-
@mastoras78 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Ο #apopanw απέκρυψε ότι κατά βάση κινείται με seicento πεντακοσαετίας γιατί κατά βάθος γνωρίζει ότι είναι το καλύτερο όχημα που διαθέτει στον στόλο του...
Έτσι..να τα λέμε όλα!
-
@spi_duster said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Αλλιως νταστερ για να μη ψαχνεις που εχασες την ποδιά ή που αφησες το καζανακι της εξατμισης. Ειναι το μονο λοου μπατζετ σουβ με γωνιες προσεγγισης σουβ. Τα υπολοιπα για να σκουπιζουν τα χαλικια στα νεροφαγωματα.
Μα γιατί το λές αυτό, κοίτα πόσο άνετα περνάει το Βιτάρα....αχαχαχα!!
Και εδώ με αριθμούς....μια χαρά το Βιτάρα στις γωνίες....για εντός δρόμου!
-
O γάτος είναι καλά ή έχει πέσει στη μορφίνη και δεν απαντάει;;;;
-
@xenos said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Γνωστές οι απαντήσεις: με λιγα λεφτά ψηλώνει, με άλλα λίγα βάζει ποδιές, αυτά που λένε τα βίντεο είναι ψέμματα, εγώ να μην μιλάω δεν ξέρω, το Βιτάρα ειναι το καλύτερο, όλοι μας κοροϊδεύουν γιατί το Βιτάρα ειναι το καλύτερο, κλπ.
-
Πάντως αν και επί της αρχής είμαι υπέρ των πειραγμάτων στα αμάξια, ειδικά για τα καινούργια έχω διαπιστώσει ότι πλέον εξουσιοδοτημένοι και ασφαλιστικές ψάχνονται αγρίως για να γλυτώσουν καλύψεις με πρόσχημα ακόμα και λάιτ μετατροπές. πχ σου λένε ότι η απλή αλλαγή διάστασης στα λάστιχα ισοδυναμεί με μετατροπή στο σύστημα μετάδοσης αφού αυτή αλλάζει πρακτικά την σχέση μετάδοσης μεταξύ στροφάλου-ελαστικών κτλ. Οπότε σε καινούργιο αμάξι ο καθένας μπαίνει στην λογική του "κι αν μου κάτσει?"
-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@antonakis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Να πω μια μαλακία; Γιατί όχι μεταχειρισμένο αγροτικο?
Ένα διπλοκαμπινο. Αλλά πιο καινούργιο από αυτό που έχεις. Και του αλωνιου και του σαλονιού.Μαλακία δεν είναι, ίσα ίσα που είναι καλό.
το πρόβλημα είναι το κόστ
Για ένα αξιοπρεπές σχετικά μεταχειρισμένο 10ετιας, μιλάμε για 15κ εύκολα.
Αν βάλεις και πιθανές ζημιές σε βάθος 5ετιας/100κ χλμ, ίσως δε συμφέρει.
Μόνο αν βρω κάτι καλό και εγγυημένο.Εγώ ποντάρω στο L200 για τώρα. Το τι ζημιές βγάζει και αν αξίζει οικονομικά δεν το γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι ότι σε μεταχειρισμένα ανταλλακτικά υπάρχει ακόμα στοκ. Επίσης, δεν έχει προβλήματα με ηλεκτρονικά, γιατί υποθέτω δεν έχει
Καινούργιο ΙΧ αμάξι για αγροτικές δουλειές δεν θα πρότεινα. Όσο καλό είναι το Vitara π.χ. φόρτωμα και έλξη πέραν των προδιαγραφών μπορεί να σου κοστίσουν πολύ περισσότερο.
Γενικά διακρίνω στα post σου ένα άγχος για τυχόν ζημιές στο μέλλον. Guess what... και καινούργιο να πάρεις, ζημιές πάλι μπορεί να έχεις.
Εκτός αν καταλαβαίνω πολύ λάθος, μεγάλο οικονομικό πρόβλημα δεν υπάρχει. Αν υπάρχει, το μεταχειρισμένο αγροτικό ως κύριο, θεωρώ τη σωστότερη λύση, υπάρχει κύκλωμα που φέρνει και μεταχειρισμένα από ευρώπη.
Αν έχεις βαρεθεί το Corsa, άλλαξε ΙΧ. Η αγορά δεν βλέπω να βελτιώνεται στις τιμές.
