-
@dettol said in Kia EV3 2024:
Σχετικα με τη σχεδιαση, ειναι ενα baby ev9, σε οποιους αρεσει το 9αρι, θα αρεσει και αυτο. Το θεωρω σημαντικο αυτοκινητο αλλα νομιζω οτι θα χαθει κατω απο τον χειμαρρο των κινεζικων που ειναι τιμολογημενα πιο ανταγωνιστικα (τουλαχιστον προς το παρον).
Αμφότερα κακάσχημα, ακριβά και χωρίς κάτι να τα ξεχωρίζει. Απορώ ποιος τα αγοράζει....
-
@criuser said in Kia EV3 2024:
Νομίζω τις έγραψαν από 31 έως 37000 χωρίς την επιδότηση.
Aν είχε χωρίς επιδότηση τόσο,θα ήταν πολύ καλή τιμή,αλλά δυστυχώς αυτές οι τιμές είναι με την επιδότηση.
Εγώ το είδα στην έκθεση και μου άρεσε το εσωτερικό του (κυρίως οι χώροι του για 4.30μ. αμάξι) κι η αναγραφόμενη WLTP αυτονομία του για την 81kwh μπαταρία του (αν κι όπως είπα,μου φαίνεται ότι έχει υψηλή κατανάλωση)
-
@panormus772 said in Kia EV3 2024:
Aν είχε χωρίς επιδότηση τόσο,θα ήταν πολύ καλή τιμή,αλλά δυστυχώς αυτές οι τιμές είναι με την επιδότηση.
Εγώ το είδα στην έκθεση και μου άρεσε το εσωτερικό του (κυρίως οι χώροι του για 4.30μ. αμάξι) κι η αναγραφόμενη WLTP αυτονομία του για την 81kwh μπαταρία του (αν κι όπως είπα,μου φαίνεται ότι έχει υψηλή κατανάλωση)
οταν το δοκιμασει ο bjorn θα φανει ποσο καιει, αλλα ναι, ουτε εγω πιστευω οτι θα εχει χαμηλη καταναλωση. Για κανενα 200αρι στα 120km/h το κοβω, στην καλυτερη περιπτωση και μαλλον θα ειναι πιο κοντα στο 220.
-
Σωστά. Με την 80αρα μπαταρία έχει 46.000 χωρίς επιδότηση....γελάνε και οι πέτρες!!
49.000 με καλό εξοπλισμό. Έλεος....πρέπει να είναι brain dead κάποιος για να το πάρει σε αυτές τις τιμές. Ακόμα και τα 42.000 με την μικρή μπαταρία, ειναι υπερβολικά ακριβή τιμή.
-
@fanis75 said in Kia EV3 2024:
Σωστά. Με την 80αρα μπαταρία έχει 46.000 χωρίς επιδότηση....γελάνε και οι πέτρες!!
49.000 με καλό εξοπλισμό. Έλεος....πρέπει να είναι brain dead κάποιος για να το πάρει σε αυτές τις τιμές. Ακόμα και τα 42.000 με την μικρή μπαταρία, ειναι υπερβολικά ακριβή τιμή.
39 με την εκπτωση της εταιρειας (χωρις την επιδοτηση του ΚΗ3), αλλα και παλι ειναι ζορικη φαση.
-
Εγώ το βρίσκω εξαιρετικό το EV3. Μου αρέσει εμφανισιακά, ενώ πιστεύω πως είναι και πολύ καλή επιλογή για οικογένεια, ειδικά με την μεγάλη μπαταρία. Πρακτικά με την επιδότηση, βγαίνει στα λεφτά ενός Sportage. Μικρότεροι χώροι λογικά (περιμένω να το δω από κοντά), αλλά ικανοποιητικοί για οικογένεια και ωραίο εσωτερικό (ειδικά το ανοιχτόχρωμο).
Καλό το Model 3, αλλά μέχρι στιγμής αντιπροσωπεία υπάρχει μόνο στην Αθήνα, ενώ το KIA δίνει και 7 χρόνια εγγύηση. Επίσης, αρκετοί θα προτιμήσουν μια SUV εμφάνιση, έναντι ενός sedan.
