-
Από τα λίγα που είδα και στις λίγες λακουβες που το έβαλα δεν έχει άσχημη ανάρτηση. Βέβαια σε βίντεο που έχω δει δείχνουν ότι έχει πλεύση είναι σχετικά μαλακή.
Επίσης εννοείται ότι όταν πατάς σκούζει και αυτό έντονα ο κινητήρας του.
Αλλά όπως είπες έχει ύψηλο vfm. Έχουν 8Κ διαφορά οι μεσαίες εκδόσεις με το κκ το 1.8 140...που δεν αποσβένεις ποτέ. -
@lakis-karalakis said in MG ZS:
Πιο πολύ προβληματίζει ότι δεν έχει σταθερά και πάντα το γκάζι του διαθέσιμο. Πρέπει να μάθεις το αμάξι ειδικά σε ανηφορικά κομμάτια.
Μάλλον πρέπει να το δουλεύεις με την πιο έντονη αναγγενητικη πέδηση, έχει 3 επίπεδα, ώστε να μην πέφτει εύκολα κατά από το 25% η μπαταρία ώστε να έχεις πάντα διαθέσιμη ισχύ όταν την χρειαστείς.
Προφανώς άμα το πηγαίνεις διαρκώς τάπα ξεχνάς τα 195 άλογα και προφανώς δεν είναι το αμάξι που πρέπει να επιλέξεΑυτες οι ταχυτητες ειναι επικινδυνες κι εγκληματικες ταυτοχρονα..μεχρι 140 ειναι αποδεκτη ταχυτητα ..κι αυτη στην προσπεραση.Για ποιες 180 κι 185 μιλατε..
εσυ αυτο καταλαβες απο το παραπανω ποσταρισμα? οκ...
Απλα δεν μας ενδιαφερει η αντιδραση του αυτοκινητου σε ταχυτητες 180 κι 185..
-
Το πως συμπεριφερεται το αμάξι στα όρια του πάντα ενδιαφέρει. Αν πηγαίνεις με ταχύτητα ΚΤΕΛ δεν σε αφορά άλλους όμως τους αφορά. Και δεν είναι ανάγκη να πηγαίνεις με 180...
-
-
Συγκριτικό κατανάλωσης με το γιαρις Κρος 1.5 114 σε ταυτόχρονη οδήγηση το ένα μπρος από το άλλο.
4.1/4.0 εντός πόλης με 34 χλμ μο και 5.2/4.2 σε εκτός πόλης με 63 χλμ μο.Θα ήθελα να τα δοκίμαζε και σε αυτοκινητόδρομο.
Τα αποτελέσματα είναι υπέρ του mg αν λάβουμε υπόψη την διαφορά ιπποδύναμης και διάφορα όγκου.
Στην δε πόλη το λες και έκπληξη το αποτέλεσμα το να πετυχαίνει τα ίδια νούμερα με το κορυφαίας τεχνολογίας τογιοτα όντας και μεγαλύτερο και ισχυρότερο. -
Συγκριτικό κατανάλωσης με το γιαρις Κρος 1.5 114 σε ταυτόχρονη οδήγηση το ένα μπρος από το άλλο.
4.1/4.0 εντός πόλης με 34 χλμ μο και 5.2/4.2 σε εκτός πόλης με 63 χλμ μο.Θα ήθελα να τα δοκίμαζε και σε αυτοκινητόδρομο.
Τα αποτελέσματα είναι υπέρ του mg αν λάβουμε υπόψη την διαφορά ιπποδύναμης και διάφορα όγκου.
