-
Καλησπέρα σας,
Είμαι κάτοχος nissan micra K11 (1997 μοντέλο - 2 χέρι), έχει κάνει αισίως 181.000km.
Οι λόγοι που πλέον σκέπτομαι για αγορά ενός νεου/μεταχειρισμένου :
- Ασφάλεια. Πριν από καιρό είχα ένα ατύχημα (χαμηλή ταχύτητα-αρκετή ζημιά-κανένα πρόβλημα υγείας), ευτυχώς φορούσα ζώνη. Ηταν η πρώτη φορά στην οδηγική μου ζωή που τα "χρειάστηκα".
- Κατανάλωση βενζίνης. Χωρις να το έχω μετρήσει με ακρίβεια, καίει αρκετά. Πλέον κινούμαι αρκετά συχνά εντός πόλης και "ζητάει".
- Ανταλλακτικά. Χρειάζεται να αλλάξω κάτι στο ψυγείο και μετα βίας βρήκα ανταλλακτικό (εννοείται ελαφρύ μεταχειρισμένο). Σταδιακά έχει σχετική αλλοίωση, κυρίως λόγω χρόνων.
Δεδομένου των παραπάνω λόγων, συγκλίνω στο να το αντικαταστήσω. Σ΄αυτο το σημείο θα ήθελα την (αμέριστη) βοήθεια σας.
Αναζητώ ένα αυτοκίνητο
- με οδηγική ασφάλεια,
- χαμηλή κατανάλωση βενζίνης.
- max 1200cc
- χαμηλά τέλη κυκλοφορίας (έως και καθόλου).
- Πρωτίστως κινούμαι περισσότερο για ταξίδια και δευτερευοντος εντός πόλης.
- Με βολεύει το 5πορτο, μικρής κατηγορίας.
- Τα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι μέχρι 12.000.
Να πω την αλήθεια, πως η σκέψη αυτή περνάει αρκετό καιρό, ενώ βρίσκεται ακόμα στα αρχικά στάδια ωρίμανσης. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας.
-
Μπορεις να βαλεις άλλα 5,000€ σε δοσεις ? Αν ναι , παιρνεις ολοκαινουριο Μαζντα 2
-
Μια και έχεις τα λεφτά, έβαλα μέχρι 10ετία, μέχρι 125000 χλμ, Ελληνικής αντιπροσωπείας, Ιδιώτης.
Κοίτα τι σε βολεύει δεν είναι πολλά.
Εβαλα μέχρι 13000 γιατί κανένα παζάρι θα παίζει πάντα...
-
Συνηθως το μεταχειρισμενο θα θελει λαστιχα , service , αρα παμε +500€ το λιγοτερο. Βαλε και την μεταβιβαση κανα 150αρι. Και εναν βιολογικο.....
Οπότε για μενα καλυτερα καινουριο αν ειναι δυνατον .
-
15500€ περίπου κάνει ένα καινούργιο i10 με καλό εξοπλισμό (cruise control, αυτοματα φώτα).
Από τη στιγμή που φτάνεις τα 12000€ συν 1000€ για γενικό σέρβις μεταβιβάσεις κλπ είναι μικρή η διαφορά για ένα καινούργιο με 5ετη εγγύηση.Αυτά βάσει κοινής λογικής. Με το δικό μου μυαλό με 13000€ ένα Fiesta ST.
-
Μήπως σε συμφέρει να δεις τα προγράμματα ανταλλαγής που κάνουν κάποιες εταιρείες?
Π.χ. το δίνεις ανταλλαγή και παίρνεις ένα corsa ή c3 κούτα και γλυτώνεις πολλά. -
Ωραία τα φίλτρα του @criuser , έχει κάποια πολύ ενδιαφέροντα μοντέλα μέσα.
Δυστυχώς ακόμα η εποχή δεν ευνοεί καλές ευκαιρίες -
Leon, ibiza από τη λίστα του κρίου δές
-
Fabia η Fiesta σε diesel
Fabia αν θες τους καλύτερους χώρους
Fiesta αν θες πιο ωραία οδήγηση
αν εχεις 12000 ευρώ δες μεχρι 11000 και φύλαξε το χιλιάρικο για κανα service, λαστιχα κτλ
μείνε μακριά από αυτοματο σασμάν σε αυτα τα μοντέλα
-
@alexandros-k said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Μπορεις να βαλεις άλλα 5,000€ σε δοσεις ? Αν ναι , παιρνεις ολοκαινουριο Μαζντα 2
Τελείως τυχαία, σήμερα πήγα και το είδα το μαζντα2. Φαίνεται ποιοτικό και καλοφτιαγμένο. Οπότε συμφωνώ...
