-
@gtsartsal said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Θα διαλέγατε να κάνετε κάτι που σας αρέσει για 1000ευρω το μήνα η κάτι που δεν σας αρέσει για 2000;
αν τα εξοδα τρεχουν νοικια, ασφαλειες, λογαριασμοι πας στην δουλεια που σου δινει τα περισσοτερα. αν ακομα ζεις με τους γονεις σου η στα παρεχουν ολα σπιτια αυτοκινητα φαγητο κλπ μπορεις να κανεις αυτο που σου αρεσει.
-
Θα διαλέγατε να κάνετε κάτι που σας αρέσει για 1000ευρω το μήνα η κάτι που δεν σας αρέσει για 2000;
Οι ζιγκολο και οι πορνες βγαζουν πολλαπλασια, θα το εκανες?
Καθαρα ρητορικο το ερωτημα μου και βεβαια δεν απευθυνεται προσωπικα σε εσενα. -
@realzeus said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
@criuser said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Έχω υπάρξει και ΔΥ (Στρατιωτικός, άρα όχι ακριβώς υπάλληλος, λειτουργός του Κράτους είναι η ακριβής ορολογία), και ΙΤ για λίγο (η χειρότερη εργασιακή εμπειρία μου) και επιτηδευματίας για αρκετά χρόνια. Το ιδανικό είναι εκεί που δουλεύεις το λιγότερο και κερδίζεις τα περισσότερα. Σε αντίθεση με αυτά που λέει ο φίλος criuser, δεν είναι απαραίτητα στον ΔΤ (με διαφορά η μεγαλύτερη ευθύνη που είχα) αυτό. Όλα είναι κατά περίπτωση. Η καλύτερη φάση πάντως είναι να είσαι εισοδηματίας, να κάθεσαι και να έρχονται λεφτά.
Μόνο που δεν δημιουργικό αυτό και εμένα δεν με γεμίζει...
Από την άλλη είτε είσαι ιδιωτικός, είτε επιχειρηματίας το βασικό είναι να σου αρέσει η δουλειά σου.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η εργασία δεν είναι για να σε γεμίζει, απλά για να φέρνει τα προς το ζειν. Έχω πολύ ωραιότερα πράγματα να κάνω από το να δουλεύω...
@red_monster said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Δουλεύουμε το 35-55 % ημέρας για το 55- 70 % της ζωής μας, με την πληθώρα των εργασιών που υπάρχουν, δεν νομίζεις ότι είναι χαζο να βασανίζεται κάνοντας πράγματα που δεν σου αρέσουν ;
Εγώ νομίζω ότι αν κάνεις αυτό που σου αρέσει στην τελική θα βγάλεις και περισσότερα λεφτά.
Προφανώς το να δουλεύεις σε κάτι που σου αρέσει είναι ωραίο πράγμα, ειδικά αν είναι δημιουργικό.
-
@ilias-a said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Καθαρα ρητορικο το ερωτημα μου και βεβαια δεν απευθυνεται προσωπικα σε εσενα.εννοει κανονικη δουλεια τωρα να γραφεις ασχετα πραγματα. υπαρχει πχ δουλεια γραφειου που ειναι αθλια αλλα πληρωνει καλα. ολοι λιγο πολυ εχουμε περασει απο αυτη την φαση. οχι για 1000 και 2000 ομως αυτα ειναι ψιχουλα.
-
Έχω υπάρξει και ΔΥ (Στρατιωτικός, άρα όχι ακριβώς υπάλληλος, λειτουργός του Κράτους είναι η ακριβής ορολογία), και ΙΤ για λίγο (η χειρότερη εργασιακή εμπειρία μου) και επιτηδευματίας για αρκετά χρόνια. Το ιδανικό είναι εκεί που δουλεύεις το λιγότερο και κερδίζεις τα περισσότερα. Σε αντίθεση με αυτά που λέει ο φίλος criuser, δεν είναι απαραίτητα στον ΔΤ (με διαφορά η μεγαλύτερη ευθύνη που είχα) αυτό. Όλα είναι κατά περίπτωση. Η καλύτερη φάση πάντως είναι να είσαι εισοδηματίας, να κάθεσαι και να έρχονται λεφτά.
Από την άλλη είτε είσαι ιδιωτικός, είτε επιχειρηματίας το βασικό είναι να σου αρέσει η δουλειά σου.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η εργασία δεν είναι για να σε γεμίζει, απλά για να φέρνει τα προς το ζειν. Έχω πολύ ωραιότερα πράγματα να κάνω από το να δουλεύω...
