-
Αν σκεφτούμε που έχουν πάει τα καινούργια αμάξια, τόσο η Πεμβέ με το 116ι, όσο και η μάζντα με το βασικό cx-5, επιτελούν κοινωνικό λειτούργημα!
-
Η συζήτηση δεν ήταν για τα γαλλικά αλλά για τα διλιτρα που του πρότειναν κάποιοι αβασανιστα.
Έβαλα και το λινκ για όσους θέλουν να ξέρουν οπότε η δουλειά τελείωσε.Επίσης αβασανιστα και ααααβαδιστα κάποιοι έκραξαν το ντίζελ σε κάποιον που κάνει κοντά 20000 χλμ το χρόνο και από αυτά το 70 % σε ανοικτό δρόμο.
Οπότε απλά του λέτε να αγνοήσει το κέρδος με το ντίζελ των 800-1000 ευρώ το χρόνο σε σχέση με βενζίνες και υβριδικά απλά γιατί δεν γουστάρετε τα γαλλικά.
Δηλαδή ασφάλεια τέλη και ίσως το σέρβις του χρόνου που είναι το παραπάνω κόστος.Νομίζω ότι έχει αναλυθεί το θέμα και μπορεί να αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος και όχι οι έχοντες κρίση μέσης ηλικίας που θέλουν να ξαναγίνουν 29.
-
Λοιπόν φίλε μου! Σε συγχαίρω που δε θέλεις suv!
Τι θα αγόραζα στη θέση σου, i30 N line 160. Mε τι θα το άλλαζα;
Ίσως με i30 Nline 160 7DCT.
Ίσως...
Γρήγορο, στριφτερό, οικονομικό, στιβαρό, αντρικό, καλοεξοπλισμένο, ευρύχωρο στην καμπίνα, αξιόπιστο, οικονομικό στα σέρβις.
Μειονεκτήματα... Θόρυβος στα ταξίδια από τα 18άρια και την ελλιπή ηχομόνωση, οριακό πορτπαγκάζ για οικογένεια.
Τι μου λείπει από εξοπλισμό;
Ένα adaptive cruise control.
Αν σε ενδιαφέρει το σήμα και θέλεις να πουλήσεις και τη μούρη σου, τότε bmw.
Τα υπόλοιπα, αμαξάρες, με τιμές όμως 2021.
Με τιμές 2023 απλά κοροϊδία. -
@criuser said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Οπότε απλά του λέτε να αγνοήσει το κέρδος με το ντίζελ των 800-1000 ευρώ το χρόνο σε σχέση με βενζίνες και υβριδικά απλά γιατί δεν γουστάρετε τα γαλλικά.
Θα τα πληρώσει μαζεμένα όταν αρχίσουν οι βλάβες και στα ταξί από τις μέρες που θα είναι συνεργείο το αμάξι...χαχαχα!!
-
Τεκμήρια....Ελληνική πατέντα για να κονομαει το κρατις.Παγκοσμια πρωτοτυπία νομιζω.Μου χουν χτυπήσει και εμένα την πορτα.
Μπράβο στον νηματοθετη που δεν θέλει σουβ.
Επιλογή νούμερο 1 i30 fastback.Δευτερευουσες επιλογές,κατά τη δική μου γνώμη ,ο Ασος της Μπεμβε με το σχετικό καπέλο στη συντήρηση,το Φοκους σαν οδηγκεντρικο και για να παινεσω και το σπίτι μου το Μεγκαν και τελος το (δυστυχώς) διλιτρο Μαζτα 3.
Σε κάθε περίπτωση ο νηματοθετης θα πρέπει να τα δει από κοντά,να οδήγησει ότι μπορεί και να αποφασίσει .
Πάντως ισον αφορά τα τεκμήρια το ελληνικό δαιμόνιο μπορεί να τα ξεπεράσει. -
Πάντως επιστρέφοντας στο θέμα ότι ο θεματοθέτης κάνει σχεδόν 20000 χλμ τον χρόνο και το 70 % αυτών σε υπέρ-αστικούς δρόμους, να πω ότι πλέον το πετρέλαιο έπεσε κάτω από 1,50.
Μάλιστα έτσι για σύγκριση :
1,50 Χ 5,2 = 7,80 ενώ 1,8 Χ 7,4 = 13,32 ήτοι 5,52 διαφορά , οι καταναλώσεις των 2 αιρκρος που είχα.Με 25000 χλμ τον χρόνο που κάνω, μιλάμε για 1380 διαφορά.
