-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Έχω πάρα πολλά χρόνια να γράψω στο φόρουμ, αλλά όπως αναφέρει ο τίτλος φτάνει η ώρα για ανάγκη αγοράς αυτοκινήτου με την έλευση του τρίτου μέλους της οικογένειας.
Το μπατζερ πρακτικά δεν ειναι πρόβλημα αλλά προσωπικά 35+ για αμάξι δεν ψήνομαι να δώσω. Συνεπώς κοιτάζω κυρίως μεταχειρισμένα 5ετίας και πάνω. Αν υπάρχει κάποια ευκαιρία που δεν έχω λάβει υπόψη σε καινούργιο ή με πείσει κάτι ότι καλύτερα ν απάρω καινούργιο, μπορεί να κατευθυνθω προς τα εκεί.
Κυρίως σε μεταχειρισμένα κοιτάζω Diesel καθώς μένω σε επαρχιακή πόλη στην Β.Ελλάδα και κάνω 70 χιλιόμετρα την μέρα πάνε έλα για την δουλειά μέσω Εγνατίας.
Βέβαια για αυτή την δουλειά έχω και τον εργάτη μου το Stepway diesel που μέχρι στιγμής τα καταφέρνει καλά.Για να μην μακρυγορήσω, με δημοκρατικές διαδικασίες, η γυναικα θέλει SUV . Οπότε κάτι Sedan που εμένα μου αρέσουν, αποκλείονται . Τουλάχιστον κέρδισα το δικαίωμα να έχω το προβάδισμα της γνώμης για το ποιο θα πάρουμε σε αυτή την κατηγορία. Κάποια μου αρέσουν είναι τα παρακάτω.
Ford Kuga (η τελευταία γενιά μου αρέσει μόνο).
ΚΙΑ Sportage / Hyundai Tucson (η τελευταία γενιά μου αρέσει).
Skoda Kodiaq η Karoq (απλά μου φαίνονται πολλά τα λεφτά γιατί είναι λίγο παλαιακά από μέσα).
Nissan Qashqai το καινούργιο μόνο, αλλά νομίζω ξεφευγει σε λεφτά.
VW Tiguan δεν με τρελαίνει αλλα εχει πλεονεκτήματα.
BMW X1, ο έρωτας της γυναίκας, το οποίο κυκλοφορεί σε λεφτά που δεν πίστευα οπότε είναι ένας εφικτός στόχος.Δνε αποκλείω καινούργιο όπως προείπα αλλά τα λεφτά να μην είναι τρελά. Τέλος για καινούργιο θα κοίταγα 99,9% αυτόματο.
Δεν βιάζομαι ξεκινάω μια συζήτηση για να δω που θα καταλήξω.
Ευχαριστώ εκ των προταίρων οποιον ασχοληθεί. -
Kuga
-
Δες ότι χωράνε τα 3 καθίσματα που θα έχεις πίσω (αν χρειάζονται και τα τρία παιδιά καθίσματα).
-
@antonakis said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Δες ότι χωράνε τα 3 καθίσματα που θα έχεις πίσω (αν χρειάζονται και τα τρία παιδιά καθίσματα).
1 παιδί για αρχή , ίσως δεν το έγραψα καλά στην αρχική ανάρτηση
-
Είναι πρωί, έχω πιει ένα καφέ. Δεν διάβασα καλά εγώ.
-
ΘΑ πω κι εγω την βλακεια μου , γιατι οχι πολυμορφικο ;
C4 Grand picasso η renault espace . -
Από αυτά που αναφέρεις: Kuga ή X1, πολύ καλύτερα από όλα τα υπόλοιπα.
-
Η τελευταία γενιά Qq δε βγαίνει σε πετρέλαιο , οπότε αν είναι προαπαιτούμενο , δυστυχώς απορρίπτεται.
Αν αναφέρεσαι αυστηρά σε τριτεκνικό μάλλον πρέπει να κοιτάξεις και το C5 .
Το Hyundai Tucson , βγαίνει πιθανότατα ολοκαίνουργιο στα λεφτά που κοιτάς σε πετρέλαιο, μεγάλο κίνητρο σε σχέση με τα μεταχειρισμένα.