Στην δε πόλη το λες και έκπληξη το αποτέλεσμα το να πετυχαίνει τα ίδια νούμερα με το κορυφαίας τεχνολογίας τογιοτα όντας και μεγαλύτερο και ισχυρότερο.Καλημέρα σε όλους. Χωρίς αντιπαράθεση με τον tkin73 ή οποιονδήποτε συμφουρήτη αναφέρω πως το όχημα που είναι μπροστά, έχει πλεονέκτημα έναντι αυτού που ακολουθεί καθώς μπορεί να ορίσει πιο καλά την πορεία του. Με δεδομένο ότι στην δοκιμή το MG ήταν μπροστά, τα νούμερα θεωρώ πως το ευνοούν λιγάκι. Στο δικό μου, ο συνολικός μ.ο. για 4,992km αναφέρει 5.8lt/100km, ενώ η εφαρμογή Fuelio 6,35lt/100km (για την ίδια απόσταση – μετά το χθεσινό γέμισμα), 5.79lt/km η ελάχιστη μέση κατανάλωση μεταξύ δύο γεμισμάτων και 7.23lt/100km η μέγιστη.
Μεγάλη σημασία έχει και πόσο καιρό έχεις να κινήσεις το αυτοκίνητο. Το άφησα μια βδομάδα χωρίς να το οδηγήσω και βγήκα από το πάρκινγκ με 20lt/100km. Έπεσε πολύ γρήγορα στα 8 και μετά στα 5.2, αλλά το πλεονέκτημα του (στην κατανάλωση) βρίσκεται στις χαμηλές ταχύτητες, από 40 – 90χλμ/ώρα, χωρίς συχνές στάσεις… -
Η δοκιμή ήταν πολύ μικρή σε χρόνο και απόσταση για αυτό και τα αποτελέσματα δεν είναι ενδεικτικά, ο 1001cars για παράδειγμα οδηγεί τουλάχιστον 30km ενώ εδώ έχουμε πολύ μικρές αποστάσεις.
-
Ναι μικρή η διαδρομή αλλά έγινε ταυτόχρονα το ένα μπρος από το άλλο. Τώρα αν επέλεξε διαδρομή για να ευνοήσει στην προκειμένη περίπτωση το mg δεν το ξέρουμε.
Όλοι γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα τεστ αν θες να ευνοήσεις ή να χαντακωσεις κάποιο γίνεται χωρίς να το παίρνει χαμπάρι ο άλλος καθώς τα περισσότερα είναι μονταρισμενα κομμάτια.
Μπορείς να οδηγας άτσαλα ανεβάζοντας την κατανάλωση και το άλλο ευλαβικά και απλά να κόβεις τα κομμάτια με την ατσαλη οδήγηση...
Ειδικα με τα υβριδικά δεν βγαίνει άκρη εύκολα. Τι θερμοκρασία έχει, είναι κρύος ο κινητήρας ή έχει κάνει προθέρμανση, πόση μπαταρία έχει, που τον έχεις τον κλιματισμό;
Θες να θάψεις ένα υβριδικό;
Καντο τεστ μες τον χειμώνα κατευθείαν χωρίς προθέρμανση! Για τα πολλά πρώτα χλμ δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ ο κινητήρας....
Φυσικά το αφήγημα της υβριδικής τεχνολογίας δεν τα αναφέρει... Μένουμε στο ότι καίει 4-5 λτ!
Αλλά όχι τον χειμώνα μέχρι να ζεσταθεί όχι στον καύσωνα όχι άμα είναι στον πάτο η μπαταρία, όχι το ένα όχι το άλλο... -
Ναι μικρή η διαδρομή αλλά έγινε ταυτόχρονα το ένα μπρος από το άλλο. Τώρα αν επέλεξε διαδρομή για να ευνοήσει στην προκειμένη περίπτωση το mg δεν το ξέρουμε.
Όλοι γνωρίζουμε ότι όλα αυτά τα τεστ αν θες να ευνοήσεις ή να χαντακωσεις κάποιο γίνεται χωρίς να το παίρνει χαμπάρι ο άλλος καθώς τα περισσότερα είναι μονταρισμενα κομμάτια.
Μπορείς να οδηγας άτσαλα ανεβάζοντας την κατανάλωση και το άλλο ευλαβικά και απλά να κόβεις τα κομμάτια με την ατσαλη οδήγηση...