Αφού είναι τόσο μεγάλο το μπατζετ σου, μπορείς να πλησιάσεις καινούριο, γλιτώνεις το λοττο του μεταχειρισμένου και τυχόν έκτακτα πεντακοσαρικα που αργά ή γρήγορα θα τα ζητήσει. -
Να μην ξεχνάμε ότι ίσως θέλει τουλάχιστον Β κατηγορίας αμάξι, οπότε το ι10 να μην του ταιριάζει.
Επίσης σε αυτές τις τιμές, αν χαλαρώσεις λίγο το μπάτζετ σου, απλά θα μπλεχτείς...
Γιατί 13, βάλε 15, ωχ στα 17 είναι αυτό, μετά πάμε στο 20άρι...
Για μένα η λογική λέει ότι μπορεί να είναι νεότερο και με καλό ιστορικό.
Εβαλα μία άλλη κατηγορία. Μέχρι 5 χρόνια και 50000 χλμ και 14000 όριο, πάντα Ελληνικό. Μερικά ίσως έχουν ακόμα και εγγύηση.
-
Επίσης σε αυτές τις τιμές, αν χαλαρώσεις λίγο το μπάτζετ σου, απλά θα μπλεχτείς...
Ένα δίκιο το έχεις...
Και εγώ για 17 ξεκίνησα και στο ταμείο έγιναν 22+ -
@v_a said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Ένα δίκιο το έχεις...
Και εγώ για 17 ξεκίνησα και στο ταμείο έγιναν 22+Ναι αλλά πήρες καινούργιο με 6 χρόνια εγγύηση, το μεταχειρισμένο δε ξέρεις τι θα σου βγάλει.
Το έγραψα πιο πάνω καλύτερα να επωφεληθεί τις ανταλλαγές που κάνουν κάποιες εταιρείες γιατί το Micra πόσο θα το δώσει? στη καλύτερη 2 χιλιάρικα.
Δε ξέρω πόσο δίνουν για την ανταλλαγή αλλά αν ενδιαφερόμουν θα ρώταγα. -
-
Καλημέρα παιδιά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας και παράλληλα ζητώ συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.
Το Micra λόγω των φθορών που έχει υποστεί δεν βλέπω να πιάνει 2.000€ (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), υπολογιζω να πιάσει 1000€ (όσο το αγόρασα δλδ). Για ανταλλαγή ίσως να είναι καλή επιλογή. Πιστεύω πως αν βάλω πωλητήριο σίγουρα θα βρώ ενδιαφερόμενους.
Συμφωνώ πως χρειάζεται να μπεί ένα μέτρο και όριο γιατί εύκολα ξεφεύγεις απ τα χρήματα. Σκεφτείτε πως ενώ βάλει ταβάνι, κοιτάζω για αυτοκίνητο για πολύ παραπάνω σε χρήματα... κοιτάζω ακόμα και το yaris cross Οσο διαβάζω και ενημερώνομαι (καθώς ολίγον άσχετος με την αυτοκίνηση), αλλά τόσο με βοηθάτε να "ωριμάζει" το μυαλό μου.
Ενω λοιπόν στην αρχή το ήθελα για μετακίνηση πρωτίστως μέσα στην πόλη και δευτερευόντως για ταξίδια. Τώρα έρχονται σε μια ισορροπία, και να συγκλίνω περισσότερο για ταξίδια. Πλέον μένω Κρήτη και όσο ελεύθερο χρόνο έχω άλλο τόσο θέλω να την ανακαλύπτω, κάνοντας ταξίδια.
Αν είναι για αγορά μεταχειρισμένου, τότε το ιδανικό θα ήταν να γίνει απ την περιοχή της Κρήτης για να έχω εύκολη πρόσβαση. Απ' όσο κοίταξα υπάρχουν πολλοί έμποροι με μεταχειρισμένα, αλλά με όλο το θάρρος δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τον οποιοδήποτε έμπορο.
Η "βαλίτσα" της αγοράς αυτοκινήτου θα πάει ακόμα μακριά, και θα καθυστερήσω στην αγορά (απ όσο αρχικά είχα υπολογίσει). Σε κάθε περίπτωση θέλω όσο μπορούμε να κρατήσουμε ενεργό το θέμα για συζήτηση.
-
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Καλημέρα παιδιά.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας και παράλληλα ζητώ συγνώμη για την αργοπορημένη απάντηση.
Το Micra λόγω των φθορών που έχει υποστεί δεν βλέπω να πιάνει 2.000€ (όπως αναφέρθηκε παραπάνω), υπολογιζω να πιάσει 1000€ (όσο το αγόρασα δλδ). Για ανταλλαγή ίσως να είναι καλή επιλογή. Πιστεύω πως αν βάλω πωλητήριο σίγουρα θα βρώ ενδιαφερόμενους.
