-
@a-d-p said in MG3 Hybrid+ 2024:
@ataim said in MG3 Hybrid+ 2024:
Εμένα μου θυμίζει hyundai παλαιών δεκαετιών.
Getz;
γενικά τα mg μου θυμιζουν Hyundai
-
@ektoras said in MG3 Hybrid+ 2024:
@super-t said in MG3 Hybrid+ 2024:
..... ακριβώς τι κάνουν τα honda/nissan/renault δεν γνωρίζω, ίσως συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το traction motor για επιβράδυνση με την ενέργεια να χάνεται; Το mg φαίνεται να έχει θεματάκι.
Στα Honda σε κατηφορική διαδρομή, αν έχεις D, επιβραδύνει ελαφρά. Όταν γεμίσει η μπαταρία, η γεννήτρια κινεί τον κινητήρα σε πολύ χαμηλές στροφές.
Σε κατηφορική διαδρομη, αν έχεις B, επιβραδύνει πάρα πολύ. Όταν γεμίσει η μπαταρία, η γεννήτρια κινεί τον κινητήρα αλλά σε πολύ υψηλότερες στροφές.
Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει επιβάρυνση από τον κινητήρα, που βοηθάει και στον καθαρισμό του φίλτρου καυσαερίων.
Πως θα καθαρίσει το φίλτρο αν περιστρέφει ο ηλεκτροκ τον κινητήρα; Χρειάζεται και υψηλή θερμοκρασία.
Διαφορετική είναι η λειτουργία ενός πετρελαιοκινητήρα από έναν βενζινοκινητήρα.
Ενώ ο πετρελαιοκινητήρας θέλει πλούσιο μείγμα για να κάνει καθαρισμό του φίλτρου, ή υψηλές στροφές συνεχόμενες για αρκετή ώρα, ο βενζινοκινητήρας θέλει κατηφόρα, με ταχύτητα στο κιβώτιο, (ώστε να περιστρέφεται σε σχετικά υψηλές στροφές, αλλά χωρίς καύσιμο) για να καθαρίσει το δικό του φίλτρο.
Όπως και να 'χει, θες και κάποια ελάχιστη θερμοκρασία στον αέρα - καυσαέρια για να γίνει ο καθαρισμός. Στην κατάβαση έτσι που λες δεν την έχεις.
-
@a-d-p said in MG3 Hybrid+ 2024:
Εμένα μου θυμίζει hyundai παλαιών δεκαετιών.
Getz;
γενικά τα mg μου θυμιζουν Hyundai
Σωστά, προηγούμενο i30
-
Κείμενο τρίτου από άλλο φόρουμ, που το εξηγεί καλά, (εδώ που είμαι δεν έχω δυνατότητα για μεγάλο κείμενο).
" Σε γενικές γραμμές ένα GPF λειτουργεί όπως ένα DPF, με τη γνωστή διαδικασία αναγέννησης που ουσιαστικά καθαρίζει το φίλτρο από τα μικροσωματίδια που έχει παρακρατήσει μέσα του. Η βασική διαφορά έχει να κάνει με τις υψηλότερες ποσότητες του GPF λόγω των ελαφρύτερων υποστρωμάτων που έχει το πιο γρήγορο πέρασμα των καυσαερίων, μιας και τα καυσαέρια της βενζίνης έχουν υψηλότερη θερμοκρασία (400C – 700C). Οι diesel λειτουργούν με περίσσεια οξυγόνου σε αντίθεση με τους βενζίνης όπου υπάρχει στοιχειομετρικό μίγμα, κάτι που σημαίνει πως σε συνθήκες φορτίου δεν υπάρχει οξυγόνο στην εξαγωγή.
Για αυτό το λόγο η καύση των PM είναι παθητική, δεν χρειάζεται η «προθέρμανση» των καυσαερίων με έξτρα καύσιμο όπως στους diesel και συμβαίνει σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και κυρίως μακράς επιβράδυνσης π.χ. σε μεγάλες κατηφόρες χωρίς να πατάμε γκάζι αλλά με ταχύτητα στο κιβώτιο. Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει ψεκασμός βενζίνης, είναι κλειστά τα μπεκ ψεκασμού. Το GPF γεμίζει λοιπόν με αέρα που στην συνέχεια αυταναφλέγεται μαζί με την αιθάλη μέσα στο φίλτρο.
Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται στην πόλη η αναγέννηση εξαναγκάζεται με τεχνητό τρόπο μέσω του λογισμικού του υπολογιστή ψεκασμού του κινητήρα." -
ακριβώς όπως το skip που πλενει με νερό βρύσης
-
Κείμενο τρίτου από άλλο φόρουμ, που το εξηγεί καλά, (εδώ που είμαι δεν έχω δυνατότητα για μεγάλο κείμενο).
