Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    V
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 2
    • Posts 7
    • Best 3
    • Groups 0

venti1986

@venti1986

3
    Profile views
    7
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

venti1986 Unfollow Follow

Best posts made by venti1986

• RE: SUV μέχρι 30000

@cirus said in SUV μέχρι 30000:

Για τον καθένα κάτι άλλο είναι το καλύτερο σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Αν δεν γράφεις τι προτεραιότητες έχεις και πως θα το χρησιμοποιείς η απάντηση που θα λάβεις θα είναι άσχετη .

Πόσα χλμ θα κάνεις τον χρονο, έχεις οικογένεια παιδιά? Έχεις δικό σου σπίτι να φορτίζεις? Ποσα χλμ κάνεις κάθε μέρα ? Κάνεις μεγάλα ταξίδια συχνά ? Κτλ κτλ κτλ

Γράψε τις ανάγκες σου να μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι βάση αυτών

Έχετε δίκιο...

Θέλω ένα οικογενειακό suv, κάνω περίπου 25000 χιλιόμετρα τον χρόνο, 5μελης οικογένεια, θέλω χώρους, ταξίδια 3-4 μεγάλα τον χρόνο κάνουμε....

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      V
      venti1986

@sette said in SUV μέχρι 30000:

@antonn said in SUV μέχρι 30000:

αν εχεις παρκινγκ με δυνατοτητα φορτισης μονο ηλεκτρικο. Θα καις 3 λεπτα το χιλιομετρο, δε θα ανησυχεις για την υποθετικη περιπτωση που σε κλεβουν στην ποσοτητα και στην ποιοτητα των καυσιμων και θα κερδισεις τα απειρα χρηματα με 25000 χλμ που κανεις το χρονο. Το πιο οικονομικο υβριδικο θα καιει 10 λεπτα το χλμ, δε θα βαλεις και την καλυτερη βενζινη; δε θα χασεις και μεχρι 20% στον ανεφοδιασμο; στην υποθετικη περιπτωση που μαλλον δε συμβαινει λεμε. Τα ιδια περιπου ποσα ειναι και για το LPG, αντε πες 9 λεπτα το χλμ.
      Ακομα και ακριβο TESLA Y 7θεσιο να παρεις, θα βγαζεις τη δοση απο την οικονομια που θα εχεις. Atto 3 τσαμπα ειναι σε σχεση με αυτα που προσφερει επισης, 26500 ευρω κανει, το εχω και ειναι υπεροχο, αλλα θελει προγραμματισμο στα ταξιδια, μιση ωρα φορτισης σε 90αρι φορτιστη καθε 250 χλμ, αλλα εχει σταθερη ταχυτητα φορτισης 88-89 που δεν πεφτει παρα μονο πανω απο 90% οταν φτασει η μπαταρια. Το Tesla πιο καλο στα ταξιδια αλλα μεγαλο μεγεθος και μεγαλη τιμη

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, απλά τα νούμερα που βγάζεις για υβριδικά και lpg, είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά... Εγώ με ολόκληρη σκούνα και είμαι στα 6,5-7 ευρώ/100km! Ένα σύγχρονο lpg, στη πόλη μπορεί να πέσει άνετα στα 5,5-6 ευρώ/100km. Επίσης, φουλ υβριδικά κατηγορίας YC, πηγαίνουν κάτω από τα 8 ευρώ/100km. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να υπολογίσω τη τιμή kwh, γιατί κάτι μου λέει πως είσαι αισιόδοξος (ειδικά χωρίς νυχτερινό...). Επιπλέον, ο φίλος έγραφε και 4 ταξίδια το χρόνο αν θυμάμαι καλά... Αυτά, αν δεν είναι ταξιδάκια αλλά πχ Αθήνα Θεσσαλονίκη, χρειάζεται προγραμματισμός και παραχωρήσεις... Άσε που κλέβουν και τα σημεία φόρτισης...

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους παιδιά...

1. ναι είμαι τριτεκνος
      2. πρώτη φορά θα πάμε για καινούργιο
      3. ζούμε σε χωριό, δουλεύω Θεσσαλονίκη, πήγαινε έλα 100 χλμ την ημέρα για δουλειά
      4. τα ταξίδια είναι πάνω από 330 χιλιόμετρα
      V
      venti1986

@criuser said in SUV μέχρι 30000:

Δεν φτάνει που τα λέτε λάθος, δεν με διαβάζετε και καλά.

Είπαμε από το 2035 ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΔΕΝ ΡΥΠΟΙ.

