-
@fanis75 said in Toyota C-HR 2023:
@bill_hsd said in Toyota C-HR 2023:
Το "καλύτερο" πώς το εννοείς;
Καλύτερο συνολικά στον δρόμο (και εκτός) για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου (δεν ειναι σπορ). Πιο προβλέψιμο, πιο άνετο, μικρότερη καταναλωση, μικρότερο κόστος χρήσης, ευκολότερη κίνηση σε κακοτράχαλο δρόμο, μικρότερη αναρτώμενη μάζα. Μόνο σε εμφάνιση υστερεί (υποκειμενικό και αυτό, γιατί η συνολική διάμετρος ειναι ίδια).
Επειδή ακριβώς η συνολική διάμετρος είναι ίδια, τα περισσότερα από όσα αναφέρεις (πλην της τιμης των ελαστικών) μάλλον παραμένουν ίδια.
Τέλος πάντων, δεν θα τα χαλασουμε στη διαμετρο της ζάντας (ειδικά μεταξύ 16" και 17").
Στην τελική, όπως τη βρίσκει ο καθένας... -
Επειδή ακριβώς η συνολική διάμετρος είναι ίδια, τα περισσότερα από όσα αναφέρεις (πλην της τιμης των ελαστικών) μάλλον παραμένουν ίδια.
Δεν ισχύει αυτό. Με τις ζάντες 17":
- Έχει μεγαλύτερο βάρος (μη αναρτωένη μάζα)
- Έχει μεγαλύτερη τριβή και αεροδυναμική αντίσταση (το βλέπεις και στις εκπομπές CO2)
- Έχει χειρότερη άνεση αφού έχει μικρότερο προφίλ (και αντέχει και λιγότερο σε κακουχίες το χαμηλό προφίλ).
-
Το "καλύτερο" πώς το εννοείς;
Καλύτερο συνολικά στον δρόμο (και εκτός) για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου (δεν ειναι σπορ). Πιο προβλέψιμο, πιο άνετο, μικρότερη καταναλωση, μικρότερο κόστος χρήσης, ευκολότερη κίνηση σε κακοτράχαλο δρόμο, μικρότερη αναρτώμενη μάζα. Μόνο σε εμφάνιση υστερεί (υποκειμενικό και αυτό, γιατί η συνολική διάμετρος ειναι ίδια).
Συμφωνω με το Φάνη!
Εχω οδηγήσει ολες τις εκδόσεις!
Μόνο εμφανισιακά υπερτερει η 17αρα..
Για καθημερινή χρήση όμως και για τη χρήση του αμαξιού είναι εντελώς ακατάλληλη η 17αρα! -
Εγω δεν θα πω κατι άλλο, παρά μόνο θα αναφέρω οτι η διάμετρος με 205/55/16 είναι 672,9mm, ενώ με 215/55/17 είναι 668,30 (διαφορά 0,69%, κοινώς "τίποτα").
Μάλλον το καλύτερο θα ήταν να έχει σιδερένια ζάντα και τάσι, εκεί να δείτε πόση μείωση του αναρτωμενου βάρους και οικονομία θα είχαμε... -
Μα η διαμετρος λογικό να είναι περίπου ίδια αλλιώς θα αλλάζε η τελική σχέση μεταδοσης.
Το υψος του πλαινού εχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις 16&17. -
@mike007 said in Toyota C-HR 2023:
Καλησπέρα παιδιά, τι κατανάλωση πετυχαίνεται με το καινούργιο C-HR 23, 1.8, μιλάμε πάντα σε νορμάλ συνθήκες. Εντός και εκτός πόλης…
Είναι πολύ σχετικό και εξαρτάται από το προφίλ των διαδρομών που κάνει ο καθένας και το πως οδηγεί ακόμα και για τις καταναλώσεις εντός πόλης.