Ειδικα με τα υβριδικά δεν βγαίνει άκρη εύκολα. Τι θερμοκρασία έχει, είναι κρύος ο κινητήρας ή έχει κάνει προθέρμανση, πόση μπαταρία έχει, που τον έχεις τον κλιματισμό;
Καντο τεστ μες τον χειμώνα κατευθείαν χωρίς προθέρμανση! Για τα πολλά πρώτα χλμ δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ ο κινητήρας....
Φυσικά το αφήγημα της υβριδικής τεχνολογίας δεν τα αναφέρει... Μένουμε στο ότι καίει 4-5 λτ!
Αλλά όχι τον χειμώνα μέχρι να ζεσταθεί όχι στον καύσωνα όχι άμα είναι στον πάτο η μπαταρία, όχι το ένα όχι το άλλο...Καλημέρα σε όλους. Παραθάτω νέες πληροφορίες για την κατανάλωση του αυτοκινήτου, από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα.
Διαδρομή από E65 προς Αθήνα, πάντα με ICA, KERS στο "2" μόνιμα κάτω από το όριο κατά ένα χιλιόμετρο, δύο επιβάτες, αποσκευές, χωρίς κλιματισμό ή καλοριφέρ, με Android Auto:
Μέστη ωριαία 91χλμ/ώρα, κατανάλωση 5,6lt/100Km.Διαδρομή από Ν. Ερυθραία προς Γλυφάδα, από Κηφισό και παραλιακή, στις 21:20, με ICA, KERS στο "2" μόνιμα κάτω από το όριο κατά ένα χιλιόμετρο, δύο επιβάτες, αποσκευές, χωρίς κλιματισμό ή καλοριφέρ, με Android Auto:
Εντυπωσιακή κατανάλωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπήρχε αρκετή κίνηση και πολλά φανάρια ενδιάμεσα, μέση ωριαία 53χλμ/ώρα με 3.2lt/100Km.Επιστροφή από Αθήνα, με καταρακτώδη βροχή και απίστευτο μποτιλιάρισμα:
πάντα με ICA, KERS στο "2" μόνιμα κάτω από το όριο κατά ένα χιλιόμετρο, δύο επιβάτες, αποσκευές, χωρίς κλιματισμό ή καλοριφέρ, με Android Auto: μέση ωριαία 27χλμ/ώρα, κατανάλωση 5.2lt/100Km.Σημείωση: το ICA σε mode "Traffic Jam" ακολουθεί τον "μπροστινό" κρατώντας την απόσταση που έχουμε ορίσει, σταματά και ξεκινά μαζί του και κινείται είτε με την μέγιστη ταχύτητα που έχει ορίσει ο οδηγός, είτε με την ταχύτητα του "μπροστινού" (αν αυτή είναι μικρόερη από την ορισμένη).
Συμπεράσματα: Το αυτοκίνητο έχει εντυπωσιακά μικρή κατανάλωση για τα 1410 κιλά του βάρους του, εφόσον προλαβαίνει να φορτίζει την μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα (ιδανικά >60χλμ/ώρα <90χλμ/ώρα), χωρίς ιδιαίτερες στάσεις, έχουμε την μέγιστη οικονομία. Σε μικρότερες ταχύτητες των 60χλμ/ώρα, πάλι κινείται οικονομικά, αλλά όχι και τόσο. Ταχύτητες μέχρι τα 110χλμ/ώρα έχουν καταναλώσεις περίπου 5.5lt/100Km, πάνω από αυτά, μπορεί να δει κανείς κατανάλωση 7 - 7.3lt/100Km, καθώς για ελάχιστη ώρα (10 με 15 δευτερόλεπτα) προλαβαίνει ο ηλεκτροκινητήρας να ρίξει κατά 1000 RPM τον φόρτο του θερμικού...
