-
https://www.security.org/digital-security/cryptocurrency-annual-consumer-report/
Καλά να είμαστε σε ένα έτος από σήμερα να θυμηθούμε αυτά τα posts, όπως έγραψα και στην αρχή ένας φυσιολογικός κύκλος θα δώσει x5
-
@ataim said in Monetary system collapse:
https://www.security.org/digital-security/cryptocurrency-annual-consumer-report/
Καλά να είμαστε σε ένα έτος από σήμερα να θυμηθούμε αυτά τα posts, όπως έγραψα και στην αρχή ένας φυσιολογικός κύκλος θα δώσει x5
αν μπουν σε etf, οντως θα διευκολυνθει πολλη η κατασταση και θα επιτρεψουν σε μεγαλυτερο κοσμο να αγορασει. Αλλα και αυτο ομως ειναι διαφορετικο πραγμα απο το να καθιερωθει ως νομισμα.
-
@dettol said in Monetary system collapse:
Είναι τα cbdc αυτά, το μειονέκτημα τους είναι ότι έχουν πίσω μια τράπεζα ή ένα κράτος.
Μέχρι το τέλος του έτους υπολογίζουν ότι το 50% των Αμερικανών πολιτών θα έχει μέρος της περιουσίας του σε κρυπτο, για να προστατευτούν από τον πληθωρισμό του δολλαρίου.
βαζε μας και καμμια πηγη για οσα λες, διαφορετικα εχουν την ιδια αξια με αυτα που λεει ο cruiser για εναν γνωστο του καπου που κατι εκανε
Δεν ειμαι αρνητικος στο να υπαρχει ενα ποσοστο του χαρτοφυλακιου ενος ιδιωτη μικρο επενδυτη, σε crypto, απλα δεν πιστευω οτι θα εχουν την εξελιξη που λες.
To θέμα είναι ότι αυτός κάτι έκανε...
Αλλοι ευελπιστούν...
-
αν μπουν σε etf, οντως θα διευκολυνθει πολλη η κατασταση και θα επιτρεψουν σε μεγαλυτερο κοσμο να αγορασει. Αλλα και αυτο ομως ειναι διαφορετικο πραγμα απο το να καθιερωθει ως νομισμα.
Το άρθρο είναι παλιό, μπήκαν σε etf, της blackrock είναι το πιο επιτυχημένο στην ιστορία των etf, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ εκροές.
Το μεγάλο μπαμ όπως ειπώθηκε θα γίνει όταν αρχίσουν κράτη, επιχειρηματίες, κλπ να μην δέχονται πληρωμές σε δολλάριο, αυτο μπορεί να είναι μακριά ή και κοντά, το αμερικανικό χρέος έχει ξεφύγει και δεν μαζεύεται.
-
Το άρθρο είναι παλιό, μπήκαν σε etf, της blackrock είναι το πιο επιτυχημένο στην ιστορία των etf, από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα δεν είχε ποτέ εκροές.
Το μεγάλο μπαμ όπως ειπώθηκε θα γίνει όταν αρχίσουν κράτη, επιχειρηματίες, κλπ να μην δέχονται πληρωμές σε δολλάριο, αυτο μπορεί να είναι μακριά ή και κοντά, το αμερικανικό χρέος έχει ξεφύγει και δεν μαζεύεται.
εδω ειναι που αρχιζεις να τα μπλεκεις τα πραγματα. Ανοδος των συναλλαγων σε crypto; ναι. Χρηση τους ως επενδυση; ναι.
Καθημερινες συναλλαγες και καταρρευση του οικονομικου συστηματος; ΟΧΙ -
Εγώ διαβάζοντας τα προηγούμενα ποστ απλά θέλω να σας υπενθυμίσω τον υπερτιτανοτεραστιο Βαρουφάκη και το...IOU που ήθελε να εφαρμόσει μέσω Taxisnet.
100 χρόνια μπροστά, διαφάνεια, ευκολία συναλλαγών και χωρίς προμήθειες τραπεζών.
PS
Προχθές μου ήρθε ειδοποίηση για την μηνιαία προμήθεια σε POS που έκανα παραγγελία αρχές Ιουλίου μέσω υπαλλήλου σε Τράπεζα Πειραιώς και χωρίς να έχω ακόμη παραλάβει το POS !!!!!
Πήρα τηλέφωνο και μου είπαν πως έπρεπε να είχα δηλώσει την αγορά του μέσω voucher κάτι που το καταχώρησε η υπάλληλος της τράπεζας μπροστά μου εκείνη την στιγμή!!!! και τώρα μου ζητάνε 210€ ενώ εγώ και με μια έκπτωση μέσω τραπέζης το αγόρασα δωρεάν (έτσι υπέγραψα δηλαδή)
Μιλάμε για τους υπεραπολυτους απατεώνες!!!!!! -
γιατι μπερδευουμε ομως το χρημα με το κρυπτο ?