Θα έλεγα, ρεαλιστικά να περιμένεις ένα 5-6 l/100km μεικτή κατανάλωση.Εγώ για παράδειγμα που μένω σε περιοχή με μεγάλες (για πόλη πάντα) υψομετρικές διαφορές, έχω μέση περίπου 5.5 l/100km στις αστικές διαδρομές που κινούμαι... ενώ αντίστοιχα εύκολα θα μπορούσα να ποσταρω, τώρα που ζέστανε λίγο και ο καιρός, διαδρομή προς το γραφείο με 1.7 αν ήθελα να δημιουργήσω εντυπώσεις...
Ή οποία τιμή βέβαια θα είχε νόημα αν σου έδινα δεδομένα και από άλλα οχήματα στις ίδιες διαδρομές από τον ίδιο οδηγό πάντα...Σημαντική επίσης η παράμετρος του στυλ οδήγησης. Αν πάρουμε πχ σαν KPI το hybrid coaching score, εγω έχω σχετικά χαμηλή βαθμολογία καθώς δε θέλω ούτε να επιταχύνω με τον αργό ρυθμό που απαιτείται ώστε να χρησιμοποιείται μόνο η μπαταρία, ούτε να φρενάρω 100μ πριν προκαλώντας και την τύχη μου καθημερινά εκεί έξω
-
Εγω δεν θα πω κατι άλλο, παρά μόνο θα αναφέρω οτι η διάμετρος με 205/55/16 είναι 672,9mm, ενώ με 215/55/17 είναι 668,30 (διαφορά 0,69%, κοινώς "τίποτα").
Μάλλον το καλύτερο θα ήταν να έχει σιδερένια ζάντα και τάσι, εκεί να δείτε πόση μείωση του αναρτωμενου βάρους και οικονομία θα είχαμε...Tι σχέση έχει η διάμετρος? Προφανώς σε όλα τα αυτοκίνητα η διάμετρος του τροχού είναι ίδια ανεξάρτητα από την διάμετρο της ζάντας - για αυτό και όσο αυξάνεται η διάμετρος, τόσο μειώνεται το ύψος του ελαστικού, ώστε να μείνει σταθερή η διάμετρος.
Μάλλον κάτι μπερδεύεις. Στο θέμα της άνεσης, μετράει το προφίλ. Στο θέμα της κατανάλωσης το πλάτος και η συνολική μετοπική επιφάνεια του ελαστικού. Η διάμετρος ενδιαφέρει μόνο για την αποκλιση του ταχυμέτρου. Όσο για την σιδερένια, είναι πιο βαριά συνήθως (όχι πάντα). -
Μάλλον το καλύτερο θα ήταν να έχει σιδερένια ζάντα και τάσι, εκεί να δείτε πόση μείωση του αναρτωμενου βάρους και οικονομία θα είχαμε...Tι σχέση έχει η διάμετρος? Προφανώς σε όλα τα αυτοκίνητα η διάμετρος του τροχού είναι ίδια ανεξάρτητα από την διάμετρο της ζάντας - για αυτό και όσο αυξάνεται η διάμετρος, τόσο μειώνεται το ύψος του ελαστικού, ώστε να μείνει σταθερή η διάμετρος.
Μάλλον κάτι μπερδεύεις. Στο θέμα της άνεσης, μετράει το προφίλ. Στο θέμα της κατανάλωσης το πλάτος και η συνολική μετοπική επιφάνεια του ελαστικού. Η διάμετρος ενδιαφέρει μόνο για την αποκλιση του ταχυμέτρου. Όσο για την σιδερένια, είναι πιο βαριά συνήθως (όχι πάντα).Φάνη, δεν μπερδεύω τίποτα.
Γνωστά όλα αυτά που αναφέρεις και δεν διαφωνώ.
Έχω ψαχτεί με ζάντες και setups στα BMW/MINI που ειχα στο παρελθόν, νομίζω τα έχεις δει και στον λογαριασμό μου στο Instagram.
Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι διαφορές μεταξύ 16" και 17" είναι τόσο σημαντικές, ώστε να αποτελέσουν κριτήριο αγοράς για το YC, όπως το παρουσιάζετε ή ότι αυτός που θα το προτιμήσει το YC με τις 17" είναι "κάγκουρας".
Αν σας αρέσουν οι 16" ή σας βολεύουν, πάω "πάσο" και κακώς ασχοληθηκα.
Νομίζω ήμουν σαφής και δεν το συνεχίζω. -
Αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι διαφορές μεταξύ 16" και 17" είναι τόσο σημαντικές, ώστε να αποτελέσουν κριτήριο αγοράς για το YC, όπως το παρουσιάζετε ή ότι αυτός που θα το προτιμήσει το YC με τις 17" είναι "κάγκουρας".
Δεν είναι τόσο σημαντικές, αλλά ειναι υπαρκτές (περισσότερο από όσο σε Κορόλα/CHR που έχουν καλύτερη ανάρτηση) και για τον χαρακτήρα του αυτοκίνητου θα έλεγα ότι μετράνε αρκετά. Δεν ειναι θέμα "κάγκουρα" αλλά χρήσης. Το αυτοκίνητο είναι πολύ πιο χρηστικό με τις 16αρες και του ταιριάζουν καλύτερα. Θα μπορούσαν λοιπόν (αυτό λέμε) να έχουν μαι έκδοη με 16αρες και καλό εξοπλισμό και να μην μας "αναγκάζουν" να πάμε σε εκδόσει με αχρείαστα μεγάλες ζάντες, για να έχουμε αξιόλογο εξοπλισμό. όπως κάνει η BMW πχ. που φόρτωσα την δικιά μου με ένα σωρό έξτρα, αλλά επέλεξα να αφήσω τις 16αρες.
Και έτσι για την σύγκριση (αφού έχω οδηγήσει πολλά διαφορετικά setup σε Τογιότα) να πω ότι το YC με την ανεξάρτητη πίσω και 18αρες είναι πιο άνετο από αυτό με τις 17αρες και τον ημιάκαμπτο. Για αυτό επιμένω στο συγκεκριμένο αμάξι. Στην Κορόλα δεν έκανε σχεδόν καμία διαφορά ή 16" από την 17". Ούτε στο CHR είδαι διαφορά μεταξύ 17" και 18".
Τέλος και από εμένα, γιατί κουράζω τους υπόλοιπους και δεν το θέλω.
-
https://www.euroncap.com/en/results/toyota/c-hr/51098
Φρέσκο τράκο.
-
τα 1463 κιλά μου φαίνονται πολλά ή όχι;
-
@dimitrioskosmas said in Toyota C-HR 2023:
Για C-suv full hybrid είναι στα νορμάλ όρια.
-
@panormus772 said in Toyota C-HR 2023:
Οριακά λες το C-HR C-SUV. Με τόσο μικρό χώρο αποσκευών και χώρο για τους πίσω επιβατες μάλλον προς την B-SUV κατηγορία μου κάνει..
-
@zt13 said in Toyota C-HR 2023:
@panormus772 said in Toyota C-HR 2023:
Οριακά λες το C-HR C-SUV. Με τόσο μικρό χώρο αποσκευών και χώρο για τους πίσω επιβατες μάλλον προς την B-SUV κατηγορία μου κάνει..
Το γράφω καιρό τώρα.
Ένα μεγάλο B SUV είναι. -
@zt13 said in Toyota C-HR 2023:
Δεν καθορίζουν οι χωροι την κατηγορία αλλά η πλατφόρμα και το μεταξόνιο. Οπότε C suv είναι ξεκάθαρα.
-
Συνήθως ναι αλλά υπάρχουν και αυτοκίνητα που λόγω διαστάσεων μπορείς να τα βάλεις σε δύο κατηγορίες και γίνεται μπέρδεμα.
πχ-
Το Troc είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του golf άρα c suv; Αρκετοί το εντάσσουν στα b suv λόγω διαστάσεων.