Δουλεύουμε το 35-55 % ημέρας για το 55- 70 % της ζωής μας, με την πληθώρα των εργασιών που υπάρχουν, δεν νομίζεις ότι είναι χαζο να βασανίζεται κάνοντας πράγματα που δεν σου αρέσουν ;
Εγώ νομίζω ότι αν κάνεις αυτό που σου αρέσει στην τελική θα βγάλεις και περισσότερα λεφτά.
Προφανώς το να δουλεύεις σε κάτι που σου αρέσει είναι ωραίο πράγμα, ειδικά αν είναι δημιουργικό.
Ξέρω πάρα πολλούς που ασχολήθηκαν, ξεκίνησαν κάτι που ήταν το όνειρο τους.
Το ήθελαν πολύ, τους άρεσε πολύ αλλά δυστυχώς όσο περνούσαν οι μήνες και τα χρόνια, αντί να βγάζουν, χρωστούσαν και στο τέλος το παράτησαν.... -
@wantone said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Καθαρα ρητορικο το ερωτημα μου και βεβαια δεν απευθυνεται προσωπικα σε εσενα.εννοει κανονικη δουλεια τωρα να γραφεις ασχετα πραγματα. υπαρχει πχ δουλεια γραφειου που ειναι αθλια αλλα πληρωνει καλα. ολοι λιγο πολυ εχουμε περασει απο αυτη την φαση. οχι για 1000 και 2000 ομως αυτα ειναι ψιχουλα.
Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.... Όχι και ψίχουλα.
2000 είναι μια χαρά λεφτά, εγώ δεν τα πιάνω.
Βέβαια ο καθένας έχει τα κριτήρια του, τα στάνταρ του, τις απαιτήσεις του κλπ κλπ -
Το ήθελαν πολύ, τους άρεσε πολύ αλλά δυστυχώς όσο περνούσαν οι μήνες και τα χρόνια, αντί να βγάζουν, χρωστούσαν και στο τέλος το παράτησαν....αν μιλας για Ελλαδα ειναι πολυ μικρη οικονομια, ελαχιστοι θα βγαλουν χρηματα σε κατι που τους αρεσει κιολας.
-
Το ήθελαν πολύ, τους άρεσε πολύ αλλά δυστυχώς όσο περνούσαν οι μήνες και τα χρόνια, αντί να βγάζουν, χρωστούσαν και στο τέλος το παράτησαν....αν μιλας για Ελλαδα ειναι πολυ μικρη οικονομια, ελαχιστοι θα βγαλουν χρηματα σε κατι που τους αρεσει κιολας.
H έννοια του βγάζω χρήματα είναι σχετική.
Γιατί κάποιοι μπορεί να έχουν εικονικές ανάγκες και να είναι δυστυχείς ενώ ζουν καλά.
-
αν μιλας για Ελλαδα ειναι πολυ μικρη οικονομια, ελαχιστοι θα βγαλουν χρηματα σε κατι που τους αρεσει κιολας.
Τελικα για εσενα ο αυτοσκοπος ειναι μονο χρημα? Αν ναι λαθος απαντηση μου εδωσες παραπανω.
Μια χαρα οικονομια εχει η Ελλαδα για να υποστηριξει τα 10.000.000 περιπου του πληθυσμου της, παρα πολυς κοσμος εχει μια ανετη ζωη, σε λογικα πλαισια, κανοντας την εργασια που τον ευχαριστει.
Το οτι κατα τη διαρκεια της ζωης μας μπορει αυτο που μας ευχαριστει να αλλαξει ειναι δεκτο και λογικο, αλλα θελω, μαρεσει και αντοχες εχουμε στα 20-25 και αλλα στα 50-55 μας. Ευτυχισμενοι οσοι καταφεραν να προσαρμοσουν και το επαγγελμα τους στα νεα τους δεδομενα.
Προσωπικα ποτε δε θα καθομουν σε εργασια που δε μαρεσει, εχω αλλαξει εταιρεια και λογο κλιματος εκει μεσα. -
Η μόνη δουλειά που μου άρεσε πραγματικά ήταν αυτή του Στρατιωτικού. Για διαφόρους λόγους, που δεν είναι της παρούσης, την άφησα. Χαίρομαι πραγματικά για σένα και για το ότι σε γεμίζει η δουλειά σου, αλλά είσαι από τους λίγους, να το ξέρεις.
