-
Παρεμπιπτόντως στην πανάκριβη Ολλανδία έχει 24.300 η βασική, δηλαδή 1.000 επάνω.
-
Χθες ήθελα να διαπιστώσω αν με κλέβουν στην αντλία βενζίνης. Πάω γεμίζω σε ένα βενζινάδικο και μετά πάω σε ένα άλλο με κίνηση στην πόλη σε ένα άλλο 7-9-10 χλμ πιο κάτω δεν θυμάμαι ακριβώς. Ξαναγεμιζω και πληρώνω 3 ευρώ!!!!
3 ευρώ για μια απόσταση 15 λεπτών το πολύ! 3 ευρώ μέσα σε 15 λεπτά.
Δηλαδή αν τα υπολγιζω σωστά αν το οδηγούσα 8 ώρες την ημέρα στην πόλη θα πρέπει να πληρώνω 2000€ το μήνα με 20 ημέρες εργασίας!
Τι λέτε ρε;;;;Δεν πάω να πάρω ένα tesla plaid, τόσο έχει το leasing του
Όσοι μπορείτε ev, και αν έχετε φωτοβολταϊκά, η καλύτερη επένδυση!!
-
Δε σε κλέβανε απαραίτητα, απλά ο πρώτος σταμάτησε μόλις χτύπησε η αντλία.
-
Και στους δύο είπα μόλις χτυπήσει η αντλία να σταματήσουν.
Μου λέει 3 ευρώ. Ρε φίλε τρία τραγούδια άκουσα και πλήρωσα 3 ευρώ!!!!
Πρώτο τραπέζι πίστα σε μπουζούκια είναι πιο φθηνό
Να γιατί δεν μπορώ να αγοράσω σπίτι και αυτοκίνητο. Μου τα τρώνε αυτοί, αλλά δεν το καταλαβαίνω όταν τα δίνω όλα μαζί.
-
Ναι αλλά στο 2ο μπενζιναδικο είναι σαν να χτύπησε 2η φορά.
-
Αααα λες; δηλαδή πήρε παραπάνω ;;;;
-
Ναι, πάντα παίρνει παραπάνω από τη πρώτη φορά που χτυπάει η αντλία.
-
Χμμμ. Δεν το ήξερα αυτό. Έπαθα σοκ, κόντεψα να μαλώσω με τον βενζινα.
Και παλι είναι πάρα πολλά για μια μικρή απόσταση 15 λεπτών.
-
@georgemit said in Citroen e-C3 2024:
Μιλαμε για 3€ δηλαδή περίπου 1,8 λίτρα. Μετά από 15 λεπτά οδήγηση. Που μπορεί να έκαψε ένα κουτάκι κόκα κόλα και ο άλλος μετά να το ξεχείλισε.
-
23.300 πλήρης έκδοση, πριν τις επιδοτήσεις, με τη μεγαλύτερη 44αρα μπαταρία, στην Ιρλανδία.
Γι αυτό θα βγει γύρω στα 28-32Κ στην Ελλάδα υποθέτω, για να φάνε οι αντιπρόσωποι την επιδότηση.
-
Το θέμα είναι το κόστος. Όταν γεμίζεις πολλά λίτρα δεν το καταλαβαίνεις. Όταν όμως πας ας πούμε στο διπλανό σουπερμάρκετ από τον δήμο σου είναι 6 ευρώ πάνε έλα. Είναι τεράστιο κόστος μετακίνησης για ιχ.
Αν έχεις καθημερινές μετακινήσεις μιας οικογένειες όπως σχολεία, σουπερμάρκετ φροντιστήρια, αθλητικές δραστηριότητες κτλ, πραγματικά η οικογένεια γονατίζει. Πόσο μάλλον αν έχει και πιο παλιό όχημα.
Για αυτό λέω πως αν κάποιος μπορεί η βρίσκεται στην αγορά δεύτερου οχήματος για χρήση μέσα στην πόλη και έχει χώρο στάθμευσης δικό του, για να εξυπηρετήσει τέτοιες συνθήκες είναι σχεδόν μονόδρομος.
Αν έχει και την δυαντοτητα για φωτοβολταϊκη εγκατάσταση, εντάξει μιλάμε για υπερευκαιρια.
Άσε που ενα ηλεκτρικό δεν φθείρεται μέσα στην πόλη, όπως κακή θερμοκρασία λαδιού, κιβωτιο, συμπλέκτες κτλ και έτσι έχεις το θερμικό σε άριστη κατάσταση για ταξίδια.
-
Ωραία, βάλε φωτοβολταϊκά και πάρε ηλεκτρικό, εμείς τι θες να κάνουμε περισσότερο;
-
@vagnar said in Citroen e-C3 2024:
Μιλαμε για 3€ δηλαδή περίπου 1,8 λίτρα. Μετά από 15 λεπτά οδήγηση. Που μπορεί να έκαψε ένα κουτάκι κόκα κόλα και ο άλλος μετά να το ξεχείλισε.
Η βενζίνη έχει 1,9-2,0 ευρώ/lt. Οπότε 3 ευρώ είναι περίπου 1,5λίτρο.
