή παρόλο που έχουν ειδική σχέση με τα πολεμικά EVO δεν έχουν τέτοια κολλήματα.
-
Συνεχίζεται η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας
Youtube Video -
@a-d-p said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Youtube VideoΣχολίασα από εχτές και στο βίντεο και στο ΦΒ που το ανέβασαν το τράκτιο. W211, μια από τις 3-4 ομορφότερες ΜΒ που έχουν παραχθεί ποτέ και μακράν η ωραιότερη Ε class (μαζί με την W124) - καμία σχέση με τα άθλια μορφώματα σήμερα που καπιλεύονται στο αστέρι και ειναι για πέταμα.
-
@fanis75 said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Youtube VideoΣχολίασα από εχτές και στο βίντεο και στο ΦΒ που το ανέβασαν το τράκτιο. W211, μια από τις 3-4 ομορφότερες ΜΒ που έχουν παραχθεί ποτέ και μακράν η ωραιότερη Ε class (μαζί με την W124) - καμία σχέση με τα άθλια μορφώματα σήμερα που καπιλεύονται στο αστέρι και ειναι για πέταμα.
Πες τα χρυσόστομε, σου άρεσαν δεν σου άρεσαν, είχαν χαρακτήρα και ταυτότητα, πλέον δεν έχουν ή δεν μου αρέσουν εμένα
-
Εγώ πάλι προτιμώ την w214
-
Too much
-
@lap said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Too much
Γιατί @lap ?
Έχει και οθόνη για να παίζουμε και εμείς φτωχαλες που θα είμαστε συνοδηγοι -
Εκ φύσεως είμαι λιτοδίαιτος ! Δεν μπορώ την υπερβολική χλιδή!
Baleno και πάλι baleno
https://www.facebook.com/reel/495914689162696
Αχ, πάλι τη θυμήθηκα!
-
Εγώ πάλι προτιμώ την w214
Χάλια εσωτερικό για εμένα, ειδικά για ΜΒ. Σοβαρός λόγος να μην την αγοράσω ποτέ!
-
Σχετικό με το θέμα, επειδή το τελευταίο διάστημα οδηγώ ένα For Focus MkII 1.6 του 2005 και εχω οδηγήσει αρκετά και το τελευταίο Focus (Mk4) με τον 1.5 με τα 150 άλογα. Οπότε, σχετικό με το θέμα μια σύγκριση 2 αυτοκινήτων που έχουν 15 χρόνια διαφορά (και 2 γενιές) μεταξύ τους.
Αρχικά να πω ότι επι της ουσίας δεν μου λείπει κάτι στο αυτοκίνητου του 2005 και αυτό ειναι ίσως το πιο σημαντικό. Επιτελεί μια χαρά τον ρόλο του για καθημερινό αυτοκίνητο χωρίς κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα να έχει π.χ. αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω (που μπορούσαν να παραγγλεθούν τότε) και μια οθόνη για να συνδέω το κινητό και να έχω χάρτε, αμφότερα όμως μπορούν να τοποθετηθούν aftermarket.
Κατά τα άλλα ειναι άνετο, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά, καλό κιβώτιο και γενικά δεν υστερεί σε κάποιον τομέα σημαντικά έναντι του αδερφού του 2 γενιές μετά, εκτός φυσικά των επιδόσεων! Εκεί είναι μέρα με τη νύχτα και είναι η μεγαλύτερη διαφορά και αναβάθμιση για εμένα, το 1.5 τούρμπο με τα 150 άλογα ειναι 10 φορές καλύτερος κινητήρας από τον 1.6 ατμοσφαιρικό. Και το κιβώτιο ειναι καλύτερο στο νέο, αλλά όχι τεράστια διαφορά.
Μια άλλη μεγάλη διαφορά (η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη εαν σκεφτούμε και τις επιδόσεις) ειναι η κατανάλωση. Κινούμαι μέσα στην πόλη και μέση στα 200χλμ που έχω κάνει, έχει 11.8λτ/100χλμ!! Τεράστιο νούμερο που δεν το φανταζόμουν με τίποτα. Το νέο, που ειναι πολύ πιο γρήγορο, σε αντίστοιχη χρήση ήταν στο 8.5. Μιλάμε δηλαδή για μια διαφορά €6/100χλμ, που σημαίνει €600 το έτος για 10.000χλμ. Προφανώς δεν θα γίνει ποτέ απόσβεση στην διαφορά τιμής, όμως αυτό ειναι άλλη κουβέντα.
Αυτό που κρατάω εγώ ειναι ότι ένα αυτοκίνητο 20ετίας της σειράς (δεν ειναι mercedes or porsche) στέκεται μια χαρά ακόμα και σήμερα για τις καθημερινές ανάγκες, χωρίς να αισθάνομαι ότι έχω κάνει κάποιον σοβαρό συμβιβασμό.
