-
-
@piliourits said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Επίσης, στα τελευταίας τεχνολογίας μιλάμε για επιπλέον μπαταρίες και φίλτρα σωματιδίων (που μερικοί τα μπουκώνουν) και στις βενζίνες, δηλαδή σε βάθος χρόνου, μία η άλλη με τα dpf και τα αντμπλου...
Δεν βουλωνουν ευκολα τα gpf
-
Εδώ Κορινθία πάντως, που έχουμε άπλα και εθνικό δίκτυο προς πάσα κατεύθυνση, βλέπω πολλά νέα ταρίφικα corolla hybrid sedan ή touring.
Ντίζελ μόνο μετάχειρο και πάλι λαχείο είναι.
Στα καινούρια δεν έχεις και επιλογές, μόνο peugeot - renault. -
@kkostask said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Και κάπου εδώ θα πεταχτεί κάποιος να πει ότι το ντίζελ θα έχει πολλές βλάβες που το καθιστούν ασύμφορο…
βγάζουν, σε καμία περίπτωση δεν το καθιστούν ασύμφορο
-
Εν τελει ο φιλος , αποφασισε ;;; Τι αμαξια κοιταει?
-
@red_monster said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Και κάπου εδώ θα πεταχτεί κάποιος να πει ότι το ντίζελ θα έχει πολλές βλάβες που το καθιστούν ασύμφορο…
Ενώ τα υπόλοιπα δεν βγάζουν ποτέ….
-
@red_monster said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Ενώ τα υπόλοιπα δεν βγάζουν ποτέ….
Όλα βγάζουν ζημιές αλλά των πετρελαίων είναι πανάκριβες.
Τα σύγχρονα πετρέλαια είναι φοβερά πολύπλοκα και επ' ουδενί το ίδιο αξιόπιστα με τα παλαιότερα που έκαιγαν και ναυτιλιακό. Έχω πληρώσει πετρέλαια όλων των προδιαγραφών (χωρίς EURO μέχρι και EURO6) και όλων των μεγεθών. -
Όταν βλέπεις ένα ντίζελ κι ένα βενζίνης, να έχουν αν όχι ακριβώς την ίδια τιμή αγοράς, διαφορά ένα χιλιάρικο, και έχουν και τα δύο τούρμπο, ιντερκουλερ, σταρτ/στοπ, καταλύτη, άμεσο ψεκασμό & αντλία υψηλής πίεσης, φίλτρα σωματιδίων κλπ εξαρτήματα (με μόνη διαφορά τα μπουζί και τις έξτρα μπαταρίες) ούτε το κόστος συντήρησης ούτε οι βλάβες είναι τόσο διαφορετικά.
-
This post is deleted! -
Όταν βλέπεις ένα ντίζελ κι ένα βενζίνης, να έχουν αν όχι ακριβώς την ίδια τιμή αγοράς, διαφορά ένα χιλιάρικο, και έχουν και τα δύο τούρμπο, ιντερκουλερ, σταρτ/στοπ, καταλύτη, άμεσο ψεκασμό & αντλία υψηλής πίεσης, φίλτρα σωματιδίων κλπ εξαρτήματα (με μόνη διαφορά τα μπουζί και τις έξτρα μπαταρίες) ούτε το κόστος συντήρησης ούτε οι βλάβες είναι τόσο διαφορετικά.
Απο ποτε η τιμη αγορας καθοριζει τις βλαβες?
-
@ilias-a said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Αυτό κατάλαβες;
Ότι κοστίζουν το ίδιο επειδή έχουν τα ίδια συστήματα, δεν;
Κι αν έχουν τα ίδια συστήματα, τα ίδια πράγματα θα χαλάνε το ίδιο; -
@ilias-a said in Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k:
Αυτό κατάλαβες;
Ότι κοστίζουν το ίδιο επειδή έχουν τα ίδια συστήματα, δεν;
Κι αν έχουν τα ίδια συστήματα, τα ίδια πράγματα θα χαλάνε το ίδιο;Οτι εγραψες αυτο καταλαβα.
Συμφωνα με εσενα την ιδια καταπονηση εχει ενας κινητηρας με Χ συμπιεση με τον αλλον που εχει 3Χ, το ιδιο ειναι αλλαγη συμπλεκτη βενζινης με ντιζελ με βολαν 2πλης μαζας, βασεις μηχανης ιδιες σε τιμη και αντοχη? Φιλτρο σωματιδιων ιδιο πραγμα βενζινης με ντιζελ?
