@georgekn said in Αγορά εώς 30.000:
Από κατανάλωση σε βενζίνη 1.5 160ps ας δει το i30 του @georgemit τον ίδιο κινητήρα φορά
Θα περάσω κ από Hyundai αλλά για να δω το fastback
Από κατανάλωση σε βενζίνη 1.5 160ps ας δει το i30 του @georgemit τον ίδιο κινητήρα φορά
@alex-mix said in Αγορά εώς 30.000:
Με λιγα λογια σε μπερδεψαμε περισσοτερο .
Σαν κατοχος xceed θα σου πω αυτο
Αλλα....κραταω μια επιφυλαξη για την καταναλωση γιατι εχω diesel και απο βενζινη δεν ξερω.Αλλα αμαξι κατω των 30Κ κατηγορια c φορτωμενο και εγγυηση 7 ετη 5 ετη δωρεαν σερβις.ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ
Το xceed θα το είχα πάρει χθες αν είχε μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ. Αφού σκέφτομαι ακόμα και το non hybrid
@gchris7 said in Αγορά εώς 30.000:
Με το καλό να έρθει και το δεύτερο!
Γνώμη μου είναι κρίμα να δωσεις 30000 και να μείνεις σε b suv. Σε αυτά τα χρήματα με μηχανικό και χωρις να εχεις προτεραιότητα την κατανάλωση έχεις πολλές αξιολογες επιλογές στην παραπάνω κατηγορία.
Στα ταξίδια με 2 παιδιά θα θες μπαγκαζιερα αν παρεις bsuv.
Ευχαριστώ!
Το θέμα με την επομένη κατηγορία, πέρα από το γεγονός ότι σε αυτά τα χρήματα θα είναι γυμνό το αμάξι, ή σχεδόν γυμνό, είναι ότι μεγαλώνει και το σκάφος, πράγμα που δεν ενθουσιάζει το "αφεντικό". Παρόλα αυτά, αν μπορείς πρότεινε μου κάποια.
Για παράδειγμα, όσο ήμουν στη ford, είδα και το focus active, αλλά δεν ένιωσα ότι μπήκα σε πολύ
καλύτερο αυτοκίνητο
Επίσης να προσθέσω πως οι τρεις λόγοι που το σκέφτομαι για το xceed είναι η έλλειψη αισθητήρων μπροστά, η έλλειψη blind spot detection και το σχετικά μικρό πορτ μπαγκαζ (το οποίο λύνεται με μπαγκαζιερα, όπως είπε κ ένας φίλος παραπάνω).
@tkin73 said in Αγορά εώς 30.000:
Για το βενζίνη 160 λες;
Εννοείται να προχωρήσεις.
Περισσότερα άλογα ανεξάρτητη ανάρτηση καλά εξοπλισμένο η gt line. Μόνο από χώρους είναι λίγο πιο σφικτο από το 2008. Αλλά συνολικά είναι καλύτερο αμάξι και χωρίς εκπλήξεις μετά την αγορά.
Από εμένα προχώρα εύκολα.
Και το χειροκίνητο που είχα οδηγήσει στο 1.0 ήταν πολύ ωραίο βούτυρο φαντάζομαι στο 1.5 θα είναι ακόμα καλύτερο.
Στα 30Κ παίρνεις και το φοκους ακτιβ που έχει τον αέρα των 16εκ από το έδαφος mild 155 που καίει λιγότερο από το xceed και έχει καλύτερους χώρους πίσω και κορυφαίο οδηγοκεντρικο.
Ναι, για βενζίνη. Το focus active το είδα αλλά δε μου κάθονται καλά τα 1000 κυβικά
@xenos said in Αγορά εώς 30.000:
Έχει και το QQ προσφορά (25.500 το "φθηνό") αν θέλεις να ρίξεις μια ματιά πριν παραγγείλεις.
(το 2008 σίγουρα όχι όμως)
Το είδα και το qq αλλά το ήθελα σε n connecta που ξεφεύγει λίγο από το μπάτζετ. Άσε που είναι και αρκετά μεγάλο. Και αφού πήγα στη nissan είδα και το juke, αλλά δε μου άφησε καλές εντυπώσεις.
