-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@lap said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Μα πρόσεξε, έχει βαλει όλα τα μοντέλα που θα δημιουργήσουν έριδες.
Corsa diesel για να βρίζουμε τα stellantis τα χρεπια και να τρελαίνονται οι οπαδοί τους.
Vitara έτσι για να γίνει τζερτζελος.
Duster για να θυμώσει ο Σπύρος που θα του βρίζουν το Dacia οι ΒιταραιοιΚαι καθώς θα έχει ξεκινησει ο καυγάς θα μπει το κερασάκι στην τούρτα του να πάρει ηλεκτρικό δικινητο χρεπι να φορτώνει στα βουνά τη σοδια του.
Τι άλλο να ζητήσουν οι διαφημιζομενες εταιρίες του forum;
Υ.γ Νηματοθετη, τo ami σου αρέσει;
Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις
ΥΓ: Όχι δεν καλύτει τα βασικά...
Τι να κάνουμε οι σπουδαίοι εγκέφαλοι του φόρουμ και οι πετυχημένοι με θεωρούν βλάκα, οπότε έχω την ευχέρεια και το ακαταλογιστο του να λέω ότι θέλω.
Παρόλα αυτά σου είπα την άποψη μου πιο πίσω. Νομίζω η ενδιάμεση λύση της αναμονής είναι η προτιμότερη λυση από τις δυο προτροπές που σου εκανα μιας και έρχονται νέα μοντέλα στο άμεσο μέλλον τα οποία θα σε καλύπτουν στα "θέλω σου"
-
Μα πρόσεξε, έχει βαλει όλα τα μοντέλα που θα δημιουργήσουν έριδες.
Corsa diesel για να βρίζουμε τα stellantis τα χρεπια και να τρελαίνονται οι οπαδοί τους.
Vitara έτσι για να γίνει τζερτζελος.
Duster για να θυμώσει ο Σπύρος που θα του βρίζουν το Dacia οι ΒιταραιοιΚαι καθώς θα έχει ξεκινησει ο καυγάς θα μπει το κερασάκι στην τούρτα του να πάρει ηλεκτρικό δικινητο χρεπι να φορτώνει στα βουνά τη σοδια του.
Τι άλλο να ζητήσουν οι διαφημιζομενες εταιρίες του forum;
Υ.γ Νηματοθετη, τo ami σου αρέσει;
Συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις
ΥΓ: Όχι δεν καλύτει τα βασικά...
Τι να κάνουμε οι σπουδαίοι εγκέφαλοι του φόρουμ και οι πετυχημένοι με θεωρούν βλάκα, οπότε έχω την ευχέρεια και το ακαταλογιστο του να λέω ότι θέλω.
Παρόλα αυτά σου είπα την άποψη μου πιο πίσω. Νομίζω η ενδιάμεση λύση της αναμονής είναι η προτιμότερη λυση από τις δυο προτροπές που σου εκανα μιας και έρχονται νέα μοντέλα στο άμεσο μέλλον
Δεν σε είπα βλάκα!
Απλά διαφωνώ όταν "επιμένεις" οτι το θέμα είναι "προβοκατόρικο".Από εκεί και πέρα, δεκτή η άποψη της αναμονής!
Απλά η αναμονή έχει κόστη συντήρησης/βλαβών και μείωσης αξίας των 2 υπαρχόντων αυτοκινήτων όπου ειδικά υπό το πρίσμα της άφιξης των ηλεκτρικών (που όσο πιο πολύ στήνονται υποδομές - βλέπε φορτιστές σε βενζινάδικα - και πέφτει το κόστος αγοράς τους, τόσο πιο γρήγορα θα πείσουν τον κόσμο) καθιστά (σχετικά) επιτακτική την ανάγκη αντικατάστασής τους.
Ειδικά για το τελευταίο δες το Avenger.
Κοστίζει 28κ (με επιδότηση). Σχεδόν όσο ένα αντίστοιχο SUV.
Και δες πόσοι φορτιστές υπάρχουν σήμερα γύρω σου.Κοίτα πως ήταν ο κόσμος πριν 3 χρόνια (2020).
Πόσα ηλεκτρικά σαν το Avenger υπήρχαν και σε τι κόστος?
Πόσους φορτιστές είχες γύρω σου?Τι θα γίνει σε 3 χρόνια (2026)?
