-
Όλα τα μοτέρ του group vag μέχρι τις 150k χιλ. δεν παθαίνουν τίποτα. Από κει και πάνω είναι θέμα ηλικίας, χρήσης και συντήρησης.
-
@andya3 said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Όλα τα μοτέρ του group vag μέχρι τις 150k χιλ. δεν παθαίνουν τίποτα. Από κει και πάνω είναι θέμα ηλικίας, χρήσης και συντήρησης.
Εδώ γελάμε !!!
Tiguan 1.4 TSi 1ης γενιάς φίλου μου έκαψε μοτέρ με 80Κ χλμ, δυστυχώς εκτός εγγύησης και ο Παζαρόπουλος έκανε τον Κινέζο.
Οσοι είχαν Tiguan κλαίγανε με τόσα που ακούγανε
Παλιότερα το ίδιο όσοι ειχαν TSI με 140 ή 170 άλογα -
@bathan said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Εδώ γελάμε !!!
Tiguan 1.4 TSi 1ης γενιάς φίλου μου έκαψε μοτέρ με 80Κ χλμ, δυστυχώς εκτός εγγύησης και ο Παζαρόπουλος έκανε τον Κινέζο.
Παλιότερα το ίδιο όσοι ειχαν TSI με 140 ή 170 άλογαας μην πάμε εκεί σε αυτό το νήμα. Και εγώ έχω κουμπάρα με Golf Gti που δεν έχει πάθει τίποτα απολύτως.
Ρωτάει ο άνθρωπος για μεταφορά προσωπικού, οικογενειακό και τι να πάρει.
-
Εδώ γελάμε !!!
Παλιότερα το ίδιο όσοι ειχαν TSI με 140 ή 170 άλογαΚι εγώ έχω ένα φίλο που σε υβριδικό yaris 6 μηνών του άλλαξαν μοτέρ και κιβώτιο μαζί. Δεν γίνεται κουβέντα έτσι όμως.
-
Εδώ γελάμε !!!
Παλιότερα το ίδιο όσοι ειχαν TSI με 140 ή 170 άλογαΚαι όχι μόνο με το Tiguan….σκέτη τραγωδία ήταν τα μοτέρ τους….η ντροπή της αυτοκινητοβιομηχανίας….και φυσικά σφύριζαν αδιάφορα…
-
Ρε παιδιά οκ, ο Tsi μετράει 20 χρόνια, αν λέμε συνέχεια ιστορίες από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο δεν πάνε μπροστά οι συζητήσεις.
Οι πρώτοι ναι είχαν θέμα, τώρα τι εχουν;
-
@netgeo said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Ρε παιδιά οκ, ο Tsi μετράει 20 χρόνια, αν λέμε συνέχεια ιστορίες από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο δεν πάνε μπροστά οι συζητήσεις.
Οι πρώτοι ναι είχαν θέμα, τώρα τι εχουν;
νομίζω χαλάμε το νήμα.
-
Κανένα θέμα δεν έχουν οι tsi. Και ποτέ δεν είχαν με τον τρόπο που παρουσιάζουν κάποιοι.
Είναι γνωστά τα θέματα των πρώτων tsi, ότι έκαιγαν λάδια και είχαν θέμα με την καδένα. Αυτά έχουν αντιμετωπιστεί εδώ και πάνω από μια 10ετία, αλλά ο κάθε πικραμένος πρέπει να πει και τον πόνο του. Ενώ πραγματικά το μόνο που αποδεικνύει είναι η άγνοιά του.
-
Επειδή βρίσκομαι κι εγώ στην αναζήτηση της βέλτιστης επιλογής λόγω τριτεκνίας, να παραθέσω τη γνώμη μου από την εικόνα που έχω σχηματίσει έως τώρα:
-
Όπως σωστά προαναφέρθηκε, το RAV4 δεν κυκλοφορεί στην έκδοση 2.0 με 175hp. Επίσημα, κατόπιν γραπτού ερωτήματος στην Toyota.
-
Λόγω της επικείμενης αλλαγής του σε λίγο καιρό (ίσως σε έναν με δύο μήνες), το Tiguan προσφέρεται αυτήν την περίοδο με έκπτωση 2.000€. Δηλαδή το βρίσκεις σε τιμές πριν τις μεγάλες ανατιμήσεις. Ίσως είναι μια καλή επιλογή, δεδομένου του υψηλού οφέλους απαλλαγής ΤΤ, καθώς δεν είναι mild hybrid. Να σημειωθεί ότι το επερχόμενο Tiguan θα είναι mild hybrid οπότε η αγορά από τρίτεκνο καθίσταται λιγότερο επωφελής, συγκριτικά με άλλες επιλογές.
