-
@dettol said in VW Tiguan 2024:
Πολυ καλα κανετε και γραφετε μωτ, διοτι ειναι ο μονος τροπος να βγει συμπερασμα.
Πολύ σωστά.
Ακόμη και με cruise control να πηγαίνει κάποιος για πολλή ώρα, η πραγματική μωτ είναι αρκετά μικρότερη, οπότε κάποιος νομίζει ότι πάει π.χ. με 130 km/h, που ούτως ή άλλως είναι μικρότερη η πραγματικη του ταχύτητα, λόγω σφάλματος ταχυμέτρου, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να έχει μωτ κάτω από 100 km.
Άλλος, ίσως ακόμη πιο αντιπροσωπευτικός, τρόπος για εξαγωγή συμπερασμάτων, είναι η μέση μηνιαία ή ετήσια κατανάλωση, η οποία λογικά περιλαμβάνει διαφόρων τύπων διαδρομές. -
@limited_one said in VW Tiguan 2024:
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
1.5 mild hybrid εντός πόλης κάτω από 7.5 δεν πέφτει ούτε στο όνειρο σου σε Golf. Συνήθως 8 γράφει. Σε tiguan δεν υπάρχει περίπτωση λέω να γράφεις κάτω από 8.5. Με κλειστά σχολεία κάτι αργίες, κατηφόρες κλπ θα βλέπεις στο tiguan 6.2+
Θα ήθελα πολύ να οδηγήσω για μερικές ημέρες ενα corola στις συνθήκες που κινείται το golf για να δω τις διαφορές κατανάλωσης.
είμαι με το χιλιάρι εγώ.Εγώ με 60 χλμ μέση ωριαία σε επαρχία 25 χιλιόμετρα επαρχιακό 25 χιλιόμετρα αυτοκίνητοδρομο 5 χιλιόμετρα πόλη και άλλα τόσα επιστροφή με corolla hybrid 122ps είμαι στα 3,9 με 4,2 εύκολα τώρα που ζέστανε ο καιρός...χειμώνα ήμουν στα 4,5 λίτρα.
-
Το ειδα χθες απο κοντα. Οταν βαλεις ηλιοροφη, δερματινα, ηχοσυστημα, dcc αναρτηση και κοτσαδορο, φτανει τα 50 χιλιαρικα. Το προβλημα ειναι οτι για 50 χιλιαρικα παιρνεις πολυ πλαστικουρα. Το χερουλι της πορτας ειναι μια μικρη σαχλαμαριτσα, ενω θα επρεπε να ειναι στοιβαρο - οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα. Η ηχος με το κλεισιμο της πορτας δεν ειναι το ντουπ των παλιων γερμανικων, ειναι ενα κλανγκ που δεν δινει εμπιστοσυνη. Επισης, τα 4 χρονια εγγυηση, ειναι τοσο οσο, λες και το εχουν υπολογισει ακριβως πριν αρχισουν τα προβληματα. Εαν πιστευουν στην ποιοτητα των αυτοκινητων θα πρεπει να δινουν 6 ή 7 χρονια. Τελος παντων, το προσπερναω και κοιταμε αλλου.
-
@sportseat23 που θα κοιτάξεις και σε τι εύρος τιμής; Επίσης, σε αυτά τα λεφτά υπήρξε κάποιο που σε κάλυψε περισσότερο από το Tig ως προς την ποιότητα συναρμογής υλικών και κατά συνέπεια στιβαρότητα;
Αν μιλάς για εύρος τιμής πάνω από 40k αγνόησε τα ανωτέρω.
-
@sportseat23 said in VW Tiguan 2024:
ο χερουλι της πορτας ειναι μια μικρη σαχλαμαριτσα, ενω θα επρεπε να ειναι στοιβαρο - οι λεπτομερειες κανουν την διαφορα. Η ηχος με το κλεισιμο της πορτας δεν ειναι το ντουπ των παλιων γερμανικων, ειναι ενα κλανγκ που δεν δινει εμπιστοσυνη.
