-
@gatoz said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@antonakis said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Εαν ειχες θα ηξερες πως χρεωνονται ολα
Σε εμάς δε χρεώνεται τίποτα (προσωπικά).
ουτε εγω χρεωνων τους υπαλληλοι αλλα γενικα χρεωνονται
Στην εταιρεία ναι.
Αλλά π.χ. είχα αμάξι που έκαιγε πολύ λάδι. Σε σημείο που το service μου έδωσε μπουκάλι να συμπληρώνω. Αν υπήρχε δυνατότητα εξαγοράς θα τους είχα κυνηγήσει, αλλά στα @@ μου προφανώς... -
Έχετε κοιτάξει το Renault Captur με εργοστασιακό υγράεριο;
Το έχω σχεδόν 1,5 χρόνο και έχω μείνει έκπληκτος από την οικονομία που μου κάνει το υγραέριο : δίνω περίπου 20-22 ευρώ για κάθε γέμισμα και μου βγάζει περίπου 260-280 χλμ για κίνηση κατά 90% σε αστική διαδρομή, οπότε υποθέτω σε επαρχιακή πόλη που δεν έχετε αυτά τα προβλήματα θα σας έρθει ακόμη φτηνότερα.
Και από χώρους έχει αρκετούς για μια οικογένεια με 4 άτομα όπως είμαστε εμείς (νομίζω 425λτ είναι ο χώρος αποσκευών που μεγαλώνει περισσότερο λόγω της μετακίνησης μπροστά-πίσω των πίσω καθισμάτων) και άνεση έχει, ντιζαϊνάτο είναι, προσωπικά με έχει βολέψει πολύ σε όλα.
-
Πολλά τα διλήμματα σε όσους σκοπεύουν να αγοράσουν οικογενειακό αμάξι στις μέρες μας! Πάνω από όλα θα πρέπει να αποφασίσεις το ταβάνι σου το οικονομικό! Και τα 25 για μεταχειρισμένο πολλά είναι αλλά φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι είναι μια λύση έναντι των 35 για καινούριο!
Από πλευράς χώρων δες τις πραγματικές σου ανάγκες γιατί υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις μεταξύ των μοντέλων που κοιτάς! Και φυσικά ο κινητήρας! Θα μου πεις και εσύ μιλάω και εγώ με το (Κα)Touran αλλά μετά από 3 χρόνια και 50.000χλμ δεν το αλλάζω και δεν το πουλάω! Άσε που κάθεται και η σύζυγος ψηλά και ξεχνιέται που ήθελε Suv! -
Το captur δεν το έχω βάλεις τις επιλογές γιατί μου φαίνεται μικρό. Είναι πολύ παρόμοιο με το stepway που έχω ήδη και πέρα του καινούργιου, να σου πω την αλήθεια δεν βλέπω την μεγάλη αναβάθμιση.
Από Renault το Arkana απορρίπτεται από την συζυγο αλλά θεωρώ πως έχιε πολύ καλό πακέτο σαν αυτοκίνητο και από την άλλη το Austral μου φαίνεται φανταστικό αλλά είναι πανάκριβο.
-
Δεν κοιτάς για κάποιο πολυμορφικό; Ποιο βολικό θα είναι για την οικογένεια. Και ίσως να βρεις και καλύτερες τιμές.
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Αν πάρω μεταχειρισμένο, δεν βλέπω τον λόγο να πάρω κάτι σε βενζίνη.
Θεωρώ πως τέτοιου είδους αυτοκίνητα θα έχουν πολύ μεγάλη κατανάλωση.Suzuki SCross mhd: 5.2 lt/100 και είμαι ακόμα στο στρώσιμο.
23800 η βασική έκδοση - 28000 νομίζω με τα πάντα όλα και 4κινηση να παρεις τα βουνα αν είσαι απ αυτούς.
Καινούριο.Για λίγο καιρό ακόμα η σουζι φτιάχνει τίμια αυτοκίνητα για τον λαό. Ακούω αρχίζει να την χτυπάει κ αυτή ο πυρετός του χρυσού.
ΥΓ Ρε που φτασαμε. Να θεωρούμε λιγα 24 χιλιάρικα.
-
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το captur δεν το έχω βάλεις τις επιλογές γιατί μου φαίνεται μικρό. Είναι πολύ παρόμοιο με το stepway που έχω ήδη και πέρα του καινούργιου, να σου πω την αλήθεια δεν βλέπω την μεγάλη αναβάθμιση.
