-
Καλημέρα σας!
Θα ήθελα σας παρακαλώ εάν γνωρίζετε υπεύθυνα σχετικά με διάφορους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Γερμανία και κατά πόσο αξιόπιστοι είναι
Πρόσφατα βρήκα μια ιστοσελίδα στο fb με έναν έμπορο όμως πρώτη φορά στη ζωή μου γενικά κοιτάζω κάτι τέτοιο και δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστος είναι
Έχετε κάποια εμπειρία?Κάποια ιδέα
H σελίδα λέγεται "Import export in Germany"
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας -
@ace-0 said in Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου από Γερμανία-Αξιοπιστία Γερμανικών Εμπόρων:
Καλημέρα σας!
Θα ήθελα σας παρακαλώ εάν γνωρίζετε υπεύθυνα σχετικά με διάφορους εμπόρους μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στην Γερμανία και κατά πόσο αξιόπιστοι είναι
Πρόσφατα βρήκα μια ιστοσελίδα στο fb με έναν έμπορο όμως πρώτη φορά στη ζωή μου γενικά κοιτάζω κάτι τέτοιο και δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστος είναι
Έχετε κάποια εμπειρία?Κάποια ιδέα
H σελίδα λέγεται "Import export in Germany"
Ευχαριστώ για τον χρόνο σαςΚάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Όλα λειτουργούν κατά περίπτωση. Δεν εμπιστεύεστε κανέναν. Απλά κανεις όσο γίνεται καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου που θα αγορασεις
-
Κάπου είχα διαβάσει ότι η παροχή εγγύσης με έγγραφη κατάσταση του οχήματος είναι υποχρεωτική όταν πουλάνε σε Γερμανό, αλλά όχι για οχήματα που προορίζονται για εξαγωγή!
-
Το πιο "αξιόπιστο" εργαλείο είναι να βάλεις φίλτρο στις σελίδες αναζήτησης μεταχειρισμένων ( π.χ. mobile) "approved used program" . Θεωρητικά αυτή είναι η πανευρωπαϊκή εγγύηση της κάθε μάρκας . Πάντα σε συνεννόηση και ερώτηση με την Ελληνική αντιπροσωπεία της μάρκας, αν ισχύουν οι όροι της. Όπως καταλαβαίνεις , είναι και πιο ακριβά τα συγκεκριμένα οχήματα.
Τώρα από ότι καταλαβαίνω , αυτό που γράφεις εσύ , είναι η εγγύηση που δίνουν αρκετές εγχώριες μάντρες μεταχειρισμένων. Οπότε ψάξιμο , και λεπτομερή ανάγνωση των όρων της εγγύησης.
-
@tgd said in Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου από Γερμανία-Αξιοπιστία Γερμανικών Εμπόρων:
Κάπου είχα διαβάσει ότι η παροχή εγγύσης με έγγραφη κατάσταση του οχήματος είναι υποχρεωτική όταν πουλάνε σε Γερμανό, αλλά όχι για οχήματα που προορίζονται για εξαγωγή!
Σωστά!!
-
Στη Γερμανία έχω μαρτυρία κατοίκου ελληνικής καταγωγής, έμπορος του είχε πουλήσει μεταχειρισμένο ως ατρακαριστο. Στο πρώτο σέρβις ο τεχνικός ανακάλυψε την κοπτοραπτικη στο αμάξωμα και του το έδωσε γραπτώς. Ο απατεώνας έμπορος πήρε πίσω το αμάξι και του έδωσε και μια μικρή αποζημίωση. Γιατί αν τον είχε καταγγείλει, θα τον κλείνανε μέχρι να γίνει το δικαστήριο, το οποίο αν έχανε, του αφαιρουσαν την άδεια εμπορίου...
Δηλαδή στη Γερμανία τα πράγματα είναι αυστηρά, αλλά οι απατεώνες δεν λείπουν. Απλά υπάρχει νόμος να τους πολεμήσει.
Φαντάζομαι πως αντιπροσωπεία εκεί που πουλάει μεταχειρισμένα της μάρκας της, θα είναι σχετικά ασφαλής.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας
Οπότε δεν ξέρετε καθόλου σχετικά με αυτήν την σελίδα που παρουσιάζει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Εγώ επικοινώνησα μαζί τους, μου είπαν ότι στέλνουν το όχημα αφού πληρώσω το 20% της τιμής, με το που έρθει Ελλάδα μπορώ να το πάω σε δικό μου μάστορα να το δει και εάν δεν επιθυμώ να συνεχίσω την αγορά τότε μέσα σε διάστημα 14 ημερών πρέπει να το στείλω πίσω και επιστρέφουν λέει την προκαταβολή
Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορώ να πιστέψω ότι είναι όλο αυτό αληθινό και γι αυτό ψάχνω να δω εάν υπάρχει κάποιος που έχει αγοράσει με αυτήν την διαδικασία, γιατί ενδιαφέρομαι πολύ για κάποια από τα μεταχειρισμένα που προσφέρουν οι συγκεκριμένοι -
Εγώ θα έλεγα, αν δεν πας εκεί ο ίδιος να δεις, ελέγξεις και παραλάβεις, ούτε να το σκέφτεσαι.
