-
Αν θες όμορφο μικρο B-SUV (ωστε να μπορεί να παρκάρει οδηγεί και η γυναίκα) με πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, καλή κατανάλωση, την καλύτερη οδηγικη συμπεριφορά (τιμονι, συμπεριφορά σε στροφές κτλ) στην κατηγορία που είναι κοντά σε c κλάση οχημάτων, με πολύ καλό εξοπλισμό, μεγάλη εγγυηση και καλό χρηματοδοτικό νομίζω δεν υπαρχει καλύτερο από το PUMA. Ο χωρός πίσω για μικρά παιδια είναι καλός. Ακόμα και για ενηλικες μέχρι 1,80 είναι οκ. Εγώ έχω πάει ταξίδια 4 άτομα πολλές φορές και ποτέ δεν αντίμετωπίσαμε πρόβλημα να στριμωχτούμε ή να μην είμαστε άνετα. Ειδικα αν βάζεις τις γυναίκες πίσω κάθονται και σταυροπόδι εν αντιθέση με πιο μεγαλώσομους
Ιδανικά πας για STline X αλλα και το STline εχει καλό εξοπλισμό.
Δευτερη επιλογή είναι το TROC αν θες να μπλέξεις με VAG με οτι .....σημαίνει αυτό.
Τωρα για μεγαλύτερο στα ιδια χρήματα θα πήγαινα σε HYUNDAI i30 ή ΚΙΑ XCEED αλλα να εχεις υπόψιν σου ότι μεγαλύτερα σκάφη παρολο που όλοι τα προτεινουν δικαίως ως καλύτερα δεν λαμβάνουν υπόψιν τις γυναίκες τους......... αλλά και την ευκολία που έχει ένα μικρότερο όχημα μέσα στην πολή, στο παρκαρισμά κτλ. Εγώ προσωπικά όσο μένω σε πόλη αποφεύγω τα μεγαλύτερα σκάφη πλέον. Ειχα την octavia η οποία ήταν πολύ καλό αμάξι αλλά εζησα την δυσκολία της μέσα στην πόλη και μακρύ αμάξι δύσκολα θα ξαναπάρω. ακόμα και 7-10 εκατοστά διαφορα κάνουν μεγαλή διαφορά σε χώρους στάθμευσης οριακούς.
Φτηνό δεν είναι ούτε το πιο VFM αλλά νομίζω στην κατηγορία του είναι το πιο πλήρες πακέτο για αυτα που περιέγραψες ότι θες νομίζω. Για VFM αμάξια υπάρχουν καλύτερα
-
Έχει και το QQ προσφορά (25.500 το "φθηνό") αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά πριν παραγγείλεις.
(το 2008 σίγουρα όχι όμως) -
@cirus said in Αγορά εώς 30.000:
Αν θες όμορφο μικρο B-SUV (ωστε να μπορεί να παρκάρει οδηγεί και η γυναίκα) με πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, καλή κατανάλωση, την καλύτερη οδηγικη συμπεριφορά (τιμονι, συμπεριφορά σε στροφές κτλ) στην κατηγορία που είναι κοντά σε c κλάση οχημάτων, με πολύ καλό εξοπλισμό, μεγάλη εγγυηση και καλό χρηματοδοτικό νομίζω δεν υπαρχει καλύτερο από το PUMA. Ο χωρός πίσω για μικρά παιδια είναι καλός. Ακόμα και για ενηλικες μέχρι 1,80 είναι οκ. Εγώ έχω πάει ταξίδια 4 άτομα πολλές φορές και ποτέ δεν αντίμετωπίσαμε πρόβλημα να στριμωχτούμε ή να μην είμαστε άνετα. Ειδικα αν βάζεις τις γυναίκες πίσω κάθονται και σταυροπόδι εν αντιθέση με πιο μεγαλώσομους
Ιδανικά πας για STline X αλλα και το STline εχει καλό εξοπλισμό.
