-
@criuser said in Hyundai Inster (2024):
25 λεπτά σε 2 λογαριασμούς οικιακούς και σχεδόν 25 σε επαγγελματικούς με καταναλώσεις 300 κβω οι οικιακοί και λίγο πιο πάνω οι επαγγελματικοί. Εχω και αυτόν στο εξοχικό που δουλεύουν μόνο τα ψυγεία και εκεί περνάει τα 50 λεπτά.
Πράσινα τιμολόγια ΔΕΗ.
στο εχω ξαναπει, βαλε σταθερο τιμολογιο. Ειχες απαντησει "δεν εχω ωρα να ψαχνω". Σου ειχα απαντησει "μα δυο κλικ απο το σαιτ της δεη ειναι".
Αν ειναι να κανεις τους υπολογισμους σου ετσι, να βαλουμε και τιμη βενζινης 1.95 ευρω το λιτρο, που ειμαι σιγουρος οτι καπου στην ελλαδα θα εχει τοσο.
-
Πάντα τσιμπάει τους υπολογισμούς προς τα πάνω ο Βασίλης. Κλασσικος εργολάβος μεν αλλά στο βάθος έχουν βάση όσα γράφει.
Γιατί αν πρέπει να αρχίσουμε να παίζουμε με τα λεπτά του ευρώ για να βγουν τα bev οικονομικότερα, χεστα.
Που είναι οι εποχές που φορτιζαν όλοι και πήγαιναν τσάμπα ; Τότε που αισθανόσουν κορόιδο που πλήρωνες 2 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη ενώ ο ηλεκτρικός φόρτιζε τσάμπα σε δημοτικά στο Γκόλντεν στα λιντλ στο Νιάρχο κλπ ;Τα ηλεκτρικά είναι για συγκεκριμένα μοτίβα χρήσης.
Δεν είναι για όλους και ούτε θα γίνουν αν δεν βελτιωθεί σφοδρά η τεχνολογία των μπαταριών οι οποίες είναι βαριές, μικρές σε χωρητικότητα και με χαμηλές ταχύτητες φόρτισης.
Και πραγματικά αυτά βλέπει ο κόσμος. Ούτε το περιβάλλον ούτε τέτοιες πράσινες πίπες.
Θέλει χρηστικά και οικονομικά αμάξια. Οχι νέες σκοτούρες το μυαλό του ! -
Δεν είναι πράσινες πίπες! Πίπες με κατουρημενα φύλλα καπνίζουν όσοι δεν το αντιλαμβάνονται!
Μιλούσα με παραγωγούς στην επαρχία! Εχει καταστραφεί η οικονομία της Ελλάδας! Δεν μπορούν να παράξουν τίποτα που να αποφέρει σοβαρά έσοδα! Και ότι παράγουν είναι χαμηλής ποιότητας!
Φυσικά και είναι οικονομικότερα τα ev! Τα ηλεκτρικά τα φοσρτιζεις σπίτι σου! Εάν οδηγείς πάνω από 600 χλμ/ ημέρα ιδιαίτερα στην πόλη τότε είσαι ταρίφας και πάλι σε βολεύει το ev
-
Οσο υπάρχουν δίποδα μοσχάρια όπως αυτά που είχαν παρκάρει σε ΟΛΕΣ !!!!!!!τις θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Σκλαβενίτη στη Ρενώ,το τελευταίο είναι η τιμή kWh ,μέσα,έξω ή στον Άρη.
Πάνω από 10 θέσεις όλες πιασμένες από θερμικά,ούτε ένα ηλεκτρικό! -
@antonmone said in Hyundai Inster (2024):
Οσο υπάρχουν δίποδα μοσχάρια όπως αυτά που είχαν παρκάρει σε ΟΛΕΣ !!!!!!!τις θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στον Σκλαβενίτη στη Ρενώ,το τελευταίο είναι η τιμή kWh ,μέσα,έξω ή στον Άρη.
Πάνω από 10 θέσεις όλες πιασμένες από θερμικά,ούτε ένα ηλεκτρικό!Τι σχέση έχει αυτό ; Η φόρτιση και οι υψηλές τιμές μας ενδιαφέρουν κυρίως σε ταξίδι. Εκεί που και κίνηση και αναμονή θα φας σε τριήμερο και θα πληρώσεις την κιλοβατώρα πάνω από 60 λεπτά φορτίζοντας και αργα να κλείνε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και να γκρινιάζει η κυρα.