-
Σχετικό με το θέμα, επειδή το τελευταίο διάστημα οδηγώ ένα For Focus MkII 1.6 του 2005 και εχω οδηγήσει αρκετά και το τελευταίο Focus (Mk4) με τον 1.5 με τα 150 άλογα. Οπότε, σχετικό με το θέμα μια σύγκριση 2 αυτοκινήτων που έχουν 15 χρόνια διαφορά (και 2 γενιές) μεταξύ τους.
Αυτό που κρατάω εγώ ειναι ότι ένα αυτοκίνητο 20ετίας της σειράς (δεν ειναι mercedes or porsche) στέκεται μια χαρά ακόμα και σήμερα για τις καθημερινές ανάγκες, χωρίς να αισθάνομαι ότι έχω κάνει κάποιον σοβαρό συμβιβασμό.
Σε συστήματα ασφαλείας, κάνεις!!!
Πχ esp το παλιό φοκους δεν έχει! -
@nickthetrib said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Πχ esp το παλιό φοκους δεν έχει!Μια χαρά έχει αυτό που οδηγώ και ESP και ABS και αερόσακους κλπ. Προφανώς δεν έχει blind, αυτόματο φρενάρισμα, acc, κλπ. Αλλά στην καθημερινότητά μου, δεν έχει διαφορά με την Κορόλα. Η μεγαλύτερη διαφορά ειναι το αυτόματο κιβώτιο (η κουτάλα ειναι κουραστική μέσα στην πόλη) και μετά η κάμερα πίσω για παρκάρισμα και η κατανάλωση φυσικά.
Κατά τα άλλα έχω και αυτόματο κλιματισμός και esp και φωνητικές εντολές, χειριστήρια στο τιμόνι, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη, ηελκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες (αν και έχει χαλάσει του οδηγού), κλπ. ευκολίες.
-
@nickthetrib said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Πχ esp το παλιό φοκους δεν έχει!Μια χαρά έχει αυτό που οδηγώ και ESP και ABS και αερόσακους κλπ.
Είναι με τον Ti VCT ;
-
@famas said in 2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;:
Είναι με τον Ti VCT ;
Τι να σου πω, ιδέα δεν έχω....χαχα. Δεν ξέρω τα Φορντ αυτής της εποχής, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω τι μοτέρ έχει. Δεν ξέρω καν τι ειναι ο Ti VCT...
Ξέρω απλά ότι ειναι 1.6 και έχει θεόκοντες σχέσεις, που βοηθάνε στην πόλη αλλά ειναι σπαστικές σε ανοιχτό δρόμο - πολύ φασαρία.
-
Είχα το Φόκους Γκία για 6 χρόνια….εξαιρετικό αυτοκίνητο και απροβλημάτιστο. Τα 115 άλογα του ήταν υπεραρκετά…το έδωσα με 120κ μόνο και σχεδόν το μετάνιωσα….
-
Είναι με τον Ti VCT ;
Τι να σου πω, ιδέα δεν έχω....χαχα. Δεν ξέρω τα Φορντ αυτής της εποχής, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω τι μοτέρ έχει. Δεν ξέρω καν τι ειναι ο Ti VCT...
O Πάνω είναι με τον μεταβλητό κι έδινε από 115 ως 125.
Ο Κάτω είναι χωρίς τον μεταβλητό κι έδινε 100 άλογα -
O Πάνω είναι με τον μεταβλητό κι έδινε από 115 ως 125.
Ο Κάτω είναι χωρίς τον μεταβλητό κι έδινε 100 άλογαΘα το κοιτάξω όταν μπορέσω (πρόσφατα έμαθα πως ανοίγει το καπώ, έψαχνα 10' μέσα να βρω τον μοχλό, τελικά ΄΄ανοιξα τις οδηγίες και είδα ότι θέλει το κλειδί στο σήμα...χαχα!!) ή με το vin και θα σου πω.
-
Έχω ένα HONDA CRV II (11-2002).
Δεν το αποσύρω, γιατί απλά δεν θέλει να πεθάνει, το σέβομαι.
Τι δεν θα ξαναβρώ: τεράστιους χώρους, (συρόμενο πίσω κάθισμα πλήρως αναδιπλούμενο) με ενιαίο πάτωμα από μπροστά μέχρι πίσω, χωρίς τούνελ, ύψος πατώματος από το έδαφος, μοναδικός 2λιτρος ατμοσφαιρικός κινητήρας , με γιαπωνέζικο κιβώτιο ταχυτήτων, τεράστια παράθυρα και ανοιγόμενη ηλιοροφή, με άπλετο φως και φυσικά μοναδική αξιοπιστία.
2005-2015: ήταν τα καλύτερα αυτοκίνητα;