Δευτερη επιλογή είναι το TROC αν θες να μπλέξεις με VAG με οτι .....σημαίνει αυτό.
Τωρα για μεγαλύτερο στα ιδια χρήματα θα πήγαινα σε HYUNDAI i30 ή ΚΙΑ XCEED αλλα να εχεις υπόψιν σου ότι μεγαλύτερα σκάφη παρολο που όλοι τα προτεινουν δικαίως ως καλύτερα δεν λαμβάνουν υπόψιν τις γυναίκες τους......... αλλά και την ευκολία που έχει ένα μικρότερο όχημα μέσα στην πολή, στο παρκαρισμά κτλ. Εγώ προσωπικά όσο μένω σε πόλη αποφεύγω τα μεγαλύτερα σκάφη πλέον. Ειχα την octavia η οποία ήταν πολύ καλό αμάξι αλλά εζησα την δυσκολία της μέσα στην πόλη και μακρύ αμάξι δύσκολα θα ξαναπάρω. ακόμα και 7-10 εκατοστά διαφορα κάνουν μεγαλή διαφορά σε χώρους στάθμευσης οριακούς.
Φτηνό δεν είναι ούτε το πιο VFM αλλά νομίζω στην κατηγορία του είναι το πιο πλήρες πακέτο για αυτα που περιέγραψες ότι θες νομίζω. Για VFM αμάξια υπάρχουν καλύτερα
Το puma ήταν το πρώτο που έκανα test drive και απογοητεύτηκα απ' την ποιότητα του εσωτερικού του. Πολύ ψεύτικο. Το t roc δεν το είδα γιατί με τα extra που θέλω πάει πάνω από 32000. Είδα και το i30 fastback αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος από το εσωτερικό του. Να θυμίσω ότι στην οικογένεια υπάρχει και ένα micra του 08 για τις ώρες αιχμής της πόλης
-
@xenos said in Αγορά εώς 30.000:
Έχει και το QQ προσφορά (25.500 το "φθηνό") αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά πριν παραγγείλεις.
(το 2008 σίγουρα όχι όμως)Το είδα και το qq αλλά το ήθελα σε n connecta που ξεφεύγει λίγο από το μπάτζετ. Άσε που είναι και αρκετά μεγάλο. Και αφού πήγα στη nissan είδα και το juke, αλλά δε μου άφησε καλές εντυπώσεις.
-
@tkin73 said in Αγορά εώς 30.000:
Για το βενζίνη 160 λες;
Εννοείται να προχωρήσεις.
Περισσότερα άλογα ανεξάρτητη ανάρτηση καλά εξοπλισμένο η gt line. Μόνο από χώρους είναι λίγο πιο σφικτο από το 2008. Αλλά συνολικά είναι καλύτερο αμάξι και χωρίς εκπλήξεις μετά την αγορά.
Από εμένα προχώρα εύκολα.
Και το χειροκίνητο που είχα οδηγήσει στο 1.0 ήταν πολύ ωραίο βούτυρο φαντάζομαι στο 1.5 θα είναι ακόμα καλύτερο.
Στα 30Κ παίρνεις και το φοκους ακτιβ που έχει τον αέρα των 16εκ από το έδαφος mild 155 που καίει λιγότερο από το xceed και έχει καλύτερους χώρους πίσω και κορυφαίο οδηγοκεντρικο.Ναι, για βενζίνη. Το focus active το είδα αλλά δε μου κάθονται καλά τα 1000 κυβικά
-
Επίσης να προσθέσω πως οι τρεις λόγοι που το σκέφτομαι για το xceed είναι η έλλειψη αισθητήρων μπροστά, η έλλειψη blind spot detection και το σχετικά μικρό πορτ μπαγκαζ (το οποίο λύνεται με μπαγκαζιερα, όπως είπε κ ένας φίλος παραπάνω).