-
@danis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
@argyn said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Αν και στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον το ερώτημα δεν βγάζει και πολύ νόημα ... Μερικές σκόρπιες σκέψεις: Είναι η πλέον ακατάλληλη εποχή για αγορά αυτοκινήτων πολύ περισσότερο των κατηγοριών που ψάχνεις αν δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για αυτό. Τα "νέα" βιτάρα και τζίμνι πιθανότατα θα ξεκινήσουν να διατίθενται στην Ευρώπη εντός 2023-2024 συνεπώς ότι από αυτά αγοράσεις καινούργιο σήμερα θα απαξιωθεί σημαντικά συντομότατα. Το αβέντζερ πέραν των γενικών ζητημάτων των ηλεκτροκίνητων αποτελεί άγνωστο Χ από πλευράς αξιοπιστίας και δημιουργεί πρόσθετες επισφάλειες. Το τζίμνι λόγω χώρων και συμπεριφοράς στην άσφαλτο είναι παντελώς ακατάλληλο ως το κύριο/μόνο αυτοκίνητο ενός ζευγαριού (ειδικά στην επαγγελματική του εκδοχή). Εν ολίγοις εγώ θα έμενα με ότι έχω και θα επαναξιολογούσα την κατάσταση στα τέλη του 2023.
συμφωνώ και διαφωνώ.
Ισχύει ότι είναι ακατάλληλη εποχή για αυτοκίνητα.
Απ την άλλη τώρα ακόμα έχω περιθώριο να πουλήσω το corsa σε καλή τιμή. Υποθέτω ότι σε λίγο καιρό (εννοώντας στα επόμενα 1 με 2 χρονια) θα πέσει δραστικά η τιμή του ως μτχ.από την άλλη, έχω την εντύπωση ότι τα νέα vit και ενδεχομένως Υβριδικό ή ηλεκτρικο Jimny, ίσως είναι πολύ πιο ακριβά, όταν έρθουν με το καλό το 24.
Οπότε, ίσως τώρα να είμαι στο καλύτερο σημείο ισορροπίας.Κάνε με σοφό να σε κάνω πλούσιο, οπότε όντως τελικά κανείς δεν ξέρει πως θα κινηθεί η αγορά. Πάντως η γνώμη μου είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά, ίσως 1 χρόνο πριν, από το σημείο ταχείας μείωσης των τιμών των νέων ηλεκτρικών με ρυθμό ψηλότερο αυτού των σύγχρονων μεταχειρισμένων ντίζελ. Στην θέση σου θα περίμενα πάντως - ειδικά αφού έχεις την δυνατότητα αυτοπαραγωγής με φωτοβολταϊκά - άλλωστε το θέμα της απαξίωσης δεν έχει να κάνει μόνον με το πόσα λεφτά χάνεις αν 3 μήνες μετά την αγορά του νέου σου αμαξιού εμφανιστεί το διάδοχο μοντέλο αλλά και με την αίσθηση ότι αυτό το "νέο" που οδηγείς είναι ήδη παλιό (ειδικά αν μιλάμε για τα βιτάρα και ντάστερ όπου βασίζονται σε πατώματα του 2015 και 2017, άρα ακόμα και σήμερα είναι ήδη μια-δυο γεννιές πίσω).
-
@fanis75 said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Γνωστές οι απαντήσεις: με λιγα λεφτά ψηλώνει, με άλλα λίγα βάζει ποδιές, αυτά που λένε τα βίντεο είναι ψέμματα, εγώ να μην μιλάω δεν ξέρω, το Βιτάρα ειναι το καλύτερο, όλοι μας κοροϊδεύουν γιατί το Βιτάρα ειναι το καλύτερο, κλπ.
Ναι ρε παιδί μου αλλά εσύ το λες σα να υποκρίνεσαι.
Επίσης βάλε κανένα #mono_vitara #gallo_chrepia #to_corsa_vapsto_mple -
Κάτοχοι rowenta δε δικαιούνται να έχουν άποψη για αυτοκίνητα.. Ναι με κλάσμα χρημάτων ψηλώνει αν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Από εκεί και πέρα μπορεί κάποιος να οδηγήσει και τα δύο και να βγάλει συμπέρασμα από μόνος του
Α ναι..
#mono_vitara #gallo_chrepia #to_corsa_vapsto_mple
Θενξ με βγάλατε από τον κόπο..
