-
Ο βασικός εξοπλισμός του Terramar. Οι ελλείψεις που εντοπίζω με μια πρώτη ματιά σε σχέση με την αντίστοιχης τιμολόγησης More του Tiguan είναι το blind spot και τα ηχομονωτικά κρύσταλλα. Αμφότερα πολύ σημαντικά κατά την προσωπική μου άποψη.
Κατά τα άλλα ο πωλητής στον διάλογο επικαλέστηκε "μεγάλες ποιοτικές διαφορές" υπέρ του Terramar αλλά και την δεδομένη υπέροχη του στα της εμφάνισης μέσα/έξω. Προφανώς και εμπεριέχει promotion όλο αυτό αλλά κάποια στιγμή που θα βρεθώ προς τα εκεί θα ήθελα να περάσω να νιώσω την απτή του ποιότητα.
Πάντως δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτοκίνητο ικανό να σε κερδίσει μόνο και μόνο από με την εντυπωσιακή του εμφάνιση...
-
Βλέπω να ακυρώνεις το Tiguan όπως πάει.
-
@katafractos17 said in Cupra Terramar:
Δύσκολα, όσο όμορφο και αν είναι το Cupra θέλω το άλλο. Για κάποιο λόγο το θεωρώ ένα κλικ καλύτερο σε όλα εκτός εμφάνισης. Εδώ σχεδόν κανόνισα το θέμα που με πιέζει να πάρω εντός Γενάρη όχημα ώστε να πάρω το Tig όποτε έρθει. Αφορά τη δουλειά της συζύγου. Γιατί να την πληρώσω εγώ (πάλι); Και οι παντρεμένοι με παιδιά έχουμε ψυχή...
-
@lapin said in Cupra Terramar:
Το ερώτημα τώρα είναι ποιο είναι ομορφότερο, το Formentor f/l ή το Terramar...
Το νεο formentor εξωτερικα δε μ αρεσει.
Το παλιο ειναι πιο ωραιο.
Αλλα το terrarmar ειναι το πιο ωραιο απ ολα. -
@ntinaras said in Cupra Terramar:
Το νεο formentor εξωτερικα δε μ αρεσει.
Το παλιο ειναι πιο ωραιο.
Αλλα το terrarmar ειναι το πιο ωραιο απ ολα.+1
-
To tavascan
-
Το Formentor f/l είναι πιο ωραίο από κοντά, στις φωτογραφίες χάνει.
Όσον αφορά τώρα στο θέμα των χώρων του Terramar και τη σύγκριση με το Tiguan βρήκα τις εξής μετρήσεις εσωτερικών διαστάσεων:
πλάτος εμπρός: Ter.145cm Tig.145cm
πλάτος πίσω: Ter.139cm Tig.139cm
γόνατα πίσω: Ter.73cm Tig.74cm"The measurements we have taken in the Terramar are practically identical to those of the Volkswagen Tiguan, which is logical considering that they are manufactured on the same platform (MQB Evo) and that they have a body of almost identical dimensions. In the rear seats there is a maximum of 73 cm of legroom, 139 cm of width between doors and 96 cm of headroom (here there is two cm less than in the Tiguan, in both cases versions with a panoramic roof installed). These are not record data at any of the altitudes, but they are all remarkable and, together, allow two adults of average height or a little taller (I estimate up to approximately 190 cm) to travel comfortably.
Compared to the CUPRA Ateca, which is the model that the Terramar will replace, there is more or less the same height and width, but more legroom. There are also three details that make the difference: the benches can be moved longitudinally through a rail (they are 15 cm long), the backrests have tilt adjustment (they also do it at a very wide angle) and there is an air conditioning independent of the front seats." -
Το Tig υπερέχει στο εσωτερικό ύψος και στις αποσκευές σίγουρα. Δεν ξέρω πόσο επηρεάζει αυτούς με μακριά πόδια η κεντρική κονσόλα τύπου 3008 στο Terramar. Το Tig μέσα είναι γηπέδο.