Οι τιμές των νταβατζήδων είναι ελλεινες.
Σκοτώνουν την ηλεκτροκίνηση -
@iceman7 said in Hyundai Inster (2024):
Πάνω από 10 θέσεις όλες πιασμένες από θερμικά,ούτε ένα ηλεκτρικό!Τι σχέση έχει αυτό ; Η φόρτιση και οι υψηλές τιμές μας ενδιαφέρουν κυρίως σε ταξίδι. Εκεί που και κίνηση και αναμονή θα φας σε τριήμερο και θα πληρώσεις την κιλοβατώρα πάνω από 60 λεπτά φορτίζοντας και αργα να κλείνε τα παιδιά στο πίσω κάθισμα και να γκρινιάζει η κυρα.
Σκοτώνουν την ηλεκτροκίνησηΔιαφωνώ το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομών και όταν αυτές υπάρχουν ,έχουμε αυτά τα φαινόμενα.Το κόστος για ταξίδια κλπ άντε να το πω εγώ που κάνω υπερβολικά πολλά χλμ σε εθνικές και ταξίδια και για δουλειά αλλά ο μεσος χρήστης δεν κάνει παραπάνω από δύο μεγάλα ταξίδια το χρόνο.
-
Σκοτώνουν την ηλεκτροκίνησηΟι τιμές είναι ελεεινές σε αυτό έχεις δίκιο .
-
Σκοτώνουν την ηλεκτροκίνησηΔιαφωνώ το κύριο πρόβλημα είναι η έλλειψη υποδομών και όταν αυτές υπάρχουν ,έχουμε αυτά τα φαινόμενα.Το κόστος για ταξίδια κλπ άντε να το πω εγώ που κάνω υπερβολικά πολλά χλμ σε εθνικές και ταξίδια και για δουλειά αλλά ο μεσος χρήστης δεν κάνει παραπάνω από δύο μεγάλα ταξίδια το χρόνο.
Η έλλειψη υποδομών φαίνεται σε απομακρυσμένα μέρη. Οι δήμοι θα έπρεπε να είχαν εκμεταλλευτεί τις επιδοτήσεις να βάλουν στα χωριά της χώρας που είναι πολλά και όμορφα.
Φορτιστές στα σούπερ μάρκετ, αν δεν είναι dc δε έχουν νόημα. Πόσο θα κάτσεις πια ; Επίσης έπρεπε να είναι άνετες θέσεις μακριά από τις εισόδους αλλιώς καταλαμβάνονται για πλάκα από θερμικούς.
Ac θα μπορούσαν να έχουν μπει στις γειτονιές με άδειες σε κατόχους bev της περιοχής και αστυνόμευση. Οπως στο εξωτερικό.Γενικά όπως κάθε πράγμα στη χώρα το αναπτύξαμε άναρχα και ελλιπώς.
Οι νταβάδες έπιασαν τα κοζια στις εθνικές με τιμές ολιγοπωλίου και στην τεσλα που προσπαθεί να αναπτύξει δίκτυο την γαμάνε ασαλιωτα και τις βάζουν μέσω των τσιρακιών τους απίστευτα προσκόμματα.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου είναι έτοιμοι τεχνικά οι superchargers στα Γιάννενα αλλά ακόμα να ενεργοποιηθούν. Αλλά όταν ακόμα και σήμερα ο ελον πουλάει στη μισή τιμή τους χαλάει την πιάτσα.
Μιλάμε για μπανανία η χώρα ! -
@dettol said in Hyundai Inster (2024):
Αν ειναι να κανεις τους υπολογισμους σου ετσι, να βαλουμε και τιμη βενζινης 1.95 ευρω το λιτρο, που ειμαι σιγουρος οτι καπου στην ελλαδα θα εχει τοσο.
2.40 στα νησιά, οπότε βάζουμε τόσο!! χαχαχα
Όλα ειναι θέμα χρήσης. Εγώ π.χ. από τα 15.000χλμ τον χρόνο, ζήτημα να κάνω τα 500χλμ σε ταξίδι. Τα υπόλοιπα ειναι εντός αστικού ιστού.
