-
@criuser said in SUV μέχρι 30000:
Το σκεπτικό σου είναι λάθος γιατί είναι μισό.
Καθότι σε 10 χρόνια το πολύ, ΟΛΑ τα θερμικά καταργούνται.
Και μάλιστα οι περισσότερες εταιρείες θα τα καταργήσουν στην επόμενη 5ετία, γιατί πληρώνουν τεράστια ποσά για τους ρύπους.Διαβάσαμε για 15 δις για την Στελλάντις.
https://www.autoblog.gr/2024/10/22/i-stellantis-tha-meiosei-tin-paragogi-aftokiniton-me-kinitires-esot-kafsis-kai-tha-afxisei-tis-times-tous-gia-na-piasei-tous-stoxous-co2/Αρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου, πρέπει να πάρει ηλεκτρικό.
Σύμφωνα με τις ανάγκες του, δεν του κάνει το ηλεκτρικό, συν το γεγονός, ότι δεν έχει όφελος τριτεκνίας.
Αν λοιπόν δεν του κάνει το ντίζελ, δεν του κάνει κανένα θερμικό.
Ακόμα μια φορά τα λες λάθος.
Τα θερμικά εντελώς ναι θα καταργηθούν αλλά τα hybrid ΟΧΙ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν ακόμα αυτό. Και μάντεψε τι είναι όλα τα hybrid. ΒΕΝΖΙΝΗ με μπαταρίες και ηλεκτρικό κινητήρα εξτρα , όχι diesel , όχι adblue.
Εγώ hybrid του πρότεινα που θα υπάρχουν και καινούργια για πολλά χρόνια ακόμα
-
@cirus said in SUV μέχρι 30000:
Και μάλιστα οι περισσότερες εταιρείες θα τα καταργήσουν στην επόμενη 5ετία, γιατί πληρώνουν τεράστια ποσά για τους ρύπους.Διαβάσαμε για 15 δις για την Στελλάντις.
https://www.autoblog.gr/2024/10/22/i-stellantis-tha-meiosei-tin-paragogi-aftokiniton-me-kinitires-esot-kafsis-kai-tha-afxisei-tis-times-tous-gia-na-piasei-tous-stoxous-co2/Αρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου, πρέπει να πάρει ηλεκτρικό.
Σύμφωνα με τις ανάγκες του, δεν του κάνει το ηλεκτρικό, συν το γεγονός, ότι δεν έχει όφελος τριτεκνίας.
Τα θερμικά εντελώς ναι θα καταργηθούν αλλά τα hybrid ΟΧΙ . ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να το κάνουν ακόμα αυτό. Και μάντεψε τι είναι όλα τα hybrid. ΒΕΝΖΙΝΗ με μπαταρίες και ηλεκτρικό κινητήρα εξτρα , όχι diesel , όχι adblue.
Πάλι λάθος τα λέω ε ?
ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΛΕΕΙ.
ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ...
-
Πρακτικά και τα υβριδικά, όχι τα PHEV, καταργούνται και αυτά από το 2030 μαζί με τα άλλα, γιατί τα όρια για το CO2 γίνονται 49,5 g/km.
-
Πάλι λάθος τα λέω ε ?
ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ΛΕΕΙ.
ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ ?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.
ΜΟΝΟ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ...
Ναι εντάξει αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει . Κλασική ευρωπαϊκή Ένωση που δηλώνει μια βλακεία ανέφικτη και μετά τα μαζεύει και δίνει παρατάσεις .
Μακάρι να γινόταν αλλά είναι ΑΝΕΦΙΚΤΟ το λέω εγώ που είμαι υπέρ να καταργηθούν. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να εφαρμοστεί. Έχει ήδη δώσει παράταση και αναγκαστικά θα δώσει και άλλες. Χαρτογιακαδες που δεν έχουν ιδέα τι τους γίνεται .
Πάω και στοιχήματακι με όποιον θέλει για αυτό ότι θα δώσει παράταση η ευρωπαϊκή Ένωση .