@cirus said in Αγορά εώς 30.000:
Αν θες όμορφο μικρο B-SUV (ωστε να μπορεί να παρκάρει οδηγεί και η γυναίκα) με πολύ μεγάλο χώρο αποσκευών, καλή κατανάλωση, την καλύτερη οδηγικη συμπεριφορά (τιμονι, συμπεριφορά σε στροφές κτλ) στην κατηγορία που είναι κοντά σε c κλάση οχημάτων, με πολύ καλό εξοπλισμό, μεγάλη εγγυηση και καλό χρηματοδοτικό νομίζω δεν υπαρχει καλύτερο από το PUMA. Ο χωρός πίσω για μικρά παιδια είναι καλός. Ακόμα και για ενηλικες μέχρι 1,80 είναι οκ. Εγώ έχω πάει ταξίδια 4 άτομα πολλές φορές και ποτέ δεν αντίμετωπίσαμε πρόβλημα να στριμωχτούμε ή να μην είμαστε άνετα. Ειδικα αν βάζεις τις γυναίκες πίσω κάθονται και σταυροπόδι εν αντιθέση με πιο μεγαλώσομους
Ιδανικά πας για STline X αλλα και το STline εχει καλό εξοπλισμό.
Δευτερη επιλογή είναι το TROC αν θες να μπλέξεις με VAG με οτι .....σημαίνει αυτό.
Τωρα για μεγαλύτερο στα ιδια χρήματα θα πήγαινα σε HYUNDAI i30 ή ΚΙΑ XCEED αλλα να εχεις υπόψιν σου ότι μεγαλύτερα σκάφη παρολο που όλοι τα προτεινουν δικαίως ως καλύτερα δεν λαμβάνουν υπόψιν τις γυναίκες τους......... αλλά και την ευκολία που έχει ένα μικρότερο όχημα μέσα στην πολή, στο παρκαρισμά κτλ. Εγώ προσωπικά όσο μένω σε πόλη αποφεύγω τα μεγαλύτερα σκάφη πλέον. Ειχα την octavia η οποία ήταν πολύ καλό αμάξι αλλά εζησα την δυσκολία της μέσα στην πόλη και μακρύ αμάξι δύσκολα θα ξαναπάρω. ακόμα και 7-10 εκατοστά διαφορα κάνουν μεγαλή διαφορά σε χώρους στάθμευσης οριακούς.
Φτηνό δεν είναι ούτε το πιο VFM αλλά νομίζω στην κατηγορία του είναι το πιο πλήρες πακέτο για αυτα που περιέγραψες ότι θες νομίζω. Για VFM αμάξια υπάρχουν καλύτερα
Το puma ήταν το πρώτο που έκανα test drive και απογοητεύτηκα απ' την ποιότητα του εσωτερικού του. Πολύ ψεύτικο. Το t roc δεν το είδα γιατί με τα extra που θέλω πάει πάνω από 32000. Είδα και το i30 fastback αλλά δεν έμεινα ευχαριστημένος από το εσωτερικό του. Να θυμίσω ότι στην οικογένεια υπάρχει και ένα micra του 08 για τις ώρες αιχμής της πόλης
Επανέρχομαι στο τοπικ. Έκλεισα το 2008 βενζίνη 130 allure , αλλά είμαι πολύ κοντά στο να το ακυρώσω αφού διάβασα για τα προβλήματα του συγκεκριμένου κινητήρα που βγάζει ειδικά στους ιδιοκτήτες που κάνουν λίγα χιλιόμετρα και μικρές διαδρομές, όπως κ εγώ . Ρώτησα για xceed gt line 48v χειροκίνητο, και υπάρχει ετοιμοπαραδοτο. Οπότε λέω να το κλείσω. Προβληματίζομαι παρα πολύ είναι η αλήθεια. Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας
@anergos13 said in Αγορά εώς 30.000:
Με τις αναγκες που αναφερεις απο τα πιο ισορροπημενα σύνολα που καλυπτουν τις αναγκες που αναφερεις με υπερπληρες εξοπλισμο ,στιβαρο κατασκευαστικα, με 150 αλογα, ανετους χωρους για την κατηγορία, πραγματικα οικογενειακο...
Το συγκεκριμενο Troc εκδοση Style 1.5 διχρωμια Ascot Grey - Μαυρο...
Για το puma το οποίο είχα πριν θα σου ελεγα οτι υπολειπεται 'δυστυχως' κατασκευαστικά ...
