-
@a-d-p said in VW Tiguan 2024:
https://www.insurancemarket.gr/results/car/Y2FyX3NpdGVfNjQ1NjY2NzZlZjM4ZGQ0Yzk2Mi4yMDQ0MDI1Nw==
Σχεδόν τα ίδια... Μάλιστα!
;όλα εγώ πήγα μέσω ασφαλιστή μου λ.
Ε έβαλε και ένα κερδος -
Όχι, ευχαριστώ πολύ φίλε. Με προβλημάτιζε έτσι και αλλιώς έντονα το ζήτημα του που θα φτιαχτεί το όχημα στο απευκταιο σενάριο οπότε η συνεργασία allianz Karenta ακούγεται πολύ δελεαστική!
-
@polioan said in VW Tiguan 2024:
@sabas_thess said in VW Tiguan 2024:
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Χρήστο Χρόνια Πολλά.
Για μεικτή σφάλεια σε καινούργιο vw θα πας μάλλον αναγκαστικά σε Allianz ή Ευρωπαική Πίστη, που είναι ίδιες εταιρείες ουσιαστικά. Οι λόγοι είναι δύο.
Πρώτον σε καλύπτουν για οποιαδήποτε επισκευή στην αντιπροσωπεία, ενώ π.χ. Interamerican κλπ θα σε στέλνουν σε δικά τους συνεργεία, κάτι που δεν το θες όσο έχεις εγγύηση.
Δεύτερον η απαλλαγή (αχρείαστη να είναι) πέφτει στο μισό λόγω συνεργασίας Karenta-Allianz. Αν π.χ. έχεις στο συμβόλαιό σου 1.500€, θα είναι σαν να έχεις 750€ αν κάνεις την επισκευή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο vw.
Ευχαριστώ πολύ για τις χρηστικές πληροφορίες! Πολύ πιθανό να κάνω "χρήση" αυτής της συνεργασίας γιατί στο κακό σενάριο θα ήθελα η δουλειά να γίνει στη Karenta.
Στο Leon που έκανα τώρα μικτή με 34.500€ αντικειμενική αξία έκανα Interlife με 650€ και απαλλαγή 1300€.
Αν θέλεις σου στέλνω το ασφαλιστηρίου μου να το μελετήσεις.Ετήσιο ή εξάμηνο συμβόλαιο;
-
Εχθές το βράδυ πέτυχα σε έναντι φανάρι ένα R-line night shade blue. Εντυπωσιακό το χρώμα. Θεωρώ ότι με ευνόησε η τύχη με την αλλαγή παραγγελίας. Καλύτερα να πληρώνω κάθε χρόνο αλοιφές παρα το ανθεκτικότερο μεν απρόσωπο δε dolphin grey.
Γενικά τα σύγχρονα αυτοκίνητα ένεκα των led φωτισμών θεωρώ ότι είναι πολύ πιο εντυπωσιακά το βράδυ.
Στο συγκεκριμένο είχαν ανοικτό και τον εσωτερικό φωτισμό. Εντυπωσιακός επίσης, η νύκτα μέρα. Αρνητική εντύπωση η έλλειψη φιμε στην R-line, προφανώς για λόγους κόστους. Ελπίζω να μην λείπουν και τα ηχομονωτικά κρύσταλλα από το βασικό εξοπλισμό της R-line, αυτά θα ήταν μεγάλη ξενερα στα 42,5k...
-
@chrisk6 said in VW Tiguan 2024:
@polioan said in VW Tiguan 2024:
@andya3 said in VW Tiguan 2024:
Χρήστο Χρόνια Πολλά.
Για μεικτή σφάλεια σε καινούργιο vw θα πας μάλλον αναγκαστικά σε Allianz ή Ευρωπαική Πίστη, που είναι ίδιες εταιρείες ουσιαστικά. Οι λόγοι είναι δύο.
Πρώτον σε καλύπτουν για οποιαδήποτε επισκευή στην αντιπροσωπεία, ενώ π.χ. Interamerican κλπ θα σε στέλνουν σε δικά τους συνεργεία, κάτι που δεν το θες όσο έχεις εγγύηση.