Θα το δείτε. Απλά είναι νωρίς μόλις 2024 για να ανακοινωθεί. Αργότερα θα το δούμε αυτό
-
@super-t said in SUV μέχρι 30000:
Πρακτικά και τα υβριδικά, όχι τα PHEV, καταργούνται και αυτά από το 2030 μαζί με τα άλλα, γιατί τα όρια για το CO2 γίνονται 49,5 g/km.
2035 δεν ήταν ;;;;
-
@billy84 said in SUV μέχρι 30000:
@venti1986 said in SUV μέχρι 30000:
@fanis75 said in SUV μέχρι 30000:
Μιλήσανε για Τέσλα που κάνει 50000.
€30.000 έχει το Τέσλα, όχι 50Κ. Και βγάζει 700χλμ, άρα τα 300+300+100 τα βγάζει και χωρίς φόρτιση! Οπότε με μια σούκο στο μέρος εκδρομής ή μια στάση σε φορτιστή (που θα κάνει ούτως ή άλλως με παιδιά) και problem solved.
Με τρία παιδιά και σύζυγο κάθε απόφαση απαιτεί οικογενειακό συμβούλιο, οπότε άμα αδειάζει η μπαταρία είναι θέμα...
Διάβασα όλα τα σχόλια και σας ευχαριστώ....
Δυστυχώς το μόνο οικονομικό diesel είναι αυτό της opel , grantland..., αλλά δεν ξέρω γιατί είναι opel
Μετά σκέφτομαι για το quasquai αλλά είναι βενζίνη....
Τί λέτε;
μεινε μακρια από diesel ή αποφάσισε ότι μετά θα το παντρευτείς και δεν θα μπορεις να το δώσεις.
το grandland ειναι το προηγούμενο μοντέλο, το καινούργιο δεν βγαινει με diesel. Καταργουνται τα diesel σιγα σιγα απέφυγε τα
Για το τι προτείνω σου είπα ήδη οπότε δεν επαναλαμβάνομαι ισχυουν οι προτάσεις που σου είχα κάνει
Κινδυνολογείς ασυστόλως.
Τα ντίζελ το ξέρουμε ότι καταργούνται.
Η οικονομία όμως που κάνουν σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, αν κάνεις χλμ σε ανοικτό δρόμο δεν καταργείται ποτέ.
Για τον φίλο λοιπόν, σαν κάτοχος ντίζελ για 75000 χλμ για 3 χρόνια που το έχω, η μέση κατανάλωση είναι 5,6 λίτρα στα 100 και η μέση τιμή πετρελαίου 1,55. Αρα έχω ξοδέψει σε καύσιμο 6500 €.
Τα μισά χλμ είναι μέσα στην πόλη, όχι όμως σε μποτιλιάρισμα, αλλά μικρές διαδρομές, που κυρίως τον χειμώνα που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί ανεβάζουν την μέση κατανάλωση. Αν ήμουν σε επαρχία όπως εσύ και έκανα 100 χλμ κάθε φορά που σημαίνει ότι οι διαδρομές είναι με το αυτοκίνητο σε κανονική θερμοκρασία, η κατανάλωση θα ήταν κάτω από 5 λίτρα και το κόστος 5800 ή και πιο κάτω.
Σε σχέση με βενζίνη θα ήταν τα διπλά λεφτά, σε σχέση με το υγραέριο, ή με υβριδικό 50 % παραπάνω.Αρα το όφελος σου θα είναι πάνω από 1000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή σου βγάζει ασφάλεια μικτή, τέλη κυκλοφορίας και το σέρβις δώρο.
Είναι πολλά λεφτά στην τσέπη σου.
Όταν λένε θα καταργηθούν εννοούν προφανώς πως δε θα κατασκευάζονται καινούργια? Γιατί το Diesel σαν καύσιμο λόγω και των μεταφορών θα υπάρχει για δεκαετίες ακόμα πιστεύω. Εγώ μετά από 18.000km με diesel δεν το αλλάζω για κανένα λόγο πάντως. Και σίγουρα θεωρώ συμφέρουσα την αγορά ενός μεταχειρισμένου diesel σε όσο το δυνατόν καλή κατάσταση, αν λάβουμε υπόψιν τιμές παλιότερων Diesel και καινούργιων υβριδικών-ηλεκτρικών κλπ. Τώρα αν ξαφνικά θελήσουν οι πολιτικοί απατεώνες να θανατώσουν βίαια τα Diesel βάζοντας φόρο 2 χιλιάρικα το χρόνο στον καθένα, η κουβέντα σίγουρα θα αλλάξει.
