-
@realzeus said in BMW 1 Series F70 (2024):
@fanis75 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Δεν φτιάχνει τέτοιες διπλοσύμπλεκτες mπούρδες η ZF, ειναι σοβαρή εταιρία!
Νομιζω στα ακριβοτερα μοντελα προσφερει 8αρι το οποιο το αναφερει στον διαμορφωτη σαν σπορ αυτοματο.Δεν ξερω αν εχει σχεση με το παλιοτερο zf που εβαζε και στην φθηνοτερες σειρες
-
Πάει χάλασε και η ΖΦ....νέξτ....
ΥΓ: Ευτυχώς ακόμα δεν τα έχει βάλει στις bmw, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος - ευτυχώς δεν κοιτάω πλέον αυτά τα αμάξια έτσι όπως τα έκαναν. Τα παλιά καλά που κοιτάω ώς μτχ έχουν καλά κιβώτια.
-
ΥΓ: Ευτυχώς ακόμα δεν τα έχει βάλει στις bmw, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος - ευτυχώς δεν κοιτάω πλέον αυτά τα αμάξια έτσι όπως τα έκαναν. Τα παλιά καλά που κοιτάω ώς μτχ έχουν καλά κιβώτια.
Θα μάθεις κάποτε και από κιβώτια...
-
Μπα....ειδικά την διπλοσύμπλεκτη μπούρδα που επέβαλε το κατάπτυστο γκρουπ, ούτε να το βλέπω ούτε να το ακούω θέλω! Μια ενγενώς προβληματική υλοποίηση είναι και είναι για τα σκουπίδια και μόνο!
-
Στο διαμορφωτή της BMW γιατί βάζουν δύο επιλογές αυτόματου κιβωτίου;
-
@lapin said in BMW 1 Series F70 (2024):
Στο διαμορφωτή της BMW γιατί βάζουν δύο επιλογές αυτόματου κιβωτίου;
To ιδιο ειναι, απλά έχει και έκδοση (θέμα εξοπλισμού ειναι) με μοχλοδιακόπτες (paddles) αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.
-
Μπορείς δηλαδή να επιλέξεις το κιβώτιο με τα paddles σε όλες τις εκδόσεις;
Στο διαμορφωτή σαν να κατάλαβα ότι αν επιλέξεις τα paddles σε υποχρεώνει να πας σε M Pack ή κάτι τέτοιο. -
Στο διαμορφωτή σαν να κατάλαβα ότι αν επιλέξεις τα paddles σε υποχρεώνει να πας σε M Pack ή κάτι τέτοιο.Νομίζω έτσι ειναι, αλλά δεν το έχω ψάξει περισσότερο. Κάπως έτσι το κάνει όμως πλέον η BMW. Έκανα μια πρόχειρη διαμόρφωση, μου βγήκε €42.000 (λογικό) και σταμάτησα να παίζω. Και στην 116 μου πριν 12 χρόνια, κάπου €12.000 έξτρα εξοπλισμό ειχα βάλει και πάλι μου έλειπαν αρκετά πράγματα.
-
Στην Χ1 πάντως μέχρι πρόσφατα επέτρεπε να επιλέξεις "Αυτόματο κιβώτιο Steptronic με μοχλοδιακόπτες ταχυτήτων" , ανεξαρτήτου έκδοσης. Άρα ή είναι νέα μόδα στη Bmw ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων εταιριών ή είναι απλά κόλλημα του διαμορφωτή στην παρούσα φάση.
-
@civil357 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Στην Χ1 πάντως μέχρι πρόσφατα επέτρεπε να επιλέξεις "Αυτόματο κιβώτιο Steptronic με μοχλοδιακόπτες ταχυτήτων" , ανεξαρτήτου έκδοσης. Άρα ή είναι νέα μόδα στη Bmw ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων εταιριών ή είναι απλά κόλλημα του διαμορφωτή στην παρούσα φάση.
Έτσι είναι και στη νέα 2 ΑctiveTourer (από το 2022 που παρουσιάστηκε).
Ο Στέφου, που έκανε πριν κανένα χρόνο δοκιμή μια καινούρια 2ΑΤ χωρίς paddles,είπε πως υπάρχει κόλπο από κάποιους διακόπτες του τιμονιού (αυτούς για την ένταση ράδιο +/- ή αλλαγής σταθμών μπρος/πίσω νομίζω),να κάνεις manual αλλαγές για ορισμένο χρόνο. -
Στο διαμορφωτή σαν να κατάλαβα ότι αν επιλέξεις τα paddles σε υποχρεώνει να πας σε M Pack ή κάτι τέτοιο.Τα paddles συνοδευονται υποχρεωτικα με το m pack το οποιο σου δινει διαφορετικους προφυλακτηρες,τις 18αρες ζαντες,κρυφο φωτισμο,ανθρακι ουρανο και διαφορα αλλα που τα γραφει μεσα,οποτε υποχρεωτικα αν τα θες σε παει στα 32900 απο 28900.