-
@angste said in Αγορά εώς 30.000:
Θέλουμε ένα σχετικά οικονομικό σε κατανάλωση, αν και λόγω χιλιομέτρων δεν δίνω βάρος σε αυτό, με λίγα τέλη, να μην είναι δίλιτρο και να έχει μεγάλο πορτ μπαγκαζ (ο μόνος λόγος που με προβληματίζει στο xceed). Μία προτίμηση σε suv όπως φαίνεται για να είναι ευκολότερα τα μπες βγες των μωρών. Προτιμώ φορτωμένες εκδόσεις.
Δεν θέλουμε (η κυρά) μακρύ αυτοκίνητο, ούτε πετρέλαιο και αυτόματο όπως έγραψα παραπάνω.Στις προτεραιότητες που θέτεις, γιατί δεν κοιτάς το Skoda Kamiq φουλ εξοπλισμένο;
Ετυχε να το κάνω βόλτα και το βρήκα πολύ ευρύχωρο (χώροι μεγαλύτερης κατηγορίας), ποιοτικό (μαλακά πλαστικά, καλό δέσιμο) και σχετικά ζωηρό με τον 1000άρη των 110 ίππων. Θα σου περισσέψουν και λεφτά από το "ταβάνι" που έχεις θέσει. -
@tkin73 said in Αγορά εώς 30.000:
Για το βενζίνη 160 λες;
Εννοείται να προχωρήσεις.
Περισσότερα άλογα ανεξάρτητη ανάρτηση καλά εξοπλισμένο η gt line. Μόνο από χώρους είναι λίγο πιο σφικτο από το 2008. Αλλά συνολικά είναι καλύτερο αμάξι και χωρίς εκπλήξεις μετά την αγορά.
Από εμένα προχώρα εύκολα.
Και το χειροκίνητο που είχα οδηγήσει στο 1.0 ήταν πολύ ωραίο βούτυρο φαντάζομαι στο 1.5 θα είναι ακόμα καλύτερο.
Στα 30Κ παίρνεις και το φοκους ακτιβ που έχει τον αέρα των 16εκ από το έδαφος mild 155 που καίει λιγότερο από το xceed και έχει καλύτερους χώρους πίσω και κορυφαίο οδηγοκεντρικο.Ναι, για βενζίνη. Το focus active το είδα αλλά δε μου κάθονται καλά τα 1000 κυβικά
Δεν ξέρω νομίζω τελικά ο 1.0 έχει βγει αξιόπιστος πάρα τα λιγα κυβικά πολλά άλογα.
Εκείνο που ενοχλεί περισσότερο το φοκους είναι ότι σε σχέση με το προfl μοντέλο έχει πάρει +6Κ όλα αυτά για ένα ταμπλετ που έβαλε ενώ έχει αφαιρέσει την πολλαπλών πίσω και άλλο εξοπλισμό. Το μόνο που σώζει την Φορντ είναι το τιμιο επιτόκιο.
Σκέψου ότι το i30 έχει 6κ πιο κάτω διαφορά που δεν δικαιολογειται με τίποτα.
Αν δεν έχεις θέμα με το μήκος εξαιρετικο vfm είναι και το i30 tourer. -
Επίσης να προσθέσω πως οι τρεις λόγοι που το σκέφτομαι για το xceed είναι η έλλειψη αισθητήρων μπροστά, η έλλειψη blind spot detection και το σχετικά μικρό πορτ μπαγκαζ (το οποίο λύνεται με μπαγκαζιερα, όπως είπε κ ένας φίλος παραπάνω).
Blind spot υπάρχει ως μέρος ενός έξτρα πακέτου με κόστος 400 ευρώ. Εγώ το έχω βάλει.
-
Εγώ θα πήγαινα στο Qashqai με μια μικρή υπέρβαση στο budget εφόσον είναι εφικτή.
