-
Ανάρτηση πολλαπλών λοιπόν ε ?
Δηλαδή αν περάσω στην παραλιακή με 60-70 πάνω από τις γραμμές του τράμ , με το σίντ ή το σε 4, με ποιο άραγε δεν θα πονέσω καθόλου ?
-
@dirtybit said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@the_dynamite said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
@tsofras @christostsp
Φίλτατοι, το Xceed προσφέρει αυτή τη στιγμή ένα ακαταμάχητο πακέτο, που ρίχνει ξύλο στα γαλλοχρέπια και στο Focus:- Ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων vs ημιάκαμπτο
- Τετρακύλινδρος 1.5 vs Τρικύλινδρος 1.2 ή 1.0
- Αυξημένη απόσταση από το έδαφος στα 18,4cm που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Το χαμηλότερο κέντρο βάρους από όλα τα αυτοκίνητα του θέματος.
- Άψογο επίπεδο άνεσης και ποιότητας κύλισης χάρη και στα hydraulic bump stops, που κανένα άλλο αμάξι του θέματος δεν έχει.
- Ταυτόχρονα με την άνεση υψηλά επίπεδα κρατήματος και οδηγικής απόλαυσης σαν να οδηγείς κανονικό hatchback (οκ τα καθαρά hatch όπως το Leon και focus λογικά είναι πιο σπορ, πρόκειται όμως για hatchback, όχι για crossover)
- Full led φώτα, full συστήματα ασφαλείας.
- 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν service (εργατικά+αναλώσιμα)
- Εσωτερικό με μαλακά πλαστικά ακόμα και στις πόρτες. Το εσωτερικό του 2008 δεν βλέπεται με το μικρό τιμονάκι και τα όργανα σε άκυρη θέση, να μην μιλήσω για την εργονομία του που απλά δεν υπάρχει.
- Ο όμιλος Hyundai-Kia έχει το καλύτερο Infotainment αυτή τη στιγμή στην αγορά σε συνδυασμό απόκρισης - γραφικών.
- Φυσικοί διακόπτες για τον κλιματισμό!
- Το πιο όμορφο design (εντάξει είναι και υποκειμενικό)
- Όλα τα παραπάνω σε ένα πακέτο τιμής 27.000 - 30.000 και όχι 35.000 με 40.000 ευρώ που ζητάνε οι ανταγωνιστές του.
Ξέχασες να πεις ότι ρουφάει βενζίνη σαν διψασμένο βαμπίρ
Από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα του θέματος, που είναι ψηλά, βαριά και ογκώδη, να είσαι σίγουρος πως καίει πολύ λιγότερο!
Στο Xceed ενεργοβόρος ήταν ο παλιότερος 1.4Τ. Ο 1.5Τ δεν είναι, τηρουμένων των αναλογιών, γιατί έχει να κινήσει 1400 κιλά. Με την τεχνολογία iMT (άλλη μια καινοτομία) και ιδιαίτερα στο πρόγραμμα eco καίει λίγο το Χceed. -
Όσοι προλαβαν πήραν σε καλές τιμές τον 1,5Τ της Ford είναι τυχεροί ειδικά σε τιμές γύρω στα 22000€... τώρα 1.0T ecoboost ακόμα και πάνω από 30000€. Έχω Focus 18 χρονια, αντίθετα με άλλους εμένα δεν μου έβγαλε προβλήματα..Αλλα τώρα διστάζω, πολλά τα λεφτά για χιλιάρι...κοιτω αλλού.
Αν θελει να πάρει κάποιος θερμικό, είτε mhev, οι επιλογές για ένα "σοβαρό" κυβισμό σε είναι σχετικά λίγες πια σε σχέση με το παρελθόν για κόστος απόκτησης αυτοκινήτου κάτω από 30000€... -
@criuser said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Δηλαδή αν περάσω στην παραλιακή με 60-70 πάνω από τις γραμμές του τράμ , με το σίντ ή το σε 4, με ποιο άραγε δεν θα πονέσω καθόλου ?
Εντάξει το C4 είναι χαλί , δεν έχει αντίπαλο στην άνεση , αλλά κανένα απο τα άλλα μοντέλα της PSA δεν έχει αυτά τα αμορτισέρ.
Πάντως και το Xceed έχει κάτι παρόμοια hydraulic bump stops με το C4 που βοηθούν αρκετά στην άνεση.
Αλλά το C4 βλέπω πως έχει πλέον και αστείες τιμές !
1.2 πουρετεκ EAT8 SHINE PACK 33.300€ όταν το Xceed gt line DCT τερματίζει στα 31.200€ (33.800€ έχει το GT LINE DCT με τα 200 άλογα!!!!! )
Και σε diesel κερδίζει το Xceed , 1.6D 136ps 7DCT GT-line 48V Hybrid 33.290€ και το 1.5 BLUEHDI 130 S&S EAT8 SHINE έχει 34.900€ !!!
Και φυσικά κερδίζει και σε τιμές το XCeed σε όλες τις ενδιάμεσες εκδόσεις σε όλους τους συνδιασμούς. -
@criuser said in Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai:
Εσενα κριου και κορεατισες να βαζαμε να σε κουβαλησουν στα χερια θα ελεγες πως δεν σου αρεσε.Αφου εισαι γαλλοφιλος οτι και να πουμε δεν αλλαζεις γνωμη.
-
Και το 5 αιρκρος έχει ανάρτηση καλή...
Δεν είναι το ότι είμαι γαλλόφιλος.
Απλά είχα στην C5 και έχω στην ΧΑΝΤΙΑ, υδροπνευματική...
Επίσης το C4 έχει έκπτωση 2300, ή 2800 αν έχεις δική σου απόσυρση.
Αρα σε τιμές χσιντ είναι...
-
PROGRESSIVE HYDRAULIC CUSHION SUSPENSION
Available on the C5 Aircross SUV and C4 Cactus (το παλιό, το τελευταίο Cactus).
DS4, έχει μια εξελιγμένη
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/ds-active-scan-suspension-i-anartisi-poy-anichneyei-to-dromo/
-
Διλήμματα τέλος, η κάλπη έβγαλε νικητή το Χιουντάι το Τουσόν.
-
Ο φίλος σου Αθήνα είναι; Θα βάλει και δόσεις;
-
Αθήνα. Θα δώσει το παλιό, και θα βάλει και κάποιες λίγες δόσεις, όσες λιγότερες μπορεί.
Έδιτ
Το συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι η συγκεκριμένη κατηγορία είναι εξαιρετικά πολυμελής και ανταγωνιστική. Αν δεν έχεις κάποιο κόλλημα/σκάλωμα με κάποια μάρκα ή ιδιότητα, πχ να θες γκάζι υπέρ πάντων ή πχ τετρακούνα ή συγκεκριμένο εξοπλισμό, τότε είσαι ανοιχτός σε αρκετές προτάσεις, ή μία πιο δουλεμένη από την άλλη. Ευχάριστα διλλήματα... -
Και εγώ έκλεισα το Τουσόν (αυτόματο 4x4) τον Οκτώβριο με κλείδωμα τιμής, είχα πάρει αρκετές προσφορές η μια ήταν σαφώς καλύτερη, δεν ξέρω αν επιτρέπεται να γραφτεί εδώ γιατί μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση, μπορώ να σου δώσω αν θες κάποιες πληροφορίες με π.μ.
Σύγκρουση τιτάνων : 3008 βς Χceed βς Tuscon βς Tiguan βς Arkana βς CX-30 βς Qashqai