Δεύτερον η απαλλαγή (αχρείαστη να είναι) πέφτει στο μισό λόγω συνεργασίας Karenta-Allianz. Αν π.χ. έχεις στο συμβόλαιό σου 1.500€, θα είναι σαν να έχεις 750€ αν κάνεις την επισκευή σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο vw.
Ευχαριστώ πολύ για τις χρηστικές πληροφορίες! Πολύ πιθανό να κάνω "χρήση" αυτής της συνεργασίας γιατί στο κακό σενάριο θα ήθελα η δουλειά να γίνει στη Karenta.
Στο Leon που έκανα τώρα μικτή με 34.500€ αντικειμενική αξία έκανα Interlife με 650€ και απαλλαγή 1300€.
Αν θέλεις σου στέλνω το ασφαλιστηρίου μου να το μελετήσεις.Ετήσιο ή εξάμηνο συμβόλαιο;
Ετήσιο
-
Χρόνια Πολλά, σε όλους, με Υγεία, Αγάπη, Πρόοδο και Ειρήνη.
Είπα σήμερα να ιντριγκάρω λίγο το forum.
Η πρώτη φωτό είναι βράδυ από το χωριό προς την Κόρινθο (περίπου 17 km) με μέγιστη ταχύτητα 90 km/h και η δεύτερη είναι τι μου πέταξε το navi της VW (και όχι του android) φτάνοντας Τρίπολη ερχόμενος από Μεγαλόπολη. Η ακρίβεια του Navi έφτανε στο 100% συγκρίνοντας οθόνη με εξωτερικό χώρο (π.χ. απέναντι εισόδους - εξόδους της Ε.Ο.)
-
Τι ποσοστό της διαδρομής είναι κατωφέρεια ώστε να επιτύχεις αυτό το νούμερο;!;!;!
-
Τι ποσοστό της διαδρομής είναι κατωφέρεια ώστε να επιτύχεις αυτό το νούμερο;!;!;!
Περίπου 20%. Επίσης σημασία έχει και η αυτονομία, καθώς γεμάτο μου έχει δείξει και 870, χωρίς να κατεβαίνει για 30-40 km.
-
Εδώ να σημειώσουμε ότι φοράς 19" ζάντες.
-
-
Μόνο 20% κατηφόρα δεν παίζει με τίποτα. Τέτοια νούμερα με τον ίδιο κινητήρα σε golf τα βγάζω μόνο σε διαδρομές όπως Τρίπολη - Κόρινθο. Μεγαλοπολη - Καλαμάτα ή Κηφισιά - Κέντρο, δηλαδή πολλληηηηη κατηφορα σερνώμενος .
-
@kapelis said in VW Tiguan 2024:
Μόνο 20% κατηφόρα δεν παίζει με τίποτα. Τέτοια νούμερα με τον ίδιο κινητήρα σε golf τα βγάζω μόνο σε διαδρομές όπως Τρίπολη - Κόρινθο. Μεγαλοπολη - Καλαμάτα ή Κηφισιά - Κέντρο, δηλαδή πολλληηηηη κατηφορα σερνώμενος .
Την έχεις πάει τη διαδρομή Αθίκια - Κόρινθος;
Σοβαρή κατηφόρα έχει στο Σολομό, σοβαρή ανηφόρα έχει μετά τα φανάρια της Αρχαίας Κορίνθου, σοβαρή κατηφόρα έχει λίγο πριν φτάσουμε στην αντιπροσωπεία της Peugeot και στο υπόλοιπο έχει ίσιωμα με κάποια λίγα μικτά σημεία.
Το Κηφισιά - κέντρο από Κηφισίας, είναι μόνο κατηφόρα... Άντε να δώσω κανα δυο ανηφορίτσες στο δαχτυλίδι και στις γέφυρες του Ψυχικού...
Η διαφορά στις δυο διαδρομές είναι τεράστια...
-
Mε πόση μ.ω.τ στο έγραψε το 3.8?
-
για να ειμαστε σιγουροι για οποιαδηποτε καταναλωση, θα πρεπει να ειναι κυκλικη διαδρομη. Απο εκει και περα, το 3.8 l/100km ειναι τοσο υπερβολικα χαμηλο, που ειμαστε σιγουροι οτι υπηρχε αρκετο κομματι κατηφορας.