-
Επειδή είναι ένα αυτοκίνητο που εξ αχής με ενδιέφερε, πήγα χτες και το είδα και είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον από κοντά. Έχει καταπληκτική εκμετάλλευση χώρων και για αστική μετακίνηση φαίνεται ταμάμ. Πολύ ωραίο το σύστημα κλιματισμού με φυσικά κουμπιά και μεγάλη οθόνη. Τα πλαστικά είναι όλα σκληρά αλλά η σχεδίαση είναι όμορφη και πολύ πρακτική. Το τιμόνι έχει πολύ καλή αίσθηση σαν μέγεθος και τα καθίσματα είναι άνετα αλλά δεν προσφέρουν σχεδόν καμία πλευρική στήριξη. Οι θήκες είναι άφθονες και ικανοποιητικές εκτός από αυτές στις πόρτες που είναι εντελώς διακοσμητικές. Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά πρακτικός και το διπλό πάτωμα βοηθάει πολύ. Οι πίσω κάθονται αρχοντικά και απορώ γιατί βγαίνει αποκλειστικά ως 4θέσιο.
Έχοντας το Juke hybrid που θα μας καλύπτει για τα ταξίδια, θεωρώ πως είναι καλή λύση το inster (το οποίο θα αντικαταστήση ένα mito 1.3 diesel) για τις περιαστικές μας μετακινήσεις καθώς στο σπίτι έχουμε υποδομή για φορτιστή.
Βγάλαμε λοιπόν προσφορά για την έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία στη μεσαία έκδοση (premium) αν και η μεγαλύτερη έκδοση distinctive για εμένα είναι η καλύτερη επιλογή αλλά δεν έχει ετοιμοπαράδοτα. Τελική τιμή στα 25000 Ευρώ ακριβώς.
Ήθελα να ρωτήσω αν έχετε κάποια εμεπιρία με την επιδότηση.
Διαβάζω οτι και αυτό το πρόγραμμα εξαντλείται και για μένα είναι βασική προϋπόθεση καθώς θεωρώ τα 25000 είναι αρκετά μεγάλο ποσό για να το αποδεχτώ χωρίς να επιδοτηθώ τελικά.Γενικά με προβληματίζει αρκετά, τόσο που σκέφτομαι μήπως τελικά δεν αξίζει και καταφύγω σε λύση yaris hybrid ή colt hybrid που και τα 2 βγαίνουν περί τα 22000 ευρώ.
Ποια είναι η γνώμη σας;
-
Τα 25 χιλιάρικα είναι μεγάλο ποσό όντως!
-
Τα 25 χιλιάρικα είναι μεγάλο ποσό για το Inster, αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πιστεύω πως τα 3000€ της διαφοράς από το Yaris, καλύπτονται γρήγορα από την διαφορά στο κόστος χρήσης για κάποιον που κάνει αρκετά χιλιόμετρα εντός πόλης.
ΥΓ. Σε κάθε περίπτωση, ρώτησε ποιο είναι το κόστος για τα service του Inster. Κάπου είχε αναφερθεί ότι το Ioniq ήθελε αλλαγή ψυκτικού υγρού για την μπαταρία κάθε 2 χρόνια με κόστος 700€! Δεν ξέρω αν ισχύει, αλλά ρώτησε για καλό και για κακό.
-
Ζάχο (αχ, τι λατρεμένο όνομα για τους Βουλιαγμενιώτες), έχουν μείνει ελάχιστα χρήματα στο πρόγραμμα. Ίσως και να προλάβεις οριακά να καταθέσεις αίτηση αν βρεις κάποιο ετοιμοπαράδοτο και δεχτούν να σου δώσουν τις πινακίδες πριν το αυτοκίνητο. Για να κάνεις την αίτηση νωρίτερα.
Αλλιώς, δες και το Leapmotor T03, θα έχεις ένα κατά 90% (μπορεί και παραπάνω) αντίστοιχα ικανό αυτοκίνητο με 18 χιλιάρικα προ επιδότησης. Επίσης, για ποιο λόγο να πάρεις το Inster με τη μεγάλη μπαταρία για αστική χρήση; Μόνο για τα άλογα;
-
@zaxosm said in Hyundai Inster (2024):
Επειδή είναι ένα αυτοκίνητο που εξ αχής με ενδιέφερε, πήγα χτες και το είδα και είναι αρκετά πιο ενδιαφέρον από κοντά. Έχει καταπληκτική εκμετάλλευση χώρων και για αστική μετακίνηση φαίνεται ταμάμ. Πολύ ωραίο το σύστημα κλιματισμού με φυσικά κουμπιά και μεγάλη οθόνη. Τα πλαστικά είναι όλα σκληρά αλλά η σχεδίαση είναι όμορφη και πολύ πρακτική. Το τιμόνι έχει πολύ καλή αίσθηση σαν μέγεθος και τα καθίσματα είναι άνετα αλλά δεν προσφέρουν σχεδόν καμία πλευρική στήριξη. Οι θήκες είναι άφθονες και ικανοποιητικές εκτός από αυτές στις πόρτες που είναι εντελώς διακοσμητικές. Ο χώρος αποσκευών είναι αρκετά πρακτικός και το διπλό πάτωμα βοηθάει πολύ. Οι πίσω κάθονται αρχοντικά και απορώ γιατί βγαίνει αποκλειστικά ως 4θέσιο.
