-
@libitas said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
@antonmone said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Είχα κάνει test drive στον Σφακιανακη,εντυπωσιακά μεγάλοι χώροι,διαθέσιμο για δοκιμή ήταν πετρέλαιο ,αυτοματο.Δεν ξέρω αν ήταν διαφορετικά ρυθμισμένο από την Octavia άλλα μοθ φανηκε καλύτερ στο Kodiaq.
Πατάει όντως καλά στον δρόμο,ο Σφακ δίνει τεστ μόνος χωρίς σύνοδο,καλή απόσβεση στις κακοτεχνίες η συναρμογή του μου φάνηκε μέτρια αλλά δυστυχώς για το Skoda είχε προηγηθεί αντίστοιχο τεστ στο εξαιρετικό από όλες τις απόψεις CX5 όποτε μεταξύ των 2 η διαφορά ήταν ξεκάθαρη υπέρ του ιαπωνικού με εξαίρεση την καθολική υπέροχη σε χώρους των Τσέχων.
Ο Κοιλακος στη Συγγρου είχε στην έκθεση το Superb,άλλη κατηγορία φυσικά αλλά αυτό έδειχνε όντως εξαιρετικά ποιοτικό και με εξίσου μεγάλους χώρους για τους επιβάτες!
Το Kodiaq απαιτεί λόγω όγκου πολλή προσοχή αν οδηγηθεί στην πόλη δεν κρύβεται ο όγκος με τίποτα ακόμα και σε μένα που οδηγώ αντίστοιχου μήκους σεντάν.Πολύ εύστοχο το σχόλιό σου. Ποιο sedan οδηγείς; Αυτή η προσοχή που απαιτείται νομίζω ότι είναι αποτρεπτική για πολλούς. Άλλο είναι ένα sedan μήκους 4,7m (π.χ. Octavia) και άλλο το Kodiaq που είναι αισθητά πιο φαρδύ και ογκώδες. Εννοώ ότι με ένα μακρύ sedan μέσα στην πόλη δε νιώθεις δυσκολία, εκτός από το παρκάρισμα. Ενώ με ένα όχημα σαν το Kodiaq πρέπει να προσέχεις πώς θα πάρεις τη στροφή, να αποφύγεις στενά δρομάκια, να προσέχεις πολύ στο παρκάρισμα κ.ά.
Συμφωνω απολύτως ,το δικό μου είναι λίγο μικρουερο σε μήκος,το Kodiaq φτάνει τα 4,69 ,είχα στο μυαλό μου ότι ήταν 4,6.Σε κάθε περίπτωση εννοείται ότι δεν αγοράζεις τέτοιο αυτοκίνητο αν το οδηγείς καθημερινά στο κέντρο η αν κινείσαι σε συνοικία με περίεργη ρυμοτομία.Δεν είναι προφανώς το αυτοκίνητο που θα πας τα παιδιά σχολείο και φροντιστήριο,πιο πολύ απευθύνεται στον 3 τέκνο που κάνει ταξίδια η θελει χώρους και στον πολύτεκνο υποχρεωτικά λόγω 7θεσιου.
Δεν θα συμπεριλάβω τον μέγεθος του αυτοκινήτου στα μειονεκτήματα βέβαια γιατί δεν πουλάει ευκολία χρήσης σε αστικό περιβάλλον αλλά χώρους,άνεση και χρηστικότητα για οικογένειες και σε αυτο είναι παρά πολύ καλό.
Το πρόβλημα με τους 3τεκνους -πολύτεκνους που θα το αγοράσουν είναι ότι αν ο εισαγωγικός 1.5 έιναι εστω mild hybrid,μειώνεται το τέλος ταξινόμησης στο μισό,όποτε πιστεύω ότι τα 2λιτρα βενζίνης και πετρέλαιο δεν θα απέχουν πολύ στην τελική τιμή με το 1.5,αφού αυτά έχουν πλήρη απαλλαγή .Μιλάμε για ποσό που ισως φτάνει και τα 9.000 ευρώ η και παραπάνω αν διαλέξεις πιο πλούσια έκδοση.Έτσι ακριβώς είναι. Το πιθανότερο είναι ότι και το Tiguan και το Kodiaq θα έρχονται πλέον με τον 1.5 mild hybrid, άρα το τέλος ταξινόμησης θα είναι μειωμένο κατά 50%. Επομένως δεν θα είναι το ίδιο συμφέρουσα η αγορά.
Ναι απλά θα υπάρχει το μείον της φορολογίας του 2 λίτρου.
-
Ο φίλος με το kodiaq μένει Ν. Σμύρνη και πάει καθημερινά τα 3 παιδιά του στο σχολείο, φροντιστηριο, δραστηριότητες. Δουλεύει στο κέντρο της Αθήνας, πάει Super Market.