Αφου εχουν την ιδια τιμη σαν αυτοκινητα, τα ιδια θαναι. -
Πόση συμπίεση έχουν οι σημερινοί βενζινοκινητήρες, την είδες κι είναι σημαντικά διαφορετική απ τα ντίζελ;
Έχεις αλλάξει πολλές φορές βάσεις μηχανής στα αυτοκίνητα σου, στα πόσα χρόνια;
Κι αν συγκρίνεις τα σημερινά τουρμποντίζελ που είναι όλα τετρακυλινδρα 1.5λτ, πιστεύεις ότι θα είναι τόσο διαφορετική η καταπόνηση στις βάσεις (και γενικά) απ τις τουρμπο-βενζίνες που είναι τρικυλινδρα 1.2-1.5λτ, με ιπποδυνάμεις παρόμοιου εύρους (για να μην πούμε και ροπές) ;
Διπλής μάζας βολάν έχουν μόνο τα ντίζελ; Γιατί θυμάμαι Φορντ, Οπελ, και δεν ξέρω πόσα άλλα βενζινοκινητα που είχαν και πριν 20 χρόνια.
Ναι τα νέα φίλτρα σωματιδίων βενζίνης καταπονουνται λιγότερο, αλλά μπουκώνουν κι αυτά και χρειάζονται αναγέννηση, κι αν παρακολουθείς κανάλια επικοινωνίας, είναι έκπληξη για πολλούς νέους ιδιοκτήτες, κυρίως υβριδικών, που νόμιζαν ότι αποκλείοντας το ντίζελ μπορούν να πηγαίνουν άφοβα μόνο γύρω γύρω στη πόλη με συνεχώς κρύο μοτέρ.
Τέλος πάντων, σκοπός μου δεν είναι ακόμη μία αντιπαράθεση με κάποιον άγνωστο, αλλά να επισημάνω ότι οι μεγάλες διαφορές που υπήρχαν στη λειτουργία, συντήρηση και αντοχή μεταξύ βενζίνης και ντίζελ στο παρελθόν, ελαττώνονται συνέχεια και είναι πολύ κοντά πλέον, αν όχι σχεδόν ταυτοσημες σε κάποιους κατασκευαστές.
Δεν ισχύει πια ότι π.χ. παίρνεις ντίζελ για ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα με μόνο φόβο την αντλία καυσίμου. Αν δεν βλέπεις τις ομοιότητες κινητήρων με τα αντίστοιχα εξαρτήματα, με παρόμοιο κυβισμό και εύρος ιπποδύναμης και ροπής και παρόμοια διαστήματα συντήρησης και παρόμοιες τιμές πώλησης, μπορείς να εξακολουθείς να πιστεύεις πως ισχύουν οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά θα καταλάβεις με τα χρόνια πως κάνεις λάθος και οι μεγάλες διαφορές που ξέραμε μεταξύ των δύο καυσίμων, πλέον δεν είναι το ίδιο. -
Πόση συμπίεση έχουν οι σημερινοί βενζινοκινητήρες, την είδες κι είναι σημαντικά διαφορετική απ τα ντίζελ;
ford ecoboost
Κυβισμός: 995 cc.
Διάμετρος x Διαδρομή: 71,9mm x 82mm.
Σχέση Συμπίεσης: 10:1.Έχεις αλλάξει πολλές φορές βάσεις μηχανής στα αυτοκίνητα σου, στα πόσα χρόνια;
Σε αυτοκινητα πελατων με 150000km+ αμετρητες φορες.
Κι αν συγκρίνεις τα σημερινά τουρμποντίζελ που είναι όλα τετρακυλινδρα 1.5λτ, πιστεύεις ότι θα είναι τόσο διαφορετική η καταπόνηση στις βάσεις (και γενικά) απ τις τουρμπο-βενζίνες που είναι τρικυλινδρα 1.2-1.5λτ, με ιπποδυνάμεις παρόμοιου εύρους (για να μην πούμε και ροπές) ;
Ναι.
Διπλής μάζας βολάν έχουν μόνο τα ντίζελ; Γιατί θυμάμαι Φορντ, Οπελ, και δεν ξέρω πόσα άλλα βενζινοκινητα που είχαν και πριν 20 χρόνια.