Έχοντας το Juke hybrid που θα μας καλύπτει για τα ταξίδια, θεωρώ πως είναι καλή λύση το inster (το οποίο θα αντικαταστήση ένα mito 1.3 diesel) για τις περιαστικές μας μετακινήσεις καθώς στο σπίτι έχουμε υποδομή για φορτιστή.
Βγάλαμε λοιπόν προσφορά για την έκδοση με τη μεγάλη μπαταρία στη μεσαία έκδοση (premium) αν και η μεγαλύτερη έκδοση distinctive για εμένα είναι η καλύτερη επιλογή αλλά δεν έχει ετοιμοπαράδοτα. Τελική τιμή στα 25000 Ευρώ ακριβώς.
Διαβάζω οτι και αυτό το πρόγραμμα εξαντλείται και για μένα είναι βασική προϋπόθεση καθώς θεωρώ τα 25000 είναι αρκετά μεγάλο ποσό για να το αποδεχτώ χωρίς να επιδοτηθώ τελικά.Γενικά με προβληματίζει αρκετά, τόσο που σκέφτομαι μήπως τελικά δεν αξίζει και καταφύγω σε λύση yaris hybrid ή colt hybrid που και τα 2 βγαίνουν περί τα 22000 ευρώ.
Ποια είναι η γνώμη σας;
Η γνώμη μου είναι οτι μια χαρά είναι αν και παραπάνω ακριβο από ότι πρέπει
ΑΝ μπορεις να το πάρεις με επιδότηση χαλάλι τα 2-3 χιλιαρικα που ειναι ακριβοτερο από ότι θα επρεπε αν σας αρεσει πολύ.
Κατι που με καλύπτει σε όλα και μαρεσει πολύ μπορω να διαθεσω κάτι παραπάνω να το αγορασω. Εξάλου οι αλλες επιλογές είναι dolfin, yudo, c3 e και panda. υπάρχει σε πιο φτηνη ευκαιρία το leapmotor t03 το οποιο ομως είναι αρκετα πιο "φτηνιαρικο" . Το dolfin είναι αρκετα πιο μεγαλο σε διαστάσεις που μπορει να μην κάνει σε πολλους. από τα υπόλοιπα διαλέγεις και παίρνεις. Το inster νομιζω είναι το καλύτερο σε διαμορφωση χώρων για το μικρο μεγεθος του. Ολα εχουν + και -
Αλλα πρεπει να κοιταξεις αυτο με την επιδότηση. Εχουν μεινει ελαχιστα χρήματα και δεν εχω ιδεα αν προλαβαινεις ή οχι.
-
Ποια είναι η γνώμη σας;
θεωρω οτι ειναι πολυ ρισκο να πας να μπλεξεις αυτην τη στιγμη με το ΚΗ3. Ειτε παρε το leap που λεει ο @dimsabas , αν βιαζεσαι, ειτε περιμενε να δεις τι θα παιξει με ενδεχομενο ΚΗ4 ή επισημη επεκταση του 3.
Επισης, θεωρω οτι για τετοιο οχημα, δεν αξιζει να πας σε μεγαλη μπαταρια, εκτος αν χρειαζεσαι οπωσδηποτε τους +18 ιππους. -
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Η αλήθεια είναι πως η βιασύνη μου ήταν συνδεδεμένη με το ΚΗ3 και για αυτό έψαχνα για ετοιμοπαράδοτο inster.
Σχετικά με το σέρβις μιλάμε για ένα ανα δύο χρόνια ή 30000χλμ με κόστος στα 220 Ευρώ, που εντάξει αντικειμενικά είναι πολύ χαμηλό. Αλλά θα ρωτήσω και για τα επόμενα εάν κάτι κρύβεται εκεί.
