-
-
-
Τελικά δεν κατάλαβα. Είναι πιο μεγάλο από το facelift Formentor ή πιο μικρό;
-
Τι καγκουροκινεζια είναι τούτο;;;
Και δεν το λέω υποτιμητικά για τα Κινέζικα, αλλά είναι σαν να πήρες ένα όμορφο κινέζικο - ασιατικό σχέδιο και να το καγκουρεψες!!!!
-
Το Formentor είναι στα 4,45 και το Terramar στα 4,52. Εμένα μου αρέσει πολύ σχεδιαστικά.
-
@lapin said in Cupra Terramar:
Το Formentor είναι στα 4,45 και το Terramar στα 4,52. Εμένα μου αρέσει πολύ σχεδιαστικά.
Πολυ μικρη διαφορα μεγεθους για να δικαιολογηθει κι αλλο μοντελο.
-
Ως προς το μήκος πράγματι έτσι φαίνεται. Αλλά το ένα λανσάρεται ως SUV και το άλλο ως crossover. Όπως, π.χ., το Kia Sportage και το Xceed, ή η BMW X1 και η Χ2... Για εμένα όλα αυτά είναι περιττές διαφοροποιήσεις, αλλά αν υπάρχει αγορά...
Πάντως το Terramar έχει σίγουρα περισσότερο οικογενειακό προσανατολισμό (έχει μέχρι και συρόμενο πίσω κάθισμα) και γενικά λανσάρεται ως κάπως "ανώτερο" μοντέλο από το Formentor. Σε σχέση π.χ. με το Tiguan θα το προτιμούσα σίγουρα. -
Σε σχέση π.χ. με το Tiguan θα το προτιμούσα σίγουρα.
Ε ναι. Εμφανισιακά είναι μακράν πιο όμορφο.
-
-
Άφησα και στο νήμα του For το ίδιο link καθώς αφορά αμφότερα. Ευχάριστη έκπληξη η τιμή του αν έχει καλό βασικό εξοπλισμό. Είχα την εντύπωση ότι θα βγει μόνο phev & ev. Ως mhev στα 38k το λες και πολύ καλή περίπτωση, δεδομένης της εμφάνισής του, απέναντι στα κουρσούμια των X-Trail & Kodiaq. Αν και αργά για εμένα μάλλον πρέπει να κάτσω να δω κανα review του....
-
1.5 eTSI 150hp Terramar DSG MHEV = 37.990€
2.0 TSI 204hp Terramar DSG 4DRIVE = 48.990€
2.0 TSI 265hp VZ DSG 4DRIVE = 57.490€
1.5 TSI 204hp Terramar DSG e-Hybrid = 46.990€
1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid = 50.990€
2.0 TSI 265hp VZ DSG 4DRIVE Launch Edition = 66.000€
1.5 TSI 272hp VZ DSG e-Hybrid Launch Edition = 56.000€
Στην Ελλάδα το νέο Cupra Terramar - Δείτε τιμές και εκδόσεις (πίνακας)
Πολύ πιο ωραίο από το Tiguan.
Βασικά μακράν πιο ωραίο. -
Δεδομένο. Και το Formentor f/l & pref/l είναι πολύ πιο ωραίο από το Tiguan. Όλα είναι πιο ωραία από το Tiguan, ειδικά όταν δεν είναι R-line. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που αγοράζει Tiguan με βασικό κριτήριο την εμφάνισή του μέσα έξω.
Και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Μην λέμε τα ίδια. Για all-arounder το περνούν οι περισσότεροι το Tig. Γι'αυτό άλλωστε έχει συνήθως μεγαλύτερο, ηλικιακά, target group από τα αντίστοιχα Cupra.
Τα Cupra suvs καταφέρνουν με έναν μαγικό τρόπο να σπάνε το κατεστημένο του "περιπτέρου" (όσο κανένα άλλο με εξαίρεση την Tonale ίσως) όντας θελκτικά όσο ένα hatch!! Αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημα τους. Δευτερευόντως είναι και λίγο πιο ενδιαφέροντα οδηγικά από τα "αποστειρωμένα" ξαδέρφια τους. Ε δεν θέλει και πολύ.
Τέλος θεωρώ καθοριστικό και τον παράγοντα της ρετσινιάς του VAG, τον "σταυρό" του οποίου φαίνεται να κουβαλάει μόνη της η μαμά VW. Ειδικά τα brands Seat Skoda & Cupra φαίνεται να απολαμβάνουν ακόμα της εμπιστοσύνης του ευρύ κοινού.
-
Το ερώτημα τώρα είναι ποιο είναι ομορφότερο, το Formentor f/l ή το Terramar...