Συγγνώμη αλλά αυτά δείχνουν άγνοια, όπως το κλώτσιμα των ελαστικών, ή το σφυρί του (φίλου μου) του "Επί Τροχών". Αν θέλετε θα σας πως και το γιατί. Χωρίς να λέω κάτι για την ποιότητα του συγκεκριμένου αυτοκίνητου, απλά δεν είναι σοβαρά κριτήρια αυτά.
-
@realzeus said in VW Tiguan 2024:
Συγγνώμη αλλά αυτά δείχνουν άγνοια, όπως το κλώτσιμα των ελαστικών, ή το σφυρί του (φίλου μου) του "Επί Τροχών". Αν θέλετε θα σας πως και το γιατί. Χωρίς να λέω κάτι για την ποιότητα του συγκεκριμένου αυτοκίνητου, απλά δεν είναι σοβαρά κριτήρια αυτά.
Αλέξανδρε ενδιαφέρομαι πολύ να διαβάσω την άποψή σου (όπως πάντα). Όποτε θες, έχω πάρει χαρτί και μολύβι!
-
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
Αλέξανδρε ενδιαφέρομαι πολύ να διαβάσω την άποψή σου (όπως πάντα). Όποτε θες, έχω πάρει χαρτί και μολύβι!
Χρήστο η πραγματική ποιότητα φαίνεται από τις κολλήσεις του αμαξώματος, την ακαμψία του, την ποιότητα των μηχανικών μερών (π.χ. ανοξείδωτη εξάτμιση), των ηλεκτρικών (σοβαροί προμηθευτές) και τον ποιοτικό έλεγχο. Δεν φαίνεται από το γκουπ της πόρτας... Επειδή όμως οι κατασκευαστές ξέρουν τον μέσο αγοραστή, εξελίσσουν ειδικά τους μεντεσέδες και τις τσιμούχες ώστε να φαίνεται βαριά η πόρτα και να κάνει βαθύ γκουπ στο κλείσιμο και φυσικά βάζουν ζουλιχτά πλαστικά και ας διαλύονται... Μάλιστα πριν 15-20 χρόνια υπήρχε η μόδα να βάζουν rubberised διακόπτες/κουμπιά, επειδή είχαν ωραία αίσθηση στην αφή. Μετά από 10 χρόνια η λαστιχένια επίστρωση πολυμερίζονταν και κολλούσαν στο χέρι (σαν να έλιωναν), ενώ φυσικά έσβηνε και η σήμανση που είχαν πάνω, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι κάνει το κάθε (λιωμένο) κουμπί. Αν δεις το Saab μου... στην τύχη αλλάζω ρύθμιση στον κλιματισμό. Δεν μιλάμε δε για δήθεν premium που είχαν αυτό το θέμα... Από την Γερμανική τριάδα, μέχρι και την Ferrari!!!
-
ενα VW poυ ειχα στον Καναδα ειχε ανοξειδωτη εξατμιση κα οντως ηταν σουπερ καθως δεν εχει παθει τιποτα ενω η αναρτηση ειχε γινει καφε...αυτο λογω κρυου σπεκ (ηταν στον εξοπλισμο).
ποια αμαξια που πωλουντε στην Ελλαδα εχουν ανοξειδωτη εξατμιση?
-
Το Xedos είχε, BMW και Saab νομίζω επίσης. Του Land Rover είχε σαπίσει ακόμα και η σκουριά... Στο Focus δύο φορές κόλλησα την πολλαπλή εξαγωγής.
-
Ωραία. Καλός δείκτης η στρεπτική ακαμψία ενός οχήματος. Που καταγράφονται, που θα μπορούσα να βρω ώστε να συγκρίνω τις στρεπτικές ακαμψίες των οχημάτων που με ενδιαφέρουν;
-
-
Ωραία. Καλός δείκτης η στρεπτική ακαμψία ενός οχήματος. Που καταγράφονται, που θα μπορούσα να βρω ώστε να συγκρίνω τις στρεπτικές ακαμψίες των οχημάτων που με ενδιαφέρουν;
Δύσκολο να βρεις στοιχεία για όλα τα οχήματα που σε σε ενδιαφέρουν. Άλλα και να τα βρείς είναι απλά νούμερα που δεν υποκαθιστούν την οδηγική αίσθηση και συμπεριφορά του αυτοκινήτου που είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων
-
Προσωπικά μελετώντας τον εξοπλισμό του, κρίνοντας παράλληλα τον άμεσο ανταγωνισμό του κατά τα προσωπικά μου γούστα ως υποψήφιο αγοραστή, θα έλεγα ότι η More είναι ιδανική. Μοναδική παραφωνία η έλλειψη, αλλά και το γελοία υψηλό κόστος των 1050€, του εργοστασίου Navi.