Χ1 όπως και το έταιρο γερμανικό , αξίζει σε μεταχειρισμένο , εφόσον κοιτάς κυρίως το συνδυασμό με την τετρακίνηση ( αν δε σε ενοχλεί το φορολογικό), καθώς δεν προσφέρεται εύκολα στον ανταγωνισμό. Η Χ1 σε εγχώριες αγγελίες θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεθεί καλή , κρατάει τιμές , αλλά με 30+ μπορείς να εισάγεις ( θέλει λίγο τρέξιμο και ψάξιμο) , καλή fl έκδοση από το εξωτερικό , η οποία είναι καλό αυτοκίνητο , ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.
-
@civil357 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν αναφέρεσαι αυστηρά σε τριτεκνικό μάλλον πρέπει να κοιτάξεις και το C5 .
Απλά, επειδή το διευκρίνησε - δεν μιλάει για 3 παιδιά αλλά οικογένεια 3 μελών, δηλαδή 1 παιδί. Οπότε θα ειναι ΟΚ με όποιο και να διαλέξει σε χώρους.
-
Αν η επιλογή είναι για πετρελαιο μόνο, κάποια νομίζω βγαίνουν από 2λιτρα και πάνω
-
Αν πάρω μεταχειρισμένο, δεν βλέπω τον λόγο να πάρω κάτι σε βενζίνη.
Θεωρώ πως τέτοιου είδους αυτοκίνητα θα έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση.Αν παω σε καινούργιο με εξαίρεση λίγες επιλογές σε τιμές σχετικά χαμηλές, πάμε μόνο σε βενζίνη άντε κανένα υβριδικό.
3 μέλη στην οικογένεια οπόπε δεν υπάρχει ανάγκη για πολυμορφικά κτλ.
φορολογικά με 2+ λίτρα κτλ για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ψαχτεί τι παίζει.
Tα KIA/Hyundai έχω παει και τα εχω δει απο κοντα. Tο sportage πιο ωραίο αλλά πετρέλαιο και αυτόματο βγαίνουν οβερ 35 χιλιάρικα 37-38 περίπου.
Για Mild hybrid, Πιστεύω τέτοια αμαξώματα θα κάινε τον πάτο τους με ταχύτητες 120-130.Edit: στην δουλειά έχουν εγκαταστήσει φορτηστές, δεν ξέρω αν θα άξιζε κάτι σε plug-in ΑΝ, ξαναλέω ΑΝ θα έχω δικαίωμα να φορτίσω το δικό μου γιατί δεν ανήκω στο upper management που λένε και στο χωριό μου.
-
Αν έχεις ιδιωτικό χώρο στάθμευσης ,θα σου έλεγα να σκεφτείς την αγορά ενός model y.
Με το νέο πρόγραμμα επιδότησης που θα τρέξει (ΚΗ3) ένα model Y θα σου βγει στα χρήματα που προτίθεστε να δώσετε . -
@teo-mak said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν έχεις ιδιωτικό χώρο στάθμευσης ,θα σου έλεγα να σκεφτείς την αγορά ενός model y.
Με το νέο πρόγραμμα επιδότησης που θα τρέξει (ΚΗ3) ένα model Y θα σου βγει στα χρήματα που προτίθεστε να δώσετε .Νοικιάζω σπίτι οπότε δεν μπορώ να κάνω και πολλά με φορτιστές κτλ.
Επίσης δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα τα Tesla Και επιπλέον όπως προείπα, δημοκρατικά πρέπει να πάρουμε κάτι SUVοειδές χαχαχα -
KUGA, X1
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν πάρω μεταχειρισμένο, δεν βλέπω τον λόγο να πάρω κάτι σε βενζίνη.
Θεωρώ πως τέτοιου είδους αυτοκίνητα θα έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση.Αν παω σε καινούργιο με εξαίρεση λίγες επιλογές σε τιμές σχετικά χαμηλές, πάμε μόνο σε βενζίνη άντε κανένα υβριδικό.