-
#mono_vitara
οι αλλες να πατε στο #sikies_forum
-
@gatoz said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
#mono_vitara
οι αλλες να πατε στο #sikies_forum
-
αφου και εκει μοντ εισαι
την κουνας καλα -
αφου και εκει μοντ εισαι
την κουνας καλαΜπάλα στην εξέδρα ως συνήθως....γιατί πως αλλιώς να κρυφτεί η αλήθεια...άκου 18 (μοίρες), γελάνε και οι πέτρες....χαχαχα.
Αλλά ξέχασα τα Βιτάρα σου είναι σαν τα Γαλλικά του κρούζερ που δεν χαλάνε, δεν καίνε και έοχυν άριστη εργονομία.
-
αφου και εκει μοντ εισαι
την κουνας καλαΜπάλα στην εξέδρα ως συνήθως....γιατί πως αλλιώς να κρυφτεί η αλήθεια...άκου 18 (μοίρες), γελάνε και οι πέτρες....χαχαχα.
Αλλά ξέχασα τα Βιτάρα σου είναι σαν τα Γαλλικά του κρούζερ που δεν χαλάνε, δεν καίνε και έοχυν άριστη εργονομία.
κρυβεσαι πισω απο συκιες οταν σου προτεινω βολτα με βιτ.
τι φοβασαι τοτες και μιλας για υποχρεωσεις στο σπιτι?
πλενεις πιατα και κιλοτες? -
Πάντα είμαι ανοιχτός σε βόλτα. Λέω όχι σε ταλαιπωρία χωρίς λόγο με 20 μαντράχαλους για να αποδείξουν ότι την έχουν μεγαλύτερη (την γωνία) από την δικιά μου. Όταν και εαν πάρεις Βιτάρα, ευχαρίστως να πάμε βόλτα....ανθρώπινη όμως. Αλλά να φέρει και Ντάστερ στην βόλτα...να λάμψει η αλήθεια. Ααα και μην με πάς βόλτα με Βιτάρα που είναι κολοφτιαγμένο...μαμά έτσι? όπως το πουλάει ο Σφάκ.
ΥΓ: όταν αρχίζεις και βρίζεις και χάνεις την ψυχραιμία σου είναι όταν ξέρεις ότι δεν έχεις δίκιο...
-
Πάντα είμαι ανοιχτός σε βόλτα. Λέω όχι σε ταλαιπωρία χωρίς λόγο με 20 μαντράχαλους για να αποδείξουν ότι την έχουν μεγαλύτερη (την γωνία) από την δικιά μου. Όταν και εαν πάρεις Βιτάρα, ευχαρίστως να πάμε βόλτα....ανθρώπινη όμως. Αλλά να φέρει και Ντάστερ στην βόλτα...να λάμψει η αλήθεια. Ααα και μην με πάς βόλτα με Βιτάρα που είναι κολοφτιαγμένο...μαμά έτσι? όπως το πουλάει ο Σφάκ.
ΥΓ: όταν αρχίζεις και βρίζεις και χάνεις την ψυχραιμία σου είναι όταν ξέρεις ότι δεν έχεις δίκιο...
ουδεποτε υβριζω
οπως δεν χανω ψυχραιμια
ποτες
ομως παντα λεγω αληθειες
και εσυ αντιθετα ριχνεις μελανια.
σαν τη σουπια. θηλυκου γενους. -
Τα παντελόνια ξέχασες γάτο.
-
@antonakis said in Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?:
Τα παντελόνια ξέχασες γάτο.
παντελονια φορανε ολοι και ολες.
καποιοι με καβαλο. καποιο οχι. -
Μπάλα στην εξέδρα ως συνήθως....γιατί πως αλλιώς να κρυφτεί η αλήθεια...άκου 18 (μοίρες), γελάνε και οι πέτρες....χαχαχα.
Σκέψουν ότι η ηλεκτρική BMW i4 έχει 15 μοίρες...
-
Πάρτε το Vitara του mastora μαζί με τον gatoz και πάτε μια βόλτα μέχρι το Σούνιο για γκάζια και στροφές. Μετά επειδή ο Fanis γουστάρει παραλίες στρίψτε στον Άγιο Νικόλαο Αναβύσσου, όλο αριστερά κάτω από το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής έχει χωματόδρομους κατωφέρεια με νεροφάγωμα και απότομη ανωφέρεια μέχρι να βγει σε πλάτωμα. Αν περάσει το τεστ χωρίς να βρει από κάτω ή δεν βγάλει την ανηφόρα θα σφυρίξει ο Φάνης την λήξη του θέματος.
Vitara, Duster, Jimny, Avenger ή κρατάω το Corsa?