Δεν μου έχει κάνει κάποιο παράπονο ότι έχει δυσκολίες με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Μια χαρά κινείται μέσα στην πόλη.
Πριν το Kodiak είχε το Octavia. Ούτε γι' αυτό είχε παραπονεθεί για το μέγεθός του.
Επίσης να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πολλά ταξί sw με μεγάλο μήκος που κινούνται καθημερινά σε όλη την πόλη και σε πάνε όπου τους ζητήσεις.
Δεν πιστεύω ότι το μέγεθος του Kodiaq είναι σποτρεπτικό για κίνηση στην πόλη. Πιθανόν να πρέπει να αποφύγει κάποιος πολύ μικρά στενά.
-
@andya3 said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Επίσης να υπενθυμίσω ότι υπάρχουν πολλά ταξί sw με μεγάλο μήκος που κινούνται καθημερινά σε όλη την πόλη και σε πάνε όπου τους ζητήσεις.
Για την κίνηση όχι. Ίσα ίσα που τρομάζεις μικρά αυτοκίνητα πόλης και δεν σου χώνονται
Πέρα από την πλάκα, μόνο μείον εντός πόλης μάλλον το παρκάρισμα θα έλεγα. Για πρόβλημα στην κυκλοφορία, μόνο σε πολύ πυκνά στενά.Πρόλαβε και ένα γνωστός να πάρει το προηγούμενο στις προσφορές του '20, ότι είχε κλείσει 3ο παιδί στην κοιλιά. Άκρως ικανοποιημένος.
-
Είχα κάνει test drive στον Σφακιανακη,εντυπωσιακά μεγάλοι χώροι,διαθέσιμο για δοκιμή ήταν πετρέλαιο ,αυτοματο.Δεν ξέρω αν ήταν διαφορετικά ρυθμισμένο από την Octavia άλλα μοθ φανηκε καλύτερ στο Kodiaq.
Πατάει όντως καλά στον δρόμο,ο Σφακ δίνει τεστ μόνος χωρίς σύνοδο,καλή απόσβεση στις κακοτεχνίες η συναρμογή του μου φάνηκε μέτρια αλλά δυστυχώς για το Skoda είχε προηγηθεί αντίστοιχο τεστ στο εξαιρετικό από όλες τις απόψεις CX5 όποτε μεταξύ των 2 η διαφορά ήταν ξεκάθαρη υπέρ του ιαπωνικού με εξαίρεση την καθολική υπέροχη σε χώρους των Τσέχων.
Ο Κοιλακος στη Συγγρου είχε στην έκθεση το Superb,άλλη κατηγορία φυσικά αλλά αυτό έδειχνε όντως εξαιρετικά ποιοτικό και με εξίσου μεγάλους χώρους για τους επιβάτες!
Το Kodiaq απαιτεί λόγω όγκου πολλή προσοχή αν οδηγηθεί στην πόλη δεν κρύβεται ο όγκος με τίποτα ακόμα και σε μένα που οδηγώ αντίστοιχου μήκους σεντάν.αν το συγκρινεις με mazda χανει σε ποιοτητα σιγουρα δεν συγκρινεται αλλά η ποιοτητα είναι καλή γενικά. Για μένα είναι τοσο όσο χρειάζεται για να μην ανεβαζει το κόστος αλλά να είναι και καλό.
σε χώρους βεβαια είναι πολύ καλύτερο από το Mazda , πολύ όμως.
Τα 2 αυτά αμάξια τα παιρνουν τελειως διαφορετικοι αγοραστες που θέλουν διαφορετικα πραγματα, δεν νομίζω ότι θα ήταν ποτέ στην λιστα κάποιου που ψαχνει για αμάξι και τα 2.
Εγώ θα έπαιρνα το Mazda σίγουρα πχ επειδή δεν χρειαζομαι τοσο μεγάλους χώρους.
Αλλος που θελει το μέγιστο των χώρων με μεγαλη οικογένεια ούτε που θα το κοίταζε το mazda αν εβλεπε το kodiaq
είναι πάντα τι θες από ενα αμαξι
Αν θες maximum χωρους και πρακτικότητα η skoda γενικά είναι στις TOP μάρκες σε όλα της τα μοντελα σχεδόν με γενικα αποδεκτή ποιοτητα και λογικές σχετικά τιμές για αυτό που παίρνεις.
-
Πιθανόν να πρέπει να αποφύγει κάποιος πολύ μικρά στενά.