-
Δεν είπα ότι με θεωρείς εσύ βλάκα, κακώς δεν διευκρινησα.
Μιλάς για κόστος ευκαιρίας. Μου αρέσει όπως το βλέπεις το θέμα, τσακαλακι είσαι.
Έτσι είναι κάθε δευτερόλεπτο που περνάει κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, για αυτό και πρότεινα στην περίπτωση της αναμονής για τα ηλεκτρικα να κάνεις μόνωση στο σπίτι και να βάλεις φωτοβολταϊκά. Θα μηδενισεις δηλαδη στον ενδιάμεσο χρόνο τα πάγια έξοδα στέγασης σου. Ενώ με οποιοδήποτε αυτοκίνητο από την πρώτη μέρα θα ξεκινάς την απομείωση της επένδυσης σου. Σκέψου σοβαρά αυτό που σου λέω αν τα βλέπεις έτσι ολιστικά.
Κατά τα άλλα έχουν δίκιο. Σε νέο αυτοκίνητο να βάλεις λάδια και τενεκέδες δεν λέει. Ειπαμε επαρχία, επιστροφή στη φύση, αλλά ως ένα όριο.
Τα ηλεκτρικά είναι μονάχα για αστική χρήση και εκεί έχουν νόημα. Στην εξοχή και στην όμορφη ελληνική επαρχία δεν έχουν ακόμα κανένα νόημα.
Οπότε η ενδιάμεση λύση μένεις με το χρεπι και σε 1-1,5 έτος αγοράζεις ένα ωραίο suv. Και αυτό διότι μέχρι να σου έρθει κάποιο που θα αγοράσεις σήμερα με 6μηνη καθυστέρηση θα αρχίζουν να ανακοινώνουν τα νέα μοντέλα τους οι εταιρίες και αμέσως θα χάσει αξία αυτό που αγόρασες.
Η πρόταση του μάστορα για diesel vitara σε καλή τιμή είναι πολύ καλή αλλά πρέπει να βρεις. Δεν ξέρω αν υπάρχουν καλά.
-
Να πω μια μαλακία; Γιατί όχι μεταχειρισμένο αγροτικο?
Ένα διπλοκαμπινο. Αλλά πιο καινούργιο από αυτό που έχεις. Και του αλωνιου και του σαλονιού. -
Πάντα μου άρεσαν αυτά. Ιδιαίτερα κάτι ram. Αμαξαρες.
-
Παίζουν πολλά.
Απλά θέλει προσοχή στο euro X για diesel, αν θέλει να μπαίνει σε πόλεις για αρκετό καιρό. -
@antonakis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Πολλοί χρησιμοποιούν το Vitara ως αγροτικό με τρέιλερ.
Ίσως προβληματίζει η έλλειψη αρκετά κοντής 1ης, αν κουβαλάει πράγματα σε ανηφόρες.Oκ, καλό αυτό!
Ούτε και κάτοχο Vit ξέρω εδώ (που να το ταλαιπωρεί έτσι).
Τώρα για την κοντή, δεν ξέρω. Είναι καλό οτι έχει 240nm από αρκετά χαμηλά. Πχ παίζει να είναι το ίδιο με το Jimny στις κοντές του?
Αν είναι πχ παρόμοια η ροπή με τα κοντά που έχω στο δίλιτρο L200 του 1992, τότε είμαι μια χαρά!H ροπή του Mhev είναι μεγαλύτερη έτσι και αλλιώς και είσαι ανάμεσα θερμικού και ηλεκτρικού για αρκετά χρόνια.
με το allgip θα έχεις τέλη κυκλοφορίας βέβαια.
-
Μην βλεπετε την ροπή στον στρόφαλο, δεν λέει πολλά.
To L200 με τα κοντά σαφώς έχει μεγαλύτερη δύναμη έλξης.
-
@realzeus said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
σωστός. εγώ πάντως συμφωνώ με τον Lap. ας κρατήσει ακόμη αυτά που έχει, δεν είναι καλή εποχή για αγορά (για τις ανάγκες του νήματος).
-
Επίσης δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κάποιος για το avenger, αλλά γενικά τα ηλεκτρικά πονάνε στο θέμα έλξης βάρους σε τρέιλερ (μικρότερη ικανότητα σε κιλά και μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας).
