-
Και επειδή έλαβα ήδη κάποια μηνύματα που αναρωτιούνταν τι έπαθα και πως και δεν κραζω ή γράφω τα αρνητικά, να ενημερωσω οτι είπα να γράψω πρώτα την εισαγωγή και μετα να μπω στις λεπτομέρειες.
Μηχανικά, λόγω βάρους μαλλον, τα παραπάνω άλογα του 1,8 σε σχέση πχ με τα 115 του YC δεν φάνηκαν τόσο.
Το ελαφρύτερο YC ήταν σαν να είχε πιο άμεσο ξεπέταγμα.
Εξοπλιστικά
Καπως αχταρμάς τα μενού.
Κακή η ανάλυση κάμερας και χωρίς κινούμενες γραμμές.
Πολύ εκνευριστικοί ήχοι στο αυτόματο σταμάτημα όταν έκανες όπισθεν και είχε εμπόδιο. Ενεργοποιείται νωρίς και κόβει άγαρμπα και με οξύ ήχο το όχημα.
Ο κρυφός φωτισμος στα πόδια και στις εσοχές στην κονσόλα καπως αδύναμος. Όπως και ο εργοστασιακός στο YC. Σύντομα θα βάζετε πιο δυνατές λαμπες από Aliexpress. Ειδικά από αυτές κάτω από οδηγό και συνοδηγό θα μπορέσετε να βγάλετε και φώτα για τα πόδια των πίσω επιβατών που είναι ξανά ριγμένοι. Τουλάχιστον στη chic είχε φως ο λεβιες της πορτας, σε αντίθεση με το λεβιε στις μπροστινές πόρτες που δεν είχαν κάτι ένεκα της λεντοταινιας από πάνω.
Παράθυρα λεπτά και λίγο θόρυβο ξανά.
Στο παρμπρίζ τουλάχιστον κάτι γίνεται.
Λόγω της μαύρης οροφής το αμάξι είναι σκοτεινό. Οι εκδόσεις με ηλιοροφή το αλλάζουν πλήρως. Ακόμα και την club που προσωπικά την απορρίπτω επειδή έχει υφή σα σμυριδοπανο το ύφασμα στα καθίσματα.
Τέλος είναι χαζό να έχουν βάλει led λαμπες μέσα και στο πορτμπαγκάζ και πινακιδες να έχουν απλές αλογόνου κίτρινες.Επίσης περίεργη λογική είχε ο λεβιες ταχυτήτων.
-
ποσο εκανε αυτο που οδηγησες και τι καθισματα εχει?
αισθητηρες μπρος/πισω;
για να το οδηγησεις υπεργαψες χαρτι οτι αναλαμβανεις πιθανες ζημιες;
-
Άρα, εαν κρίνω από τα θετικά σχόλαι του Στέφανου (που τίποτα δεν του αρέσει), το συμπέρασμα ειναι ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εξαιρετικό!!
Αναμένω να το οδηγήσω και εγώ σύντομα.
-
@lap said in Toyota C-HR 2023:
Χαμός γίνεται.
Κάργα λεφτά. Πρέπει να είμαι ο πιο φτωχός όλων γύρω μου
δεν είσαι μόνος, Lap, πάρε μια βαθειά ανάσα.
-
@wantone said in Toyota C-HR 2023:
αισθητηρες μπρος/πισω;
Όλα τα τεστ έτσι γίνονται
Ημιδερματινα καθίσματα με αισθητήρες μπρος πίσω.
Έκδοση c-hic -
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
Άρα, εαν κρίνω από τα θετικά σχόλαι του Στέφανου (που τίποτα δεν του αρέσει), το συμπέρασμα ειναι ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι εξαιρετικό!!
Αναμένω να το οδηγήσω και εγώ σύντομα.
Για τα σύγχρονα Τογιότα καλό είναι ...
-
@iceman7 said in Toyota C-HR 2023:
αισθητηρες μπρος/πισω;
Έκδοση c-hicΣυγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω.Τι όλα τα τεστ έτσι γίνονται?Υπογράφοντας χαρτί?Γιατί εγώ 20 τεστ που έχω κάνει σε διάφορα αυτοκίνητα δεν υπέγραψα ποτέ τίποτα.
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
αισθητηρες μπρος/πισω;
Έκδοση c-hicΣυγνώμη αλλά δεν καταλαβαίνω.Τι όλα τα τεστ έτσι γίνονται?Υπογράφοντας χαρτί?Γιατί εγώ 20 τεστ που έχω κάνει σε διάφορα αυτοκίνητα δεν υπέγραψα ποτέ τίποτα.
Σε άλλες μάρκες υπογράφεις
Σε άλλες όχιΣε όλες ζητάνε δίπλωμα.
-
Πάντως Γιάννενα σε ford,Kia,hyundai,vw,Toyota που έχω οδηγήσει δεν μου είπαν ποτέ να υπογράψω κάτι.Με έβαλες σε σκέψεις θα πάω στις υπόλοιπες να δω αν μου ζητήσει καμμια
-
@antonakis said in Toyota C-HR 2023:
https://www.euroncap.com/en/results/toyota/c-hr/51098
Φρέσκο τράκο.
Πολύ χαμηλά πάντως η βαθμολογία για τογιότα
-
το οδήγησα, πριν μερικές ημέρες αλλά σήμερα πρόλαβα να γράψω το κείμενο:
https://forum.4troxoi.gr/post/11000213662Συνολικά βελτιωμένο, ειδικά στο υβριδικό σύνολο που είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχω στην Κορόλα.
-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
το οδήγησα, πριν μερικές ημέρες αλλά σήμερα πρόλαβα να γράψω το κείμενο:
https://forum.4troxoi.gr/post/11000213662Συνολικά βελτιωμένο, ειδικά στο υβριδικό σύνολο που είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχω στην Κορόλα.
