-
Καλά ...το CX-5 ούτε που το σκέφτηκα , που να φανταστώ πως τέτοια αμαξάρα θα έχει 32.000€ στην σημερινή κατάσταση της αγοράς.
Και ποιά 32.000€ , αυτό που λές κάτω απο 30κ έχει 28.465€ -έκδοση EMOTION την λέει- το οποίο απο ότι βλέπω σε σχέση με το 32κ δεν έχει τις ωραίες 17αρες , εχει AC αντί για clima , δεν έχει αυτόματα φώτα και υαλοκαθαριστήρες, δεν έχει δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων και πίσω φιμέ τζάμια.
Έχει όμως 3450€ λιγότερο!!!
Οπότε τρίχες κατσαρές ο λιγότερος εξοπλισμός , τίποτα απο αυτά δεν είναι dealbraker.
Μάλιστα για κάμερα , αισθητήρες μπρός πίσω, ΑΑ και Carplay , πρέπει να πάς στην 3η έκδοση και στα 34.000€
Κάμερα και αισθητήρες βάζεις σε κάποιον καλό επαγγελματία με πολύ χαμηλό κόστος και ας μην έχουν την τέλεια λειτουργία των εργοστασιακών, φιμέ επίσης , ακόμη και δερμά τιμόνι - λεβιέ το κάνεις μόνο σου απο το Aliexpress με 100 € . Το ίδιο και car play / AA με κάποιο κουτάκι απο τα πολλά που κυκλοφορούν στην αγορά.
Και αν είσαι και μερακλης και σε νοιάζει η εμφάνιση αντί για την πρακτικότητα-άνεση , στην πρώτη αλλαγή ελαστικών επενδύεις και σε καλές 18άρες -19άρες που έτσι και αλλιώς δεν βλέπω να έχει καμία έκδοση του μέχρι τα 36.500.
Φαντάζομαι όμως κάτι θα ξέρουν τα τζαπόνια που το αφήνουν με 17άρες.
Νομίζω πως για κάποιον που θέλει τα περισσότερα απο κάθε ευρώ που θα ξοδέψει αξίζει το ρίσκο του δίλιτρου για τέτοια αμαξάρα σε αυτή την τιμή. Υπάρχει πιθανότητα να φύγει ο ΦΠ ; Τι ακούγεται; Κανονικά κάποιος που είναι σωστός πρέπει να τον καταργήσει και να πάει με τις ΛΤΠΦ άμεσα αν θέλει να εισπράξει το κράτος χρήματα και όχι με τα κυβικά πλέον.
Ας βάλει το όριο στα 35.000€ τελική τιμή και απο εκεί και πάνω να πληρώνουν ΦΠ , πιο δίκαιο είναι.
Λεφτά υπάρχουν απο ότι φαίνεται , γεμίσαμε SUV των 40.000€ + -
Ρε παιδιά σίγουρα?4wd?
Μιλάμε για τρελή ευκαιρία αν και νομίζω οτι ο κινητηρας είναι οριακός? -
@kostis20 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Ρε παιδιά σίγουρα?4wd?
Μιλάμε για τρελή ευκαιρία αν και νομίζω οτι ο κινητηρας είναι οριακός?Όχι , 2WD , αν ήταν και ...4WD θα έπρεπε να γίνονται ουρές έξω απο την αντιπροσωπεία.
-
@vagkirk said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
αι ...4WD θα έπρεπε να γίνονται ουρές έξω απο την αντιπροσωπεία.
Το καλοκαίρι που πήρα το δικό μου, ήταν σε παραπλήσια τιμή: Η πιο πλούσια έκδοση του CX30 (2wd) με την πιο φτωχή έκδοση του CX5. Το δεύτερο έχει καλυτερους χώρους, αλλά έχει περισσότερα χρόνια στην πλάτη του. Επίσης το CX30 είχε πιο καινουργια συστήματα ασφαλείας, εξού και η ανώτατη βαθμολόγηση του στην ασφάλεια.
Τέλος λένε οτι το CX30 είναι πιο ωραίο στην οδήγηση.
Όλα τα παραπάνω με κάνανε να πάω καρφί στο CX30 αντί για το 5 -
@spiros75 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@vagkirk said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
αι ...4WD θα έπρεπε να γίνονται ουρές έξω απο την αντιπροσωπεία.