Ναι δεν θα κατασκευάζονται και καινούργια εννοώ. Προφανώς το καύσιμο θα υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα .
Έχω σοβαρές αμφιβολίες για αυτό πάντως. Ήδη διαβάζω ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες τσινάνε στους ευρωπαϊκούς φορείς. Οι Αμερικάνοι από την άλλη ζουν σε δικό τους κόσμο. Να φανταστείς ότι πουλιούνται ακόμα μέχρι και μοτοσυκλέτες με καρμπυρατέρ που στην Ευρώπη έχουν καταργηθεί πολλά χρόνια. Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα πάρουν πίσω όσα έχουν εξαγγείλει για πλήρη κατάργηση θερμικών κινητήρων.
-
@venti1986 said in SUV μέχρι 30000:
Μιλήσανε για Τέσλα που κάνει 50000.
€30.000 έχει το Τέσλα, όχι 50Κ. Και βγάζει 700χλμ, άρα τα 300+300+100 τα βγάζει και χωρίς φόρτιση! Οπότε με μια σούκο στο μέρος εκδρομής ή μια στάση σε φορτιστή (που θα κάνει ούτως ή άλλως με παιδιά) και problem solved.
Με τρία παιδιά και σύζυγο κάθε απόφαση απαιτεί οικογενειακό συμβούλιο, οπότε άμα αδειάζει η μπαταρία είναι θέμα...
Διάβασα όλα τα σχόλια και σας ευχαριστώ....
Δυστυχώς το μόνο οικονομικό diesel είναι αυτό της opel , grantland..., αλλά δεν ξέρω γιατί είναι opel
Μετά σκέφτομαι για το quasquai αλλά είναι βενζίνη....
Τί λέτε;
μεινε μακρια από diesel ή αποφάσισε ότι μετά θα το παντρευτείς και δεν θα μπορεις να το δώσεις.
το grandland ειναι το προηγούμενο μοντέλο, το καινούργιο δεν βγαινει με diesel. Καταργουνται τα diesel σιγα σιγα απέφυγε τα
Για το τι προτείνω σου είπα ήδη οπότε δεν επαναλαμβάνομαι ισχυουν οι προτάσεις που σου είχα κάνει
Κινδυνολογείς ασυστόλως.
Τα ντίζελ το ξέρουμε ότι καταργούνται.
Η οικονομία όμως που κάνουν σε σχέση με οτιδήποτε άλλο, αν κάνεις χλμ σε ανοικτό δρόμο δεν καταργείται ποτέ.
Για τον φίλο λοιπόν, σαν κάτοχος ντίζελ για 75000 χλμ για 3 χρόνια που το έχω, η μέση κατανάλωση είναι 5,6 λίτρα στα 100 και η μέση τιμή πετρελαίου 1,55. Αρα έχω ξοδέψει σε καύσιμο 6500 €.
Τα μισά χλμ είναι μέσα στην πόλη, όχι όμως σε μποτιλιάρισμα, αλλά μικρές διαδρομές, που κυρίως τον χειμώνα που δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί ανεβάζουν την μέση κατανάλωση. Αν ήμουν σε επαρχία όπως εσύ και έκανα 100 χλμ κάθε φορά που σημαίνει ότι οι διαδρομές είναι με το αυτοκίνητο σε κανονική θερμοκρασία, η κατανάλωση θα ήταν κάτω από 5 λίτρα και το κόστος 5800 ή και πιο κάτω.
Σε σχέση με βενζίνη θα ήταν τα διπλά λεφτά, σε σχέση με το υγραέριο, ή με υβριδικό 50 % παραπάνω.Αρα το όφελος σου θα είναι πάνω από 1000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή σου βγάζει ασφάλεια μικτή, τέλη κυκλοφορίας και το σέρβις δώρο.
Είναι πολλά λεφτά στην τσέπη σου.