560 δίνω για μικτή με 300/600 απαλλαγή στην anytime, 250 περίπου τον χρόνο για σέρβις, αναλώσιμα και αλλάζω λάδια πιο συχνά κάθε 15000 χλμ, 100 τέλη, βάλε και 200 τον χρόνο αναλογία ελαστικών, γιατί έδωσα 630 για τα crossclimate 2 σε 17άρα ζάντα, έχω και 270 ακόμα περίσσευμα.Μετά πείτε του εσείς για δίλιτρες ατμοσφαιρικές μπακατέλες, μούφα και κανονικά υβριδικά, που χαίρεστε όταν σας περνάνε τα τρόλει στα μποτιλιαρίσματα, μια και αυτά είναι στις λεωφορειολωρίδες...
-
Ξανακάνεις το ίδιο λάθος criuser. Δεν μας ζήτησε οικονομικές συμβουλές. Για αυτοκίνητα ρώτησε.
ΥΓ: Άνετα προτιμούσα ένα ατμοσφαιρικό δίλιτρο, ειδικά Mazda, σε σχέση με ένα μικρό τούρμπο. Καλά, ντιζελοματρακά ούτε για αστείο...
-
Ναι δεν μας είπε ότι πετάει τα χιλιάρικα όμως...
-
Πάντως επιστρέφοντας στο θέμα ότι ο θεματοθέτης κάνει σχεδόν 20000 χλμ τον χρόνο και το 70 % αυτών σε αστικούς δρόμους, να πω ότι πλέον το πετρέλαιο έπεσε κάτω από 1,50.
1,50 Χ 5,2 = 7,80 ενώ 1,8 Χ 7,4 = 13,32 ήτοι 5,52 διαφορά , οι καταναλώσεις των 2 αιρκρος που είχα.Με 25000 χλμ τον χρόνο που κάνω, μιλάμε για 1380 διαφορά.
560 δίνω για μικτή με 300/600 απαλλαγή στην anytime, 250 περίπου τον χρόνο για σέρβις, αναλώσιμα και αλλάζω λάδια πιο συχνά κάθε 15000 χλμ, 100 τέλη, βάλε και 200 τον χρόνο αναλογία ελαστικών, γιατί έδωσα 630 για τα crossclimate 2 σε 17άρα ζάντα, έχω και 270 ακόμα περίσσευμα.Μετά πείτε του εσείς για δίλιτρες ατμοσφαιρικές μπακατέλες, μούφα και κανονικά υβριδικά, που χαίρεστε όταν σας περνάνε τα τρόλει στα μποτιλιαρίσματα, μια και αυτά είναι στις λεωφορειολωρίδες...
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ την πάτησες Βασίλη!
Ο θεματοθέτης δεν κάνει το 70% εντός πόλης, αλλά το 60% εκτός πόλης. Έγραψε χαρακτηριστικά: "Αρχικά η χρήση που κάνω είναι περίπου 18.000χλμ/χρόνο. Χοντρικά τα 10.000-11.000χλμ σε Ε.Ο. και τα υπόλοιπα εντός Αθηνών."
Βεβαίως καμία σημασία δεν έχει αυτό για σένα! Ότι χρήση κι αν κάνει, η λύση είναι μόνο μία: Stellantis Diesel. Για πάσα νόσο και πάσα μαλακία!!! -
Κανένας μας δεν πετάει τα χιλιάρικα.
Οπότε όλοι έπρεπε να έχουμε πετρέλαιο. -
@harisma23 said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Πάντως επιστρέφοντας στο θέμα ότι ο θεματοθέτης κάνει σχεδόν 20000 χλμ τον χρόνο και το 70 % αυτών σε αστικούς δρόμους, να πω ότι πλέον το πετρέλαιο έπεσε κάτω από 1,50.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ την πάτησες Βασίλη!
Ο θεματοθέτης δεν κάνει το 70% εντός πόλης, αλλά το 60% εκτός πόλης. Έγραψε χαρακτηριστικά: "Αρχικά η χρήση που κάνω είναι περίπου 18.000χλμ/χρόνο. Χοντρικά τα 10.000-11.000χλμ σε Ε.Ο. και τα υπόλοιπα εντός Αθηνών."
Βεβαίως καμία σημασία δεν έχει αυτό για σένα! Ότι χρήση κι αν κάνει, η λύση είναι μόνο μία: Stellantis Diesel. Για πάσα νόσο και πάσα μαλακία!!!Το έγραψα ανάποδα, προφανώς επειδή είναι εκτός πόλης τα 11 από τα 18000 είπα από την αρχή για ντίζελ και εκεί το έχω γράψει κανονικά
Αρα μια χαρά του τα λέω.
Ντίζελ με καλό αυτόματο και όχι δίλιτρο μόνο τα πιεσέι πλέον...
Εγώ φταίω που είναι μακράν η καλύτερη επιλογή ?
-
@gtsartsal said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Οπότε όλοι έπρεπε να έχουμε πετρέλαιο.Σωστά...
-
@gtsartsal said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Οπότε όλοι έπρεπε να έχουμε πετρέλαιο.Κ κάνα γνωστό στην αντιπροσωπεία μετά την 5ετια...
-
Μετά την 5ετία δεν έχεις πρόβλημα. Μέχρι 8 χρόνια και 150000 χλμ σε καλύπτει για το αντμπλού, το μόνο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί και πληρώνεις το 1/3. Δηλαδή κάπου 300-400 ευρώ...
Θα έχεις κερδίσει 9000- 11000 στα 5-8 χρόνια και θα σε νοιάζουν τα 400 ευρώ...
-
Αν ο υποψήφιος αγοραστής είχε 1η προτεραιότητα το κόστος χρήσης, θα το είχε γράψει.
Όλα τα άλλα είναι:
-
Μπα φιλε μου....ντιζελ;
Μακρυα κι αγαπημενοι.....βενζινουλα κι ας ειναι διλιτρο.... -
Αμα σου τρέχουν τα λεφτά έτσι είναι...
-
Ναι αλλά μην προεξοφλείς χαμηλότερη τιμή πετρελαίου σε σχέση με της βενζίνης, μπορεί μια αύξηση να σου ακυρώσει οποιαδήποτε εξοικονόμηση κατανάλωσης ανά λίτρο. Όποτε δεν έχει νόημα να μιλάμε για εξοικονόμηση σε χρονικό ορίζοντα 10ετιας, όταν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις τιμες καυσίμων, πόσο μάλλον σε πετρέλαιο που έχει τα θέματά του με την οικολογία.
Άσε που το παρελθόν, ειδικά για το diesel δεν φαινεται να επαναλαμβάνεται. -
Κανείς δεν διάβασε τι ψηφίστηκε στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;
-
@jamesd said in Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€:
Ναι αλλά μην προεξοφλείς χαμηλότερη τιμή πετρελαίου σε σχέση με της βενζίνης, μπορεί μια αύξηση να σου ακυρώσει οποιαδήποτε εξοικονόμηση κατανάλωσης ανά λίτρο. Όποτε δεν έχει νόημα να μιλάμε για εξοικονόμηση σε χρονικό ορίζοντα 10ετιας, όταν δεν μπορούμε να προβλέψουμε τις τιμες καυσίμων, πόσο μάλλον σε πετρέλαιο που έχει τα θέματά του με την οικολογία.
Άσε που το παρελθόν, ειδικά για το diesel δεν φαινεται να επαναλαμβάνεται.Την Πυθία την αφήνω να την κάνετε εσείς...
Εγώ μπήκα αργά στο ντίζελ, μόλις πριν 20 μήνες.
Σε αυτούς τους 20 μήνες έχω κάνει 42000 χλμ.
Το μέχρι τώρα όφελος, είναι πάνω από 2000 ευρώ.
Εχουμε πλέον 2 ντίζελ. Το ένα κοντεύει τα 50000 χλμ, έχει εγγύηση ακόμα μέχρι τα 100000 χλμ, ή 2 χρόνια .
Το άλλο είναι 3 μηνών έχει 3000 χλμ και εγγύηση μέχρι τα 100000 και 45 μήνες ακόμα.Αρα να με ανησυχεί κάτι δεν έχω.
Κάθε μήνα θα προσθέτω 2-2500 χλμ και θα έχω όφελος 100-125 ευρώ.
Τώρα πότε θα ακριβύνει το ντίζελ ?
Οταν ακυρωθούν τα τεκμήρια, ο φόρος πολυτελείας και το τέλος επιτηδεύματος.
Δηλαδή μετά από χρόνια...
Αγορά Αυτοκινήτου έως 30.000€