-
Το ίδιο περίπου ισχύει και για το Kodiaq, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί και αναμένεται κι αυτό. Δηλαδή κι αυτό θα έρχεται με mild hybrid. Εντούτοις, δεν έχω δει κάποια γενναία έκπτωση στο απερχόμενο μοντέλο από τη Skoda. Εγώ θα το επέλεγα ως 7θέσιο, αν και υποψιάζομαι ότι ίσως δε δέχονται πλέον παραγγελίες για 7θέσια, εκτός αν βρεις κάποιο ετοιμοπαράδοτο. Αμφότερα Tiguan και Kodiaq δείχνουν παλιά (και είναι).
-
Μολονότι απορρίπτονται τα γαλλικά από τον νηματοθέτη, σε καλή -σχετικά- τιμή προσφέρεται το 3008, με πλήρη εξοπλισμό. Κι αυτό θα αλλάξει, έχει ήδη παρουσιαστεί το ηλεκτρικό 3008 και αναμένεται και το απλό. Μάλιστα υπάρχει βίντεο που δείχνει ότι χωρά τρία παιδικά καθίσματα πίσω, έστω κι αν αυτά ήταν κολλητά το ένα με το άλλο. Το Autotriti μέτρησε το μήκος του πίσω καθίσματος και είναι το μεγαλύτερο στην κατηγορία του, τουλάχιστον μέχρι τότε που δημοσιεύθηκε το εν λόγω άρθρο. Έχοντας κάτσει πίσω, το επιβεβαιώνω. Χωρίς, φυσικά, αυτό να αποτελεί λόγο αγοράς αλλά είναι μια χρήσιμη πληροφορία για όσους έχουν τρία παιδιά.
-
Υπάρχει και το Tiguan Allspace, το οποίο προσφέρεται με πληρέστερο εξοπλισμό από το Tiguan αλλά είναι πιο ακριβό. Δεν ξέρω γιατί δεν κυκλοφόρησε πολύ στην Ελλάδα, ίσως επειδή υπήρχε το Kodiaq που ήταν πιο φθηνό.
-
Το X-trail πράγματι, δεν αξιοποιεί ιδανικά τους χώρους του και τις διαστάσεις του. Μικρός, συγκριτικά, χώρος αποσκευών και ανεβαίνει στην τιμή.
-
Σίγουρα θα κοίταζα Octavia, ξεκάθαρα λόγω χώρου αποσκευών και συμπαθητικής τιμής.
-
Σχετικά με το CX-5, δεν το έχω δει στο δρόμο. Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον και όμορφο όμως θα με προβλημάτιζε ο φόρος πολυτελείας και η πρότερη αποχώρηση της Mazda από την Ελλάδα, ιδίως μετά τις χαμηλές πωλήσεις της, οι οποίες εν μέρει οφείλονται στους κινητήρες υψηλού κυβισμού που διαθέτει.
Συμβουλή: Αφού υπάρχουν πλέον αρκετές επιλογές σε 7θέσια, θα σκεφτόμουν σοβαρά την αγορά του, έχοντας τρία παιδιά. Δεν είμαι βέβαιος ότι εγώ ο ίδιος θα καταλήξω εντέλει σε 7θέσιο, αλλά ήδη είναι στα υπ'όψιν μου και αποτελεί ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό.
Διαπίστωση: Επειδή ολοένα αυξάνονται τα mild hybrid, σε λίγο καιρό ίσως δε θα κυκλοφορεί κανένα με απλό κινητήρα. Αυτό έχει τη σημασία του για τρίτεκνους και πολύτεκνους, καθώς η απαλλαγή που θα έχουν θα είναι μειωμένη. Αν κάποιος σκέφτεται αυτήν την περίοδο την αγορά, ίσως αξίζει η επιλογή αυτοκινήτου με απλό κινητήρα για τη μεγιστοποίηση του οφέλους του.
-
-
Το Octavia δεν είναι επαρκές για 3 παιδιά. Το λέω μετά βεβαιότητας, καθώς ο φίλος μου πούλησε το Octavia και πήρε το Kodiaq γι΄αυτό ακριβώς το λόγο.