-
Καθαρα ρητορικο το ερωτημα μου και βεβαια δεν απευθυνεται προσωπικα σε εσενα.Η σκληρή παρανομία ακόμα περισσότερα !
-
αν μιλας για Ελλαδα ειναι πολυ μικρη οικονομια, ελαχιστοι θα βγαλουν χρηματα σε κατι που τους αρεσει κιολας.
Τελικα για εσενα ο αυτοσκοπος ειναι μονο χρημα? Αν ναι λαθος απαντηση μου εδωσες παραπανω.
Μια χαρα οικονομια εχει η Ελλαδα για να υποστηριξει τα 10.000.000 περιπου του πληθυσμου της, παρα πολυς κοσμος εχει μια ανετη ζωη, σε λογικα πλαισια, κανοντας την εργασια που τον ευχαριστει.
Το οτι κατα τη διαρκεια της ζωης μας μπορει αυτο που μας ευχαριστει να αλλαξει ειναι δεκτο και λογικο, αλλα θελω, μαρεσει και αντοχες εχουμε στα 20-25 και αλλα στα 50-55 μας. Ευτυχισμενοι οσοι καταφεραν να προσαρμοσουν και το επαγγελμα τους στα νεα τους δεδομενα.
Προσωπικα ποτε δε θα καθομουν σε εργασια που δε μαρεσει, εχω αλλαξει εταιρεια και λογο κλιματος εκει μεσα.Στην Ελλαδα το 60% του εργατικου δυναμικου δουλευει απευθειας για το κρατος, ολοι οι συνταξιουχοι ειτε του δημοσιου ειτε του ιδιωτικου τομεα πληρωνονται απο το κρατος, πολυ κοσμος στον ιδιωτικο τομεα ζει απο κρατικα συμβολαια. Προφανως και η οικονομια δεν μπορει να υποστηριξει τον κοσμο γιαυτο και εφυγαν 600 χιλ στην κριση. Υπαρχει και ενα μερος που κανει αυτο που του αρεσει αλλοι βγαζουν χρηματα αλλοι δεν βγαζουν. Οσοι εχουν γονεις με συνταξεις αντεχουν ακομα και αν δεν βγαζουν.
Οταν σου στελνουν λογαριασμους πχ ρευματος ΕΝΦΙΑ κλπ τους ρωτας αν για εσας ειναι αυτοσκοπος το χρημα;
Αυτο το παραμυθι ειναι μονο για να κοψει τις απαιτησεις του κοσμου και να σε καταντησουν μια ζωη στην σκλαβια (δηλ ισα να πληρωνεις εξοδα) σε μενα δεν περναει. Καλη σου τυχη που δεν δουλευεις για χρηματα αλλα για αερα.
-
Στην Ελλαδα το 60% του εργατικου δυναμικου δουλευει απευθειας για το κρατος, ολοι οι συνταξιουχοι ειτε του δημοσιου ειτε του ιδιωτικου τομεα πληρωνονται απο το κρατος, πολυ κοσμος στον ιδιωτικο τομεα ζει απο κρατικα συμβολαια. Προφανως και η οικονομια δεν μπορει να υποστηριξει τον κοσμο γιαυτο και εφυγαν 600 χιλ στην κριση. Υπαρχει και ενα μερος που κανει αυτο που του αρεσει αλλοι βγαζουν χρηματα αλλοι δεν βγαζουν. Οσοι εχουν γονεις με συνταξεις αντεχουν ακομα και αν δεν βγαζουν.
Οταν σου στελνουν λογαριασμους πχ ρευματος ΕΝΦΙΑ κλπ τους ρωτας αν για εσας ειναι αυτοσκοπος το χρημα;
Αυτο το παραμυθι ειναι μονο για να κοψει τις απαιτησεις του κοσμου και να σε καταντησουν μια ζωη στην σκλαβια (δηλ ισα να πληρωνεις εξοδα) σε μενα δεν περναει. Καλη σου τυχη που δεν δουλευεις για χρηματα αλλα για αερα.
Αλλη αποψη εχουμε, ουσιαστικα σκλαβια ειναι και το να δουλευεις γιατι σπαταλας το 1/3 του χρονου που σου αναλογει, ποσο δε να πηγαινεις εκει και βαρυγκομωντας.