Από Renault το Arkana απορρίπτεται από την συζυγο αλλά θεωρώ πως έχιε πολύ καλό πακέτο σαν αυτοκίνητο και από την άλλη το Austral μου φαίνεται φανταστικό αλλά είναι πανάκριβο.
Η μόνη ομοιότητα μεταξύ Captur-Stepway είναι ότι οι εταιρείες τους ανήκουν στον ίδιο όμιλο, κατά τα λοιπά είναι εντελώς διαφορετικά οχήματα και εννοείται το Captur είναι ανώτερο από το Stepway τόσο σε ντιζάιν, όσο και σε χώρους, ποιότητα υλικών, κύλιση κτλ.
Από άποψη χώρων που αναφέρετε χωράμε άνετα 4 άτομα (2 γονεις + 2 παιδιά 6 και 2 ετών) μαζί με πλήθος αποσκευών.
Δεν γνωρίζω αν έχετε υπόψιν σας την τρελή οικονομία καυσίμου λόγω εργοστασιακού υγραερίου που έχει το αυτοκίνητο, όμως πραγματικά είναι απίστευτη και επίσης το υγραέριο έχει και το πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχει λόγος για να νοθεία όπως σε βενζίνη/πετρέλαιο.
Τα άλλα 2 που αναφέρετε είναι η επόμενη κατηγορία του Captur και λογικό είναι να είναι μεγαλύτερα σε χώρους, αλλά όπως σωστά επισημαίνετε είναι πολύ ακριβά για το budget σας, σε αντίθεση με το Captur LGP που είναι μέσα στα πλαίσια που επιθυμείτε.
Στο αρχικό μήνυμά σας αναφέρετε Kuga και Sportage τα οποία βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με το Captur, αλλά δεν διαθέτουν το πλεονέκτημα του εργοστασιακού LGP.
Τα Tucson, Kodiaq, Karoq, Qashqai, Tiguan, X1, ανήκουν στην επόμενη κατηγορία όπως τα Arkana και Austral.
Ό,τι και να επιλέξετε πάντως, καλά και ασφαλή ταξίδια να έχετε!
-
το κια ειναι C σουβι και το κουγκα σχεδον ντι
καμμια σχεση με το καπτουρι σε μεγεθος και χωρους
και δεν ειναι μονο η καταναλωση κριτηριο, με 4 ατομα θες και γκαζακι, απο ταλλο οχι αυτο που γιομιζεις, ειναι τοσο αδυναμο το ρενάουλτ που με τη συχρονη ροη στους δρομους ειναι εως και μη αποδεκτοβασικα το υγραεριο μια χαρα λυση ειναι για μετατροπη παλιων αργοστροφων βενζινοφρονων αλλα σε νεα αμαξια το λες και λυση γιαουρτι με συντομη ημερομηνια ληξης.
-
Γάτε εάν κανεις χιλιόμετρα το lpg πληρώνει τη μισή δόση του νέου αυτοκινήτου συγκριτικά με το παλιό βενζινοκίνητο.
Δηλαδή ως κόστος ευκαιρίας με 10-13Κ αγοράζεις νέο b suv
-
@lap said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Γάτε εάν κανεις χιλιόμετρα το lpg πληρώνει τη μισή δόση του νέου αυτοκινήτου συγκριτικά με το παλιό βενζινοκίνητο.
Δηλαδή ως κόστος ευκαιρίας με 10-13Κ αγοράζεις νέο b suv
Με τιμή λτ 2 ευρα για αμολυβδη, καταναλ 7λτ/100χλμ εχουμε (100000÷100)×7×2=14000 ευρα στα 100Κ διανυθεντα χλμ.
Με αεριο στα 1 ευρω και καταναλωση 9 λτ/100χλμ (ειναι νομιζω πιο ψηλη απ οτι οταν καιει βενζινα) (100000÷100)×9×1 = 9000 ευρα
οποτε στα 100Κ σωζεις 5000 ευρα. Δεν εινια λιγα αλλα μόνο αν ολα τα υπολοιπα σου ειναι τα ιδια (πχ εισαι οκ με λιγοτερους ιππους/ρεπριζ/κλπ).