-
Επανέρχομαι στο τοπικ. Έκλεισα το 2008 βενζίνη 130 allure , αλλά είμαι πολύ κοντά στο να το ακυρώσω αφού διάβασα για τα προβλήματα του συγκεκριμένου κινητήρα που βγάζει ειδικά στους ιδιοκτήτες που κάνουν λίγα χιλιόμετρα και μικρές διαδρομές, όπως κ εγώ . Ρώτησα για xceed gt line 48v χειροκίνητο, και υπάρχει ετοιμοπαραδοτο. Οπότε λέω να το κλείσω. Προβληματίζομαι παρα πολύ είναι η αλήθεια. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας
Που να διαβάσεις και για τα προβλήματα του puma δηλαδή θα διαγράψεις την ford σαν μάρκα. Το 2008 τι θέμα βγάζει στα λίγα χιλιόμετρα;
Από ότι κατάλαβα δεν έχεις δει το t roc. Είναι απο τα μεγαλύτερα μέσα και από τα 30 στα 32 που έγραφες κάπου το καταφέρνεις νομίζω. Δες πιο κάνει τα περισσότερα τικ στην λίστα σου, κανένα δεν θα τα κάνει όλα. Δες με τι θα μπορείς να ζήσεις και με τι όχι (δεν θα το ζητάς αφού επιλέξεις δηλαδή).
Το puma είναι στριμόκωλο ρε παιδιά και αν το πάρεις πρέπει να μην λες κακα λόγια γιατί θα σε κάνει μήνυση ο αδμιν του fb! -
@xenos said in Αγορά εώς 30.000:
(το 2008 σίγουρα όχι όμως)Το είδα και το qq αλλά το ήθελα σε n connecta που ξεφεύγει λίγο από το μπάτζετ. Άσε που είναι και αρκετά μεγάλο. Και αφού πήγα στη nissan είδα και το juke, αλλά δε μου άφησε καλές εντυπώσεις.
Η n connecta είναι ακριβή, όμως τα συστήματα ασφαλείας τα έχει και η πιο φθηνή έκδοση που υπάρχει (το οποίο θεωρώ σημαντικό).
Για το μέγεθος βέβαια, ότι νομίζεις και σε βολεύει. -
@hountalas said in Αγορά εώς 30.000:
Επανέρχομαι στο τοπικ. Έκλεισα το 2008 βενζίνη 130 allure , αλλά είμαι πολύ κοντά στο να το ακυρώσω αφού διάβασα για τα προβλήματα του συγκεκριμένου κινητήρα που βγάζει ειδικά στους ιδιοκτήτες που κάνουν λίγα χιλιόμετρα και μικρές διαδρομές, όπως κ εγώ . Ρώτησα για xceed gt line 48v χειροκίνητο, και υπάρχει ετοιμοπαραδοτο. Οπότε λέω να το κλείσω. Προβληματίζομαι παρα πολύ είναι η αλήθεια. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας
Που να διαβάσεις και για τα προβλήματα του puma δηλαδή θα διαγράψεις την ford σαν μάρκα. Το 2008 τι θέμα βγάζει στα λίγα χιλιόμετρα;
Από ότι κατάλαβα δεν έχεις δει το t roc. Είναι απο τα μεγαλύτερα μέσα και από τα 30 στα 32 που έγραφες κάπου το καταφέρνεις νομίζω. Δες πιο κάνει τα περισσότερα τικ στην λίστα σου, κανένα δεν θα τα κάνει όλα. Δες με τι θα μπορείς να ζήσεις και με τι όχι (δεν θα το ζητάς αφού επιλέξεις δηλαδή).
Το puma είναι στριμόκωλο ρε παιδιά και αν το πάρεις πρέπει να μην λες κακα λόγια γιατί θα σε κάνει μήνυση ο αδμιν του fb!Το puma ΔΕΝ κάνει αν είναι να μεταφέρει μπασκετμπολίστες.
Για φυσιολογικά αναστήματα και μικρά παιδιά, είναι ταμάμ. -
Dacia duster full hybrid που θα έρθει με την άνοιξη.