Η αληθεια παντως ειναι οτι οι tsi (ακομα και αυτος που ειχα στο προηγουμενο τιγκ) ειναι αρκετα οικονομικοι και αν η ταχυτητα ειναι επαρχιακου δρομου (δηλ 60-80km/h) μπορουν να γραψουν εντυπωσιακα χαμηλα νουμερα καταναλωσης. 3.8 οχι, αλλα πιστευω οτι ενα 5.5 θα μπορουσε να το εχει το οχημα αυτο σε 60-80km/h ισιου δρομου. Το τιγκ μου ειχε γραψει 6.8 σε αντιστοιχες συνθηκες (μοντελο 2019 με απενεργοποιηση κυλινδων και dsg). Ο etsi προφανως και θα ειναι πιο οικονομικος! -
Η γυναίκα μου που είναι ο ορισμός του αυγό στο πόδι έχει έρθει με το Golf από Καλαμάτα 247 χλμ με 4.9 λίτρα με μέση ταχύτητα 70χλμ/ ώρα λόγω καταρακτωδους βροχης. Πιστεύω πιο κάτω δεν γράφεται με τίποτα.... εκτός αν σέρνεται με 50 στην ΕΟ
-
Η γυναίκα μου που είναι ο ορισμός του αυγό στο πόδι έχει έρθει με το Golf από Καλαμάτα 247 χλμ με 4.9 λίτρα με μέση ταχύτητα 70χλμ/ ώρα λόγω καταρακτωδους βροχης. Πιστεύω πιο κάτω δεν γράφεται με τίποτα.... εκτός αν σέρνεται με 50 στην ΕΟ
Λοιπόν, μετά από 7.500 km, η συγκεκριμένη κατανάλωση είχε το εξής "αξιοπρόσεκτο": Μόλις ξεκίνησα από το χωριό, η μέση κατανάλωση ήταν ήδη 4,8 lt, δλδ, ο δείκτης ως πρώτη τιμή έδειξε 4,8 lt και με την κίνηση με χαμηλή αρχικά ταχύτητα, κατέβηκε γρήγορα στα 3,8 lt. Δεν το έχω πετύχει πάλι αυτό - μπορεί να έπαιξε ρόλο η πολύ χαμηλή θερμοκρασία του χωριού;
-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
Λοιπόν, μετά από 7.500 km, η συγκεκριμένη κατανάλωση είχε το εξής "αξιοπρόσεκτο": Μόλις ξεκίνησα από το χωριό, η μέση κατανάλωση ήταν ήδη 4,8 lt, δλδ, ο δείκτης ως πρώτη τιμή έδειξε 4,8 lt και με την κίνηση με χαμηλή αρχικά ταχύτητα, κατέβηκε γρήγορα στα 3,7 lt. Δεν το έχω πετύχει πάλι αυτό - μπορεί να έπαιξε ρόλο η πολύ χαμηλή θερμοκρασία του χωριού;
Η κατανάλωση αυξάνεται με το πολύ κρύο!!!
-
Και 2 ακόμα από την ίδια διαδρομή:
-
@sonath said in VW Tiguan 2024:
Την έχεις πάει τη διαδρομή Αθίκια - Κόρινθος;
Σοβαρή κατηφόρα έχει στο Σολομό, σοβαρή ανηφόρα έχει μετά τα φανάρια της Αρχαίας Κορίνθου, σοβαρή κατηφόρα έχει λίγο πριν φτάσουμε στην αντιπροσωπεία της Peugeot και στο υπόλοιπο έχει ίσιωμα με κάποια λίγα μικτά σημεία.
Το Κηφισιά - κέντρο από Κηφισίας, είναι μόνο κατηφόρα... Άντε να δώσω κανα δυο ανηφορίτσες στο δαχτυλίδι και στις γέφυρες του Ψυχικού...
Η διαφορά στις δυο διαδρομές είναι τεράστια...
Επειδή είμαι από την περιοχή και γνωρίζω τη διαδρομή, το 3.8 επιτυγχάνεται πανεύκολα από οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο.
-
Ε ναι τώρα, είπαμε. Καλό χρυσό το Tig αλλά με 1700 κιλά αμάξωμα και mh κινητήρα να καίει σαν Corolla hev πάει πολύ...
VW Tiguan 2024