-
@sabas_thess said in Cupra Terramar:
Δεδομένο. Και το Formentor f/l & pref/l είναι πολύ πιο ωραίο από το Tiguan. Όλα είναι πιο ωραία από το Tiguan, ειδικά όταν δεν είναι R-line. Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που αγοράζει Tiguan με βασικό κριτήριο την εμφάνισή του μέσα έξω.
Και εγώ είμαι ένας από αυτούς. Μην λέμε τα ίδια. Για all-arounder το περνούν οι περισσότεροι το Tig. Γι'αυτό άλλωστε έχει συνήθως μεγαλύτερο, ηλικιακά, target group από τα αντίστοιχα Cupra.
Τα Cupra suvs καταφέρνουν με έναν μαγικό τρόπο να σπάνε το κατεστημένο του "περιπτέρου" (όσο κανένα άλλο με εξαίρεση την Tonale ίσως) όντας θελκτικά όσο ένα hatch!! Αυτό είναι το βασικό πλεονέκτημα τους. Δευτερευόντως είναι και λίγο πιο ενδιαφέροντα οδηγικά από τα "αποστειρωμένα" ξαδέρφια τους. Ε δεν θέλει και πολύ.
Τέλος θεωρώ καθοριστικό και τον παράγοντα της ρετσινιάς του VAG, τον "σταυρό" του οποίου φαίνεται να κουβαλάει μόνη της η μαμά VW. Ειδικά τα brands Seat Skoda & Cupra φαίνεται να απολαμβάνουν ακόμα της εμπιστοσύνης του ευρύ κοινού.
Αν τα είχε η Κοσμοκαρ θα πουλούσαν περισσότερο....
Λογικό είναι να κουβαλάει το σταυρό, αφού πουλούσε πολλά περισσότερα αυτοκίνητα από τις υπόλοιπες του ομίλου, άρα περισσότεροι δυσαρεστημένοι. Επιπλέον, ήταν αρκετά ακριβότερα από seat skoda, οπότε μεγαλύτερες οι απαιτήσεις.
-
Το ερώτημα τώρα είναι ποιο είναι ομορφότερο, το Formentor f/l ή το Terramar...
Πρέπει να τα βάλουμε δίπλα δίπλα
Terramar φαίνεται ψηλότερο-πιο suv,
Formentor πιο χαμηλό - crossover-ιζειΑπό φωτογραφίες.....μου αρέσει terramar περισσότερο
-
Αμφότερα πολύ όμορφα, το Terramar πιο πρακτικό. Επιλύει οριστικά το θέμα χώρων στο οποίο υστερούσε το Formentor στα μάτια ενός οικογενειάρχη με παιδιά σε ηλικία καροτσιού, όπως εγώ. Βέβαια φορτώνεσαι με το Terra αμάξωμα "D" το οποίο για κάποιους είναι μη χρηστικό λόγω μεγέθους. Όπως εμένα που πιθανότατα δεν μπαίνει στο πάρκιν του εξοχικού.
Άρα κατά την προσωπική μου άποψη στο νεανικό κοινό θα συνεχίσει να κλικάρει καλύτερα το For. Το Terra θα κόψει πωλήσεις από την νεκροφόρα το Kodiaq, το ολίγον τι ξενέρωτο mainstream Tig αλλά και την eu spec "D" εκδοχή του Tig, της οποίας το όνομα αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει.
Το Terramar είναι αυτό που θεωρώ ότι θα εκτοξεύσει την Cupra καθώς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τα "D" μοσχοπουλάνε στους οικογενειάρχες. Πόσο μάλλον δε όταν αυτό με την εμφάνισή του δεν του στερεί την κ@υλα στο μάτι, excuse my language, όπως αλλά αντίστοιχα προαναφερόμενα...
-
Ο σκοπός του group με την εξαγορά της Seat πιστεύω ήταν να βελτιωθεί το design. Ούτε οι Γερμανοί το έχουν με το θέμα ούτε οι Τσέχοι σα λαοί. Και μόνο να δει κάποιος πως ντύνονται καταλαβαίνει.
Η seat δεν κατάφερε να παίξει το ρόλο που προοριζόταν στο group. Μπορεί όμως η Cupra και πιστεύω ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά της.
Δεν είναι τυχαίο ότι τους έδωσαν τους κινητήρες της audi, που ούτε τη vw δεν έχουν αφήσει να τις βάλει.
-
Γενικά έχουν ξεφύγει τα εφέ με τα led φώτα (όχι μόνο από Cupra)
Youtube Video -
@a-d-p said in Cupra Terramar:
Γενικά έχουν ξεφύγει τα εφέ με τα led φώτα (όχι μόνο από Cupra)
Είχα διαβάσει πριν καιρό, ότι στις μεγάλες πόλεις θα δημιουργηθεί πρόβλημα φωτορύπανσης.
-
Insomnia στο ζωικό βασίλειο σίγουρα.
Cupra Terramar