Πήγαινε καλύτερα σε κάποιον Έλληνα έμπορο.Αν πάλι μπηκες στο φόρουμ χτες για να τρολαρεις, μαθημενοι είμαστε... δείχνει το πως (δεν) γίνεται το moderation στο φόρουμ.
-
@piliourits said in Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου από Γερμανία-Αξιοπιστία Γερμανικών Εμπόρων:
Εγώ θα έλεγα, αν δεν πας εκεί ο ίδιος να δεις, ελέγξεις και παραλάβεις, ούτε να το σκέφτεσαι.
Πήγαινε καλύτερα σε κάποιον Έλληνα έμπορο.Αν πάλι μπηκες στο φόρουμ χτες για να τρολαρεις, μαθημενοι είμαστε... δείχνει το πως (δεν) γίνεται το moderation στο φόρουμ.
Μπήκα χθες στο forum γιατί ψάχνω να βρω άκρη εάν έχει κάποιος αντίστοιχη εμπειρία. Για ποιο λόγο να τρολλάρω?
-
@ace-0 said in Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου από Γερμανία-Αξιοπιστία Γερμανικών Εμπόρων:
Οπότε δεν ξέρετε καθόλου σχετικά με αυτήν την σελίδα που παρουσιάζει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Εγώ επικοινώνησα μαζί τους, μου είπαν ότι στέλνουν το όχημα αφού πληρώσω το 20% της τιμής, με το που έρθει Ελλάδα μπορώ να το πάω σε δικό μου μάστορα να το δει και εάν δεν επιθυμώ να συνεχίσω την αγορά τότε μέσα σε διάστημα 14 ημερών πρέπει να το στείλω πίσω και επιστρέφουν λέει την προκαταβολή
Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορώ να πιστέψω ότι είναι όλο αυτό αληθινό και γι αυτό ψάχνω να δω εάν υπάρχει κάποιος που έχει αγοράσει με αυτήν την διαδικασία, γιατί ενδιαφέρομαι πολύ για κάποια από τα μεταχειρισμένα που προσφέρουν οι συγκεκριμένοιΚαι τα μεταφορικά ποιός τα χρεώνεται στην περιπτώση της επιστροφής του οχήματος???
-
@georgekn said in Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου από Γερμανία-Αξιοπιστία Γερμανικών Εμπόρων:
Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορώ να πιστέψω ότι είναι όλο αυτό αληθινό και γι αυτό ψάχνω να δω εάν υπάρχει κάποιος που έχει αγοράσει με αυτήν την διαδικασία, γιατί ενδιαφέρομαι πολύ για κάποια από τα μεταχειρισμένα που προσφέρουν οι συγκεκριμένοιΚαι τα μεταφορικά ποιός τα χρεώνεται στην περιπτώση της επιστροφής του οχήματος???
Αυτό έχετε δίκιο δεν το ρώτησα γιατί δεν έδωσα και πολύ σημασία στην απάντηση μέχρι να δω εάν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει τη συγκεκριμένη σελίδα. Το μόνο που έλεγαν είναι ότι χρεώνεσαι 500 ευρώ μεταφορικά (και αυτό που κατάλαβα είναι τα μεταφορικά για να έρθει το αμάξι)
-
Ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορώ να πιστέψω ότι είναι όλο αυτό αληθινό και γι αυτό ψάχνω να δω εάν υπάρχει κάποιος που έχει αγοράσει με αυτήν την διαδικασία, γιατί ενδιαφέρομαι πολύ για κάποια από τα μεταχειρισμένα που προσφέρουν οι συγκεκριμένοιΓνωστος που εφερε αυτοκινητο απ' εξω πληρωσε 800€ μεταφορα. Αν αυτος που μιλησες αναλαμβανει το εξοδο μεταφορας αν δεν σου αρεσει τελικα, καταλαβαινεις οτι το εχει συμπεριλαβει στην τιμη ηδη.
Τωρα εμενα αυτο μου ακουγεται πολυ καλο για να ειναι αληθεια.
Αν θες αυτοκινητο απο το εξωτερικο ψαξε στους επισημους εμπορους τη μαρκας αυτοκινητα που εχουν εγγυηση χιλιομετρων και γενικης καταστασης. Ζητησε τους αρκετες φωτογραφιες απο θολους, πατωμα πορτμπαγκαζ, εξωτερικο, ΚΤΕΟ που εχει περασει κλπ, ολοι οι σοβαροι εμποροι στελνουν τετοιες φωτο.
Μετα βρες εκτελωνιστη και μεταφορικη για το αυτοκινητο.
