-
Μην μπλέκεις με γαλλικά τόσο παλιά.
Δεν νομίζω ένα Prius 10-12ετιας να υστερεί αισθητά σε παθητική ασφάλεια σε σχεση με ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Ούτως ή άλλως το Prius ήταν πάντοτε μπροστά από την εποχή του.
Εξάλλου, νομίζω ότι τα πολλά βοηθήματα που έχουν τα καινούρια, μάλλον μπερδεύουν, παρά βοηθούν έναν άπειρο οδηγό. -
Prius με μια αλλαγή μπαταρίας και συμπλέκτη γίνεται καινούργιο. Βγάζει άνετα 400-500Κ χλμ. Και ναι το αυτοκινητο ανήκει στο D seg. Με ότι αυτό σημαίνει σε μια σειρά από παράγοντες.
-
Άμα (ξανα)παρθεί Πρίους 2,θα το πάρω με πρόσφατα αλλαγμένη μπαταρία.
Αν αγοραστεί κάτι άλλο, ιδανικά θα πρέπει να έχει π.χ. 150.000 χλμ. και εμείς να το φορτώσουμε άλλα 100.000. Όλα τα ιχ τη σήμερον βγάζουν αβάδιστα 250.000 χλμ. -
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41291242-mazda-3
Μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση
Αν μένεις Αθήνα, βολεύει. -
Έχω σκεφτεί και εγώ το 3άρι. Αλλά, θες ότι είναι 1600, θες ότι δεν έχει κυκλοφορήσει, συν το γεγονός ότι η Μάζντα είναι εφιάλτης από ανταλλακτικά, με κρατούν σε απόσταση.
Κάτι τέτοιο το έπαιρνα πιο εύκολα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41395919-ford-focus
-
Αν κάτι έχει κυκλοφορήσει σε Μάζντα είναι αυτό και το 6 μέχρι το 2012.
Δεν είναι ειδικός από αυτοκίνητα αλλά με 80.000 χλμ, αν είναι αληθινά, δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις σχεδόν τίποτα
-
@gtsartsal said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Αν κάτι έχει κυκλοφορήσει σε Μάζντα είναι αυτό και το 6 μέχρι το 2012.
Δεν είναι ειδικός από αυτοκίνητα αλλά με 80.000 χλμ, αν είναι αληθινά, δεν θα χρειαστεί να αλλάξεις σχεδόν τίποτα
Νομίζω πως το πρόβλημα με αυτοκίνητα που δεν είναι και τόσο εμπορικά είναι περισσότερο η εύρεση ανταλλακτικών φανοποιίας και όχι τα κλασικά αναλώσιμα του.
Άντε βρες π.χ. ένα φτερό μεταχειρισμένο... -
@dstou said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Έχω σκεφτεί και εγώ το 3άρι. Αλλά, θες ότι είναι 1600, θες ότι δεν έχει κυκλοφορήσει, συν το γεγονός ότι η Μάζντα είναι εφιάλτης από ανταλλακτικά, με κρατούν σε απόσταση.
Κάτι τέτοιο το έπαιρνα πιο εύκολα:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/41395919-ford-focus
Πως τα λέγαμε αυτά; Lazarus... Γιατί έβαζες πεταλούδα και εισαγωγή από το πρώτο puma 1.700 κ.ε. και το αμάξι ανασταινόταν. Γιατί με 80 άλογα σε τέτοιο σκάφος δεν πας πουθενά.
-
Τι να κάνει φοίτησης τόσο μεγάλο αυτοκίνητο ;
Που θα παρκάρει ζωγράφου και Ψυρρή ; -
@dimitrioskosmas said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
@iceman7 said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
prius για οικονομία και ασφάλεια.. συν οτι ειναι σκυλιά!
Το αυτοματο κιβωτιο και τις ανοησίες περι κουτάλας, δεν μπορω να τις ακουω!
Τσακώνομαι και με τη δικιά μου για το αν πρεπει η κορη, που κανει μαθηματα, να μαθει σε αυτοματο απευθείας και αντιμετωπίζω σθεναρή αντιδραση, ενω οικογενειακώς από το 2016 ειμαστε σε αυτόματα και ΔΕΝ ξαναγυρίζουμε σε κουτάλα!