Κάποιες τυχαίες photo...
Και σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναδείτε τις φώτο, οι δύο παρακάτω είναι από το ίδιο αμάξι.
-
Εγώ χαλαρά στην επιλογή (1) ή (2)+mitsu μαζί (πραγματικά σιγά το κόστος συντήρησης!).
Αυτό το "σε 5 χρόνια...." το λέμε 30 χρόνια. Μόνο ο λαπ πιστεύει ότι σε 6 μήνες θα έχουμε τις σούπερ ντούπερ μπαταρίες σε καλή τιμή στο εμπόριο.υγ. Δες όπως ειπώθηκε την επέκταση εγγύησης ότι μπορείς να κάνεις. 75κ για diesel μοτέρ μου φαίνεται λίγο.
-
Δεν είπα σε έξι μήνες αλλά σε μια δεκαετία - δεκαπενταετια.
-
Για εμενα την επιλογη 1.
Δεν ειναι καιρος για αλλαγες, αμαξι σχετικα καινουργιο εχεις, το κρατας και βλεπεις πως θα πανε τα πραγματα.Αν ομως θες αλλαγη για την αλλαγη, τον αγροτη τον κρατας μεχρι να λιωσει. Αυτα ειναι εργαλεια δουλειας δεν αλλαζονται γιατι περασε η μπογια τους. Με τα λιγα χιλιομετρα που λες οτι του κανεις, σιγα τα εξοδα.
Απο εκει και μετα παιρνεις ο,τι σου αρεσει. Ιδανικα το Vitara, το ηλεκτρικο Jeep της Stellantis αστο στην ησυχια του, το δικινητο δεν παει στα βουνα, το 4κινητο ΘΑ ερθει και ΘΑ ειναι πανακριβο.
-
Αν και στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον το ερώτημα δεν βγάζει και πολύ νόημα ... Μερικές σκόρπιες σκέψεις: Είναι η πλέον ακατάλληλη εποχή για αγορά αυτοκινήτων πολύ περισσότερο των κατηγοριών που ψάχνεις αν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αυτό. Τα "νέα" βιτάρα και τζίμνι πιθανότατα θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην Ευρώπη εντός 2023-2024 συνεπώς ότι από αυτά αγοράσεις καινούργιο σήμερα θα απαξιωθεί σημαντικά συντομότατα. Το αβέντζερ πέραν των γενικών ζητημάτων των ηλεκτροκίνητων αποτελεί άγνωστο Χ από πλευράς αξιοπιστίας και δημιουργεί πρόσθετες επισφάλειες. Το τζίμνι λόγω χώρων και συμπεριφοράς στην άσφαλτο είναι παντελώς ακατάλληλο ως το κύριο/μόνο αυτοκίνητο ενός ζευγαριού (ειδικά στην επαγγελματική του εκδοχή). Εν ολίγοις εγώ θα έμενα με ότι έχω και θα επαναξιολογούσα την κατάσταση στα τέλη του 2023.
-
Να πω μια μαλακία; Γιατί όχι μεταχειρισμένο αγροτικο?
Ένα διπλοκαμπινο. Αλλά πιο καινούργιο από αυτό που έχεις. Και του αλωνιου και του σαλονιού.Μαλακία δεν είναι, ίσα ίσα που είναι καλό.
το πρόβλημα είναι το κόστος.
Για ένα αξιοπρεπές σχετικά μεταχειρισμένο 10ετιας, μιλάμε για 15κ εύκολα.
Αν βάλεις και πιθανές ζημιές σε βάθος 5ετιας/100κ χλμ, ίσως δε συμφέρει.
Μόνο αν βρω κάτι καλό και εγγυημένο. -
Οκ!
συμφωνώ ότι δεν βλέπουμε τη ροπή στρόφαλο αλλά τι περνάει στους τροχούς.
Αυτό όμως πως το υπολογίζουμε ή που το βρίσκουμε? -
Επίσης δεν ξέρω αν το έχει αναφέρει κάποιος για το avenger, αλλά γενικά τα ηλεκτρικά πονάνε στο θέμα έλξης βάρους σε τρέιλερ (μικρότερη ικανότητα σε κιλά και μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας).
Κάποιες τυχαίες photo...