-
Το Octavia δεν είναι επαρκές για 3 παιδιά. Το λέω μετά βεβαιότητας, καθώς ο φίλος μου πούλησε το Octavia και πήρε το Kodiaq γι΄αυτό ακριβώς το λόγο.
Συμφωνώ. Ωστόσο, ο χώρος αποσκευών του είναι συχνά μεγαλύτερος από χώρους πολλών C-SUV.
-
@libitas said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Επειδή βρίσκομαι κι εγώ στην αναζήτηση της βέλτιστης επιλογής λόγω τριτεκνίας, να παραθέσω τη γνώμη μου από την εικόνα που έχω σχηματίσει έως τώρα:
- Όπως σωστά προαναφέρθηκε, το RAV4 δεν κυκλοφορεί στην έκδοση 2.0 με 175hp. Επίσημα, κατόπιν γραπτού ερωτήματος στην Toyota.
Με βάση αγγελίες εμπόρων στο car.gr, ενδεχομένως υπάρχουν κάποια τελευταία κομμάτια δίλιτρων ετοιμοπαραδοτων RAV4, για οποιον τυχόν ενδιαφέρεται.
Παρότι δεν με τρελαίνει σχεδιαστικά το τελευταίο RAV4, αντικειμενικά είναι αξιόλογο αυτοκίνητο, μην ξεχνάμε ότι το εξαιρετικό μεσαίο Lexus (σειρά NX) βασίζεται στην πλατφόρμα και τα μηχανικά μέρη του RAV4 (όπως αντίστοιχα το Lexus UX βασίζεται στο Toyota C-HR). -
@teo-mak said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Κουβέντα να γίνεται αλλά ο 1.5Tsi και ο 2.0Tdi με ένα χειροκίνητο κιβώτιο τι να βγάλουν σε 10 χρόνια;
Για τον TDI,αν συντηρηθεί by the book θα βγάλει αμέτρητα χιλιόμετρα.
By the book , σημαινει αλλαγη λαδιων καθε 30k χλμ (ετσι λεει το vag)
Φιλος που του εδωσαν leasing απο την δουλεια το Οκταβια 2,0tdi (150 hp) ,μοντελο 2023, ηδη στα πρωτα 10k εχει καψει 1 λιτρο λαδι . Το συμπληρωσε .Και τωρα απο τα 10 στα 15 αλλο μισο λιτρο . Και η αλλαγη ειναι στα 30k -
@alexandros-k said in Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5):
Κουβέντα να γίνεται αλλά ο 1.5Tsi και ο 2.0Tdi με ένα χειροκίνητο κιβώτιο τι να βγάλουν σε 10 χρόνια;
Φιλος που του εδωσαν leasing απο την δουλεια το Οκταβια 2,0tdi (150 hp) ,μοντελο 2023, ηδη στα πρωτα 10k εχει καψει 1 λιτρο λαδι . Το συμπληρωσε .Και τωρα απο τα 10 στα 15 αλλο μισο λιτρο . Και η αλλαγη ειναι στα 30kOld habits die hard.
Εγώ στο δικό μου, αλλάζω κάθε 15000.
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Για την κατανάλωση λαδιού, παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης. Το δικό μου γράφει Χλμ σε ανοικτό δρόμο. -
Αν σε χωράει, και αν μπορείς να επωμιστείς τα 2000 κυβικά, τότε το CX-5 είναι εξαιρετική επιλογή.
-
Εγώ σε σχετικά παρόμοια θέση με εσένα, ήμουν μεταξύ Tiguan Allspace και Touran.
Τελικά κατέληξα σε μεταχειρισμενο Touran και είμαι πολύ ευχαριστημένος!
Θέλω να σου πω όμως και να έχεις υπόψιν σου ότι σχεδόν σε κανένα αυτοκίνητο της αγοράς (με εξαίρεση ίσως το Citroen C5) δε χωράνε πίσω 3 καθίσματα στη σειρά και ας βάλεις και μπουστερ και ότι άλλο θέλεις. Για αυτό είχα καταλήξει σε 7θεσιο. Πρόσεξε ότι δεν αρκεί απλά να τα σπρωξεις και να μπουν κάπως, πρέπει να μπορείς να βάζεις και ζώνες. Δες το αυτό. Βασικά πήγαινε με τα καθίσματα σου και δοκιμαζε τα σε αυτοκίνητα.
Από εμένα, πάρε το Mazda και γιατί είναι αμαξαρα αλλά και γιατί φαίνεται ότι το γουστάρεις πολύ! Αμφιβάλλω όμως ότι θα χωρέσουν 3 οποιαδήποτε καθίσματα πίσω στο Mazda.