Το καλοκαίρι που πήρα το δικό μου, ήταν σε παραπλήσια τιμή: Η πιο πλούσια έκδοση του CX30 (2wd) με την πιο φτωχή έκδοση του CX5. Το δεύτερο έχει καλυτερους χώρους, αλλά έχει περισσότερα χρόνια στην πλάτη του. Επίσης το CX30 είχε πιο καινουργια συστήματα ασφαλείας, εξού και η ανώτατη βαθμολόγηση του στην ασφάλεια.
Τέλος λένε οτι το CX30 είναι πιο ωραίο στην οδήγηση.
Όλα τα παραπάνω με κάνανε να πάω καρφί στο CX30 αντί για το 5Ναι και εγώ το CX30 θα προτιμούσα , απλά επειδή έγινε λόγος για τους χώρους και αυτό είναι καθαρά C κατηγορία το έψαξα και μου έκανε εντύπωση η τιμή του.
Όταν βλέπω τετραμελείς οικογένειες με ...yaris και clio δεν μπορώ να ακούω πως με τα XCEED και CX30 ή τα χαμηλά C hatch κάποιοι στριμώχνονται.
-
Ετσι. Εντωμεταξυ για να ξέρουμε και τι λέμε τα περισσότερα plug in ακόμα και μεγαλύτερης κατηγορίας μη φανταστείτε οτι έχουν τρελές διαφορές απο το Cx30 στο πορτ μπαγκαζ. Μερικά όπως η Χ3 πχ έχουν και σκαλί ...
-
Κ ποσες φορες χρειαζεται αυτο το τεραστιο πορτ μπαγκαζ για να πεις οτι με 430 λιτρα δεν πας καπου?
Δηλαδη χιλιες φορες να παρεις κατι που γουσταρεις με τον εξοπλισμο που θελεις κ δωσε 5-6 κατοσταρικα κ βαλε μια φουσκα για οσα χρονια εχεις πολλα μπαγκαζια.
Ηδη εγω με τα παιδια 6.5/3.5 κ βλεπω τεραστια διαφορα στις αποσκευες.
Τι ολοι μετακομιση κανετε οταν ταξιδευετε...? -
@the_dynamite said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@tsofras @christostsp
Φίλτατοι, το Xceed προσφέρει αυτή τη στιγμή ένα ακαταμάχητο πακέτο, που ρίχνει ξύλο στα γαλλοχρέπια και στο Focus:- Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων vs ημιάκαμπτο
- Τετρακύλινδρος 1.5 vs Τρικύλινδρος 1.2 ή 1.0
- Αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 18,4cm που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Το χαμηλότερο κέντρο βάρους από όλα τα αυτοκίνητα του θέματος.
- Άψογο επίπεδο άνεσης και ποιότητας κύλισης χάρη και στα hydraulic bump stops, που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Ταυτόχρονα με την άνεση υψηλά επίπεδα κρατήματος και οδηγικής απόλαυσης σαν να οδηγείς κανονικό hatchback (οκ τα καθαρά hatch όπως το Leon και focus λογικά είναι πιο σπορ, πρόκειται όμως για hatchback, όχι για crossover)
- Full led φώτα, full συστήματα ασφαλείας.
- 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service (εργατικά+αναλώσιμα)
- Εσωτερικό με μαλακά πλαστικά ακόμα και στις πόρτες. Το εσωτερικό του 2008 δεν βλέπεται με το μικρό τιμονάκι και τα όργανα σε άκυρη θέση, να μην μιλήσω για την εργονομία του που απλά δεν υπάρχει.
- Ο όμιλος Hyundai-Kia έχει το καλύτερο Infotainment αυτή τη στιγμή στην αγορά σε συνδυασμό απόκρισης - γραφικών.
- Φυσικοί διακόπτες για τον κλιματισμό!
- Το πιο όμορφο design (εντάξει είναι και υποκειμενικό)
- Όλα τα παραπάνω σε ένα πακέτο τιμής 27.000 - 30.000 και όχι 35.000 με 40.000 ευρώ που ζητάνε οι ανταγωνιστές του.
Να πω μόνο για το φοκους επειδή το είχα ψάξει ότι
το active που είναι πιο υπερυψωμένο με 30000 στο περίπου με το κλειδί στο χέρι(30080 νομίζω) είναι με τα ίδια και περισσότερα μπλιμπλικια απο το xceed,με περισσότερους χώρους, μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ,ρεζέρβα,τον χιλιαρι με τα 155 αλογα και ανώτερο οδηγικά σε όλες τις εκφάνσεις.επειδη αναφέρεις infotainment σύμφωνα με ξένα review και με βελτιωμένο αυτό το κομμάτι.