3 μέλη στην οικογένεια οπόπε δεν υπάρχει ανάγκη για πολυμορφικά κτλ.
φορολογικά με 2+ λίτρα κτλ για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ψαχτεί τι παίζει.
Tα KIA/Hyundai έχω παει και τα εχω δει απο κοντα. Tο sportage πιο ωραίο αλλά πετρέλαιο και αυτόματο βγαίνουν οβερ 35 χιλιάρικα 37-38 περίπου.
Για Mild hybrid, Πιστεύω τέτοια αμαξώματα θα κάινε τον πάτο τους με ταχύτητες 120-130.Edit: στην δουλειά έχουν εγκαταστήσει φορτηστές, δεν ξέρω αν θα άξιζε κάτι σε plug-in ΑΝ, ξαναλέω ΑΝ θα έχω δικαίωμα να φορτίσω το δικό μου γιατί δεν ανήκω στο upper management που λένε και στο χωριό μου.
Μέχρι να γίνεις upper management και μέχρι να γίνεις τρίτεκνος , τα ηλεκτρικά θα έχουν γίνει πιο σοβαρά από τα σημερινά matchbox και τότε θα μπορείς να σκεφτείς διαφορετικά.
Οπότε σήμερα παίρνεις ένα αυτόματο πετρέλαιο πεζώ 2008 στα 27100 καινούργιο και ησυχάζεις για 5 χρόνια.
Για μτχ θα πρέπει να ψάξεις πολύ, γιατί η αγορά κυριαρχείται από εισαγωγής και από λήζινγκ, που δεν έχουν και την καλύτερη συμπεριφορά.
Εκτός αν βρεις και κανένα αυτόματο πετρέλαιο εκθεσιακό ή εταιρικό, μερικών μηνών με λίγα χλμ και μεγάλη έκπτωση.
Τα υβριδικά για το προφίλ σου που δεν έχει μποτιλιάρισμα, δεν συμφέρουν.
-
Η εγγυηση στο 2008 ειναι 5 χρονια; Πως ησυχαζει ο ανθρωπος οταν εχει θεμα με αλυσιδες ο κινητηρας αυτος;
-
Δεν έχω άποψη για το Πεζώ δεν με χαλάει εμφανισιακά, θα το βάλω στην λίστα.
Τα diesel ειναι ΟΚ? Έχουν adblue κτλ? -
Αντμπλού έχει.
Η εγγύηση είναι 5 χρόνια, ή 60000 χλμ όποιο έλθει πρώτο, αλλά με 200 ευρώ έκανα την εγγύηση στο 3008 από 60000 σε 100000 χλμ, πάντα όμως στα 5 χρόνια.
Πέραν αυτού η αλυσσίδα έχει αλλάξει σε 8 χιλ εδώ και ένα χρόνο στα καινούργια, άρα δεν έχει θέμα, ενώ για το αντμπλού έχεις δωρεάν το ανταλλακτικό, μετά τα 5 χρόνια, έως τα 8 και τα 150000 χλμ όποιο έλθει πρώτο.
-
Σχετικά με Χ1, θεωρείται αξιόπιστο να αγοράσεις από stock center της Βελμαρ; Κοίταξα λίγο και σε BMW Ιωαννίδη που είναι της περιοχής και έχει 2-3 μετέχειρα για να δω τις τιμές.
Μιας και το θυμηθηκα επίσης μου αρέσει και αυτό το αναθεμαστιμένο το volvo xc40 αλλά σίγουρα ξεφεύγει.
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Δεν έχω άποψη για το Πεζώ δεν με χαλάει εμφανισιακά, θα το βάλω στην λίστα.
Τα diesel ειναι ΟΚ? Έχουν adblue κτλ?Υπάρχει θέμα με την καδένα των diesel κινητήρων τις PSA και νομίζω και θέμα με το adblue. Εγώ όταν κοιτούσα για αυτοκίνητο τις απέρριψα. Μπορείς να δείς και πιο αναλυτικά σχόλια στο σχετικό thread εδω στο φόρουμ.
Αγορά SUV για οικογένεια