Όταν λένε θα καταργηθούν εννοούν προφανώς πως δε θα κατασκευάζονται καινούργια? Γιατί το Diesel σαν καύσιμο λόγω και των μεταφορών θα υπάρχει για δεκαετίες ακόμα πιστεύω. Εγώ μετά από 18.000km με diesel δεν το αλλάζω για κανένα λόγο πάντως. Και σίγουρα θεωρώ συμφέρουσα την αγορά ενός μεταχειρισμένου diesel σε όσο το δυνατόν καλή κατάσταση, αν λάβουμε υπόψιν τιμές παλιότερων Diesel και καινούργιων υβριδικών-ηλεκτρικών κλπ. Τώρα αν ξαφνικά θελήσουν οι πολιτικοί απατεώνες να θανατώσουν βίαια τα Diesel βάζοντας φόρο 2 χιλιάρικα το χρόνο στον καθένα, η κουβέντα σίγουρα θα αλλάξει.
Ναι δεν θα κατασκευάζονται και καινούργια εννοώ. Προφανώς το καύσιμο θα υπάρχει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα .
Έχω σοβαρές αμφιβολίες για αυτό πάντως. Ήδη διαβάζω ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες τσινάνε στους ευρωπαϊκούς φορείς. Οι Αμερικάνοι από την άλλη ζουν σε δικό τους κόσμο. Να φανταστείς ότι πουλιούνται ακόμα μέχρι και μοτοσυκλέτες με καρμπυρατέρ που στην Ευρώπη έχουν καταργηθεί πολλά χρόνια. Κάτι μου λέει ότι σύντομα θα πάρουν πίσω όσα έχουν εξαγγείλει για πλήρη κατάργηση θερμικών κινητήρων.
Για το diesel όχι δεν θα το πάρουν πίσω.
Επίσης το diesel ήταν φετίχ των Ευρωπαίων όχι των Αμερικανών.
Για τις βενζίνες 1000% θα δώσουν παρατάσεις στα hybrid. Δεν γίνεται ούτε από άποψη εγκαταστάσεων ούτε από τίποτα να προλάβουν να είναι όλα ηλεκτρικά το 2030
-
Δεν φτάνει που τα λέτε λάθος, δεν με διαβάζετε και καλά.
Είπαμε από το 2035 ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΔΕΝ ΡΥΠΟΙ.
Από το 2030 μόνο τα φεβ κάτω από 49,5 ρύπους.
Αλλά η Στελλάντις πάει για ηλεκτρικά από το 2030, γιατί τα λεφτά που δίνει για ρύπους είναι πάρα πολλά.
Τώρα τι ευχές κάνετε, είναι μηδενικής αξίας.
Αρα ο φίλος πρέπει να προλάβει ότι ντίζελ υπάρχει γιατί θα έχει τεράστιο κέρδος.
-
Αλλά η Στελλάντις πάει για ηλεκτρικά από το 2030, γιατί τα λεφτά που δίνει για ρύπους είναι πάρα πολλά.
Αρα ο φίλος πρέπει να προλάβει ότι ντίζελ υπάρχει γιατί θα έχει τεράστιο κέρδος.
Το 2030 ήταν και έγινε 2035 και προβλέπεται και άλλη παράταση
Καμία ευχή. Μακάρι να εφαρμοστούν σκασιλα μου μεγάλη καλύτερα τα ηλεκτρικα . Αλλά δεν βγαίνει όπως δεν έβγαινε και το 2030 και αναθεώρησαν . Περίμενε και θα δεις......
Κάνεις λες και δεν ξέρεις την ευρωπαϊκή Ένωση πως δρα . Κοντή μνήμη εχεις. Δεν θυμάσαι που το 0 ρύποι ήταν για το 2030? Πριν πάει στο 2035?
Καλά αυτό με το να προλάβει το diesel το βλέπω μόνο σαν αστείο
-
Το να κερδίζει 1000-1200 τον χρόνο, εγώ δεν το βλέπω καθόλου αστείο.
-
Το να κερδίζει 1000-1200 τον χρόνο, εγώ δεν το βλέπω καθόλου αστείο.