Τουλαχιστον τα εβαλε στο F70 γιατι στο F40 τα εδινε απο τα 150 αλογα και πανω το οποιο 150αρι ηταν διλιτρο diesel και πολυ ακριβοτερο απο το καινουριο -
Επισης κατι σημαντικο βαζοντας το mpack η bmw σου δινει δωρεαν και το πακετο premium το οποιο εχει και αυτο αρκετο και χρησιμο εξοπλισμο,π.χ αν δεν παρεις το mpack στο χρεωνει 2 χιλιαρικα και απο 28900 πας 30900.Οποτε νομιζω για να εισαι καλυμενος πας κατευθειαν για mpack και εχεις και το premium δωρεαν.Νομιζω το σκετο με τις ασχημες 17αρες ζαντες στα 28900 θα τιμηθει δεοντος απο εταιρειες leasing
-
Ναι τώρα ειδικά που από bmw πήγε σε τουοτα κορολλα θα έχει να μάθει πολλά. :-Ρ
-
@mike-1 said in BMW 1 Series F70 (2024):
Επισης κατι σημαντικο βαζοντας το mpack η bmw σου δινει δωρεαν και το πακετο premium το οποιο εχει και αυτο αρκετο και χρησιμο εξοπλισμο,π.χ αν δεν παρεις το mpack στο χρεωνει 2 χιλιαρικα και απο 28900 πας 30900.Οποτε νομιζω για να εισαι καλυμενος πας κατευθειαν για mpack και εχεις και το premium δωρεαν.Νομιζω το σκετο με τις ασχημες 17αρες ζαντες στα 28900 θα τιμηθει δεοντος απο εταιρειες leasing
Το MPack μπορεί να συμφέρει οικονομικά αλλά κάνει το αμάξι να μοιάζει ολίγον καγκούρικο. Εγώ προτιμώ την εμφάνιση της βασικής έκδοσης αλλά με άλλες ζάντες. Το MPack, ήθελα να ρωτήσω επίσης, χαμηλώνει και σκληραίνει την ανάρτηση;
-
Το MPack μπορεί να συμφέρει οικονομικά αλλά κάνει το αμάξι να μοιάζει ολίγον καγκούρικο. Εγώ προτιμώ την εμφάνιση της βασικής έκδοσης αλλά με άλλες ζάντες. Το MPack, ήθελα να ρωτήσω επίσης, χαμηλώνει και σκληραίνει την ανάρτηση;
Όσον αφορά την ερώτηση ναι, έχει άλλα αμορτισέρ και ελατήρια δεν είμαι σίγουρος εάν έχει και άλλα control arm , sway bars etc όπως συνηθίζει η bmw με το m packet. Τώρα το m design πακέτο αφορά μόνο το οπτικό κομμάτι προφυλακτήρες κλπ δεν επεμβαίνει σε αυτά.
-
Αν εννοείς μέσω ηλεκτρονικής ανάρτησης τότε όχι , μόνο "ασποσβεστήρες (dampers)" αν το μεταφράζω σωστά , έχει ηλεκτρονικούς
-
Αυτό που ρωτάω είναι αν το MPack έχει χαμηλωμένη και πιο σκληρή ανάρτηση όχι αν είναι ρυθμιζόμενη. Έχω δεινοπαθήσει με σκληρές 'sport' αναρτήσεις στο παρελθόν και δεν είμαι πλέον πιτσιρικάς!
-
Αυτό που ρωτάω είναι αν το MPack έχει χαμηλωμένη και πιο σκληρή ανάρτηση όχι αν είναι ρυθμιζόμενη. Έχω δεινοπαθήσει με σκληρές 'sport' αναρτήσεις στο παρελθόν και δεν είμαι πλέον πιτσιρικάς!
Στο πακέτο mpack υπάρχει το extra "προσαρμοζομενη ανάρτηση",υποθέτω θα είναι ηλεκτρονική και θα μπορείς να την προσαρμόσεις στα μέτρα σου.Oντως γραφει οτι ειναι χαμηλωμενη,δεν αναφερει αν ειναι και σκληροτερη και οτι προσαρμοζεται αυτοματα αναλογα τις συνθηκες του δρομου.Στο f40 στην έκδοση sportline δεν υπήρχε και έπρεπε να πληρώσεις ένα αρκετά σεβαστό ποσό για να την βάλεις.
-
Ενα μεγαλο φαουλ κατα την γνωμη μου ειναι οτι ενω δινει αρκετο εξοπλισμο στα διαφορα πακετα σε ολες τις εκδοσεις εχει απλο aircondition και πρεπει να πληρωσεις 700ευ περιπου επιπλεον για να βαλεις αυτοματο κλιματισμο ο οποιος αναγραφει οτι ειναι τριζωνικος
-
Ενα μεγαλο φαουλ κατα την γνωμη μου ειναι οτι ενω δινει αρκετο εξοπλισμο στα διαφορα πακετα σε ολες τις εκδοσεις εχει απλο aircondition και πρεπει να πληρωσεις 700ευ περιπου επιπλεον για να βαλεις αυτοματο κλιματισμο ο οποιος αναγραφει οτι ειναι τριζωνικος
ενα ισως ασημαντο αλλα για μενα εκνευριστικο σχεδιαστικα ατοπημα: ειναι δυνατον οι θυρες φορτισης usb να ειναι στο χειλος της ποτηροθηκης; εχει λογικη;
BMW 1 Series F70 (2024)