Στην κριση πολλοι εφυγαν, αρκετοι ξαναγυρισαν, απο χωρες που δεν τις αγγιξε σε μεγαλο βαθμο η κριση και αυτες ειχαν φευγατους. Στη φυση του ανθρωπου ειναι αυτο να ψαχνει καλυτερα δεδομενα απο αυτα που εχει. -
Ενας ΠΕ που ξεκινάει σήμερα στα 25 του με 1300 στην τράπεζα, στα 30 του θα είναι στα 1700, στα 35 στα 2500, στα 40 του στα 3000 και από εκεί και πάνω εξαρτάται από τα προσόντα του και τα ταλέντα του στην εργασία.
Οπότε πόθεν τα 1700 - 2000 ?
Αυτά τα λες από φιλικά σου παραδείγματα;
Γιατί εγώ στο κύκλο μου όσους πήγαν να δουλέψουν σε συστημικές τράπεζες γνωρίζω 3-4 άτομα που είτε παραιτήθηκαν είτε άλλαξαν τελείως κλάδο.
Τα 3000 (καθαρά υποθέτω) στα 40 τους δεν παίζουν.
Ας μας πουν και οι υπόλοιποι. Τα 3000 καθαρά στα 40 δλδ δύσκολα παίζουν γενικότερα. Αυτά είναι παλιότερα.... πασοκικά.... -
@xenos said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Ενας ΠΕ που ξεκινάει σήμερα στα 25 του με 1300 στην τράπεζα, στα 30 του θα είναι στα 1700, στα 35 στα 2500, στα 40 του στα 3000 και από εκεί και πάνω εξαρτάται από τα προσόντα του και τα ταλέντα του στην εργασία.
Οπότε πόθεν τα 1700 - 2000 ?
Αυτά τα λες από φιλικά σου παραδείγματα;
Γιατί εγώ στο κύκλο μου όσους πήγαν να δουλέψουν σε συστεμικές τράπεζες γνωρίζω 3-4 άτομα που είτε παραιτήθηκαν είτε άλλαξαν τελείως κλάδο.
Τα 3000 (καθαρά υποθέτω) στα 40 του δεν παίζουν.
Ας μας πουν και οι υπόλοιποι. Τα 3000 καθαρά στα 40 δλδ δύσκολα παίζουν γενικότερα. Αυτά είναι παλιότερα.... πασοκικά....Προφανώς από φιλικά μου παραδείγματα τα λέω, όπως και εσύ άλλωστε.
Επίσης τα 40 κάποιου δεν είναι ακριβώς τα 40, είναι από τα 40 έως τα 49.
Σε αυτές τις ηλικίες λοιπόν από ότι ακούω, τυχαίνει να έχω 5-6 τραπεζικούς, συνταξιούχους τώρα στον κύκλο μου, που όμως άλλοι έχουν τα παιδιά τους μέσα, άλλων τα παιδιά πήγαν και έφυγαν γιατί δεν γούσταραν και όλοι έχουν ακόμα φίλους τους μέσα και γνωστούς και μου λένε τι συμβαίνει.
Τώρα για το τι συμβαίνει σε πρώτους διορισμούς, εκεί νομίζω ότι δεν υπάρχουν κανόνες. Μπορεί να παίξουν από 1200 μέχρι 2000. Εξαρτάται από την ηλικία και τα κονέ και τα προσόντα.
Προφανώς μία κοπελίτσα 23 ετών που θα πάει, ή ένας άνδρας 25 για να έχει τελειώσει και τον στρατό, χωρίς μεταπτυχιακό και με χαμηλό κονέ, θα ξεκινήσει λίγο πάνω από το 1000άρικο.
Ενας όμως 28άρης με μεταπτυχιακό που έχει δουλέψει σε μεγάλες εταιρείες 3 χρόνια, θα πάρει χαλαρά πάνω από 1500.
Επίσης δεν είναι όλες οι δουλειές ίδιες και όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.
Για παράδειγμα ο πατέρας ήταν εξαιρετικός για τραπεζικός και είχε αναγνωριστεί και από την τράπεζα, οι γιοί του δεν γουστάρουν καθόλου την ιδέα.
Γενικά ένα πρόβλημα που έχει ο κόσμος είναι πολλοί που έχουν κάποια στρωμένη δουλειά, τα παιδιά τους να μην θέλουν να την ακολουθήσουν καθόλου, ή να θέλουν να την κάνουν με τον δικό τους τρόπο. Είναι δικαίωμα τους προφανώς, όπως βέβαια και δικαίωμα του γονιού είναι να μην τους περιμένει για χρόνια, αλλά κάποια στιγμή πριν τα 70 να αποσυρθεί.