Δεν έχει πολλαπλούς πισω σε σχέση με το xceed.Παρολαυτα για μένα είναι ανώτερο σε ανάρτηση.καταναλωση η ίδια(ίσως λίγο καλύτερη του φοκους)
Είναι κι ακριβότερο.και το xceed δεν είναι φθηνό όμως.δεν το θεωρώ vfm.γνωμη μου -
@chrisk6 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Κ ποσες φορες χρειαζεται αυτο το τεραστιο πορτ μπαγκαζ για να πεις οτι με 430 λιτρα δεν πας καπου?
Δηλαδη χιλιες φορες να παρεις κατι που γουσταρεις με τον εξοπλισμο που θελεις κ δωσε 5-6 κατοσταρικα κ βαλε μια φουσκα για οσα χρονια εχεις πολλα μπαγκαζια.
Τι ολοι μετακομιση κανετε οταν ταξιδευετε...?430 είναι καλό νούμερο, και εγώ εκεί περίπου είχα κολλήσει. Λιγότερο μπερδεύει λίγο, αλλά κάποιοι θέλουν όντως πολύ χώρο (και εγώ μην νομίζεις για κάνα αγροτικό/Berlingo είμαι!).
Έχω και μπαγκαζιερα και περίμενα να παίξει στο 2008, τελικά με κάποιες παραχωρήσεις ανάλογα το ταξίδι δεν έχει μπει ποτέ..
Ας πούμε στο προηγούμενο Sportage που έφτασα πολύ κοντά, από τον αρχικό χώρο έκοψαν για να βάλουν AdBlue την πρώτη φορά, και έπειτα έκοψαν και το δεύτερο επίπεδο (που ήθελα να έχει 2 για πρακτικούς λόγους, έχω όλα τα στάνταρ στο 1ο) για να βάλουν mild hybrid, και τελικά έφθανε μία ή άλλη με το πολύ μικρότερο 2008.. μέσα οκ, ήταν τεράστιο το αυτοκίνητο, αλλά δεν είμαστε τίποτα ομάδα βόλεϊ! Να κουβαλάω όλον τον όγκο και το βάρος για 430 λίτρα περίπου (κάπου εκεί έφτανε, ίσως 440..) ήταν τρελό και αντιοικονομοικο.. δηλαδή η άλλη μου επιλογή στα C suv, το C5 Aircross είχε 580λιτρα με 720 αν τραβήξεις τα καθίσματα! Ε, ναι, εκεί να πω ότι παίρνω τέρας να το χαρώ!
Εν το μεταξύ, εκεί που έχουν φτάσει τα C suv, ποιός παίρνει D αναρωτιέμαι!!
-
@argosxolos said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@the_dynamite said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@tsofras @christostsp
Φίλτατοι, το Xceed προσφέρει αυτή τη στιγμή ένα ακαταμάχητο πακέτο, που ρίχνει ξύλο στα γαλλοχρέπια και στο Focus:- Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων vs ημιάκαμπτο
- Αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 18,4cm που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Άψογο επίπεδο άνεσης και ποιότητας κύλισης χάρη και στα hydraulic bump stops, που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Ταυτόχρονα με την άνεση υψηλά επίπεδα κρατήματος και οδηγικής απόλαυσης σαν να οδηγείς κανονικό hatchback (οκ τα καθαρά hatch όπως το Leon και focus λογικά είναι πιο σπορ, πρόκειται όμως για hatchback, όχι για crossover)
- 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service (εργατικά+αναλώσιμα)
- Εσωτερικό με μαλακά πλαστικά ακόμα και στις πόρτες. Το εσωτερικό του 2008 δεν βλέπεται με το μικρό τιμονάκι και τα όργανα σε άκυρη θέση, να μην μιλήσω για την εργονομία του που απλά δεν υπάρχει.
- Ο όμιλος Hyundai-Kia έχει το καλύτερο Infotainment αυτή τη στιγμή στην αγορά σε συνδυασμό απόκρισης - γραφικών.
- Όλα τα παραπάνω σε ένα πακέτο τιμής 27.000 - 30.000 και όχι 35.000 με 40.000 ευρώ που ζητάνε οι ανταγωνιστές του.