Με τα ρέστα αντλία θερμότητας για το σπίτι και μια καλή τηλεόραση
-
@teo-mak said in Αγορά εώς 30.000:
Το puma είναι στριμόκωλο ρε παιδιά και αν το πάρεις πρέπει να μην λες κακα λόγια γιατί θα σε κάνει μήνυση ο αδμιν του fb!Το puma ΔΕΝ κάνει αν είναι να μεταφέρει μπασκετμπολίστες.
Για φυσιολογικά αναστήματα και μικρά παιδιά, είναι ταμάμ.Είναι από τα μικρά b suv εσωτερικά σε χώρους. Το t roc από την άλλη είναι από τα μεγάλα όπως και το 2008. Κάποιος είπε οτι το μεγάλο γίνεται μικρό. Προσωπικά εμάς σαν οικογένεια δεν μας ήταν άνετο το Puma, γλυτώσαμε και τυχόν θέματα!
-
@lap said in Αγορά εώς 30.000:
Dacia duster full hybrid που θα έρθει με την άνοιξη.
Με τα ρέστα αντλία θερμότητας για το σπίτι και μια καλή τηλεόραση
δε νομιζω να ειναι τόσο φτηνο....το πολύ μια τηλεόραση
-
Το puma είναι στριμόκωλο ρε παιδιά και αν το πάρεις πρέπει να μην λες κακα λόγια γιατί θα σε κάνει μήνυση ο αδμιν του fb!Έχω το puma 3 χρόνια δεν έχω τίποτα σοβαρό. Μόνο κάτι στην αρχή που μου το έφτιαξαν. Στους περισσότερους δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Δεν έχει παραπάνω προβλήματα από άλλα αυτοκίνητα. Τα λες αυτά γιατί έχεις μαλώσει με τον admin του puma club. Δεν είναι προβληματικό το αμάξι όπως το παρουσιάζεις .
-
@cirus said in Αγορά εώς 30.000:
Το puma είναι στριμόκωλο ρε παιδιά και αν το πάρεις πρέπει να μην λες κακα λόγια γιατί θα σε κάνει μήνυση ο αδμιν του fb!Έχω το puma 3 χρόνια δεν έχω τίποτα σοβαρό. Μόνο κάτι στην αρχή που μου το έφτιαξαν. Στους περισσότερους δεν έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Δεν έχει παραπάνω προβλήματα από άλλα αυτοκίνητα. Τα λες αυτά γιατί έχεις μαλώσει με τον admin του puma club. Δεν είναι προβληματικό το αμάξι όπως το παρουσιάζεις .
σωστα...αν εξαιρεσεις τη πιο φτηνιαρικη ποιοτητα που βγάζει σε σχεση με ενα focus, αυτά που έχουν ακουστεί είναι πταισματα τα οποια μπορει να συμβούν ακόμα και στα japan
Mετά τα 10 χρόνια θα έχουμε εικόνα -
@teo-mak said in Αγορά εώς 30.000:
Για φυσιολογικά αναστήματα και μικρά παιδιά, είναι ταμάμ.Εντάξει το καταλάβαμε μόνο ο φασουλας δεν χωράει πίσω... Ευτυχώς που έχουμε ιδια άποψη για το αμάξι...
-
Σε χώρους θα σε ικανοποιήσει σίγουρα και το Hyundai Kona, με τα λεφτά μάλιστα που διαθέτεις πας άνετα στην NLine (με μια έκπτωση που δίνεται τώρα), η οποία έχει τα πάντα!
Μιλάω για τον 3κύλινδρο 1.0Τ με το ήπια υβριδικό σύστημα και με καλή ροπή
Πολλοί λένε ότι το αμάξι χάνει σε άλλα...δεν έχω αποψη.... Για χώρους όμως, επειδή το είδα και το δοκίμασα, είναι ικανοποιητικοτατο (χωρίς να είναι τεράστιο , ώστε να σε δυσκολεύει στην πόλη κτλ)
Αγορά εώς 30.000