Το κρυπτο το εχω κατι σαν χρηματιστήριο.
Δεν θεωρω οτι οι αλλαγες στις συναλλαγματικες ισοτημίες που μπορει να πει κανεις οτι δεν ειναι σταθερες ειναι το ίδιο πραγμα.
(ρωτάω γιατι δεν κατεχω πολλα)
-
δεν αναφερομαι στο να παρω καποια crypto για να κανω μια συναλλαγη, αλλα πχ 30,000€ που εχω στην ακρη για μια δυσκολη στιγμή (πχ υγεια) να τα γυρισω σε crypto
-
Λες αντί για τα κλασσικά core msci world, s&p 500 κ.τ.λ. να πάμε all in στο iShares Blockchain and Tech ETF ;
-
Και όμως το crypto ως μέσο συναλλαγών ξεκίνησε, με φιλοσοφία, σε επίπεδο ιδεολογίας θα έλεγα επαναστατικής πως θα αντικαταστήσει τις συναλλαγές μέσω τραπεζών.
Φυσικά , επειδή ο πλούτος και το χρήμα, ο Μαμωνας δηλαδή είναι ο απόλυτος θεός , ο υπέρτατος διαφθορεας, μόλις ο δημιουργός του έβγαλε μερικά εκατομμύρια και κατάλαβε τι παίζει ως μέσο αποθήκευσης μαύρου χρήματος από τους μαφιόζους και τους πολιτικούς ξεχάστηκε εντελώς ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας του Bitcoin.
Αν δεν κάνω λάθος δεν μάθαμε ποτέ ποιος είναι ο δημιουργός του έτσι;
Ο τύπος δημιούργησε το τέλειο αξιακο μέσο από πλευράς ασφαλείας και ιδιωτικότητας το οποίο δεν σπάει με τίποτα.
Αν θυμάστε υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που εταιρείες διαχείρισης συναλλαγών bitcoin εξαφάνισαν δισεκατομμύρια δολαρίων επενδυτών γιατί ...χάθηκαν οι κωδικοί ανάκτησης των κρυπτονομισματων , κάπου είχα διαβάσει για ένα Καναδό αν δεν κάνω λάθος που είχε από τις πρώτες τέτοιες εταιρείες και επειδή από αδιευκρίνιστα αιτία πέθανε στην Ινδία ήταν ο μοναδικός που είχε τους κωδικούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ανακτηθούν πότε και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε bitcoin δεν βρέθηκαν ποτέ.
Από την άλλη πλευρά δεν θα μπορούσαν τα κράτη με ένα νόμο και ένα άρθρο ειδικά στην αρχή να καταστήσουν το Bitcoin εκτός οποιαδήποτε αγοράς συναλλαγών;
Όσο και να χάνουν από αυτό τα τρισεκατομμύρια αποθηκευμένου αφορολογητου πλούτου είναι το απόλυτο δέλεαρ του 1-2 % των υπέρ πλουσίων που κάνουν κουμάντο στον πλανήτη.
Θυμήθηκα τώρα και το άλλο next big thing από ιδιοφυΐες ρομαντικούς πληροφορικαριους που υποσχέθηκαν πως θα δημιουργήσουν το ελεύθερο internet καθώς λόγω καπιταλισμού δεν υπάρχει ελευθερία ούτε στο 0.00001% του περιεχομένου στο διαδίκτυο και θα το συνδιαζαν και με τις συναλλαγές σε κρυπτονομισματα αλλά λογικά ο Μαμωνας θα τους εξαγόρασε και αυτούς.
-
@super-t said in Monetary system collapse:
Λες αντί για τα κλασσικά core msci world, s&p 500 κ.τ.λ. να πάμε all in στο iShares Blockchain and Tech ETF ;
Oh yes!
-
Ποιο etf έχει τέτοιο χαρτοφυλάκιο;
-
@lap said in Monetary system collapse:
Ποιο etf έχει τέτοιο χαρτοφυλάκιο;
https://www.ishares.com/us/strategies/ways-to-invest-in-bitcoin
-
@criuser said in Monetary system collapse:
Εχει ένα χαρτοφυλάκιο που του δίνει κάπου 50-80000 τον χρόνο ως φορολογημένο μέρισμα, τώρα που ζει ως συνταξιούχος στην Ελλάδα και προφανώς το χαρτοφυλάκιο αυτό αξίζει σήμερα κάπου στα 700-800000 και είναι σε αυτό το ποσό λόγω της αύξησης της αξίας των μετοχών του.