Σύγκριση με το e-C3 Aircorss δεν πιστεύω ότι υφίσταται, τόσο σε επίπεδο τιμής, όσο και χαρακτηριστικών.
-
Μου αρέσει και εμένα πολύ.
Είναι ξεχωριστό και ιδιαίτερο.
Ακριβό όμως. Θα έπρεπε να έχει 5-6.000 πιο κάτω.Υ.Γ. Μασκ, φέρε το 2άρι να τους κλείσεις όλους! (καλά, εκτός από τους Κινέζους)
-
@axel12p said in Kia EV3 2024:
Σύγκριση με το e-C3 Aircorss δεν πιστεύω ότι υφίσταται, τόσο σε επίπεδο τιμής, όσο και χαρακτηριστικών.
Αυτό εννοείται!! Στο μόνο που συγκρίνονται (και δεν έχω βρει νικητή) είναι στην ασχήμια!
-
Αν εξαιρέσουμε τα κακής ποιότητας πλαστικά και την τιμή, η στατική προσέγγιση αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.
-
Τι άλλες επιλογές υπάρχουν σε ηλεκτρικό SUV με αντίστοιχους χώρους και τέτοια αυτονομία (μιλάμε για το LR);
-
Τι άλλες επιλογές υπάρχουν σε ηλεκτρικό SUV με αντίστοιχους χώρους και τέτοια αυτονομία (μιλάμε για το LR);
BYD? Leapmotor? Δεν ξέρω και ποια άλλα, δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, γιατί για εμένα €30Κ για αμάξι = #mono_Tesla.
-
Με ένα χιλιάρικο πάνω από το μικρό EV3, παίρνεις το Leapmotor C10 που είναι σα βαπόρι μπροστά του σε διαστάσεις. Με μεγαλύτερη αυτονομία, μάλλον και εξοπλισμό.
Με 3,5Κ κάτω από το Kia, υπάρχει το Atto 3.
-
Λένε καλές κριτικές για το αμάξι και με πολύ καλό e-pedal.
Ο πρώτος νομίζω λέει σ'ένα σημείο πως στην άνεση κύλισης θυμίζει citroen.. ( @criuser ακούει;)
-
Εγώ το βρίσκω εξαιρετικό το EV3. Μου αρέσει εμφανισιακά, ενώ πιστεύω πως είναι και πολύ καλή επιλογή για οικογένεια, ειδικά με την μεγάλη μπαταρία. Πρακτικά με την επιδότηση, βγαίνει στα λεφτά ενός Sportage. Μικρότεροι χώροι λογικά (περιμένω να το δω από κοντά), αλλά ικανοποιητικοί για οικογένεια και ωραίο εσωτερικό (ειδικά το ανοιχτόχρωμο).
Καλό το Model 3, αλλά μέχρι στιγμής αντιπροσωπεία υπάρχει μόνο στην Αθήνα, ενώ το KIA δίνει και 7 χρόνια εγγύηση. Επίσης, αρκετοί θα προτιμήσουν μια SUV εμφάνιση, έναντι ενός sedan.
Και γω το βρίσκω εξαιρετικό . Αλλά ακριβο.
Νταξει να μου πεις Τέσλα σε μικρές διαστάσεις δεν υπάρχει οπότε αν θες μικρότερο μέγεθος οτι και να διαλέξεις δεν έχει το VFM της Tesla οπότε τι λες.
Από το Volvo που είναι ουσιαστικά ο αντίπαλος του το βρίσκω καλύτερο
-
Εγώ πάντως δεν βλέπω κανένα BSUV ηλεκτρικό και απορώ πραγματικά που δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα στην αγορά.
Μόνο του παίζει μπάλα το yudo
Νταξει υπάρχει το avenger, moka, junior, 2008, 600 (ίδιο αμάξι) αλλά με τιμές εξοχικού . Λέω για προσιτά
-
@cirus said in Kia EV3 2024:
Από το Volvo που είναι ουσιαστικά ο αντίπαλος του το βρίσκω καλύτερο
Καλά το Βόλβο ειναι τραγικό. Εκτός του ότι ειναι άσχημο, στην έκθεση έκατσα στα πίσω καθίσματα και δεν χώραγα! Χειρότερο και από το YC, δεν έδινα με τίποτα πάνω από €20Κ για δαύτο.