αυτό + η δυσκολία του parking
ε ναι αλλά αν είσαι πολύτεκνος τι θα κάνεις? και τα ανταγωνιστικά το ίδιο τεράστια είναι δεν είναι να πεις ότι εκείνα είναι καλύτερα σε αυτά. Ολα τα μεγαλα αυτοκίνητα μεσα στην πόλη προφανώς και έχουν τα ίδια μειονεκτήματα δεν εχει να κάνει με το αμάξι αυτό
-
Σωστά όσα αναφέρεις,το τόνισα αυτό με τους χώρους δεν υπάρχει επαφή μεταξύ των δυο αυτοκινήτων,υπαρχει όμως υπέροχη της Mazda σστην ποιότητα και στην λειτουργία ειδικά της ανάρτησης εξίσου μεγάλη επειδή τα αυτοκίνητα του τεστ ειχαν 17 και 19αρες ζάντες αντιστοιχα ,οι μικρές ήταν στο Skoda.
Όντως ισως δεν θα υπήρχαν στη λίστα τα δυο αυτοκίνητα μαζί,απλ απέτυχε να τα δοκιμάσω εγώ και ειχαν και ίδια περίπου τιμή μετά την από φορολόγηση,ισως το Skoda να ήταν και ακριβοτερο -
@cirus said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
ε ναι αλλά αν είσαι πολύτεκνος τι θα κάνεις?
Μέχρι τώρα υπήρχε η λύση με τις επιβατικές version επαγγελματικών van, αλλά και αυτά έχουν πάει σε αστεία υψηλές τιμές ή αποκλειστική ηλεκτροκίνηση.
Α και ένα Dacia που μπήκε προκρούστη. -
@antonakis said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
ε ναι αλλά αν είσαι πολύτεκνος τι θα κάνεις?
Μέχρι τώρα υπήρχε η λύση με τις επιβατικές version επαγγελματικών van, αλλά και αυτά έχουν πάει σε αστεία υψηλές τιμές ή αποκλειστική ηλεκτροκίνηση.
Α και ένα Dacia που μπήκε προκρούστη.Στείρωση όσο νωρίτερα προλαβαίνεις είναι η σωστή απαντηση(μέχρι δυο και πολλά είναι)
-
@antonakis said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Α και ένα Dacia που μπήκε προκρούστη.
Αν θες φτηνο πας σε dacia jokker και τελος, δεν υπάρχει ανταγωνισμός, ειναι απλά μονο του χωρις συναγωνισμό. Κανει όσο κάνει ενα μεταχειρισμένο και έχεις ενα συχρονο καινουργιο οχημα. Φτηνο μεν και χωρίς ποιοτητα αλλά συχρονο και ασφαλές
Το Kodiaq είναι για κάποιον με μεγαλύτερες απαιτήσεις προφανώς. Δεν είναι φτηνο, είναι ομως τιμιο για την τιμή του θεωρώ για SUV. Προφανώς αν εισαι πολύτεκνος και θες SUV θα βάλεις ετσι και αλλιώς το χέρι στην τσέπη, δεν είναι φτηνα τα SUV
-
Άσχετα με το τίμιοτατο Skoda ,πολυ καλή τιμή σχετικά είχε μετά την από φορολόγηση η προηγούμενη Mercedes glb και η gla.Η πρώτη βγαίνει και σε 7θεσια διάταξη.Με τις καινούριες τιμές και την προσθήκη υβρίδισμου πάει και αυτή.
-
Το Kodiaq είναι για κάποιον με μεγαλύτερες απαιτήσεις προφανώς. Δεν είναι φτηνο, είναι ομως τιμιο για την τιμή του θεωρώ για SUV. Προφανώς αν εισαι πολύτεκνος και θες SUV θα βάλεις ετσι και αλλιώς το χέρι στην τσέπη, δεν είναι φτηνα τα SUV
Πάντα οι επιλογές γίνονται αναλόγως αναγκών και τσέπης.
Δεν το χρειάστηκα ποτέ, αλλά νομίζω ότι το προηγούμενο kodiaq ήταν το φθηνότερο με 3 isofix θέσεις πίσω. -
Ο φίλος με το kodiaq μένει Ν. Σμύρνη και πάει καθημερινά τα 3 παιδιά του στο σχολείο, φροντιστηριο, δραστηριότητες. Δουλεύει στο κέντρο της Αθήνας, πάει Super Market.
Δεν μου έχει κάνει κάποιο παράπονο ότι έχει δυσκολίες με το μέγεθος του αυτοκινήτου. Μια χαρά κινείται μέσα στην πόλη.
Πριν το Kodiak είχε το Octavia. Ούτε γι' αυτό είχε παραπονεθεί για το μέγεθός του.
Δεν πιστεύω ότι το μέγεθος του Kodiaq είναι σποτρεπτικό για κίνηση στην πόλη. Πιθανόν να πρέπει να αποφύγει κάποιος πολύ μικρά στενά.