Από το 2030 μόνο τα φεβ κάτω από 49,5 ρύπους.

Αλλά η Στελλάντις πάει για ηλεκτρικά από το 2030, γιατί τα λεφτά που δίνει για ρύπους είναι πάρα πολλά.

Τώρα τι ευχές κάνετε, είναι μηδενικής αξίας.

Αρα ο φίλος πρέπει να προλάβει ότι ντίζελ υπάρχει γιατί θα έχει τεράστιο κέρδος.

Και για αυτό προσανατολθζομαι σε πετρέλαιο.
      Το αυτοκίνητο που έχουμε τώρα είναι ένα opel Astra h 1.3 πετρέλαιο, φοβερή οικονομία, μου είναι δύσκολο να χωνέψω τις καταναλώσεις των βενζινοκινητήρων....

V
      venti1986

Latest posts made by venti1986

• Τί με συμφέρει?

Να αγοράσει κάποιος μεταχειρισμένο nissan quasquai πετρέλαιο του 2019 με 21000 ή καινούργιο ford puma παιδιά?

V
      venti1986

Δεν φτάνει που τα λέτε λάθος, δεν με διαβάζετε και καλά.

Είπαμε από το 2035 ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΗΔΕΝ ΡΥΠΟΙ.

Από το 2030 μόνο τα φεβ κάτω από 49,5 ρύπους.

Αλλά η Στελλάντις πάει για ηλεκτρικά από το 2030, γιατί τα λεφτά που δίνει για ρύπους είναι πάρα πολλά.

Τώρα τι ευχές κάνετε, είναι μηδενικής αξίας.

Αρα ο φίλος πρέπει να προλάβει ότι ντίζελ υπάρχει γιατί θα έχει τεράστιο κέρδος.

Και για αυτό προσανατολθζομαι σε πετρέλαιο.
      Το αυτοκίνητο που έχουμε τώρα είναι ένα opel Astra h 1.3 πετρέλαιο, φοβερή οικονομία, μου είναι δύσκολο να χωνέψω τις καταναλώσεις των βενζινοκινητήρων....

V
      venti1986

@venti1986 said in SUV μέχρι 30000:

@fanis75 said in SUV μέχρι 30000:

Μιλήσανε για Τέσλα που κάνει 50000.

€30.000 έχει το Τέσλα, όχι 50Κ. Και βγάζει 700χλμ, άρα τα 300+300+100 τα βγάζει και χωρίς φόρτιση! Οπότε με μια σούκο στο μέρος εκδρομής ή μια στάση σε φορτιστή (που θα κάνει ούτως ή άλλως με παιδιά) και problem solved.

Με τρία παιδιά και σύζυγο κάθε απόφαση απαιτεί οικογενειακό συμβούλιο, οπότε άμα αδειάζει η μπαταρία είναι θέμα...😊

Διάβασα όλα τα σχόλια και σας ευχαριστώ....

Δυστυχώς το μόνο οικονομικό diesel είναι αυτό της opel , grantland..., αλλά δεν ξέρω γιατί είναι opel

Μετά σκέφτομαι για το quasquai αλλά είναι βενζίνη....

Τί λέτε;

μεινε μακρια από diesel ή αποφάσισε ότι μετά θα το παντρευτείς και δεν θα μπορεις να το δώσεις.

το grandland ειναι το προηγούμενο μοντέλο, το καινούργιο δεν βγαινει με diesel. Καταργουνται τα diesel σιγα σιγα απέφυγε τα

Για το τι προτείνω σου είπα ήδη οπότε δεν επαναλαμβάνομαι ισχυουν οι προτάσεις που σου είχα κάνει

Οκ

V
      venti1986

@fanis75 said in SUV μέχρι 30000:

Μιλήσανε για Τέσλα που κάνει 50000.

€30.000 έχει το Τέσλα, όχι 50Κ. Και βγάζει 700χλμ, άρα τα 300+300+100 τα βγάζει και χωρίς φόρτιση! Οπότε με μια σούκο στο μέρος εκδρομής ή μια στάση σε φορτιστή (που θα κάνει ούτως ή άλλως με παιδιά) και problem solved.

Με τρία παιδιά και σύζυγο κάθε απόφαση απαιτεί οικογενειακό συμβούλιο, οπότε άμα αδειάζει η μπαταρία είναι θέμα...😊

Διάβασα όλα τα σχόλια και σας ευχαριστώ....

