-
@georgemit said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Hyundai TUCSON 1,6 Petrol Executive Black χωρίς καθόλου έξτρα.
Παραγγελια 1/6, παραλαβη 10/6 απο καποιον που ακυρωσε.
Ημουν πολυ τυχερός.Καλό!!!!
Για μία στιγμή πίστεψα ότι αγόρασες και Tuscon -
Το the point όμως το σχόλιο του γιατί ο φίλος για λίγο διάστημα δεν πήρε αυτό που περίμενε τόσο καιρό και συμβιβάστηκε με κάτι σε μεταχειρισμένο όσο καλό και αν είναι αυτό.
-
Ημουν πολυ τυχερός.ακόμα έχουμε Μάϊο βέβαια . . . αλλά μπράβο του
-
@sdk said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Ημουν πολυ τυχερός.ακόμα έχουμε Μάϊο βέβαια . . . αλλά μπράβο του
Παιδιά είναι πολλά στη μέση που δεν γνωρίζεται αλλα το πετρέλαιο είναι εντελώς άλλη φάση !.. Α και η διαφορά καινούριου με 4ετιας είναι πολύ μικρή (αρκει να μην έχεις βλάβες βέβαια)... -
Νομίζω ότι ο σκοπός του νήματος ήταν να καταγραφεί ο πραγματικός χρόνος αναμονής (όχι ο αρχικά εκτιμώμενος), από όσους παρήγγειλαν ιδιωτικά (όχι leasing, που έχει άλλους χρόνους παραδοσης) και έχουν ήδη παραλάβει το αυτοκίνητό τους, ώστε ο τυχόν ενδιαφερόμενος να παραγγείλει ιδιωτικά κάποιο μοντέλο, να έχει μια εικόνα για το ποσό χρονικό διάστημα πρέπει στην πράξη να περιμενει για να παραλάβει το αυτοκίνητό του.
-
@bill_hsd said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Νομίζω ότι ο σκοπός του νήματος ήταν να καταγραφεί ο πραγματικός χρόνος αναμονής (όχι ο αρχικά εκτιμώμενος), από όσους παρήγγειλαν ιδιωτικά (όχι leasing, που έχει άλλους χρόνους παραδοσης) και έχουν ήδη παραλάβει το αυτοκίνητό τους, ώστε ο τυχόν ενδιαφερόμενος να παραγγείλει ιδιωτικά κάποιο μοντέλο, να έχει μια εικόνα για το ποσό χρονικό διάστημα πρέπει στην πράξη να περιμενει για να παραλάβει το αυτοκίνητό του.
Γιατί τα leasing έχουν άλλους χρόνους παράδοσης? Πιο αργούς η πιο γρήγορους χρόνους έχουν?
-
@toulge said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Γιατί τα leasing έχουν άλλους χρόνους παράδοσης? Πιο αργούς η πιο γρήγορους χρόνους έχουν?
Τα leasing δεσμεύουν μεγαλες παραγγελίες από συγκεκριμένα επίπεδα εξοπλισμού. Άρα έχουν άλλους χρονους γενικώς.
Απλά και αυτά πλέον αν δεν πάει εταιρία να πάρει τα επιδοτούμενα δεν συμφέρουν καθόλου.
Ελλειψει αμαξιών έχουν κοπεί μαχαίρι οι εκπτώσεις με αποτέλεσμα στην 4ετια να έχεις πληρώσει το σύνολο της αξιας ενός οχήματος ενώ σε κάποιες μάρκες παλιότερα έπαιρνες αμάξι με 30-40% έκπτωση. -
Αφού το θέμα είναι δυναμικό και αλλάζει γιατί να είναι αντιπροσωπευτικός για σήμερα ο χρόνος παράδοσης που ίσχυσε έναν χρόνο πίσω;
-
@jamesd said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Αφού το θέμα είναι δυναμικό και αλλάζει γιατί να είναι αντιπροσωπευτικός για σήμερα ο χρόνος παράδοσης που ίσχυσε έναν χρόνο πίσω;
Οι παραγγελίες έγιναν έναν χρόνο+ πριν με έναν x εκτιμώμενο χρόνο παραδοσης τότε, οι παραδόσεις έγιναν το τελευταίο εξάμηνο και μετά, οπότε πλέον γνωρίζουμε τον πραγματικό χρόνο παράδοσης.
Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον η σύγκριση εκτιμωμενου και πραγματικού χρόνου παράδοσης, ώστε να κριθεί και η αξιοπιστία των λεγομένων της κάθε αντιπροσωπειας. -
DS7 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 Bastille - Χρώμα Crystal Pearl (Τριτεκνικό χωρίς έξτρα): παραγγελία 10-05-2023 και παραλαβή 02-06-2023
-
Suzuki Vitara 1.4 2wd GL+
Παραγγελία 01/11/2022
Χρόνος παράδοσης 4-5 μήνες με ανοιχτή τιμή
Παράδοση 17/03/2023
Χρόνος αναμονής: 4,5 μήνες -
@partoferto said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Seat Leon 1.5 MHEV FR Plus παραγγελία 1/12/21 παραλαβή δεν ξέρουμε! Το γράφω και κλαίω!
Στους πόσους μήνες σκέφτεσαι να ακυρώσεις; αν τηρείται δλδ απόλυτα η σειρά προτεραιότητας η σεατ δεν μπορεί να παραδόσεις fr Plus εδώ και 19 μήνες; πραγματικά δεν έχω ποτέ μεγαλύτερη αναμονή σε αμάξι!
-
@ig said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
BMW X1 20i
Παραγγελία 9/22, τροποποίηση 10/22, παραλαβή 2/23
Αναμονή 5 μήνες περίπου συνολικά, χωρίς καθυστέρηση από το αναμενόμενο.Η τιμή ήταν η αρχική; πόση προκαταβολή έδωσες;
-
@tkin73 said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
@ig said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
BMW X1 20i
Παραγγελία 9/22, τροποποίηση 10/22, παραλαβή 2/23
Αναμονή 5 μήνες περίπου συνολικά, χωρίς καθυστέρηση από το αναμενόμενο.Η τιμή ήταν η αρχική; πόση προκαταβολή έδωσες;
Καμία αλλαγή στην τιμή που συμφώνησα μετά την τροποποίηση, προκαταβολή 10%. Με την τροποποίηση βέβαια και τις προσθήκες που έκανα η τιμή ανέβηκε γύρω στα 4k.
-
Γειά σας παιδια! περιμένω ένα toyota yaris απο παραγγελία περσι τον Απρίλιο με κλειδωμένη τιμή, το οποίο όπου ναναι έρχεται . Πήρα στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω που βρίσκεται το αμάξι και μου είπαν οτι έχει δρομολογηθεί μένει μόνο να δουν αν υπάρχει κάποια διαφορά σε ενα μυστήριο φόρο που βαζει υποτίθεται το κράτος σε παραγγελίες που εχουν γινει με κλειδωμένη τιμή. Προφανώς όλο αυτό ακούγεται σαν παγαποντία που εχουν σκαρφιστει για να βγάλουν κανενα φράγκο ακόμη. Περιμένω να με πάρει ο πωλητής που είχα κανει την παραγγελία και να δω ακριβώς τι θα μου πει.
Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια ιστορία? σε παραγγελία με κλειδωμένη τιμή να ζητάνε μετά παραπάνω χρήματα προφασιζόμενοι διάφορα?
-
@mark1-0 said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Έχει αντιμετωπίσει κανείς παρόμοια ιστορία? σε παραγγελία με κλειδωμένη τιμή να ζητάνε μετά παραπάνω χρήματα προφασιζόμενοι διάφορα?
Φυσικά, έτσι είναι και είναι λογικό, δεν είναι παγαποντιά. Το ίδιο έγινε και στο δικό μου με κλειδωμένη τιμή και ο λόγος είναι απλός: "κελιδώνει" η τιμή αλλά όχι ο φόρος. Όταν λοιπόν το αυτοκίνητο έρχεται Ελλάδα το κράτος το εκτελωνίζει με την ΛΤΠΦ που έχει σήμερα και όχι με την τιμή που είχε όταν έγινε η παραγγελία και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό, είναι νόμος του κράτους. Οπότε ο φόρος (ΕΤΤ) που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι επί της νέας ΛΤΠΦ και όχι επί της "κελιδωμένης" ΛΤΠΦ (αφού για το κράτος δεν κλειδώνει η τιμή εκτελωνισμού) εξ' ου και προκύπτει διαφορά.