Παγιδες υπαρχουν αλλα οχι αν απευθυνθεις στο επισημο δικτυο της μαρκας. Δεν ρισκαρουν το ονομα τους για ενα αυτοκινητο
-
Ο κουμπάρος μου που ζει μόνιμα Ιταλία έχει αγοράσει αρκετές φορές μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από Γερμανία, είτε γιατί τα έβρισκε σε καλύτερες τιμές είτε γιατί δεν τα έβρισκε καν όπως ήθελε στην Ιταλία. Όσες φορές αγόρασε από έμπορο του επισήμου δικτύου κάποιας μάρκας, τα αυτοκίνητα ήταν άψογα. Μια φορά που αγόρασε από γερμανό μαντρά ένα Toyota ημιφορτηγό 20ετίας, ήταν σάπιο. Τελικά, μετά από πάνω από ένα χρόνο που πήρε η διαδικασία ορισμού πραγματογνώμονα από το γερμανικό δικαστήριο, έγινε η δίκη και δικαιώθηκε απόλυτα, παίρνοντας αποζημίωση που υπερκάλυπτε τα πάντα.
Επίσης βλέπω κάποιους που συστήνουν Έλληνα έμπορο. Εγώ σε Έλληνα ή Τούρκο έμπορο δεν θα πήγαινα! Μόνο σε επίσημο έμπορο ή σε ιδιώτη με έλεγχο του αυτοκινήτου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Και βεβαίως θα πήγαινα αεροπορικώς και θα το έφερνα οδικώς (ευκαιρία για ταξιδάκι).
-
Αν δεν πας ο ίδιος να ελέγξεις το αυτοκίνητο μην περιμένεις κελεπουρι.
Όπως σου έγραψαν και παραπάνω καλό είναι να επιλέξεις μεταχειρισμένα από επίσημα προγράμματα εταιρειών , όπως Audi -Mercedes, όπου εκεί δίνουν μια "σιγουριά " με εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας. -
@harisma23 said in Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου από Γερμανία-Αξιοπιστία Γερμανικών Εμπόρων:
Ο κουμπάρος μου που ζει μόνιμα Ιταλία έχει αγοράσει αρκετές φορές μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από Γερμανία, είτε γιατί τα έβρισκε σε καλύτερες τιμές είτε γιατί δεν τα έβρισκε καν όπως ήθελε στην Ιταλία. Όσες φορές αγόρασε από έμπορο του επισήμου δικτύου κάποιας μάρκας, τα αυτοκίνητα ήταν άψογα. Μια φορά που αγόρασε από γερμανό μαντρά ένα Toyota ημιφορτηγό 20ετίας, ήταν σάπιο. Τελικά, μετά από πάνω από ένα χρόνο που πήρε η διαδικασία ορισμού πραγματογνώμονα από το γερμανικό δικαστήριο, έγινε η δίκη και δικαιώθηκε απόλυτα, παίρνοντας αποζημίωση που υπερκάλυπτε τα πάντα.
Επίσης βλέπω κάποιους που συστήνουν Έλληνα έμπορο. Εγώ σε Έλληνα ή Τούρκο έμπορο δεν θα πήγαινα! Μόνο σε επίσημο έμπορο ή σε ιδιώτη με έλεγχο του αυτοκινήτου σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Και βεβαίως θα πήγαινα αεροπορικώς και θα το έφερνα οδικώς (ευκαιρία για ταξιδάκι).
Ακριβώς αυτό συστήνω κι εγώ, το μεταχειρισμένο από επίσημη αντιπροσωπεία εκεί.
Το να ψωνίσει με τον τρόπο που περιγράφει, είναι σαν να πηγαίνει σε Έλληνα έμπορο εδώ, που τουλάχιστον θα το δει πριν. -
Στο Mobile πάντως υπάρχουν και κριτικές οπότε έχεις ένα μπούσουλα. Άλλωστε τα ονόματα των εμπόρων φαίνονται και μπορείς να ψάξεις και ανεξάρτητα το τι παίζει.
Είχα την εντύπωση πως από Γερμανία είναι καλυτερα να επιλέξεις έμπορο λόγω του ότι υπάρχει αυστηρότητα στις απάτες και δεν τις πολυεφαρμόζουν.
Άλλωστε είναι και πιο ασφαλής η μεταφορά χρημάτων. Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι με έναν ιδιώτη σε μια ξένη χώρα; -
Πριν έγραψα γεγονός από Γερμανία, όπου ο νόμος βοήθησε τον αγοραστή.
Γίνονται πολλά κι εκεί, κυρίως απ τους Βαλκάνιους. Όπως ότι παίρνουν τρακαρισμένα, που οι ασφαλιστικές εύκολα τα δίνουν "τζάμπα" ως "μη επισκευασιμα" καθώς τα επίσημα εργατικά είναι πανάκριβα εκεί και σε μια χώρα με μέσο όρο ηλικίας στόλου τα 6 έτη δεν είναι εμπορευσιμα τα τρακαρισμένα, τα φτιάχνουν οι ίδιοι με προσωπική εργασία και προσπαθούν να τα σπρώξουν σε άλλους Βαλκάνιους.
Εύκολα όμως βρίσκονται καλοσυντηρημενα οχήματα εκεί, πολύ πιο εύκολα από δω.
Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου από Γερμανία-Αξιοπιστία Γερμανικών Εμπόρων