1,8 λίτρα αν η βενζίνη έχει 1,66ευρώ/lt, αλλά την τελευταία 4ετία δε θυμάμαι τέτοια τιμή. -
Ωραία, βάλε φωτοβολταϊκά και πάρε ηλεκτρικό, εμείς τι θες να κάνουμε περισσότερο;
Να βάλετε τη μύτη σας κοντά στην απόληξη μιας εξάτμιση ενός diesel κατά προτίμηση euro5, να βάλει μπροστά ο οδηγός και να πάρετε βαθιές ανάσες....
Αυτό για δύο εβδομάδες πριν και μετά το φαγητό.
Αυτό το τόσο απλό..... Τι ζητάω και εγώ που το κάνεις τόσο θέμα;
-
@panormus772 said in Citroen e-C3 2024:
Η βενζίνη έχει 1,9-2,0 ευρώ/lt. Οπότε 3 ευρώ είναι περίπου 1,5λίτρο.
1,8 λίτρα αν η βενζίνη έχει 1,66ευρώ/lt, αλλά την τελευταία 4ετία δε θυμάμαι τέτοια τιμή.Δηλαδή εκαψα 14,5kwh, σωστά;
Όσα δηλαδή θα ήθελα για περίπου 100 χλμ χρήσης στην πόλη με ένα ev. Δηλαδή θα μου κόστιζε η διαδρομή με ένα e c3 γύρω στα €0,72 με κόστος της kwh τα €0,50
Δηλαδή μια διαφορά για την ίδια διαδρομή των 15 λεπτών €(-2,3)
Στο σενάριο με φωτοβολταϊκό ίσως να μου κόστιζε και €0,05 δεν το έχω υπολογίσει ακόμα.
-
Το ξέρεις κι εσύ ότι ο υπολογισμός σου είναι πιο μπακάλικος κι απ τον Ζηκο με παλάντζα και μπρούτζινα δράμια.
Είπαμε οποίος θέλει οικονομία, μικρό ντίζελ.
Αν δεν βρίσκει φυσικό αέριο. -
Ποιοι το είπατε; Αν κοστίζει 17Κ μετά επιδότησης, συμφέρει και καρασυμφέρει.
Για μέσα στην πόλη diesel είναι μεγάλο λάθος.
Δεν ισχύουν τα νούμερα; τι δεν ισχύει;
Το 1,5 λίτρο βενζίνης ισούται με 14,5 kwh
Με €0,50 η kwh (συνυπολογίζοντας όλες τις χρεώσεις) πόσο βγαίνουν τα 10 χιλιόμετρα απόστασης; -
This post is deleted! -
@super-t said in Citroen e-C3 2024:
@piliourits said in Citroen e-C3 2024:
Το ξέρεις κι εσύ ότι ο υπολογισμός σου είναι πιο μπακάλικος κι απ τον Ζηκο με παλάντζα και μπρούτζινα δράμια.
Είπαμε οποίος θέλει οικονομία, μικρό ντίζελ.
Αν δεν βρίσκει φυσικό αέριο.Το φυσικό αέριο έχει τελειώσει, δεν ξέρω γιατί αναφέρεται. Εκτός και αν λέμε για μεταχειρισμένα.
Προς το παρών παραμένει για τους τολμηρούς και τους ταξιτζήδες. Και βλέπουμε.
-
Εγώ πάντως έβαλα πετρέλαιο πριν 11 μέρες έκανα ένα ταξίδι 350 χλμ στην Εύβοια και έχω κάνει άλλα 270 χλμ μέσα στην Πόλη και λέει ακόμα 120 χλμ αυτονομία. 45 λίτρα ρεζερβουάρ και λέει 5,7 μέση κατανάλωση το τριπ. Στο ταξίδι ήταν 5,2.
Τώρα για τους χέητερς. Το νέο 3 θα έχει 23300 η βασική σε 9 χώρες της Ευρώπης.
Σε εμάς δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά, αφού ποτέ δεν ήταν πολύ πιο ακριβά τα αντίστοιχα σιτροέν. Συχνά είμαστε φτηνότεροι εδώ.
Μπορείτε να κάνετε συγκρίσεις για τα σημερινά μοντέλα που έχουν και ΤΤ.
Στο 3 η διαφορά θα είναι στο ΦΠΑ που μπορεί να παίξει στο 1000.
Αλλά αν πούμε να έχει 25000 το φτηνό και 28000 το ακριβό, μετά την επιδότηση θα είμαστε 17500 και 20000. Και θα περιμένουμε και το 80άρι που θα είναι στα 22000.
Βέβαια στην Γαλλία έχει δύο εκδόσεις, σε άλλες χώρες θα έχει και ενδιάμεση. Η ενδιάμεση μπορεί να είναι βολική.
Πάντως στα σάιτ και στα φόρουμ το αμάξι έχει πολύ καλή αποδοχή.
Θα έχουμε και το Πάντα σύντομα σε ανάλογα λεφτά.
Citroen e-C3 2024