Ελαχιστοι κινητηρες βενζινης εχουν βολαν 2πλης μαζας, σχεδον ολοι οι ντιζελ.Ναι τα νέα φίλτρα σωματιδίων βενζίνης καταπονουνται λιγότερο, αλλά μπουκώνουν κι αυτά και χρειάζονται αναγέννηση, κι αν παρακολουθείς κανάλια επικοινωνίας, είναι έκπληξη για πολλούς νέους ιδιοκτήτες, κυρίως υβριδικών, που νόμιζαν ότι αποκλείοντας το ντίζελ μπορούν να πηγαίνουν άφοβα μόνο γύρω γύρω στη πόλη με συνεχώς κρύο μοτέρ.
Ξεχασα και το adblue να βαλω στην εξισωση.Τέλος πάντων, σκοπός μου δεν είναι ακόμη μία αντιπαράθεση με κάποιον άγνωστο, αλλά να επισημάνω ότι οι μεγάλες διαφορές που υπήρχαν στη λειτουργία, συντήρηση και αντοχή μεταξύ βενζίνης και ντίζελ στο παρελθόν, ελαττώνονται συνέχεια και είναι πολύ κοντά πλέον, αν όχι σχεδόν ταυτοσημες σε κάποιους κατασκευαστές.
Δεν ισχύει πια ότι π.χ. παίρνεις ντίζελ για ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα με μόνο φόβο την αντλία καυσίμου. Αν δεν βλέπεις τις ομοιότητες κινητήρων με τα αντίστοιχα εξαρτήματα, με παρόμοιο κυβισμό και εύρος ιπποδύναμης και ροπής και παρόμοια διαστήματα συντήρησης και παρόμοιες τιμές πώλησης, μπορείς να εξακολουθείς να πιστεύεις πως ισχύουν οι διαφορές του παρελθόντος, αλλά θα καταλάβεις με τα χρόνια πως κάνεις λάθος και οι μεγάλες διαφορές που ξέραμε μεταξύ των δύο καυσίμων, πλέον δεν είναι το ίδιο.Εχεις εμπειρια απο τα δικα σου οχηματα και των συγγενων-γνωστων σου, καθημερινα περνανε απο τα χερια μου τουλαχιστον 6 αυτοκινητα την ημερα. Στο ηλεκτρονικο συστημα ναι οι βλαβες ειναι παρομοιες και σχεδον ιδιου κοστους (εκτος του adblue) στο μηχανικο κομματι παραμενει η διαφορα μεγαλη και αρκετα πιο κοστοβορα η βλαβη στα ντιζελ. Επισης αν εξαιρεσουμε την κιτρινη φυλη που 5/10 αυτοκινητα ειναι μονο για πρεσσα, επιβατικα ντιζελ δεν βγαζουν 1000000km εδω και αρκετα χρονια.
-
Καλημέρα και από εμένα, είμαι υπερ του μεταχειρισμένου diesel και να σου μείνουν χρήματα στην άκρη οπότε προτείνω...
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340663206-citroen-c5-aircross
Το ξέρω ότι είναι δίλιτρο αλλά ο κινητήρας είναι κορυφαιος.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342661868-citroen-c5-aircross
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342479162-citroen-c5-aircross
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/337425101-skoda-kodiaq
Τεράστιοι χώροι!
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338667834-skoda-kodiaq -
Επίσης.....
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/341232750-ford-kuga
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/341260785-ford-kuga
Αν δεν σε ενοχλεί που μοιάζει σαν μπουγελόφατσα φυσικά!
Το καινούριο είναι σαφώς καλύτερο αλλά με κινητήρες 2,5 λίτρα βενζίνης! -
Πενταετίας πετρέλαια 60-70χ χλμ στα 27 με 30 χιλιάδες ευρώ. Να το κρατήσει δλδ ο άνθρωπος 10 χρόνια και να το πουλήσει μετά ως πετρέλαιο 15ετιας με 200χ χλμ... Μόνο εμένα μου φαντάζει ως κάκιστη επιλογή? Πόσο θα του το πάρουν σε 10 χρόνια? 6-7 χιλιάδες €? Απόσβεση ούτε κατά διάνοια.
Με 30000 παίρνει του κουτιού c-suv υβριδικό... -
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342661868-citroen-c5-aircross
Αν αυτό έχει αλλάξει πρόσφατα κινητήρα και adblue , με 18.000 χιλιάρικα θα το έλεγα ευκαιρία.