-
@fanis75 said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
@mark1-0 said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Φυσικά, έτσι είναι και είναι λογικό, δεν είναι παγαποντιά. Το ίδιο έγινε και στο δικό μου με κλειδωμένη τιμή και ο λόγος είναι απλός: "κελιδώνει" η τιμή αλλά όχι ο φόρος. Όταν λοιπόν το αυτοκίνητο έρχεται Ελλάδα το κράτος το εκτελωνίζει με την ΛΤΠΦ που έχει σήμερα και όχι με την τιμή που είχε όταν έγινε η παραγγελία και κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό, είναι νόμος του κράτους. Οπότε ο φόρος (ΕΤΤ) που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι επί της νέας ΛΤΠΦ και όχι επί της "κελιδωμένης" ΛΤΠΦ (αφού για το κράτος δεν κλειδώνει η τιμή εκτελωνισμού) εξ' ου και προκύπτει διαφορά.
Εγω καταλαβαινω κλειδωμενη τιμη ειναι η τιμη που συμφωνηθηκε οταν εγινε η αγορα.
Οχι ΛΤΠΦ κ μετα βλεπουμε τον φορο. Τι σοι κλειδωμενη τιμη ειναι αυτη?
Εγω οταν παραλαβω θελω να δωσω το ποσο που αναφερει η παραγγελια μου.
Εκει ειναι το θεμα με τις αντιπροσωπειες κ κατα ποσο θελουν ενα μικρο ποσο να το απορροφησουν. Αλλιως μην παρουσιαζουν κλειδωμενη τιμη...Βεβαια χαλαει η ουσια του θεματος σχολιαζοντας εδω...καλυτερα να αναφερονται οι χρονοι παραδοσεων-αναμονων. Σορυ...
-
Εντάξει παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!! Την ερώτηση την παρέθεσα εδώ γιατι στην ουσία δεν αφορά απαραίτητα συγκεκριμένο μοντέλο εταιρία αλλα εμπορική πρακτική και εν τέλει καλό είναι οι υποψήφιο αγοραστές να είναι υποψιασμένοι. Όταν προκύπτει ένα ποσό έξτρα 300-500 ευρώ, ή όσο τέλος πάντων, σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για κλείδωμα τιμής. Να είστε καλα!
-
@chrisk6 said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Εγω καταλαβαινω κλειδωμενη τιμη ειναι η τιμη που συμφωνηθηκε οταν εγινε η αγορα.
Πάντα οι κλειδωμένη τιμή σε όλες τις εταιρίες αναφέρει στους όρους ότι ισχύει με εξαίρεση τους φόρους. Δεν μπορεί η κάθε εταιρία να ξέρει και να προβλέψει τι θα σκεφτεί κάθε φορά το Ελληνικό κράτος σχετικά με τους φόρους. Ο σωστός πωλητής, φυσικά ενημερώνει για αυτό πριν γίνει η παραγγελία.
-
@fanis75 said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
@chrisk6 said in Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2022:
Πάντα οι κλειδωμένη τιμή σε όλες τις εταιρίες αναφέρει στους όρους ότι ισχύει με εξαίρεση τους φόρους. Δεν μπορεί η κάθε εταιρία να ξέρει και να προβλέψει τι θα σκεφτεί κάθε φορά το Ελληνικό κράτος σχετικά με τους φόρους. Ο σωστός πωλητής, φυσικά ενημερώνει για αυτό πριν γίνει η παραγγελία.
Θυμαμαι χαρακτηριστικα στην Honda οταν πηγα να δω το HRV να μου τονιζει ο πωλητης οτι κλειδωμενη τιμη εννοουσε οτι συμφωνηθηκε. Κ σε περιπτωσεις που υπαρξει μια διαφοροποιηση στο τελικο ποσο λογω καποιων αυξησεων δυναται η αντιπροσωπεια να απορροφησει την αυξηση. Κοινως μου ειχε πει κ 500-600 ευρω να αυξηθει εσυ θα πληρωσεις οτι εχει συμφωνηθει. Η Toyota πχ ειπε οτι οτι γινει εξτρα το πληρωνεις δεδομενου οτι δεν κλειδωνουμε τιμη.
Στις περισσοτερες περιπτωσεις γνωριζουν εξ αρχης οι αντιπροσωπειες τι αυξηση πανω κατω θα παιξει κ μπορουν να διαβεβαιωσουν τον πελατη αν θα καλυφθει η οχι. Ειδικα αν εχει 5-6-7 μηνες παραδοση.
Παραλαβές- Χρόνοι Αναμονής Καινούργιων Αυτοκινήτων 2024