-
ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
1 TOYOTA 1723
2 PEUGEOT 1256
3 NISSAN 912
4 HYUNDAI 809
5 CITROEN/DS 749
6 SUZUKI 744
7 OPEL 735
8 BMW 607
9 KIA 549
10 VOLKSWAGEN 479
11 FIAT 466
12 RENAULT 451
13 SKODA 375
14 MG 346
15 FORD 273
16 AUDI 241
17 MERCEDES 231
18 TESLA 215 -
Αλλά όχι τον χειμώνα μέχρι να ζεσταθεί όχι στον καύσωνα όχι άμα είναι στον πάτο η μπαταρία, όχι το ένα όχι το άλλο...Καλημέρα σε όλους. Παραθάτω νέες πληροφορίες για την κατανάλωση του αυτοκινήτου, από το πρόσφατο ταξίδι μου στην Αθήνα.
Διαδρομή από E65 προς Αθήνα, πάντα με ICA, KERS στο "2" μόνιμα κάτω από το όριο κατά ένα χιλιόμετρο, δύο επιβάτες, αποσκευές, χωρίς κλιματισμό ή καλοριφέρ, με Android Auto:
.
Συμπεράσματα: Το αυτοκίνητο έχει εντυπωσιακά μικρή κατανάλωση για τα 1410 κιλά του βάρους του, εφόσον προλαβαίνει να φορτίζει την μπαταρία του ηλεκτροκινητήρα (ιδανικά >60χλμ/ώρα <90χλμ/ώρα), χωρίς ιδιαίτερες στάσεις, έχουμε την μέγιστη οικονομία. Σε μικρότερες ταχύτητες των 60χλμ/ώρα, πάλι κινείται οικονομικά, αλλά όχι και τόσο. Ταχύτητες μέχρι τα 110χλμ/ώρα έχουν καταναλώσεις περίπου 5.5lt/100Km, πάνω από αυτά, μπορεί να δει κανείς κατανάλωση 7 - 7.3lt/100Km, καθώς για ελάχιστη ώρα (10 με 15 δευτερόλεπτα) προλαβαίνει ο ηλεκτροκινητήρας να ρίξει κατά 1000 RPM τον φόρτο του θερμικού...
Η μεγάλη διαφορά από ένα αμιγώς θερμικό είναι στο κομμάτι από Ν. Ερυθραια προς Γλυφάδα, όπου το θερμικό θα έκαιγε τα τριπλάσια. Στο κομμάτι μέχρι Αθήνα και ένα θερμικό κάτω από 6 θα έκαιγε με 91 μέση ωριαία.
Πριν λίγες μέρες ανέβασα 900 χλμ αυτοκινητόδρομο με 7,1 και μέση ωριαία 101 χάω -
Η μεγάλη διαφορά από ένα αμιγώς θερμικό είναι στο κομμάτι από Ν. Ερυθραια προς Γλυφάδα, όπου το θερμικό θα έκαιγε τα τριπλάσια. Στο κομμάτι μέχρι Αθήνα και ένα θερμικό κάτω από 6 θα έκαιγε με 91 μέση ωριαία.
Πριν λίγες μέρες ανέβασα 900 χλμ αυτοκινητόδρομο με 7,1 και μέση ωριαία 101 χάωΝταξει 3πλασια ειναι υπερβολη. Διπλασια θα ελεγα εγω με αυτα τα δεδομενα.
Ν. Ερυθραια-Γλυφαδα καθημερινη στις 2120 ειναι ποολυ χαλαρα. Φαναρι βρισκεις στον Φλοισβο ξερω γω.
Αντε Παρασκευη-Σαββατο να εχει λιγο περισσοτερη κινηση αλλα δεν ειναι η τσοντα που βιωνει ο κοσμος απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ που πραγματικα σερνεσαι.
Τα αλλα νουμερα νορμαλ δεδομενου οτι η μωτ ηταν στα 91 χλμ. -
Πριν λίγες μέρες ανέβασα 900 χλμ αυτοκινητόδρομο με 7,1 και μέση ωριαία 101 χάωΝταξει 3πλασια ειναι υπερβολη. Διπλασια θα ελεγα εγω με αυτα τα δεδομενα.