Σχετικά με τη μεγάλη μπαταρία ο λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός. Δηλαδή αν βγεις εκτός σε ένα κοντινό προορισμό θα είμαι εγώ πιο ήσυχος. Αλλά τώρα που το αναφέρατε θα δω μήπως έχει και κανένα ετοιμοπαράδοτο με τη μικρή μπαταρία μήπως και μειώσουμε την τιμή και απογοητευτώ λιγότερο αν τελικά δεν πάρω την επιδότηση.
Σχετικά με το leapmotor το έχω δει δε λέω συμπαθητικό αλλά νομίζω οτι ποιοτικά είναι αρκετά σκαλιά κάτω και είναι και ο θόρυβος σαν τρόλευ που δε μου κολλάει. Θεωρώ πως αξίζει συνολικά σαν όχημα τα απαρπάνω χρήματα το inster. Επίσης το inster εχει πολύ καλές εγγυήσεις που είναι κάτι που μετράω θετικά και ψυχολογικά μου κάθεται καλύτερα το όνομα της hyudai.
Αν ήμουν έτοιμος να πάω σε κάποια από τις καινούριες για εμάς εταιρείες θα πήγαινα σε byd αλλά δεν έχει κάποιο μικρό όχημα και δε βρίσκω λόγο να έχω πχ το atto3 και το juke μαζί.
Αυτό με τις πινακίδες θα το κοιτάξω, αν μπορεί να κάνει κάτι η αντιπροσωπεία και καταφέρουμε να προλάβουμε, αλλά επειδή θα πάω με δάνειο, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό και δεν θα ήθελα να "αναγκαστώ" να εκταμιεύσω όλο το ποσό χωρίς δάνειο.
Έχω ξενερώσει λιγάκι με την επιδότηση κατά τα άλλα το αυτοκίνητο είναι πραγματικά πολύ τίμιο και σίγουρα στα 19 με την επιδότηση και για δεύτερο όχημα κατά τη γνώμη μου είναι μία πολύ τίμια επιλογή, αλλά όπως το λέτε τα 25 μου κάθονται βαριά.....
-
Μόλις επικοινώνησα και έχουμε τα εξής δεδομένα:
Έχει και με μικρότερη μπαταρία ετοιμοπαράδοτο και βγαίνει στα 23700 - διαφορά δηλαδή 1300 Ευρώ, ωστόσο μου ανέφερε πως θα βγει και ΚΗ4 είναι σχεδόν σίγουρο και για αυτό οι περισσότεροι πάνε σε ετοιμοπαράδοτα ώστε να είναι πρώτοι για το 4.
-
Μόλις επικοινώνησα και έχουμε τα εξής δεδομένα:
Έχει και με μικρότερη μπαταρία ετοιμοπαράδοτο και βγαίνει στα 23700 - διαφορά δηλαδή 1300 Ευρώ, ωστόσο μου ανέφερε πως θα βγει και ΚΗ4 είναι σχεδόν σίγουρο και για αυτό οι περισσότεροι πάνε σε ετοιμοπαράδοτα ώστε να είναι πρώτοι για το 4.
Αν εχει ΚΗ4 και μπορεις να περιμένεις , περιμενε μην βιαστείς
Θα ερθει και το BYD Seagull ή στην Ευρωπαικη αγορα μπορει να εχει ονομασια dolfin mini αντι seagull
Μην αγοράσεις τίποτα μεχρι να δεις και αυτό.
-
Εχε υποψιν σου οτι οσοι αγορασαν ενω ηταν ενεργο το ΚΗ2, δεν μπορεσαν να κανουν αιτηση στο ΚΗ3. Επομενως, ειτε θα βιαστεις, θα πας αμεσα σε αγορα και θα ελπιζεις να μπορεσεις να κανεις αιτηση στο ΚΗ3, ειτε δεν θα αγορασεις τιποτα και θα περιμενεις να δεις αν θα υπαρξει ΚΗ4 και τι ορους θα εχει.
-
Καθαρά προσωπική άποψη, αυτή την στιγμή δεν θα διακυνδύνευα με τα ΚΗ3 και ΚΗ4, μέχρι να ειναι ξεκάθαρη η κατάσταση. Υπάρχει μεγάλο ρίσκο να μην προλάβεις το ΚΗ3 και να μην ενταχθείς και στο ΚΗ4. Τώρα ειναι μεταβατική περίοδος και δεν ειναι καλή για αγορά ηλεκτρικού.
Hyundai Inster (2024)