Και σε περίπτωση που χρειαστεί να ξαναδείτε τις φώτο, οι δύο παρακάτω είναι από το ίδιο αμάξι.
Δείχνει υποσχόμενο.
το φορτίο με τα ξύλα του φίλου, είναι πρακτικά ότι πιο βαρύ μεταφέρω κι εγώ αντίστοιχα. -
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Αν και στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον το ερώτημα δεν βγάζει και πολύ νόημα ... Μερικές σκόρπιες σκέψεις: Είναι η πλέον ακατάλληλη εποχή για αγορά αυτοκινήτων πολύ περισσότερο των κατηγοριών που ψάχνεις αν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αυτό. Τα "νέα" βιτάρα και τζίμνι πιθανότατα θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην Ευρώπη εντός 2023-2024 συνεπώς ότι από αυτά αγοράσεις καινούργιο σήμερα θα απαξιωθεί σημαντικά συντομότατα. Το αβέντζερ πέραν των γενικών ζητημάτων των ηλεκτροκίνητων αποτελεί άγνωστο Χ από πλευράς αξιοπιστίας και δημιουργεί πρόσθετες επισφάλειες. Το τζίμνι λόγω χώρων και συμπεριφοράς στην άσφαλτο είναι παντελώς ακατάλληλο ως το κύριο/μόνο αυτοκίνητο ενός ζευγαριού (ειδικά στην επαγγελματική του εκδοχή). Εν ολίγοις εγώ θα έμενα με ότι έχω και θα επαναξιολογούσα την κατάσταση στα τέλη του 2023.
συμφωνώ και διαφωνώ.
Ισχύει ότι είναι ακατάλληλη εποχή για αυτοκίνητα.
Απ την άλλη τώρα ακόμα έχω περιθώριο να πουλήσω το corsa σε καλή τιμή. Υποθέτω ότι σε λίγο καιρό (εννοώντας στα επόμενα 1 με 2 χρονια) θα πέσει δραστικά η τιμή του ως μτχ.από την άλλη, έχω την εντύπωση ότι τα νέα vit και ενδεχομένως Υβριδικό ή ηλεκτρικο Jimny, ίσως είναι πολύ πιο ακριβά, όταν έρθουν με το καλό το 24.
Οπότε, ίσως τώρα να είμαι στο καλύτερο σημείο ισορροπίας. -
Αν το θέλεις για φόρτωμα κλπ, είναι κρίμα να χαλάσεις ένα καινούριο αυτοκίνητο. Για αυτό υπάρχουν τα pick-ups, σαν αυτό που έχεις ήδη. Πάρε ένα αυτοκίνητο που σου αρέσει, αλλά άσε το κουβάλημα στο Mitsu.
ΥΓ: Βλέπω πολλές φορές εδώ μέσα να αναφέρεται η Mitsubishi ως Mitsuba... Μην το κάνετε αυτό. Η Mitsuba είναι άλλη εταιρεία, που βγάζει μπαταρίες: https://en.wikipedia.org/wiki/Mitsuba_Corporation
Τωρα τους τρομαξες! Ως νταστερας επισης βλεπω την αγωνια των βιταραιων να βαλουν και αλλους στο αξιοθρηνητο κλαμπ του πιο "στριτ σουβ" και γελω.
Ανθρωπε μου, νηματοθετη κρατα το ελ και σπρωξε το κορσα. Ας παρει τη θεση του ακομη και ενα γιαρις κρος. Αλλιως νταστερ για να μη ψαχνεις που εχασες την ποδιά ή που αφησες το καζανακι της εξατμισης. Ειναι το μονο λοου μπατζετ σουβ με γωνιες προσεγγισης σουβ. Τα υπολοιπα για να σκουπιζουν τα χαλικια στα νεροφαγωματα. Εγω με αναλογο τροπο ζωης με τον δικο σου,ντουστ για τα σκληρα και gla 200 για το κεφι μου διαλεξα. Καθενα ξερω γιατι το πηρα (και γιατι ειδικα το ντουστ θα το ξαναπαιρνα). -
Ο #apopanw απέκρυψε ότι κατά βάση κινείται με seicento πεντακοσαετίας γιατί κατά βάθος γνωρίζει ότι είναι το καλύτερο όχημα που διαθέτει στον στόλο του...
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?