-
Το arkana είναι βασισμένο σε επιμηκυμένη πλατφόρμα του clio, είναι αυτό το μακρινάρι b suv;
-
Το scala που είναι βασισμένο στην πλατφόρμα της fabia τι είναι b ή c hatch;
και πάει λέγοντας.
-
-
@georgemit said in Toyota C-HR 2023:
Συνήθως ναι αλλά υπάρχουν και αυτοκίνητα που λόγω διαστάσεων μπορείς να τα βάλεις σε δύο κατηγορίες και γίνεται μπέρδεμα.
πχ-
Το Troc είναι βασισμένο στην πλατφόρμα του golf άρα c suv; Αρκετοί το εντάσσουν στα b suv λόγω διαστάσεων.
-
Το arkana είναι βασισμένο σε επιμηκυμένη πλατφόρμα του clio, είναι αυτό το μακρινάρι b suv;
-
Το scala που είναι βασισμένο στην πλατφόρμα της fabia τι είναι b ή c hatch;
και πάει λέγοντας.
Εαν ειναι βασισμένο σε Β χατς, για εμένα ειναι Β ξεκάθαρα, ας το τραβήξουν όσο θέλουν. Επίσης μετράει και το μεταξόνιο. Εαν το μεταξόνιο εμπίπτει στην επόμενη κατηγορία, τότε μπορούμε να το κατατάξουμε εκεί.
Έχεις δίκιο ότι καμια φορά ειναι μπέρδεμα, αλλά μην τρελαθούμε, ξεκάθρα C suv ειναι το CHR, δεν υπάρχει αμφιβολία περί αυτού.
-
-
Χάχα αν πάμε στο θέμα chr 1ης γενιάς πρέπει να έχουν ξαναγραφτεί τα ίδια τουλάχιστον 3 φορές για το αν είναι c ή b suv
Άσχετο είμαι Καβάλα και έχω δει 2 BYD ωραία φαίνονται.
Είδα και ένα CHR λευκό πέρλα BITONE εντάξει σε κάνει να γυρίζεις κεφάλι. -
Κι εγώ στα c suvocrossover το εντασσω το chr.
-
Το οδήγησα σήμερα στην Πολις Κηφισιας. Ο προϊστάμενος εκεί (Βασίλης) είναι μορφή και πρέπει να τον γνωρίσετε.
Βέβαια πριν είχα πάρει το model Y performance οποτε το αδίκησα εξαρχης.
Ωστόσο το chr δεν πήγα να το δω για την ταχύτητα του.
Το τεστ είναι chic, πολύ φορτωμένη και αξιοπρεπής ποιοτικα έκδοση. Έχει ελλείψεις για εμένα και φυσικά δεν ακουμπά πουθενά premium αλλά είναι το αξιοπρεπέστερο και πιο ποιοτικό της γκάμας κάτω από το ραβ.
Με κάτι κουβάδες με ρόδες όπως το YC ούτε καν.
Κυλιση μια χαρά. Ανάρτηση σωστή. Απόκριση κινητήρα καλη μου φάνηκε (ίσως να μου ήταν καλύτερη η αίσθηση μετά το performance)
Τιμόνι πανάλαφρο αν και ακριβές.
Μουγκρισμα σε ανεκτά πλαίσια.
Γενικώς το αυτοκίνητο είναι καλό, ανεβαίνει ακριβά η καλη έκδοση αν και τα βασικά τα έχει και παρακάτω. Πιθανώς η club είναι πιο vfm αλλά γούστα είναι αυτά.
Τον εξοπλισμό τον χαίρεσαι αλλά τον χάνεις στη μεταπώληση.
Γενικώς καλη προσπάθεια.
Απορώ πως επέτρεψαν να βγει αυτή η αρπαχτή το ΥC σε τέτοια ύψη τιμών. Στα 20 θα παράβλεπες πολλά.Τελωσπαντων αν θέλετε κάτι πιο σπορ διαφορετικό από τη μαούνα CC το chr είναι εδώ.
Toyota C-HR 2023