Αυτός συνολικά δεν έχει επενδύσει πάνω από 200000.
Τα νουμερα που αναφερεις δεν υπαρχουν. Μιλας για προ φορων πανω απο 14% τωρινη μερισματικη αποδοση (80/800 συν 30% φορο) που για Ευρωπαικες μετοχες σχεδον καμμια μεγαλη δεν δινει κατι τετοιο. Αν μιλησουμε 80/200 δηλαδη οταν τις αγορασε τοτε θα επρεπε να εχουν dividend yield 40% μετα τους φορους που στην Γαλλια πχ ειναι 28.5% και στην Γερμανια γυρω στο 30% (προ φορων πανω απο 50% αποδοση). Επισης σταθερα χρηματα σε μετοχες σε βαθος χρονου δεν υπαρχουν μερισματα κοβοντε και αυξανοντε εταιρειες χρεοκοπουν κοκ. Ουτε απο 200 κανεις 800 σε ευρωπαικες μετοχες ευκολα, και αυτο το λες απο το κεφαλι σου. Υπαρχουν μετοχες που ειναι στο 10-20% της τιμης που ειχαν το 2000. Μεγαλες εταιρειες.
-
Είναι 80αρης μου έλεγε για μεγάλες ασφαλιστικές και άλλες.
Το ποσό για το μέρισμα είναι σίγουρο για το κεφάλαιο έκανα εγώ ένα μέτριο υπολογισμό.
Σε αυτά που λες δεν έχω άποψη γιατί δεν ασχολούμαι με αυτό.
-
Αυτό κοιτούσα κι εγώ χθες συμπτωματικά, Defi λεει είναι η νέα μόδα, όπου θα δανείζεσαι, θα δανείζεις και θα αποθησαυρίζεις αποκεντρωμένα με κρυπτονομισματα.
Δεν θέλουν τράπεζες, fiat money και υψηλές προμήθειες, ok κατανοητό και θεμιτό. Το θέμα είναι ότι, αν έχω καταλάβει καλά, στο τέλος καταλήγεις σε κάποιο stable coin (αποκεντρωμένο ή μη) το οποίο είναι pegged στο ευρώ/ δολλάριο, με την προσφορά και τον έλεγχο του τελευταίου να είναι κεντρικοποιημένος. Οπότε;
Άσε που αν το stablecoin είναι αποκεντρωμένο τότε ποιος θα ελέγχει τα reserves; Και αν δεν ελέγχονται τα reserves, το peg θα δουλεύει ή θα ανταλλάσσεις ένα stablecoin με π.χ 0,8 δολλάρια;
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Ναι βρε ταξιδευτή εγώ λέω να έχει κάποιες προνομιακές μετοχές κάποιων ειδικών εταιριών σε ολιγοπωλιακους κλάδους άντε με γύρω στο 8-9% μέρισμα και πάλι αυτό είναι ένα τρελό νούμερο. Δηλαδή πάνω από τις συνήθεις αποδόσεις ομολόγων/σκουπιδιών
Γενικά το να ζήσεις από μερίσματα απαιτεί μια περιουσία τεραστίων διαστάσεων, που για εμένα κυρίως το συναντάς σε πλούσιους. Δεν γίνεται με ένα μικρό κεφάλαιο να εισπράξεις τέτοια μερίσματα. Εκτός εάν μιλάμε για πώληση μετοχών στ 30 έτη κάποιας από τις μεγάλες του sp500Συγνώμη αλλά κολλάει η σύνδεση μου
-
@lap said in Monetary system collapse:
Ναι βρε ταξιδευτή εγώ λέω να έχει κάποιες προνομιακές μετοχές κάποιων ειδικών εταιριών σε ολιγοπωλιακους κλάδους άντε με γύρω στο 8-9% μέρισμα και πάλι αυτό είναι ένα τρελό νούμερο. Δηλαδή πάνω από τις συνήθεις αποδόσεις ομολόγων/σκουπιδιών
Γενικά το να ζήσεις από μερίσματα απαιτεί μια περιουσία τεραστίων διαστάσεων, που για εμένα κυρίως το συναντάς σε πλούσιους. Δεν γίνεται με ένα μικρό κεφάλαιο να εισπράξεις τέτοια μερίσματα. Εκτός εάν μιλάμε για πώληση μετοχών στ 30 έτη κάποιας από τις μεγάλες του sp500Συγνώμη αλλά κολλάει η σύνδεση μου
Μπορεί να ζήσει από επενδύσεις, αρκεί να έχει critical mass κεφαλαίου. Παίζει ρόλο κ η ηλικία και το προσδόκιμο. Διαφορετικά αν είναι 19 ετών ή 79 ετών.
Monetary system collapse