Συμφωνώ με την κριτική σου. Χτες το οδήγησα πρώτη φορά σε εθνική οδό. Ως πρώην κάτοχος t-roc μου φαίνεται λίγο παράξενο το ζορισμα του CVT στις επιταχύνσεις και τις ανηφόρες. Σου δίνει την αίσθηση ότι δεν έχει την ιπποδύναμη λόγω του CVT, ίσως θέλει το χρόνο του να συνηθίσεις
-
Δε συνηθίζεται. Ως παράλληλος κάτοχος και άλλου αυτοκινήτου με CVT και αντίστοιχη ιπποδύναμη (197 vs 225), είναι απλά πολύ κακή η υλοποίηση της Toyota. Εκτός του CVT δε βοηθάει καθόλου και το πολύ θορυβώδες μοτέρ και η ανύπαρκτη ηχομόνωση.
-
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Δε συνηθίζεται. Ως παράλληλος κάτοχος και άλλου αυτοκινήτου με CVT και αντίστοιχη ιπποδύναμη (197 vs 225), είναι απλά πολύ κακή η υλοποίηση της Toyota. Εκτός του CVT δε βοηθάει καθόλου και το πολύ θορυβώδες μοτέρ και η ανύπαρκτη ηχομόνωση.
Δεν είναι κακή, μια χαρά ειναι. Απλά της Τογιότα δεν ειναι cvt, το έχουμε πει πολλές φορές. Ειναι πλανητικό, το οποίο δουλευει ως cvt λόγω της υβριδικής διάταξης. Ειναι τέτοιο το υβριδικό σύστημα, που δεν γίνεται να υλοποιηθεί με άλλο τρόπο.
-
Τι εννοούμε όταν λέμε πλανητικό ?
-
@alex-mix said in Toyota C-HR 2023:
Πάντως Γιάννενα σε ford,Kia,hyundai,vw,Toyota που έχω οδηγήσει δεν μου είπαν ποτέ να υπογράψω κάτι.Με έβαλες σε σκέψεις θα πάω στις υπόλοιπες να δω αν μου ζητήσει καμμια
Aλλο επαρχια. Αθηνα τα τελευταια χρονια (μετα το 2016) παντου και παντα μου ζητησαν να υπογραψω χαρτι που ελεγε πληρωνω πιθανες ζημιες μεχρι 2000 ευρω (περιπου μερικοι και 2500ε) μετα αναλαμβανει η μικτη των εταιρειων. Στο παρελθον δεν υπεγραφες τιποτα.
-
@red_monster said in Toyota C-HR 2023:
Δεν εχει ιμαντα εννοει. Η αυξομειωση της ταχυτητας γινεται με αλλο τροπο.
-
@red_monster said in Toyota C-HR 2023:
οτι έχει πλανητικό κιβώτιο (όπως τα κλασσικά αυτόματο) και όχι cvt, δηλαδή 2 τροχαλιες αυξομειούμενης διαμέτρου με ιμάντα.
-
Ελάχιστη σημασία έχει το τεχνικό κομμάτι που αφορά πολύ λίγους. Το θέμα είναι οτι το αποτέλεσμα είναι κακό εάν σε ενδιαφέρει και ότιδήποτε άλλο πέραν της εξοικονόμησης καυσίμου. Ο μόνος λόγος που ανέχονται αυτή τη μαλακία που έχει για drivetrain η Toyota είναι επειδή καίει 2-3λτ λιγότερο καύσιμο απ' το αντίστοιχο συμβατικό. Και επειδή όλοι κολλάμε στο (ας το πούμε) cvt της Τουότα συνήθως, για μένα είναι μεγαλύτερο φάουλ το πόσο θορυβώδεις και τραχείς κινητήρες φτιάχνει. Στο κιβώτιο δέχομαι ότι υπάρχουν περιορισμοί προκειμένουν εξυπηρετηθεί ένας συγκεκριμένος σκοπός. Ο κινητήρας δεν έχει καμία δικαιολογία να είναι τόσο μη ραφιναρισμένος γιατί κατά τα άλλα είναι αστείας τεχνολογίας και απόδοσης.
-
@stefan147 said in Toyota C-HR 2023:
Ελάχιστη σημασία έχει το τεχνικό κομμάτι που αφορά πολύ λίγους. Το θέμα είναι οτι το αποτέλεσμα είναι κακό εάν σε ενδιαφέρει και ότιδήποτε άλλο πέραν της εξοικονόμησης καυσίμου. Ο μόνος λόγος που ανέχονται αυτή τη μαλακία που έχει για drivetrain η Toyota είναι επειδή καίει 2-3λτ λιγότερο καύσιμο απ' το αντίστοιχο συμβατικό. Και επειδή όλοι κολλάμε στο (ας το πούμε) cvt της Τουότα συνήθως, για μένα είναι μεγαλύτερο φάουλ το πόσο θορυβώδεις και τραχείς κινητήρες φτιάχνει. Στο κιβώτιο δέχομαι ότι υπάρχουν περιορισμοί προκειμένουν εξυπηρετηθεί ένας συγκεκριμένος σκοπός. Ο κινητήρας δεν έχει καμία δικαιολογία να είναι τόσο μη ραφιναρισμένος γιατί κατά τα άλλα είναι αστείας τεχνολογίας και απόδοσης.
εχει υβριδικο με 6κυλινδρο αν θελεις παρε εκεινο. προφανως ειναι θεμα κοστος και αξιοπιστιας η επιλογη της τογιοτα αλλα εχει πολλες επιλογες με καλυτερους κινητηρες περα των μικρων
Toyota C-HR 2023