-
ναι, το βολβακι ειναι λιγο ζορικο πισω. Το προβλημα ειναι οτι πασχει απο ενα κλασσικο προβλημα που εχουν αρκετα ηλεκτρικα, οτι ειναι το πατωμα σχετικα υψηλα οποτε καθεσαι με λυγισμενα γονατα.
Παντως, ανεξαρτητα απο την τιμη, νομιζω οτι αυτο ειναι η πρωτη σοβαρη προταση στον χωρο των ηλεκτρικων b suv. Τα στελαντις που κυκλοφορουν ειναι αστεια, με εξαιρεση ισως την αλφα, αλλα και αυτην μενει να την δουμε. Το αττο ειναι ισως ο μεγαλυτερος ανταγωνιστης, ειδικα στην τιμη που δινεται ακομα, αλλα σε διαστασεις ειναι 15 ποντους μεγαλυτερο. Το αστειο ειναι οτι αν και αυτο ειναι ενα segment στο οποιο γινεται σφαγη στα θερμικα, στα ηλεκτρικα δεν υπαρχει καθολου προσφορα.
-
Αν κάποιος θέλει καλύτερους χώρους από το Volvo, μπορεί να πάει στο αδελφάκι του το Brabus.
Σχετικά με το EV3 πάντως, μεγάλο πλεονέκτημα θεωρώ πως προσφέρεται με 80άρα μπαταρία και κατ'επέκταση μεγαλύτερη αυτονομία. -
Αν κάποιος θέλει καλύτερους χώρους από το Volvo, μπορεί να πάει στο αδελφάκι του το Brabus.
Σχετικά με το EV3 πάντως, μεγάλο πλεονέκτημα θεωρώ πως προσφέρεται με 80άρα μπαταρία και κατ'επέκταση μεγαλύτερη αυτονομία.ειναι παντα καλο να υπαρχουν επιλογες για τον καταναλωτη. Με τα ηλεκτρικα σμαρτ δεν βλεπω να ασχολειται κανεις στην ελλαδα, ουτε καν η εταιρεια που τα φερνει.
Ναι σιγουρα ειναι ενδιαφερον οτι διατιθεται με μεγαλη μπαταρια, οποτε ο συνδυασμων επαρκων χωρων, καλης ιπποδυναμης και μεγαλης αυτονομιας το καθιστα καλη επιλογη για οικογενεια. Το κακο ειναι οτι το μοντελο με την μεγαλη μπαταρια πλησιαζει πολυ τα τεσλα, τοσο το 3αρι οσο και το rwd Y (με 60αρα μπαταρια ομως), οποτε εκει γινεται αρκετα δυσκολη η εξισωση.
Θα το παρει καποιος που θελει να δωσει τοσα χρηματα, θελει ηλεκτρικο, εχει οικογενεια, αλλα δεν θελει τοσο μεγαλο οσο ειναι τα τεσλα σε διαστασεις.
Δεν ξερω ποσοι ειναι αυτοι στην ελλαδα (και γενικοτερα στην ευρωπη).Προσωπικα, πιστευω πως οσα κομματια πουλησει θα ειναι στην φτηνη εκδοση οπου και θα κονταροχτυπηθει με το μικρο βολβακι, στην επισης φτηνη του εκδοση. Αποψη μου, οτι στα χαρτια επικρατει το κια, διοτι εχει καλυτερους χωρους και ειναι καλυτερα εξοπλισμενο. Αλλα ομως το βολβο ηρθε στην αγορα πρωτο (οποτε ισως καλυψε το κοινο που ενδιαφεροταν για τετοιο οχημα) και... ειναι βολβο με οτι αυτο σημαινει για τον ελληνα αγοραστη
-
Λένε καλές κριτικές για το αμάξι και με πολύ καλό e-pedal.
Ο πρώτος νομίζω λέει σ'ένα σημείο πως στην άνεση κύλισης θυμίζει citroen.. ( @criuser ακούει;)
Θυμίζει...
Δεν είναι...Οπως και τα κινέζικα...
Θυμίζουν αμάξια...
Δεν είναι...
Kia EV3 2024