-
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας παιδιά, με βοήθησαν παρά πολύ να σκεφτώ διαφορά πράγματα.
Ενώ είχα ήδη δει αρκετά αυτοκίνητα και σκεφτόμουν τις διάφορες επιλογές κ θα ξεκινούσα τα test drives, παρουσιάστηκε μια πολύ καλή ευκαιρία από καλό φιλο σε μεταχειρισμένο diesel κάτω από 20k ευρώ (μου έκανε καλύτερη τιμή απ’ όσο παίζει στην αγορά). Το αμάξι είναι ένα Qashqai 4 ετών, diesel, περίπου στα 40k χιλιόμετρα πολύ προσεγμένο, σαν καινούριο. Με βόλεψε κ σαν χώρους αλλά και στο ότι είναι ένα πολύ οικονομικό αυτοκίνητο για ταξίδια χωρίς να χαλάσω κ μια παρουσία για να με αγχώνουν τα όσα λέτε για τη μεταπώληση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν είναι αυτόματο αλλά ο συμπλέκτης του δεν έχει καμία σχέση με του fiesta που έχω, είναι πολύ ελαφρύς όποτε δε θα έχω θέμα. Οι θέσεις επίσης μου είναι πολύ άνετες κ βολικές. Το έκλεισα μιας κ εμπιστεύομαι 100% τον άνθρωπο που το είχε κ το πρόσεχε πολύ.
Αναφορικά με τα καινούργια που ειδα πριν προκύψει η ευκαιρία, από αυτά που προτείνατε πρόλαβα να δω τα παρακάτω:
-
Toyota Corolla Cross: Συνολικά καλό σε όλα αλλά οι χώροι επιβατών πολύ στενοί κατά τη γνώμη μου. Το μέτρησα κιόλας κ ήταν μικρότεροι ακόμα κ από το Suzuki S Cross που έτυχε να δω. Btw το τελευταίο βγαίνει στα 26k βενζίνη στη 2η έκδοση κ είναι αρκετά οικονομικό, δλδ δεν είναι κακή επιλογή. Επίσης παράδοση είχε αρχές επόμενου έτους το Corolla, πολύ αρνητικό.
-
Citroen Aircross: Απίστευτο πορτ παγκάζ, πραγματικά άνετες θέσεις κ χώροι. Οι θέσεις επιβατών ενώ είναι άνετες, κατά τη γνώμη μου έχουν ένα κατασκευαστικό μειονέκτημα αν κάθεται ενήλικας ψηλός πίσω. Επειδή είναι ψηλές να γόνατα σου βρίσκουν εύκολα σε ένα σημείο ψηλά του μπροστινού καθίσματος. Συνολικά πάντως καλή επιλογή κ μέσα στο budget.
-
Qashqai: Πολύ καλοί χώροι, καλύτεροι από το παλιότερο μοντέλο που πήρα. Πιο ωραίο αμάξι συνολικά, εσωτερικά κ εξωτερικά. Νομίζω ότι από όσα ειδα, μάλλον εδώ θα κατέληγα.
Btw είχε πολύ καλή έκπτωση κ αν δεν ήθελε κιόλας κάποιος αυτόματο, πετρέλαιο έπεφτε κάτω από 30k η βενζίνη του με την προσφορά που είχε στη δεύτερη έκδοση.
- Kuga: Το καλύτερο σε χώρους, πραγματικά πολύ άνετο. Βγαίνει μόνο σε βενζίνη, manual το καινούριο ομως κ η κατανάλωση δεν είναι στα επίπεδα του Toyota ή του Suzuki, όποτε η απόφαση δυσκόλευε. Ήταν τόσο βολικό όμως που κοιτούσα κ μεταχειρισμένα diesel, πιθανώς δλδ αν δεν έβρισκα το κασκάι να ήταν σοβαρή επιλογή. Αυτά τα δυο που αναφέρεις @george-dasoulas είχα δει εν τω μεταξύ
Δεν ειδα αλλα προς το παρόν αλλά σε 4-5 χρόνια κ αναλόγως της εξέλιξης των κινητήρων σίγουρα θα το ξαναδώ.
-
-
Καλοτάξιδο να είναι!
Πρόταση για C-SUV Αυτόματο 30-35k