Θα τα πληρώσει μαζεμένα μετά στα dpf, adblue και λοιπές βλάβες. Οπότε το κέρδος ειναι μηδενικό στο τέλος.
-
Εικονική πραγματικότητα.
Εγώ έχω ήδη κέρδος σε σχέση με βενζίνες 7000 ευρώ.
Εχω ακόμα 6 μήνες εγγύηση και μέχρι τα 8 χρόνια, ή 150000 χλμ πληρώνω μόνο εργασία για το αντμπλού.
Ενας τώρα στο 3008 φόρουμ που έχει βγει από την εγγύηση θα πληρώσει 150 ευρώ...
Και άμα θέλω το πουλάω αύριο στο 80 % της τιμής που το πήρα.
Αλλά δεν έχει ντίζελ, οπότε το κρατάω μέχρι την 8ετία και βλέπουμε μετά.
-
Και εγώ έχω κέρδος σε σχέση με ντήζελ €2.000 (και κάπου €6.000 σε σχέση με βενζίνες) - και μεγαλύτερη εγγύηση και κανένα κόστος dpf. γιατί η ώρα του dpf θα έρθει εαν το κρατήσεις 8 χρόνια και δεν είναι φτηνό. Οπότε όλα σχετικά ειναι!
-
Και εγώ έχω κέρδος σε σχέση με ντήζελ €2.000 (και κάπου €6.000 σε σχέση με βενζίνες) - και μεγαλύτερη εγγύηση και κανένα κόστος dpf. γιατί η ώρα του dpf θα έρθει εαν το κρατήσεις 8 χρόνια και δεν είναι φτηνό. Οπότε όλα σχετικά ειναι!
Εσύ έχεις ζημία, καθότι με 35 ευρώ τον μήνα θα έκανες την ίδια δουλειά και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα...
-
Εσύ έχεις ζημία, καθότι με 35 ευρώ τον μήνα θα έκανες την ίδια δουλειά και μάλιστα με μεγαλύτερη ταχύτητα...
Μπα...δεν έχει γραμμές εκεί που πάω. Επίσης η ταχύτητά μου ειναι διπλάσια από αυτή των ντήζελ!
-
Μπα...δεν έχει γραμμές εκεί που πάω. Επίσης η ταχύτητά μου ειναι διπλάσια από αυτή των ντήζελ!
Γιατί πας από λεωφορειόδρομους ?
-
Γιατί πας από λεωφορειόδρομους ?
Ούτε λεωφορειόδρομους έχει εκεί που πάω. Απλά τα ντήζελ σέρνονται για να μην κάψουν μέσα στην πόλη. Εγώ φεύγω 1ος από το φανάρι και τα προσπερνάω να μην αναπνέοω τον καρκίνο που σκορπάνε!
-
Οταν πάρει ο Κρουζερ το ηλεκτρικό μπρίκι του θα πάρω v-6 πετρέλαιο και του καπνίζω στη μουτσούνα
-
Προφανώς δεν θα κατασκευάζονται καινούργια θερμικά συνολικά.
Τώρα λόγω των προστίμων, όσοι μπορούν να μπουν στην αγορά των ηλεκτρικών με αξιώσεις τα καταργούν τα ντίζελ.
Δεν είναι σίγουρο. Ήδη σκέφτονται την αναβολή της απαγόρευσης των ΜΕΚ στην ΕΕ. Γερμανία και Ιταλία πίεζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Το μέλλον δεν το ξέρουμε, οπότε είναι ανούσιο να μιλάμε για το τι θα γίνει σε 10 χρόνια. Βασικά δεν ξέρουμε αν θα ζούμε καν τότε... Οπότε ζούμε για το σήμερα και ανάλογα κανονίζουμε τη ζωή μας, σύμφωνα με τις σημερινές μας ανάγκες/επιθυμίες.
-
Και για αυτό προσανατολθζομαι σε πετρέλαιο.
Το αυτοκίνητο που έχουμε τώρα είναι ένα opel Astra h 1.3 πετρέλαιο, φοβερή οικονομία, μου είναι δύσκολο να χωνέψω τις καταναλώσεις των βενζινοκινητήρων....
SUV μέχρι 30000