Ενδιαφέρον που ο φίλος σου δεν παραπονέθηκε ποτέ. Εγώ όσες φορές το βλέπω εντός πόλης, πάντα σκέφτομαι ότι θα με δυσκολεύει σε αυτές τις μικρές καθημερινές μετακινήσεις. Ψάχνω κι εγώ την αγορά, εν όψει τριτεκνίας.
-
Ενδιαφέρον που ο φίλος σου δεν παραπονέθηκε ποτέ. Εγώ όσες φορές το βλέπω εντός πόλης, πάντα σκέφτομαι ότι θα με δυσκολεύει σε αυτές τις μικρές καθημερινές μετακινήσεις. Ψάχνω κι εγώ την αγορά, εν όψει τριτεκνίας.
Ως τρίτεκνος θα πρέπει να το δεις οπωσδήποτε. Ειδικά με το dsg που είναι υγρού τύπου, άρα πολύ αξιόπιστο και το τετραγωνισμένο σχήμα του οδηγείται πανεύκολα.
-
Ως τρίτεκνος θα πρέπει να το δεις οπωσδήποτε. Ειδικά με το dsg που είναι υγρού τύπου, άρα πολύ αξιόπιστο και το τετραγωνισμένο σχήμα του οδηγείται πανεύκολα.
Άσε andya, σε καλύψαμε οι υπόλοιποι!!!
Δεν χρειάζεται παραπάνω διαφήμιση από οπαδό του vag! -
@nickthetrib said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Άσε andya, σε καλύψαμε οι υπόλοιποι!!!
Δεν χρειάζεται παραπάνω διαφήμιση από οπαδό του vag!Δεν είμαι οπαδός του vag. Μόνο του Ολυμπιακού.
Απλώς είμαι πεπεισμένος μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης. Ότι αν κάποιος ψάχνει αυτοκίνητο ξεκινάει από τα vag. Κι αν δε βρει εκεί κάτι που να τον καλύπτει, συνεχίζει και στους υπόλοιπους.
Οι δε υπόλοιποι μπορεί να υπερέχουν σε επιμέρους σημεία, ομορφιά, κατανάλωση, αξιοπιστία κλπ. Αλλά κανένας δεν μπορεί να φτιάξει συνολικά ένα αυτοκίνητο όπως η vw.
-
@vdx said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Πλ ευχάριστη έκπληξη το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χωρίς τις υπερβολές των VW & seat παραμένει κλασσικό αυτοκίνητο. Σίγουρα εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν 3+ παιδιά. Ελπίζω το νέο Karoq να είναι το ίδιο.
Από πότε βάζουν το 7αρι DSG στα 2.0 diesel, ακόμη και στην έκδοση με τα 190 άλογα 🤯
Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει πλέον 6αρι, απλά υπάρχει το 7αρι και σε υγρού τύπου και αυτό είναι που βάζουν στα διλιτρα και στα diesel
-
@tsofras said in Νέο Skoda Kodiaq (2024):
Πλ ευχάριστη έκπληξη το συγκεκριμένο αυτοκίνητο χωρίς τις υπερβολές των VW & seat παραμένει κλασσικό αυτοκίνητο. Σίγουρα εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν 3+ παιδιά. Ελπίζω το νέο Karoq να είναι το ίδιο.
Από πότε βάζουν το 7αρι DSG στα 2.0 diesel, ακόμη και στην έκδοση με τα 190 άλογα 🤯
Αν δεν κάνω λάθος δεν υπάρχει πλέον 6αρι, απλά υπάρχει το 7αρι και σε υγρού τύπου και αυτό είναι που βάζουν στα διλιτρα και στα diesel
Δεν είχα ενημερωθεί ότι 6αρι υγρού τύπου έχει αντικατασταθεί από 7αρι υγρού που αντέχει πλ παραπάνω Nm.
-
Δεν είχα ενημερωθεί ότι 6αρι υγρού τύπου έχει αντικατασταθεί από 7αρι υγρού που αντέχει πλ παραπάνω Nm.
Μάλλον μόνο τα e-Tron έχουν μείνει με 6αρι
https://en.wikipedia.org/wiki/Direct-shift_gearboxΤο DQ381 που φοράνε τα δίλιτρα και το Formentor 1.5 είναι μέχρι 42 κιλά ροπής
-
https://en.wikipedia.org/wiki/Direct-shift_gearboxΤο DQ381 που φοράνε τα δίλιτρα και το Formentor 1.5 είναι μέχρι 42 κιλά ροπής
Ναι, ναι και αν έχω καταλάβει σωστά τα 42 είναι software limited και όχι hardware!
-
Ναι, ναι και αν έχω καταλάβει σωστά τα 42 είναι software limited και όχι hardware!
Αυτό δυστυχώς δεν το γνωρίζω
Νέο Skoda Kodiaq (2024)