Στην πράξη θεωρώ οι περισσότεροι με AA/ACP θα είναι αλλά αν θυμάμαι καλά δεν φέρνει απεικόνιση στον πίνακα οργάνων αντίθετα με το εργοστασιακό. Η απεικόνιση τώρα στον πίνακα οργάνων είναι πραγματικά εντυπωσιακή (την γνώρισα σε td ενός φορτωμένου σε εξοπλισμό Q3 της πρώην οδοντιατρου μου με τον μεγάλο πίνακα). Όμως είμαι βέβαιος ότι θα τον χρησιμοποιούσα ελάχιστα στην αρχή που όλα θες να τα γευτείς και μετά θα γυρνούσα σε πιο κλασικές απεικονίσεις.
Πολύ ευχάριστο (πράγμα σπάνιο στον VAG) το πλήρες ADAS (με side assist) από την βασική. Όπως επίσης για εμένα οι 17" ζάντες. Στην ουσία αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι εάν το βασικό infotainment των 12,9" έχει πλέον φωτιζόμενα sliders όπως το νέο 15". Μου φαίνεται ύποπτα όμοιο με το preF/L και ανησυχώ γιατί αυτό ήταν σοβαρό εργονομικό ατόπημα.
Όταν διαμορφώνω όπως θέλω το Formentor και το Kuga f/l, αμφότερα με μηχανικό κιβώτιο, και βγαίνουν στα ίδια λεφτά με σχεδόν ίδιο εξοπλισμό (πλην θερμαινόμενων καθισμάτων) δεν βλέπω τον λόγο να μην θεωρώ σοβαρότατο υποψήφιο το νέο Tig, δυνάμει των προρρηθέντων...
ΥΓ: Κοίτα να δεις που λέω παχιά λόγια σχεδόν 5 έτη εδώ μέσα και παίζει πάλι να τα δώσω στο Ράιχ...
Για το navi υπαρχει λυση. Δεν αγοραζεις το εργοαστασιακο στα 1000 ευρω αλλα μετα το κατεβαζεις σε καλυτερη τιμη απο το VW shop.
-
Χρήστο η πραγματική ποιότητα φαίνεται από τις κολλήσεις του αμαξώματος, την ακαμψία του, την ποιότητα των μηχανικών μερών (π.χ. ανοξείδωτη εξάτμιση), των ηλεκτρικών (σοβαροί προμηθευτές) και τον ποιοτικό έλεγχο. Δεν φαίνεται από το γκουπ της πόρτας... Επειδή όμως οι κατασκευαστές ξέρουν τον μέσο αγοραστή, εξελίσσουν ειδικά τους μεντεσέδες και τις τσιμούχες ώστε να φαίνεται βαριά η πόρτα και να κάνει βαθύ γκουπ στο κλείσιμο και φυσικά βάζουν ζουλιχτά πλαστικά και ας διαλύονται... Μάλιστα πριν 15-20 χρόνια υπήρχε η μόδα να βάζουν rubberised διακόπτες/κουμπιά, επειδή είχαν ωραία αίσθηση στην αφή. Μετά από 10 χρόνια η λαστιχένια επίστρωση πολυμερίζονταν και κολλούσαν στο χέρι (σαν να έλιωναν), ενώ φυσικά έσβηνε και η σήμανση που είχαν πάνω, με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι κάνει το κάθε (λιωμένο) κουμπί. Αν δεις το Saab μου... στην τύχη αλλάζω ρύθμιση στον κλιματισμό. Δεν μιλάμε δε για δήθεν premium που είχαν αυτό το θέμα... Από την Γερμανική τριάδα, μέχρι και την Ferrari!!!