Συμφωνώ πως χρειάζεται να μπεί ένα μέτρο και όριο γιατί εύκολα ξεφεύγεις απ τα χρήματα. Σκεφτείτε πως ενώ βάλει ταβάνι, κοιτάζω για αυτοκίνητο για πολύ παραπάνω σε χρήματα... κοιτάζω ακόμα και το yaris cross Οσο διαβάζω και ενημερώνομαι (καθώς ολίγον άσχετος με την αυτοκίνηση), αλλά τόσο με βοηθάτε να "ωριμάζει" το μυαλό μου.
Ενω λοιπόν στην αρχή το ήθελα για μετακίνηση πρωτίστως μέσα στην πόλη και δευτερευόντως για ταξίδια. Τώρα έρχονται σε μια ισορροπία, και να συγκλίνω περισσότερο για ταξίδια. Πλέον μένω Κρήτη και όσο ελεύθερο χρόνο έχω άλλο τόσο θέλω να την ανακαλύπτω, κάνοντας ταξίδια.
Αν είναι για αγορά μεταχειρισμένου, τότε το ιδανικό θα ήταν να γίνει απ την περιοχή της Κρήτης για να έχω εύκολη πρόσβαση. Απ' όσο κοίταξα υπάρχουν πολλοί έμποροι με μεταχειρισμένα, αλλά με όλο το θάρρος δεν ξέρω κατά πόσο μπορώ να εμπιστευτώ τον οποιοδήποτε έμπορο.
Η "βαλίτσα" της αγοράς αυτοκινήτου θα πάει ακόμα μακριά, και θα καθυστερήσω στην αγορά (απ όσο αρχικά είχα υπολογίσει). Σε κάθε περίπτωση θέλω όσο μπορούμε να κρατήσουμε ενεργό το θέμα για συζήτηση.
κράτα το όσο θες.
Αν θες αυτόματο καλύτερα να μαζέψεις και να πάρεις αργότερα ενα με παραπάνω χρήματα από το να πάρεις ενα αυτόματο με κακό κιβώτιο
-
@mike07 said in Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου:
Καλημέρα παιδιά.
όπου ναναι θα σου πουλήσει το δικό του ο Iceman
-
Κάνοντας εχθές μια βόλτα στα πέριξ της περιοχής , είδα το i10. Μοντέλο του 2018, 70.000km και κόστος 12.000. Εδω λοιπόν έρχεται ξανά το ερώτημα που διατυπώθηκε παραπάνω. Αν είναι να δώσεις 12.000 για μεταχειρισμένο, γιατι να μην βάλεις πλάτη άλλα 5.000 για να πάρεις ένα καινούριο?
Βέβαια θέλει μέτρο, γιατί εύκολα μετά ανεβαίνεις και άλλο σε κόστος χωρίς να το καταλάβεις.
Πάντως με τις μέχρι τώρα πρόχειρες σκέψεις που κάνω απορρίπτω την αγορά μεταχειρισμένου, εκτός και γνωρίζω ποιος το έχει και πάει λέγοντας..
Για την πόλη όπως το Ηράκλειο, κάνει και με το παραπάνω, αλλά προσωπικά δεν μου αρέσει..
-
Εξαρτάται το τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο. Αν θες απλά να σε μεταφέρει σίγουρα με 17.000 υπάρχουν πολύ καλές επιλογές όπως swift, clio κλπ και αν είναι να φτάσεις τα 12000-13000€ ενός μεταχειρισμένου που θα σου κάνει την ίδια δουλειά καλύτερα να πας σε καινούργιο με δόσεις.
-
@panos2171 σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Δεδομένου πως έχω μετακομίσει, τα κριτήρια για αγορά αυτοκινήτου έχουν πλέον αλλάξει. Σταδιακά όλο και εναρμονίζομαι με την κίνηση του Ηρακλείου και πλέον σπάνια μετακινώ το αυτοκίνητο. Προτιμώ πόδια και συγκοινωνία.. Αντε να κάνω 15km μέσα στην πόλη και τα Σ/Κ κάνω κάποιο ταξίδι αρκετών km (για τα δεδομένα του micra είναι ίσως και πολλά).
Δυστηχώς - χωρίς να προσβάλω τους οδηγούς στην Κρήτη, τους φοβάμαι πολύ. Τους θυμάμαι απ τα γενοφάσκια μου να είναι κουζουλοί στην οδήγηση, αλλά τα τελευταία χρόνια το κακό έχει παραγίνει. Οι δρόμοι είναι χάλια, οι οδηγοί τρέχουν. Επειδή είχα παλιά ένα ατυχημα με το micra φοβάμαι πλέον αρκετά (από θέμα ασφάλειας), και δευτερευόντος καίει αρκετά σε κάθε ταξίδι. Δεν τρέχω, και προσπαθώ γενικά να κάνω οικονομικό ταξίδι.
Παρακολουθώ τα όσα γράφετε στο forum και σταδικά με τις γνώσεις και με την βοήθεια σας, όλο και κάθε ημέρα ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Επιβεβλημένη η αγορά νέου/μεταχειρισμένου αυτοκινήτου