*Αν χωρέσουν, στείλε μήνυμα γιατί μπορεί να πάω να το παραγγείλω και εγώ! -
Φιλος που του εδωσαν leasing απο την δουλεια το Οκταβια 2,0tdi (150 hp) ,μοντελο 2023, ηδη στα πρωτα 10k εχει καψει 1 λιτρο λαδι . Το συμπληρωσε .Και τωρα απο τα 10 στα 15 αλλο μισο λιτρο . Και η αλλαγη ειναι στα 30kOld habits die hard.
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Για την κατανάλωση λαδιού, παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης. Το δικό μου γράφει Χλμ σε ανοικτό δρόμο.Κι αυτος ταξιδια κανει
Αλλά αυτο παιρνει και 0-20 . Εσενα 5-30 ? -
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Για την κατανάλωση λαδιού, παίζει ρόλο και ο τρόπος χρήσης. Το δικό μου γράφει Χλμ σε ανοικτό δρόμο.Κι αυτος ταξιδια κανει
Αλλά αυτο παιρνει και 0-20 . Εσενα 5-30 ?Αγαπητέ μου η κατανάλωση του εργοστασιακού λαδιού σε ένα καινούργιο μοτέρ είναι απολύτως αναμενόμενη συμπεριφορά. Βέβαια δε συμβαίνει πάντα, εξαρτάται και από τη χρήση και πόσο λάδι έβαλαν από το εργοστάσιο από την αρχή. Όταν πήρα το Τ-Roc ήταν στη μέση ο δείκτης.
Παλιότερα σου έλεγαν στην αντιπροσωπεία έλα στο 6μηνο να το ελέγξω. Τώρα δεν ασχολούνται, γιατί ανάβει λαμπάκι λαδιού και το πάει μόνος του ο ιδιοκτήτης. Στον 2.0lt tdi ο δείκτης αντιστοιχεί σε 1,5lt ίσως και παραπάνω.
Τέλος πάντων, η επίδειξη άγνοιας σε ένα αυτοκινητιστικό forum χαρακτηρίζει αυτόν που την κάνει.
-
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Αλλά αυτο παιρνει και 0-20 . Εσενα 5-30 ?Αγαπητέ μου η κατανάλωση του εργοστασιακού λαδιού σε ένα καινούργιο μοτέρ είναι απολύτως αναμενόμενη συμπεριφορά. Βέβαια δε συμβαίνει πάντα, εξαρτάται και από τη χρήση και πόσο λάδι έβαλαν από το εργοστάσιο από την αρχή. Όταν πήρα το Τ-Roc ήταν στη μέση ο δείκτης.
Παλιότερα σου έλεγαν στην αντιπροσωπεία έλα στο 6μηνο να το ελέγξω. Τώρα δεν ασχολούνται, γιατί ανάβει λαμπάκι λαδιού και το πάει μόνος του ο ιδιοκτήτης. Στον 2.0lt tdi ο δείκτης αντιστοιχεί σε 1,5lt ίσως και παραπάνω.
Τέλος πάντων, η επίδειξη άγνοιας σε ένα αυτοκινητιστικό forum χαρακτηρίζει αυτόν που την κάνει.
Γι αυτο ειπα οτι απο τα 10 στα 15 ξαναεκαψε. Για να μην βγει καποιος και πει οτι ηταν στο στρώσιμο . Επισης δεν ειπα που βρισκοταν η σταθμη στο δεικτη , Ειπα οτι εκαψε 1 λιτρο και μετα άλλο μισο
Οσο για αγνοια , αστο καλυτερα. Δεν σε συμφερει αυτη η συζητηση -
Τόσα έγραφε το μανουάλι.
Τώρα το έκαναν 30;!;!;!;
Γι αυτο ειπα οτι απο τα 10 στα 15 ξαναεκαψε. Για να μην βγει καποιος και πει οτι ηταν στο στρώσιμο . Επισης δεν ειπα που βρισκοταν η σταθμη στο δεικτη , Ειπα οτι εκαψε 1 λιτρο και μετα άλλο μισο
Οσο για αγνοια , αστο καλυτερα. Δεν σε συμφερει αυτη η συζητησηΑφού το γράφει και στο βιβλίο του αυτοκινήτου….μέχρι ένα λίτρο στα 1000χλμ δεν θεωρείται πρόβλημα….
Αγορά Καινούριου με Τριτεκνία (Mazda CX-5)