Nαι όπως τα λες από τις κολλήσεις από τη στρεπτική ακαμψία αλλά και από κάτι που πολλοί λίγα έμπειρα μάτια θα δούνε, κι εμένα άνθρωπος μέσα από την αντιπροσωπεία της VW Φιλιππούπολης μου το είπε. Είναι το πάχος της λαμαρίνας του κάθε αυτοκινήτου που δεν είναι το ίδιο. Φαίνεται αυτό στα CRASH TEST το πάνω μέρος του αυτοκινήτου ο ουρανός που λέμε κατά πόσο παραμορφώνεται πάλεται σε σχέση με άλλα μοντέλα
-
Αυτό είναι μια μεγάλη βλακεία! Το ακούω συχνά!
Ο άνθρωπος στην vw καλά θα κανει να παραιτηθεί και να φυτεύει αγγουράκια!
Οι λαμαρίνες των πανελς του αμαξώματος δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την απόδοση ενός οχήματος στα crash tests! Οι ζώνες παραμόρφωσης του αμαξώματος έχουν οι οποίες είναι από χάλυβα υπερυψηλής αντοχής!
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Αυτό είναι μια μεγάλη βλακεία! Το ακούω συχνά!
Ο άνθρωπος στην vw καλά θα κανει να παραιτηθεί και να φυτεύει αγγουράκια!
Οι λαμαρίνες των πανελς του αμαξώματος δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με την απόδοση ενός οχήματος στα crash tests! Οι ζώνες παραμόρφωσης του αμαξώματος έχουν οι οποίες είναι από χάλυβα υπερυψηλής αντοχής!
Όχι για τα crash test δεν είπε ότι αλλάζει κάτι αλλά ως ποιότητα κατασκευής εννοούσε, και ότι δεν μπορείς να πάρεις κάθε αυτοκίνητο και να μετρήσεις τα χιλιοστά της λαμαρίνας αλλά στα crash test εάν είσαι παρατηρητικός παίρνεις μια πρώτη γεύση για τη λαμαρίνα γενικότερα.
-
Η Mercedes c class είχε πιο παχιά λαμαρίνα από ένα απλο ignis
Δες την λαμαρίνα στην οροφή τους
-
@lap said in VW Tiguan 2024:
Η Mercedes c class είχε πιο παχιά λαμαρίνα από ένα απλο ignis
Δες την λαμαρίνα στην οροφή τους
Το ignis φαίνεται να έχει πολύ καλή λαμαρίνα όπως φαίνεται κατι που ομολογώ ότι δεν το περίμενα! Αλλά και στο 6r δες στο 1:15 ειναι καλή
Youtube Video -
Και όμως σου λέω εγγυημένα ότι έχει από τις λεπτότερες στην αγορά αν όχι την λεπτότερη!
Δεν έχει σχέση η λαμαρίνα, αλλά οι δίοδοι του αμαξώματος που επιμερίζουν τις δυνάμεις που αναπτύσονται και οι μελετημένες ζώνες παραμόρφωσης!
Η λαμαρίνα ως πάχος βοηθά στην ηχομόνωση διότι το πάχος της προσφέρει διαφορετική ιδιοσυχνότητα στις ταλαντώσεις, και ο ηχος είναι ταλάντωση!
Για αυτό και η καλύτερη ηχομόνωση σε ένα φάσμα συχνοτήτων των ήχων επιτυγχάνεται με το να αυξάνεις την ακαμψία της λαμαρίνας με αυτοκόλλητα που κολλάς πάνω της!
-
Στο θεμα των crash test. Στην σελιδα της Euro NCAP το τεστ στο VW Tiguan ειναι το 2016 και θεωρειται οτι εχει ληξει (το αναφερει στην σελιδα ως Rating Expired). Ο κατασκευαστης δεν υποχρεουται να το ανανεωσει; ιδιως εφοσον κυκλοφορει και ολοκαινουργιο Tiguan ;
VW Tiguan 2024