" Σε γενικές γραμμές ένα GPF λειτουργεί όπως ένα DPF, με τη γνωστή διαδικασία αναγέννησης που ουσιαστικά καθαρίζει το φίλτρο από τα μικροσωματίδια που έχει παρακρατήσει μέσα του. Η βασική διαφορά έχει να κάνει με τις υψηλότερες ποσότητες του GPF λόγω των ελαφρύτερων υποστρωμάτων που έχει το πιο γρήγορο πέρασμα των καυσαερίων, μιας και τα καυσαέρια της βενζίνης έχουν υψηλότερη θερμοκρασία (400C – 700C). Οι diesel λειτουργούν με περίσσεια οξυγόνου σε αντίθεση με τους βενζίνης όπου υπάρχει στοιχειομετρικό μίγμα, κάτι που σημαίνει πως σε συνθήκες φορτίου δεν υπάρχει οξυγόνο στην εξαγωγή.
Για αυτό το λόγο η καύση των PM είναι παθητική, δεν χρειάζεται η «προθέρμανση» των καυσαερίων με έξτρα καύσιμο όπως στους diesel και συμβαίνει σε συνθήκες χαμηλού φορτίου και κυρίως μακράς επιβράδυνσης π.χ. σε μεγάλες κατηφόρες χωρίς να πατάμε γκάζι αλλά με ταχύτητα στο κιβώτιο. Σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει ψεκασμός βενζίνης, είναι κλειστά τα μπεκ ψεκασμού. Το GPF γεμίζει λοιπόν με αέρα που στην συνέχεια αυταναφλέγεται μαζί με την αιθάλη μέσα στο φίλτρο.
Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται στην πόλη η αναγέννηση εξαναγκάζεται με τεχνητό τρόπο μέσω του λογισμικού του υπολογιστή ψεκασμού του κινητήρα."Όπως βλέπεις λέει ότι θέλει μια ελάχιστη θερμοκρασία.
Στην κατάβαση που λέγαμε πριν , πολύ πιθανόν να μην την πιάνει.
Υπάρχει εικόνα σε άλλο θέμα της Hyundai που σε κίνηση στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες δεν έφτασε καν τους 400 και άρχισε υποχρεωτική αναγέννηση. -
Υπάρχει εικόνα σε άλλο θέμα της Hyundai που σε κίνηση στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες δεν έφτασε καν τους 400 και άρχισε υποχρεωτική αναγέννηση.Η αναφορά μου για καθαρισμό του φίλτρου GPF αφορούσε υβριδικό Honda (καμία σχέση η λειτουργία του κινητήρα του με άλλα οχήματα, συμβατικά ή υβριδικά).
Η λειτουργία φυσικά (του καθαρισμού του φίλτρου που ανέφερα), ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα με αντίστοιχο φίλτρο.
Η αποτελεσματικότητα αυτής της λειτουργίας έχει σχέση με την τεχνολογία που εφαρμόζει ο κάθε κατασκευαστής.Διαβάζω για υγρά πρόσθετα στα ρεζερβουάρ, φωτάκια που ανάβουν, αναγκαστική βόλτα με υψηλές ταχύτητες για καθαρισμό του και διάφορα άλλα.
-
Όταν ένα αυτοκίνητο κινείται στην πόλη η αναγέννηση εξαναγκάζεται με τεχνητό τρόπο μέσω του λογισμικού του υπολογιστή ψεκασμού του κινητήρα."Όπως βλέπεις λέει ότι θέλει μια ελάχιστη θερμοκρασία.
Υπάρχει εικόνα σε άλλο θέμα της Hyundai που σε κίνηση στην πόλη με χαμηλές ταχύτητες δεν έφτασε καν τους 400 και άρχισε υποχρεωτική αναγέννηση.που το λεει αυτο? εγω απο το κειμενο καταλαβα οτι μονο αερα θελει και αυτοαναφλεγεται μαζι με την αιθαλη που εχει μαζευτει στο φιλτρο GPF. και επηδη στην καταβαση δεν εχεις καυσιμο ειναι ο ιδανικος τροπος να καθαρισει (τουλαχιστον αυτο νομιζω λεει το κειμενο).
-
Πήγαμε το είδαμε για ώρα και το κάναμε μια πολύ μικρή βόλτα (δεν το λες test drive) που ελάχιστα πράγματα κατάλαβα μιας και η βόλτα ήταν μικρή και οδήγησα και εγώ και η γυναίκα
Στην οδήγηση είδα ότι είναι στιβαρό, έχει πολύ δύναμη όπου την χρειάζεσαι και καλές ρεπριζ. Το τιμόνι είναι αρκουντως βαρύ και με πληροφόρηση αν και πάλι χώρις να μπω σε στροφές δεν μπορώ να πω. Ούτε για την ανάρτηση.
200 άλογα δεν μου φάνηκε σε αίσθηση. Βέβαια είναι αμάξι που είναι 1700 κιλά οπότε λογικό ως ένα βαθμό. Το σκέτο βενζινη puma st που ήταν 200 άλογα ήταν πολύ πιο δυνατό.σε αίσθηση . Παρόλα αυτά έχει δύναμη και στο βγαζε, δεν σου λείπει .
Τώρα από εκεί και πέρα full extra με μεταλλικό χρώμα πάει 23500.