-
Ναι στο εσωτερικό ύψος υπερέχει κατά 2cm παρότι το αυτοκίνητο είναι ψηλότερο κατά 7,4cm. Στο πορτμπαγκάζ τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν 602lt και 652lt, αντίστοιχα, στη μέγιστη διαμόρφωση.
-
Test drive στην πιο δυνατή έκδοση:
https://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/Dokimh-CUPRA-Terramar-20-TSI-265-PS-DSG-4DRIVE_270103.asp -
@sabas_thess said in Cupra Terramar:
@katafractos17 said in Cupra Terramar:
Δύσκολα, όσο όμορφο και αν είναι το Cupra θέλω το άλλο. Για κάποιο λόγο το θεωρώ ένα κλικ καλύτερο σε όλα εκτός εμφάνισης. Εδώ σχεδόν κανόνισα το θέμα που με πιέζει να πάρω εντός Γενάρη όχημα ώστε να πάρω το Tig όποτε έρθει. Αφορά τη δουλειά της συζύγου. Γιατί να την πληρώσω εγώ (πάλι); Και οι παντρεμένοι με παιδιά έχουμε ψυχή...
Εδώ είναι το topic σου πλέον.
-
Εγκρίνει και η λαπαινα. Το είδαμε στον δρόμο και είπε ότι της αρέσει αλλά δεν κατάλαβε τι μάρκα είναι.
Νόμιζε ήταν κινέζικο
-
Το απόγευμα πάω να το δω από κοντά και πιθανότατα να το κλείσω. Ακύρωσα τη παραγγελία του Tig γιατί από 02/10/2024 εχθές έλαβα γνώση (εκ παραδρομής) ότι ακόμα δεν έχει κλειδώσει η εβδομάδα παραγωγής.
Σκέφτομαι και το For αλλά με χαλάει ο μέτριος χώρος αποσκευών.
Έρχονται τέλος του έτους μαύρα ασημί και άσπρα οχήματα. Αν το κλείσω θα το έχω τέλη Γενάρη.
Εύχομαι να μην με χαλάσει κάτι από κοντά.
-
Το απόγευμα πάω να το δω από κοντά και πιθανότατα να το κλείσω. Ακύρωσα τη παραγγελία του Tig γιατί από 02/10/2024 εχθές έλαβα γνώση (εκ παραδρομής) ότι ακόμα δεν έχει κλειδώσει η εβδομάδα παραγωγής.
Έρχονται τέλος του έτους μαύρα ασημί και άσπρα οχήματα. Αν το κλείσω θα το έχω τέλη Γενάρη.
απο αναρτηση και κιβωτιο τι εχει? ανεξαρτητη η ημιακαμπτο? υγρου η ξηρου τυπου?
-
@wantone said in Cupra Terramar
Πολλαπλούς και υγρού φυσικά
-
@wantone said in Cupra Terramar
Πολλαπλούς και υγρού φυσικά
οποτε ειναι ιδιο με το Τιγκουαν αλλα φθηνοτερο?
-
-
Φίλε Χρήστο @sabas_thess ,
Ακόμα κι εγώ που δεν χρειάζομαι τέτοιου μεγέθους όχημα, το συγκεκριμένο το καλοβλέπω...
Στα δικά μου μάτια είναι πολύ όμορφο...
Στην κατηγορία, σήμερα που μιλάμε, θα ήταν η πρώτη μου επιλογή...
-
Όλα αυτά στην Κατάκαινα?
-
@wantone said in Cupra Terramar:
οποτε ειναι ιδιο με το Τιγκουαν αλλα φθηνοτερο?
Ακριβότερο. Η μοναδική εξοπλιστική του έκδοση στερείται από την More τα ηχομονωτικά κρύσταλλα και το blind spot. Η More του Tiguan κοστίζει 38.300€ με δωρεάν μεταλλικο, το Terramar με μεταλλικό κοστίζει 39120€ όντας σε προσφορά -2000€. Άρα είναι αρκετά ακριβότερο με υποδεέστερο εξοπλισμό ουσίας.
Cupra Terramar