-
@lap said in Suzuki Swift (2024):
Ούτε παραγγελία να ήταν το βίντεο.
Τα πλάνα δείχνουν έναν λίγο πάνω από το μέσο ύψος οδηγό (1,82) και κατά ποσο άνετο χώρο έχει για τα γόνατα και το κεφάλι του. ( Στο 4:25'' του βίντεο.)
Ακούγεται το τρικύλινδρο μοτέρ στο τεστ με τον χαρακτηριστικό του ήχο.
Επίσης μας δείχνει πως το υβριδικο σύστημα δίνει από χαμηλά έξτρα ροπή.
Η έκδοση που δοκιμάζει είναι η GL+
Στο τεστ δοκιμάζει αυτο που γράφω σε πολλά ποστς. Μπαίνει σε κυκλικό κόμβο με 3η σχέση πέφτει στα 35 χλμ/ωρα και βγαίνει πατώντας χωρίς να κατεβάσει σχέση στο κιβώτιο. Τότε το υβριδικό δίνει ηλεκτρική ροπή και το αυτοκινητο τραβάει κανονικά χωρίς να χρειάζεται κατέβασμα παρα τον μικρό του κινητήρα.
Στην βόλτα του που το δοκίμασε έκαψε κάτω από 5 λίτρα/100 χλμ
Αυτό με τον 1.0 turbo θα ήταν λουκουμι
Περιμένω τον γιατρό να πάρει το sport όταν βγει.. (ο νοών νοείτω).
-
@fanis75 said in Suzuki Swift (2024):
@a-d-p said in Suzuki Swift (2024):
Ότι τον κάνουν και οι άλλοι κατασκευαστές. Αν και δεν είμαι φαν των οθονών, οφείλω να ομολογήσω ότι κάνουν το εσωτερικό να φαίνεται πιο σύγχρονο.
Δεν έχει ανάγκη από τέτοια μπιχλιμπίδια η Σουζούκι, πουλάει ουσία και όχι φαίνεσθαι!
Οκ. Απλώς είχα απορία αν είναι κάποιος άλλος ο λόγος...πχ αξιοπιστία;
-
Πιο πολύ οριακά κόστη παραγωγής. Δηλαδη και το ένα ευρώ το υπολογίζουν. Έτσι είναι όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές.
Ας πουμε στην Ιαπωνία έχει από την δεύτερη έκδοση αν δεν κάνω λάθος, ηλεκτρονικό χειρόφρενο, υποβραχιόνιο, 360 μοίρες κάμερα, προβολείς ομίχλης και αισθητήρες περιμετρικά
Σε εμάς με τις επιπλεον φορολογικές και εμπορικές επιβαρύνσεις όπως τον δασμό και τα κόστη μεταφοράς, τα αφαίρεσαν
-
Πιο πολύ οριακά κόστη παραγωγής. Δηλαδη και το ένα ευρώ το υπολογίζουν. Έτσι είναι όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές.
Κάπου διάβασα ότι ο "παππούς Σουζούκι" είναι μεγάλος φραγκοφονιάς
-
Τεράστιος!
-
@a-d-p said in Suzuki Swift (2024):
Οκ. Απλώς είχα απορία αν είναι κάποιος άλλος ο λόγος...πχ αξιοπιστία;
Καθαρά θέμα κόστους είναι, τίποτε άλλο.
-
-
Το 208 στα 130 χλμ/ ωρα σύμφωνα με το Adac γράφει 69,4 db
Και το σημερινό και απερχόμενο swift 71,2 db
Είναι οντως αισθητή διαφορα, αλλά δεν νομίζω τόσο πολύ!
Η ένταση της πηγής του ήχου είναι 50% πιο ισχυρή στο swift, αλλά αν υποθέσουμε οτι παράγουν ήχο στις ίδιες συχνότητες τότε το Suzuki είναι 18% πιο θορυβώδες για τον οδηγό του!
Επίσης έχει να κάνει και με τη χροιά του ήχου. Οι τρικύλινδροι βγάζουν πολύ πιο ενοχλητικό ήχο, ας έχουν μικρότερη ένταση.Για αυτό πολλοί λένε ότι στα καινούργια 3κύλινδρα ζαλίζονται-κουράζονται μετά από ταξίδια.