-
Το αέριο έχει 0,8 και το παλιο οικογενειακό δεν έκαιγε 7 αλλά 8 κατά μέσο ορο
Για να έχεις ρεπειζ καλύτερες από τον turbo 1,0 τότε το παλιο έκαιγε 9 λίτρα βενζίνης
-
εχω αεριο και η καταναλωση ειναι +20τακατω
αλλα σερνεται -
Πάντως τους λίγους (έναν) που ξέρω με αέριο δεν το αλλάζουν. Φανταζομαι προσαρμοζεις το πως οδηγας κ gg.
Και εγώ πήγαινα βουρ για κατουρ λογω αεριο αλλα μας τα χαλασε σε χώρους οποτε σελαβί που λεν κ οι αλλοι.
-
αλλα σερνεταιΜιλώ για εργοστασιακή κατασκευή!
Το Clio βγαζει μέσο ορο 7.8-8 λιτρα σε αέριο. Για να βρεις ίδιες επιδόσεις με βενζίνη σε αυτοκίνητο ας πούμε +10 ετιας θα έβλεπες ίδια η υψηλότερη κατανάλωση σε βενζίνη.
Άρα είσαι 55-60% κάτω σε κόστος μετακίνησης.
Δηλαδή έχεις εισοδήματα του 2024 και κόστος βενζίνης του 2000
-
Το Clio βγαζει μέσο ορο 7.8-8 λιτρα σε αέριο. Για να βρεις ίδιες επιδόσεις με βενζίνη σε αυτοκίνητο ας πούμε +10 ετιας θα έβλεπες ίδια η υψηλότερη κατανάλωση σε βενζίνη.
Τί νόημα έχει η σύγκριση με αυτοκίνητο 10ετιας; Και σουβ δεκαετιας τρωγανε 11 λτ ανετα. Τα σημερινα ειναι στα 5-7.
Τέλος πάντων το ξεσκίσαμε λίγο το θρεντ. Υπαρχει λοιπον και το κατουρ με αεριο. Για την οικονομια τα ειπαμε. Για τα γκαζια, χωρους κλπ μια δοκιμη και βλεπεις αμα σου κανει ή οχι.
-
Ο κόσμος αγοράζει αυτοκίνητο ανά δεκαετία και αν! Δεν αγοράζει από χόμπι.
Οπότε στην σκέψη να αλλάξει αυτοκίνητο σήμερα το capture στην ουσία πληρώνει το 50-60% του κόστους κτήσης του ως κόστος ευκαιρίας με βάση τα πάγια έξοδα και κόστος μετακίνησης του προηγούμενου αυτοκινήτου σου.
Για να το πω αλλιώς! Το να δώσεις 22-25Κ για να έχεις 20% καλύτερη κατανάλωση στην βενζίνη αντί για 60% μείωση κόστους μετακίνησης είναι κάτι που θα το σκεφτείς
-
αλλα σερνεταιΜιλώ για εργοστασιακή κατασκευή!
Άρα είσαι 55-60% κάτω σε κόστος μετακίνησης.
Δηλαδή έχεις εισοδήματα του 2024 και κόστος βενζίνης του 2000
Και το λες για καλό αυτό ?
Προτιμάμε να είχαμε και εισοδήματα του 2000...
Αλλωστε το έχουμε πει...
πασοκ ωραία χρόνια...
-
-
Ο κόσμος αγοράζει αυτοκίνητο ανά δεκαετία και αν! Δεν αγοράζει από χόμπι.
Οπότε στην σκέψη να αλλάξει αυτοκίνητο σήμερα το capture στην ουσία πληρώνει το 50-60% του κόστους κτήσης του ως κόστος ευκαιρίας με βάση τα πάγια έξοδα και κόστος μετακίνησης του προηγούμενου αυτοκινήτου σου.
Για να το πω αλλιώς! Το να δώσεις 22-25Κ για να έχεις 20% καλύτερη κατανάλωση στην βενζίνη αντί για 60% μείωση κόστους μετακίνησης είναι κάτι που θα το σκεφτείς
αεριο και γενικα εναλλακτικα καυσιμα δεν θα βγαλουν δεκαετια, οπως τον ηπιε το φυσικο θα τον πιει και το lpg
εδω με το ζορι θα πανε τα φευ
πεταμενα γιουρα ειναι τα αερια
για αυτο η ημερομηνια ληξης στραγγιστου φαγε που εβαλα -
Το υγραέριο είναι υποπροϊόν των ορυκτών καυσίμων. Υπάρχουν παντού πρατήρια και κάνει γρήγορα την απόσβεση στους πρατηριουχους!
Άλλη υπόθεση το Φ.Α
Αγορά SUV για οικογένεια