Δυστυχώς το μόνο οικονομικό diesel είναι αυτό της opel , grantland..., αλλά δεν ξέρω γιατί είναι opel

Μετά σκέφτομαι για το quasquai αλλά είναι βενζίνη....

Τί λέτε;

V
      venti1986

@sette said in SUV μέχρι 30000:

@antonn said in SUV μέχρι 30000:

αν εχεις παρκινγκ με δυνατοτητα φορτισης μονο ηλεκτρικο. Θα καις 3 λεπτα το χιλιομετρο, δε θα ανησυχεις για την υποθετικη περιπτωση που σε κλεβουν στην ποσοτητα και στην ποιοτητα των καυσιμων και θα κερδισεις τα απειρα χρηματα με 25000 χλμ που κανεις το χρονο. Το πιο οικονομικο υβριδικο θα καιει 10 λεπτα το χλμ, δε θα βαλεις και την καλυτερη βενζινη; δε θα χασεις και μεχρι 20% στον ανεφοδιασμο; στην υποθετικη περιπτωση που μαλλον δε συμβαινει λεμε. Τα ιδια περιπου ποσα ειναι και για το LPG, αντε πες 9 λεπτα το χλμ.
      Ακομα και ακριβο TESLA Y 7θεσιο να παρεις, θα βγαζεις τη δοση απο την οικονομια που θα εχεις. Atto 3 τσαμπα ειναι σε σχεση με αυτα που προσφερει επισης, 26500 ευρω κανει, το εχω και ειναι υπεροχο, αλλα θελει προγραμματισμο στα ταξιδια, μιση ωρα φορτισης σε 90αρι φορτιστη καθε 250 χλμ, αλλα εχει σταθερη ταχυτητα φορτισης 88-89 που δεν πεφτει παρα μονο πανω απο 90% οταν φτασει η μπαταρια. Το Tesla πιο καλο στα ταξιδια αλλα μεγαλο μεγεθος και μεγαλη τιμη

Σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο, απλά τα νούμερα που βγάζεις για υβριδικά και lpg, είναι τραβηγμένα από τα μαλλιά... Εγώ με ολόκληρη σκούνα και είμαι στα 6,5-7 ευρώ/100km! Ένα σύγχρονο lpg, στη πόλη μπορεί να πέσει άνετα στα 5,5-6 ευρώ/100km. Επίσης, φουλ υβριδικά κατηγορίας YC, πηγαίνουν κάτω από τα 8 ευρώ/100km. Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να υπολογίσω τη τιμή kwh, γιατί κάτι μου λέει πως είσαι αισιόδοξος (ειδικά χωρίς νυχτερινό...). Επιπλέον, ο φίλος έγραφε και 4 ταξίδια το χρόνο αν θυμάμαι καλά... Αυτά, αν δεν είναι ταξιδάκια αλλά πχ Αθήνα Θεσσαλονίκη, χρειάζεται προγραμματισμός και παραχωρήσεις... Άσε που κλέβουν και τα σημεία φόρτισης...

Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους παιδιά...

1. ναι είμαι τριτεκνος
      2. πρώτη φορά θα πάμε για καινούργιο
      3. ζούμε σε χωριό, δουλεύω Θεσσαλονίκη, πήγαινε έλα 100 χλμ την ημέρα για δουλειά
      4. τα ταξίδια είναι πάνω από 330 χιλιόμετρα
      V
      venti1986

Για τον καθένα κάτι άλλο είναι το καλύτερο σύμφωνα με τις ανάγκες του.

Αν δεν γράφεις τι προτεραιότητες έχεις και πως θα το χρησιμοποιείς η απάντηση που θα λάβεις θα είναι άσχετη .

Πόσα χλμ θα κάνεις τον χρονο, έχεις οικογένεια παιδιά? Έχεις δικό σου σπίτι να φορτίζεις? Ποσα χλμ κάνεις κάθε μέρα ? Κάνεις μεγάλα ταξίδια συχνά ? Κτλ κτλ κτλ

Γράψε τις ανάγκες σου να μπορεί κάποιος να προτείνει κάτι βάση αυτών

Έχετε δίκιο...

Θέλω ένα οικογενειακό suv, κάνω περίπου 25000 χιλιόμετρα τον χρόνο, 5μελης οικογένεια, θέλω χώρους, ταξίδια 3-4 μεγάλα τον χρόνο κάνουμε....

V
      venti1986
    • SUV μέχρι 30000

Ποιο είναι το καλύτερο suv μέχρι 30000?

V
      venti1986
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