-
Αυτό που σύγκρινα με τα δεδομένα από το adac έχει 4 κύλινδρο μοτέρ ενώ το 208 τρικυλινδρο.
Προσωπικά μου αρέσει ο ήχος των τρικυλιδρων, διότι μου θυμίζουν ήχο μηχανής
Το νέο λένε από τις πρώτες δοκιμές είναι αισθητά πιο ήσυχο από το απερχόμενο.
Άρα, ίσως μπορούμε να πούμε πως πλησιάζει το Peugeot -
Στην gl τι ζάντα θα έχει;;; 15 ιντσών;
Αν έχει 15 ιντσών ίσως η καλύτερη έκδοση να ναι η.....βασική με μπόλικο προφίλ ελαστικού για τους άθλιους ελληνικούς δρόμους
Ακόμα και το απλό air-condition θα έχει τα ίδια χειριστήρια με την οθονουλα όπως έλεγε ο Γερμανός, απλώς θα λείπει το κουμπάκι με την ένδειξη auto. Όπως δηλαδή στις bmw.
Και από την βασική θα έχει 9 άρα οθόνη με ασύρματο android auto
Γενικά, θυμίζει bmw στην όλη φιλοσοφία στο ταμπλό -
https://autonotizen.de/fahrberichte/suzuki-swift-test-fahrt-video-2024
On roads that are sometimes full of potholes, the suspension surprises with how easy it is to swallow
Εδώ ο Γερμανός στην δοκιμή του έγραψε με το νέο 5,6λιτρα όταν το προηγούμενο σε παρόμοια δοκιμή λέει του έγραψε 6,5 λίτρα!!!
Εγώ να πω πως για να γράψεις 6,5 σε μικτές διαδρομές με το παλιό. Πραγματικά πρέπει να κάνεις 0-400 άρια και να το πιέζεις ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολύ.
Οπότε, αν σε παρόμοιες συνθήκες δοκιμής, γράφει 5,6λιτρα...
Σε απλές μικτές καθημερινές διαδρομές το βλέπω και για κάτω από 4 λίτρα!!!! -
Απο ότι κατάλαβα, το θέμα της ανάρτησης λύθηκε με νέα συνεμπλοκ. Όπως ακριβώς έγραφα και εγώ, πως μάλλον από εκεί πάσχει. Μα το ένιωθες πως η ανάρτηση δουλεύει σωστά αλλά οι δονήσεις στις συνδέσεις ηταν το θέμα.
Θα το βρω το ποστ, πριν 3 έτη πρέπει να το έγραψα.
Με εκνεύρισαν τώρα...
-
Τελικά ήταν τόσο απλο βρε παίδες !
-
Δεν υπάρχουν αλλαγές στην πλατφόρμα, ούτε στους βραχίονες. Υπάρχουν όμως αλλαγές στα συνεμπλοκ, στους συνδέσμους της αντιστρεπτικής κτλ.
Γενικά ένιωθες την δόνηση διότι ένιωθες σε κάποιες περιπτώσεις και τον συντονισμό του σασί σαν ηχώ, ενώ η λακούβα δεν ήταν τόσο μεγάλη. Ξεκάθαρα, ήθελαν να δώσουν σπορτίφ αίσθηση στο τιμόνι και έβαλαν λάθος συνεμπλοκ για τους ελληνικούς δρόμους.
Άλλωστε η έκδοση που ερχόταν εδώ στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρώπη ήταν η ιαπωνική RS και όχι η κανονική.
Για αυτοκινητάκι πόλης είχε τέλειο μπροστινό τμήμα, αλλά με τίμημα αυτά που περιγράφω.
Φαίνεται πως αυτήν την φορά πρόσεξαν τα μαλακά μέρη των συνδέσμων και είναι πιο ποιοτικά και σωστά μελετημένα.
-
Υ.γ
Όχι δεν έχουν χαλάσει τα ηχεία, έτσι μιλάει.Ένα μικρό offtopic.
Πάντα μου άρεσε ο Ιρλανδός κι είναι και πολύ συμπαθής.
Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο πέρσι (πιθανόν σε λάρυγγα-φάρυγγα) κι απ΄ότι κατάλαβα έκανε χειρουργείο κι ακολούθησε και κάποιες θεραπείες.Αν μπεις στο κανάλι του φαίνεται κάποια στιγμή που διέκοψε τις δοκιμές και του έγραφαν από κάτω καλή επιτυχία για το χειρουργείο. -
Η έκδοση με δίχρωμες ζάντες και φλας στους καθρέπτες είναι η glx θεωρητικά.
-
@panormus772 said in Suzuki Swift (2024):
Υ.γ
Όχι δεν έχουν χαλάσει τα ηχεία, έτσι μιλάει.Ένα μικρό offtopic.
Πάντα μου άρεσε ο Ιρλανδός κι είναι και πολύ συμπαθής.
Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο πέρσι (πιθανόν σε λάρυγγα-φάρυγγα) κι απ΄ότι κατάλαβα έκανε χειρουργείο κι ακολούθησε και κάποιες θεραπείες.Αν μπεις στο κανάλι του φαίνεται κάποια στιγμή που διέκοψε τις δοκιμές και του έγραφαν από κάτω καλή επιτυχία για το χειρουργείο.Δεν το γνώριζα. Τώρα νιώθω τύψεις για το σχόλιο μου. Να ναι καλά ο άνθρωπος εύχομαι. Τον συμπαθώ και εγώ και τον έχω δει σε πολλά τεστ.
-
@antonakis said in Suzuki Swift (2024):
Η έκδοση με δίχρωμες ζάντες και φλας στους καθρέπτες είναι η glx θεωρητικά.
Πρέπει να έχεις δίκιο.
-
Πολύ καλή δοκιμή.
Του έκανε εντύπωση πως παρα τον μικρό κινητήρα τραβάει με 5η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων και 1000σαλ
Μέση κατανάλωση στην πολη χωρίς μποτιλιάρισμα στο 4.6λ
Μέση κατανάλωση σε αυτοκινητόδρομο μέχρι 130 χλμ/ωρα, επαρχιακό και κάποιες επιταχύνσεις ένα σκέτο 4.0 λ/ 100 χλμ.
Ολη η δοκιμή με κλιματισμό
(και δεν έχει ανοίξει ο κινητήρας)
Του έκανε εντύπωση πως σε λακούβες επαρχιακού αγροτικού δρόμου είναι αρκετά καλο και άνετο. (και εμένα μου κάνει εντύπωση)
Δεν τρίζει τίποτα.
Στα αρνητικά και πάλι ακούγονται κάπως οι αεροδυναμικοί θόρυβοι στα 130χλμ/ωρα ....( σχέδιο σαν κουτι)
Τα adas και ιδιαιτερα αυτό υπέρβασης του ορίου ταχύτητας είναι απίστευτα εκνευριστικό, ευτυχώς απενεργοποιείται.
Το κιβώτιο ταχυτήτων ειναι απλά άριστο.
Στα 110 χλμ/ωρα και 5η σχέση το μοτέρ γυρίζει στις 2800 σαλ. Αλλά μπορεί να ανεβάσει ταχύτητα χωρίς κατέβασμα σε 4η σχέση
Γενικα κόβει πολύ και η πολη είναι το στοιχείο του. Άμεσο και εύκολο, ενώ απορεί γιατί ο κόσμος δεν γυρίζει πίσω στα μικρά αυτοκίνητα πόλης. Έχει παραγινει το κακό με τα suv όπως αναφέρει.
Αναφέρει πως πρέπει να πας στην δεύτερη έκδοση με το καλο στερεοφωνικό διότι ο ηχος του είναι εξαιρετικός και μαλιστα καλύτερος και πιο ισορροπημένος από αυτόν του Touareg και Passat που δοκίμασε πριν λίγες ημέρες!!!
(σας το έχω πει πως έχει εξαιρετικο ηχοσύστημα)
Με λίγα λόγια του άρεσε πολύ.
-
Και ένα pov....
Αν ακούω σωστά, μάλλον αυτός ο ηχος της ανάρτησης, κάπως σαν ''κλουκ'' συνεχίζει να υπάρχει και στο νέο μοντέλο.
Χμμμμ
Suzuki Swift (2024)