Ν. Ερυθραια-Γλυφαδα καθημερινη στις 2120 ειναι ποολυ χαλαρα. Φαναρι βρισκεις στον Φλοισβο ξερω γω.
Αντε Παρασκευη-Σαββατο να εχει λιγο περισσοτερη κινηση αλλα δεν ειναι η τσοντα που βιωνει ο κοσμος απο τις 7 το πρωι μεχρι τις 8 το βραδυ που πραγματικα σερνεσαι.
Τα αλλα νουμερα νορμαλ δεδομενου οτι η μωτ ηταν στα 91 χλμ.Δεν θα διαφωνήσω, καθότι δεν γνωρίζω την Αττική. Εγώ το 9αρι το έχω στάνταρ μέσα στη Θεσσαλονίκη.
-
Τα αλλα νουμερα νορμαλ δεδομενου οτι η μωτ ηταν στα 91 χλμ.Υπ'όψιν οτι το τμήμα Κηφισιά/Ερυθραία - Νοτια προάστεια είναι αρκετά κατηφορικό κι ας μην φαίνεται με την 1η ματιά.
Με QQ e-power έχω γράψει κι εγώ κάτι 3,8-3,9lt/100... -
@panormus772 said in MG ZS:
Τα αλλα νουμερα νορμαλ δεδομενου οτι η μωτ ηταν στα 91 χλμ.Υπ'όψιν οτι το τμήμα Κηφισιά/Ερυθραία - Νοτια προάστεια είναι αρκετά κατηφορικό κι ας μην φαίνεται με την 1η ματιά.
Με QQ e-power έχω γράψει κι εγώ κάτι 3,8-3,9lt/100...Και εσυ φουλ υβριδιο πολυ λογικο.
Ενα απλο θερμικο εννουσα στα διπλα που να μην μπορει να κινηθει χωρις καυσιμο καθολου. -
Με QQ e-power έχω γράψει κι εγώ κάτι 3,8-3,9lt/100...Το δικό σου είναι και άμεσα ανταγωνιστικό του zs max από άποψη μεγέθους και ίππων, όχι τιμής
-
Πριν λίγες μέρες ανέβασα 900 χλμ αυτοκινητόδρομο με 7,1 και μέση ωριαία 101 χάωΝταξει 3πλασια ειναι υπερβολη. Διπλασια θα ελεγα εγω με αυτα τα δεδομε.8%να.
Με QQ e-power έχω γράψει κι εγώ κάτι 3,8-3,9lt/100...Καλησπέρα σε όλους, επιβεβαιώνω πως υπάρχει κατηφόρα μέγιστης κλίσης 9.8% στα 22χλμ απόστασης από κόμβο Καλυφτάκη, ως το Δέλτα Φαλήρου
μέσης κλίσης -1,6% και συνολικής βύθισης 354 μέτρων, όπως την μέτρησα με Google Earth Pro, ωστόσο υπάρχει και μικρή ανηφόρα 129 μέτρων (ανισόπεδοι κόμβοι) , άρα το κέρδος ανέρχεται στα 225 μέτρα. -
Γεια σας..Ειμαι κάτοχος του MG ZS HYBRID+..Tο παρέλαβα στις 10 Μαρτίου ..Ειναι απο την καραβιά του Μαρτίου ,,Στην αντιπροσωπεια μου ειπανε οτι σε αυτη την καραβια όλα τα mg zs hybrid εχουν την ενημέρωση PDO52..Οι κατοχοι αυτοκινητων της καραβιάς του Μαρτίου του ιδιου τυπου MG τι ενημερωση εχουν με αυτο..;;;Παρακαλω γραψτε τι ενημερωση εχετε;;;
-
Αυτή η ενημέρωση τι σημαίνει; ότι είναι η τελευταία που έχει την βελτίωση σχετικά με το ξελιγωμα της μπαταρίας;
-
MG ZS