Τραγικό το ότι πλέον η μεσαια εκδοση ενός μικρόυ suv βενζίνης με μηχανικό κιβώτιο το παίρνεις με 30000. Τουλάχιστον βέβαια είναι πολύ πιο αμάξι απο το Puma.
Ρίξε μια ματιά και στο MG ZS. Το παίρνεις Full extra αυτόματο και σου μένει και κάνα 5χιλιαρο στην τσεπη
To mg καλό αλλά με αυτούς τους κινητήρες δε θα πάω ούτε να το δω
@alex-mix said in Αγορά εώς 30.000:
Με λιγα λογια σε μπερδεψαμε περισσοτερο .
Σαν κατοχος xceed θα σου πω αυτο
Αλλα....κραταω μια επιφυλαξη για την καταναλωση γιατι εχω diesel και απο βενζινη δεν ξερω.Αλλα αμαξι κατω των 30Κ κατηγορια c φορτωμενο και εγγυηση 7 ετη 5 ετη δωρεαν σερβις.ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ
Το xceed θα το είχα πάρει χθες αν είχε μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ. Αφού σκέφτομαι ακόμα και το non hybrid
Με το καλό να έρθει και το δεύτερο!
Γνώμη μου είναι κρίμα να δωσεις 30000 και να μείνεις σε b suv. Σε αυτά τα χρήματα με μηχανικό και χωρις να εχεις προτεραιότητα την κατανάλωση έχεις πολλές αξιολογες επιλογές στην παραπάνω κατηγορία.
Στα ταξίδια με 2 παιδιά θα θες μπαγκαζιερα αν παρεις bsuv.
Ευχαριστώ!
Το θέμα με την επομένη κατηγορία, πέρα από το γεγονός ότι σε αυτά τα χρήματα θα είναι γυμνό το αμάξι, ή σχεδόν γυμνό, είναι ότι μεγαλώνει και το σκάφος, πράγμα που δεν ενθουσιάζει το "αφεντικό". Παρόλα αυτά, αν μπορείς πρότεινε μου κάποια.
Για παράδειγμα, όσο ήμουν στη ford, είδα και το focus active, αλλά δεν ένιωσα ότι μπήκα σε πολύ
καλύτερο αυτοκίνητο
Καλημέρα στο φόρουμ
Ήρθε και η δική μου η ώρα για αγορά αυτοκινήτου με ταβάνι τα 30Κ.
Είμαστε από Θεσσαλονίκη, έχουμε ένα παιδάκι 3 χρόνων και ένα στην κοιλιά. Έχω ένα polo του 04, το οποίο θα το δώσω, και ένα micra του 05 που θα μείνει σαν βοηθητικό.Τα χιλιόμετρα που κάνουμε είναι 7 με 8000 μαξ, οπότε δε με ενδιαφέρει το πετρέλαιο ούτε το αυτόματο κιβώτιο.
Ξεκίνησα να ψάχνω μεταχειρισμένα εώς 15.000 όταν άρχισαν να ανεβαίνουν οι τιμές και απογοητεύτηκα. Το ανέβασα στα 20.000 και τσιγκουνεύτηκα να δώσω τόσα χρήματα για μεταχειρισμένο. Οπότε πάμε σε καινούριο.
Έχουμε δει ήδη το puma και από βδομάδα θα δούμε τα xceed, 2008, crossland και τα juke/qq. Μπορεί και τα t roc/t cross. Το qq την τρομάζει είναι η αλήθεια και το 2008 δεν της πολυαρέσει η μούρη του.
Θέλουμε ένα σχετικά οικονομικό σε κατανάλωση, αν και λόγω χιλιομέτρων δεν δίνω βάρος σε αυτό, με λίγα τέλη, να μην είναι δίλιτρο και να έχει μεγάλο πορτ μπαγκαζ (ο μόνος λόγος που με προβληματίζει στο xceed). Μία προτίμηση σε suv όπως φαίνεται για να είναι ευκολότερα τα μπες βγες των μωρών. Προτιμώ φορτωμένες εκδόσεις.
Δεν θέλουμε (η κυρά) μακρύ αυτοκίνητο, ούτε πετρέλαιο και αυτόματο όπως έγραψα παραπάνω.
Το αμάξι θα μείνει μαζί μας αρκετά χρόνια.
Θα ήθελα να ακούσω την άποψη σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.