Οι κουταλες πεθαναν και η νεα γενιά πρεπει μόνο σε αυτόματα να μαθαίνειΚάποια στιγμή θα βρεθεί εκτακτη ανάγκη να οδηγήσει χειροκινητο, τι θα κάνει τότε;; θα πει περιμενε μπαρμπα να διαβάσω το μανιουαλ να σε παω στο νοσοκομείο;;(Χτύπα ξύλο)
Το 80 τοις εκατό είναι με την κουτάλα,δεν είμαστε USAΤην έχω ακούσει και διαβάσει αυτή τη δικαιολογία πολλές φορές. Μάλιστα έπαιξε και ως επιχείρημα κατά των ηλεκτρικών.
Απλά για να φτάσεις να πρέπει να οδηγήσεις κουτάλα πρέπει να έχεις και κουτάλα. Εμείς εδώ και 7 χρονια το έχουμε γυρίσει. -
@lap said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Prius με μια αλλαγή μπαταρίας και συμπλέκτη γίνεται καινούργιο.
Που τον βρήκες τον συμπλέκτη στο Πρίους!?!?!
-
Έχει..... και παρα έχει. Μεταξυ βολάν και psd. Είναι κυρίως για να αντισταθμίζει τις δυνάμεις μεταξυ ηλεκτροκίνητηρα και διαφορικού. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να βλάψει το διαφορικό με την άμεση ροπή
-
Όντως έχει κάτι σαν συμπλέκτη, και αν χαλάσει θέλει διχίλιαρο. Ευτυχώς χαλάει δύσκολα.
-
Όντως έχει κάτι σαν συμπλέκτη, και αν χαλάσει θέλει διχίλιαρο. Ευτυχώς χαλάει δύσκολα.
Αυτό ναι, αλλά συμπλέκτη με την έννοια που τον ξέρουμε στα χειροκίνητα αμάξια δεν έχει.
-
Με την ίδια έννοια είναι ακριβώς. Απλώς δεν απόσυμπλέκει και δεν πατινάρει. Είναι μόνιμα συμπλεγμένος
-
@lap said in Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.:
Με την ίδια έννοια είναι ακριβώς. Απλώς δεν απόσυμπλέκει και δεν πατινάρει. Είναι μόνιμα συμπλεγμένος
-
Έχεις λάθος μην επιμένεις
-
Υπάρχει και το σίβικ του 2006, το φουτουριστικό. Θέλει 6 χήνες μεν, αλλά στα δίνει πίσω λόγω 135 ευρώ τέλη (1300 γαρ) και οικονομία. Και αξιόπιστο, και καλό σαλόνι, και νεανικό. Το προτιμώ από 3άρι.
Επίσης υπάρχει και το tiida. Βρίσκεις χατσμπάκ του 2010 με 100.000 χλμ., με 5Κ, και με το καλό σαλόνι, το μπεζ, όχι το καταθλιπτικό μαύρο.
Άνετο, ευάερο, ευήλιο, τεράστιες πόρτες, το έπαιρνα άνετα. Δυστυχώς 1600, αν και καλό σαν μοτέρ. -
Υπάρχει και το σίβικ του 2006, το φουτουριστικό. Θέλει 6 χήνες μεν, αλλά στα δίνει πίσω λόγω 135 ευρώ τέλη (1300 γαρ) και οικονομία. Και αξιόπιστο, και καλό σαλόνι, και νεανικό. Το προτιμώ από 3άρι.
Επίσης υπάρχει και το tiida. Βρίσκεις χατσμπάκ του 2010 με 100.000 χλμ., με 5Κ, και με το καλό σαλόνι, το μπεζ, όχι το καταθλιπτικό μαύρο.
Άνετο, ευάερο, ευήλιο, τεράστιες πόρτες, το έπαιρνα άνετα. Δυστυχώς 1600, αν και καλό σαν μοτέρ.Με λίγα χρήματα παίρνεις C4. Αλλά για να αποφύγεις τα 1600 θα πρέπει να πας στο αδύναμο 1.4
Στο budget σου είναι και το A Class της εποχής. Αλλά εκεί έχεις 1500. -
Στα γαλλικά τα 1,6 έχουν μεταλλική φλάντζα. Τα 1,4 όχι και μαλιστα είχαν προβληματικές φλάντζες εξ εργοστασίου
Προτάσεις για φθηνό μεταχειρισμένο.