Η τιμή είναι απαιχτη για αμάξι με full extra full hybrid 195 άλογα και 7 χρόνια εγγυηση και το μεγαλύτερο ατού του αυτοκινήτου προφανώς.
Μέσα μου φάνηκε ποιοτικό για την κατηγορία με γρήγορο infotainment , πίσω αεραγωγούς και usb!!
Εντάξει το πίσω κάθισμα που δεν είναι διαιρούμενο είναι το μοναδικό ψεγάδι του αυτοκινήτου
Της γυναίκας μου της φάνηκε πολύ καλό και μου είπε ότι ΑΝ τυχόν αποφασίσει να πάρει αμάξι αυτό μάλλον θα πάρει γιατί συνδιάζει ότι θέλει σε κανονική τιμή . Μέχρι τώρα όλα τα αυτοκίνητα που της άρεσαν τα έβρισκε πολύ ακριβά. Όλα τα αυτοκίνητα που είχαν πιο λογική τιμή τα έθαβε λόγω λεπτομερειών. Μου είπε επίσης ότι τελικά τα κινέζικα φαίνονται ποιοτικά μέσα που πριν δει το yudo και αυτό δεν ήθελε καν να ακούσει για κινεζικο
Άλλο κακό είναι το επιτόκιο που είναι πολύ μεγάλο γύρω στο 9%
Αυτά και από μας και τις εντυπώσεις μας.
-
-
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
Εκει παιζουν οι πιο πολλοι ομως. Μεχρι και Γερμανικα παιζουν εκει που παλια ηταν μονο οι Ασιατες.
Αν θες να το γλιτωσεις παντως υπαρχει χρηματοδοτηση απο την Attica bank καταναλωτικο μονο για υβριδικα καινουρια με 7,35%.
-
@alexandros-a-92 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Εκει παιζουν οι πιο πολλοι ομως. Μεχρι και Γερμανικα παιζουν εκει που παλια ηταν μονο οι Ασιατες.
Αν θες να το γλιτωσεις παντως υπαρχει χρηματοδοτηση απο την Attica bank καταναλωτικο μονο για υβριδικα καινουρια με 7,35%.
αυτο το οτι η οικονομια παει ολο και καλυτερα συμφωνα με την κυβερνηση και τα επιτοκια δανεισμου ειναι από 10 ως 17% ψηλοτερα και απο το 2015 ενω τα επιτοκια καταθεσεων παραμενουν πρακτικα μηδενικα θα επρεπε να μας προβληματιζει λιγο...
-
@tkin73 said in MG3 Hybrid+ 2024:
@alexandros-a-92 said in MG3 Hybrid+ 2024:
αυτο το οτι η οικονομια παει ολο και καλυτερα συμφωνα με την κυβερνηση και τα επιτοκια δανεισμου ειναι από 10 ως 17% ψηλοτερα και απο το 2015 ενω τα επιτοκια καταθεσεων παραμενουν πρακτικα μηδενικα θα επρεπε να μας προβληματιζει λιγο...
Αυτό διάβασα και ποσταρα στο νήμα της πολιτικής. Πάνε δες.
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Βέβαια είναι αμάξι που είναι 1700
1400 νομίζω είναι
Έτσι νόμιζα και γω. Ρώτησα την πωλήτρια και κοίταξε στα specs και μου είπε 1700! Τώρα τι ισχύει πραγματικά δεν είμαι σίγουρος
-
1285κιλα λέει επίσημα.
6.6 κιλά/ίππο. Θα κλάψω.... Ποτέ δεν είχα τόσο δυνατό αυτοκίνητο.
Έχω οδηγήσει όμως και με κάτω από 5κιλα/ιππο
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/MG/138068/MG-3-Hybrid.html#google_vignette
-
Βέβαια είναι αμάξι που είναι 1700
1400 νομίζω είναι
Έτσι νόμιζα και γω. Ρώτησα την πωλήτρια και κοίταξε στα specs και μου είπε 1700! Τώρα τι ισχύει πραγματικά δεν είμαι σίγουρος
στο σαιτ ειναι απο 1295 ως 1308 κιλα αναλογα την εκδοση
-
1285κιλα λέει επίσημα.
6.6 κιλά/ίππο. Θα κλάψω.... Ποτέ δεν είχα τόσο δυνατό αυτοκίνητο.
Έχω οδηγήσει όμως και με κάτω από 5κιλα/ιππο
https://www.ultimatespecs.com/car-specs/MG/138068/MG-3-Hybrid.html#google_vignette
Τους είπε το βάρος μαζί με αυτούς μέσα
-
Τον έβαλε πάνω σε μια ζυγαρια και μετά απήντησε. Αααα 1700 κιλά ακατέβατα
-
Στην Ιταλία τρέχουν κρατική έκπτωση 3κ σε όλα τα υβριδικά που την δίνουν κατευθείαν στον dealer. Το full extra mg3 και το base yaris hybrid πάνε κάτω από 20κ.
Όλοι στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει γενναίες επιδοτήσεις σε phev και hev. -
Εμείς πάντοτε ήμασταν πιο large
MG3 Hybrid+ 2024