το active που είναι πιο υπερυψωμένο με 30000 στο περίπου με το κλειδί στο χέρι(30080 νομίζω) είναι με τα ίδια και περισσότερα μπλιμπλικια απο το xceed,με περισσότερους χώρους, μεγαλύτερο πορτ μπαγκαζ,ρεζέρβα,τον χιλιαρι με τα 155 αλογα και ανώτερο οδηγικά σε όλες τις εκφάνσεις.επειδη αναφέρεις infotainment σύμφωνα με ξένα review και με βελτιωμένο αυτό το κομμάτι.
Δεν έχει πολλαπλούς πισω σε σχέση με το xceed.Παρολαυτα για μένα είναι ανώτερο σε ανάρτηση.καταναλωση η ίδια(ίσως λίγο καλύτερη του φοκους)
Είναι κι ακριβότερο.και το xceed δεν είναι φθηνό όμως.δεν το θεωρώ vfm.γνωμη μουΟταν είχε βγει το Xceed το Active έπαιζε πολύ.. τώρα δεν το αναφέρω γιατί νόμιζα ότι δεν υπήρχε καν.. φυσικά η ΚΙΑ όλα αυτά τα χρόνια κυνηγούσε την Ford όπως η Peugeot την VW, αλλά τώρα και οι 2 έχουν δικούς τους δρόμους να χαράξουν..
-
@dublin said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@chrisk6 said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Τι ολοι μετακομιση κανετε οταν ταξιδευετε...?430 είναι καλό νούμερο, και εγώ εκεί περίπου είχα κολλήσει. Λιγότερο μπερδεύει λίγο, αλλά κάποιοι θέλουν όντως πολύ χώρο (και εγώ μην νομίζεις για κάνα αγροτικό/Berlingo είμαι!).
Έχω και μπαγκαζιερα και περίμενα να παίξει στο 2008, τελικά με κάποιες παραχωρήσεις ανάλογα το ταξίδι δεν έχει μπει ποτέ..
Ας πούμε στο προηγούμενο Sportage που έφτασα πολύ κοντά, από τον αρχικό χώρο έκοψαν για να βάλουν AdBlue την πρώτη φορά, και έπειτα έκοψαν και το δεύτερο επίπεδο (που ήθελα να έχει 2 για πρακτικούς λόγους, έχω όλα τα στάνταρ στο 1ο), και τελικά έφθανε μία ή άλλη με το πολύ μικρότερο 2008.. μέσα οκ, ήταν τεράστιο το αυτοκίνητο, αλλά δεν είμαστε τίποτα ομάδα βόλεϊ! Να κουβαλάω όλον τον όγκο και το βάρος για 430 λίτρα περίπου (κάπου εκεί έφτανε, ίσως 440..) ήταν τρελό και αντιοικονομοικο.. δηλαδή η άλλη μου επιλογή στα C suv, το C5 Aircross είχε 580λιτρα με 720 αν τραβήξεις τα καθίσματα! Ε, ναι, εκεί να πω ότι παίρνω τέρας να το χαρώ!
Εν το μεταξύ, εκεί που έχουν φτάσει τα C suv, ποιός παίρνει D αναρωτιέμαι!!
Μα το θεμα ειναι οτι ο χωρος ειναι για μεγαλα ταξιδια...αλλα σε αλλες χρησεις δεν θες τοσο μεγαλο αυτοκινητο. Καλυτερα ματζοβολο παρα κτηνος...
-
@argosxolos said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@tsofras @christostsp
Είναι κι ακριβότερο.και το xceed δεν είναι φθηνό όμως.δεν το θεωρώ vfm.γνωμη μουFocus με ημιάκαμπτο, χιλιάρι τρικυλινδρο προτιμάς από xceed και να πληρώσεις και παραπάνω; Είναι κατώτερης κατηγορίας απλά το focus active.
Τι να πω... περί ορέξεως...
H Ford έβαζε πολλαπλών για χρόνια, το γύρισε στο τσιπικο τώρα.
Περισσότερα μπιπλικια από Kia xceed gt line, δεν παίζει να έχει. Και δεν έχει φυσικούς διακόπτες για κλιματισμό οπότε byebye εργονομία!
Σου το δίνω πως έχει περισσότερους χώρους αλλά οπτικά ρε φίλε είναι σαν κονσέρβα με ρόδες!!