-
Δυσκολιες πολλες, χρειαζεσαι εμπειρια 5-7 ετων για να εισαι σε καλο επιπεδο, θες 2 με 3 χρονια να δουλευεις και εκτος εργασιας μαυρα για να εχεις μια αρχικη πελατεια, θες χωρο 120+ τετραγωνικων σε κεντρικο δρομο, ενοικιο 1200+ αναλογα την περιοχη, αρχικη επενδυση σε εργαλεια (αν δεν εχεις τιποτα εσυ) 80000+ για 2 ραμπες αυτοκινητων και περιπου 20000 για αδειες και γραφειοκρατικες ιστοριες, 3-5 χρονια φουλ εργασια εως 12 ωρες την ημερα για 5 μερες την εβδομαδα.
Αν εισαι σωστος στην ποιοτητα εργασιας, στις τιμες και νοικοκυρης σε 5 χρονια εχεις βαλει το μαγαζι σε σωστη σειρα, οι καθαρες ετησιες απολαβες σου δε θα ειναι λογικα κατω απο στις 30000 ευρω.Από παράδειγμα "γνωστών" στον κλάδο αυτό, το χρήμα που μαζεύεται είναι πάρα πολύ, το χρήμα που δηλώνεται λιγότερο, τα περουσιακά στοιχεία (κινητά/ακίνητα) αρκετά, ο έλεγχος ανύπαρκτος! Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κλάδος των ΕΕ αυτών είναι στο απυρόβλητο.
-
@xenos said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Από παράδειγμα "γνωστών" στον κλάδο αυτό, το χρήμα που μαζεύεται είναι πάρα πολύ, το χρήμα που δηλώνεται λιγότερο, τα περουσιακά στοιχεία (κινητά/ακίνητα) αρκετά, ο έλεγχος ανύπαρκτος! Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κλάδος των ΕΕ αυτών είναι στο απυρόβλητο.
Τα "μαυρα" μπορουν να κοπουν ευκολα, τους φορολογεις ολους με ενα ποσοστο πανω απο το φπα, π.χ. 35% απο το πρωτο ευρω, αλλα ολες οι αποδειξεις και απο παντου θα περνανε κανονικα, οικονομικος δεν ειμαι σιγουρα υπαρχουν λογοι που δε μπορω να φανταστω για να γινει κατι παρομοιο.
-
...
Εγώ μιλάω για άτομα με πολυτεχνείο/μεταπτυχιακό που μπήκαν με διαγωνισμούς (την πλειοψηφία του κοσμάκη), όχι τέκνα δ/ντών και λοιπά βύσματα.
Αυτοί λοιπόν ακόμα και στα 40, 3000 καθαρά δεν παίρνουν, ούτε 2000 μη σου πω.
Ας πουν και οι υπόλοιποι. Φάνης; -
Μικτά φαντάζομαι είναι τα ποσά που αναφέρονται και πάντα αυτός είναι ο σωστός τρόπος αναφοράς. Πάντα σε μικτά πρέπει να μιλάμε όταν πρόκειται για αποδοχές μισθωτών.
Αν θυμάμαι καλά από κάτι τελευταία επίσημα στατιστικά, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές άνω των 3.000€ αφορούν περίπου το 5% των μισθωτών. Δεδομένης και της μαύρης εργασίας θα εκτιμούσα πως αυτό το ποσοστό είναι στην πραγματικότητα και λίγο μεγαλύτερο. Αυτό σε αριθμό ατόμων μεταφράζεται σε περίπου 90.000-100.000 μισθωτών.
-
@stefan147 said in ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ:
Μικτά φαντάζομαι είναι τα ποσά που αναφέρονται και πάντα αυτός είναι ο σωστός τρόπος αναφοράς. Πάντα σε μικτά πρέπει να μιλάμε όταν πρόκειται για αποδοχές μισθωτών.
Αν θυμάμαι καλά από κάτι τελευταία επίσημα στατιστικά, οι μικτές μηνιαίες αποδοχές άνω των 3.000€ αφορούν περίπου το 5% των μισθωτών. Δεδομένης και της μαύρης εργασίας θα εκτιμούσα πως αυτό το ποσοστό είναι στην πραγματικότητα και λίγο μεγαλύτερο. Αυτό σε αριθμό ατόμων μεταφράζεται σε περίπου 90.000-100.000 μισθωτών.
Στους μισθωτους βαζεις και αυτους του δημοσιου;
Κλασσικα οσοι δουλευουν στις ναυτιλιακες εχουν μεγαλο μερος των αποδοχων τους σε μαυρα. Αναλογα και την εταιρεια.
ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