Το Xceed απλά δεν υπάρχει από design! Δεν θέλω κονσέρβα, θέλω design! -
Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα
-
@tsofras @christostsp
Είναι κι ακριβότερο.και το xceed δεν είναι φθηνό όμως.δεν το θεωρώ vfm.γνωμη μουFocus με ημιάκαμπτο, χιλιάρι τρικυλινδρο προτιμάς από xceed και να πληρώσεις και παραπάνω; Είναι κατώτερης κατηγορίας απλά το focus active.
Τι να πω... περί ορέξεως...
H Ford έβαζε πολλαπλών για χρόνια, το γύρισε στο τσιπικο τώρα.
Περισσότερα μπιπλικια από Kia xceed gt line, δεν παίζει να έχει. Και δεν έχει φυσικούς διακόπτες για κλιματισμό οπότε byebye εργονομία!
Σου το δίνω πως έχει περισσότερους χώρους αλλά οπτικά ρε φίλε είναι σαν κονσέρβα με ρόδες!!
Το Xceed απλά δεν υπάρχει από design! Δεν θέλω κονσέρβα, θέλω design!Και τα 2 είναι πολύ καλά μοντέλα στην κατηγορία τους. Το Xceed πιο καινούργιο λίγο και έχει κάποια πλεονεκτήματα γι' αυτό, αλλά και το Focus είναι πάντα classic (όλοι είχαμε ένα κάποτε!). Μετά βγήκε το C4 και πάντα σε αυτήν την κατηγορία υπήρχε και το C-HR (που θα ξεφύγει τώρα σε τιμή, και ελπίζω και σε ποιότητα).
Γενικά, όπως στα πάντα, ο καθένας έχει διαφορετική προσέγγιση του ιδίου θέματος!
-
@the_dynamite
Ρε φίλε όχι και κουβάς με ρόδες το Focus.... Hμαρτον...
Εχει αυτόν 1000αρι,που τα χαλάει όλα, αλλά προσωπικά το θεωρώ το πιο όμορφο Focus που έχει βγει... και ίσως είναι το τελευταίο..
Ωραίο το Xceed, αλλά και το Focus... Mου αρέσουν πιο πολύ από 308, Astra, Golf.. σαν σχέδιο μιλώ. -
Και γω κοιτουσα το active πριν το xceed,απλα θα διαφωνησω σε καποια πραγματα ποιοτητα εσωτερικου κλασης ανωτερο το kia,infotainment δεν γνωριζω για το ford αλλα στο kia λειτουργουν ρολοϊ ακομα και τι app στους χαρτες πχ σου δειχνει την ακριβη αποσταση που εχεις με το αμαξι,χαρτες δεν χρειαζομαι google map γιατι ειναι ακριβεστατο,χωρο αποσκευων καλυτερο εχει το kia ,το φορντ εχει καλυτερο εσωτερικο χωρο,θεματα ζημιων θεωρω καλυτερη και με λιγοτερες την kia.Το κερασακι στην τουρτα στο φορντ ηταν καθε βδομαδα που πηγαινες εκοβαν απο κατι στο αυτοκινητο αλλα οχι απο την τιμη.
-
Φοκους αν βγαίνει βάγκον ακτιβ με ανεξάρτητη ανάρτηση, έχει και τεράστιους χώρους αλλιώς δεν αξίζει.
-
@piliourits said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Φοκους αν βγαίνει βάγκον ακτιβ με ανεξάρτητη ανάρτηση, έχει και τεράστιους χώρους αλλιώς δεν αξίζει.
ωραίο το ακτιβ
-
@piliourits said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Ακριβώς, αν θυμάμαι καλά τον Μάιο-Ιούνιο του 2019 το focus active wagon 1.5 150 άλογα αυτόματο 8άρι κιβώτιο είχε 26κ , με τον 1.5 με τα 182 είχε 27.800€ περίπου και σε 1.5 manual 150 άλογα 22,500€ !!!!
Το τέλειο ίσως οικογενειακό αυτοκίνητο.
Μόλις μπήκε το 2020 ξεκίνησαν οι γνωστές παλινωδίες της Ford , εξαφανίστηκε ο 1,5 , η ανεξάρτητη ανάρτηση , το 8αρι αυτόματο , μειώθηκε εξοπλισμός κλπ.
-
Και ξεκινάει πλέον από 30...
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai