-
Διαβάζω ότι ένα 2008 έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από μια GLA. Αν αυτό ισχύει για ελληνικά οδοστρώματα και λακούβες είναι πολύ εντυπωσιακό. Αλλά πως γίνεται; Βάζουν άλλου τύπου ανάρτηση στο e-2008?
Τα 35+ είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολλά χρηματα. Και η περίοδος είναι περίεργη, ό,τι και να πάρεις μπορεί να θεωρηθεί πέταμα χρημάτων μετά από κάποια χρόνια (αν και πιστεύω ότι το ταπεινό θερμικό πάντα θα βρίσκει έναν μπάρμπα στην επαρχία ως αγοραστή μτχ). Εγώ θα αναρωτιόμουνα για τις υποδομές και τους φορτιστές στην Κρήτη που λογικά είναι λίγοι. Αν αυτό δεν σε πειράζει, ας είναι και Ioniq η αγορά, βλέπω ότι σου αρέσει περισσότερο.
-
@manast said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Η πείρα σφαλερή, η δε κρίσις χαλεπή.
Το μέλλον δυστοπικό θα συμπλήρωνα. Τουλάχιστον στην αγαπημένη αυτοκίνηση.Συμφωνώ. Αλλά και ο γάτος έχει δίκιο. Λίγο καθαρότερη ματιά και μπορεί να είναι για καλύτερα.
-
@fanis75 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
@iceman7 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Μια χαρά ξεκινάει ένα κανονικο αμάξι με ένα καλό αυτόματο κιβώτιο απο φανάρι σε φανάρι στην κίνηση.
Αλλα πλέον με τις διπλοσύμπλεκτες αηδίες (που βάζει δυστυχώς και η Μερκ πλέον) αυτό είναι αδύνατον. Το Μινι πουνοίκιασα ήταν τραγικό σε αυτό, λές και ξεκίαγε μαθητής της σχολής οδηγών. Ειδικά σε ανηφόρες από τα πάρκινγκ, βοήθα Παναγιά ήταν, τέτοιςο λόξυγγας.
Επειδή βλέπω το λές και το ξανα λες, στην X2 (18i auto) του πατέρα μου που νομίζω έχει αντίστοιχα specs, δεν παρατηρώ αυτό που αναφέρεις καθόλου.
-
@fiverg said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Διαβάζω ότι ένα 2008 έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από μια GLA. Αν αυτό ισχύει για ελληνικά οδοστρώματα και λακούβες είναι πολύ εντυπωσιακό. Αλλά πως γίνεται; Βάζουν άλλου τύπου ανάρτηση στο e-2008?
Τα 35+ είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολλά χρηματα. Και η περίοδος είναι περίεργη, ό,τι και να πάρεις μπορεί να θεωρηθεί πέταμα χρημάτων μετά από κάποια χρόνια (αν και πιστεύω ότι το ταπεινό θερμικό πάντα θα βρίσκει έναν μπάρμπα στην επαρχία ως αγοραστή μτχ). Εγώ θα αναρωτιόμουνα για τις υποδομές και τους φορτιστές στην Κρήτη που λογικά είναι λίγοι. Αν αυτό δεν σε πειράζει, ας είναι και Ioniq η αγορά, βλέπω ότι σου αρέσει περισσότερο.
Αν και το βρίζω το 2008 (ως πρώην κάτοχος) και δεν έχω οδηγήσει GLA , η ποιότητα κύλισης με είχε ενθουσιάσει , σε βαθμό που έβλεπα λακκούβα και έπεφτα επίτηδες μέσα . Δεν ξέρω αν φταίει η μικρή ζάντα με το μεγάλο προφιλ ελαστικού αλλά είναι το μόνο που με είχε ενθουσιάσει στο αυτοκίνητο.
-
Μια χαρά ξεκινάει ένα κανονικο αμάξι με ένα καλό αυτόματο κιβώτιο απο φανάρι σε φανάρι στην κίνηση.
Αλλα πλέον με τις διπλοσύμπλεκτες αηδίες (που βάζει δυστυχώς και η Μερκ πλέον) αυτό είναι αδύνατον. Το Μινι πουνοίκιασα ήταν τραγικό σε αυτό, λές και ξεκίαγε μαθητής της σχολής οδηγών. Ειδικά σε ανηφόρες από τα πάρκινγκ, βοήθα Παναγιά ήταν, τέτοιςο λόξυγγας.
Υπερβαλλεις...
Σε καθημερινή χρήση και το dct και είναι μια χαρά!
Ενα κλικ πιο βουτυρο το AISIN αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση που περιγράφεις. -
Υπερβαλλεις...
Ενα κλικ πιο βουτυρο το AISIN αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση που περιγράφεις.Είναι χάλια και σε κάθε περίπτωση υπεβάλλω λιγότερο από την δικιά σου υπερβολή κατά των ηλεκτρικών!!
Πάντως στο Mini Clubman, ηταν τραγικό το κιβώτιο....χάλαγε όλο το αυτοκίνητο και θα ήταν ο βασικός λόγος που δεν θα το αγόραζα, με τίποτα όμως!!
-
Υπερβαλλεις...
Ενα κλικ πιο βουτυρο το AISIN αλλά σε καμία περίπτωση η κατάσταση που περιγράφεις.Είναι χάλια και σε κάθε περίπτωση υπεβάλλω λιγότερο από την δικιά σου υπερβολή κατά των ηλεκτρικών!!
Πάντως στο Mini Clubman, ηταν τραγικό το κιβώτιο....χάλαγε όλο το αυτοκίνητο και θα ήταν ο βασικός λόγος που δεν θα το αγόραζα, με τίποτα όμως!!
Εγώ που οδήγησα το Countryman πάντως δεν παρατήρησα κανένα θέμα , ίσα ίσα μου άρεσε και πολύ. Μπορεί να παίζει ρόλο και τι έχεις συνηθίσει (εγώ που είχα DSG δλδ μου άρεσε) , ούτε λόξυγκα παρατήρησα ούτε να κλωτσάει ούτε τίποτα. Χειρότερο που φάνηκε το πλανητικό του Focus πετρελαίο
-
Δεν έχω οδηγήσει aisin αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πιο βούτυρο από το dsg. Ούτε ακούς ούτε καταλαβαίνεις πως αλλάζουν οι ταχύτητες.
-
@andya3 said in Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!:
Δεν έχω οδηγήσει aisin αλλά δεν πιστεύω ότι είναι πιο βούτυρο από το dsg. Ούτε ακούς ούτε καταλαβαίνεις πως αλλάζουν οι ταχύτητες.
Δεν μίλησα για αλλαγές, αλλά ια ξεκίνημα, ειδικά στις ανηφόρες. Πάμε μια βόλτα όποιος θέλει να του δείξω. Και ναι το Aisin είναι καλύτερο και το ZF ακόμα καλύτερο!
-
Ψηφίζω ηλεκτρικό με τα 2 χέρια και γω όπως τα περιγράφεις
Απλά αντι για το ομορφο Ionic
please δες το πανέμορφο Kia ev6 αδερφακι
-
Τα εχω οδηγήσει όλα και τα διπλοσυμπλεκτα ειναι στο τέλος της λίστας μεν (είτε dsg ειτε dct) αλλά σε καμία περίπτωση η υπερβολή που γράφει ο Φάνης!
-
Δεν μίλησα για αλλαγές, αλλά ια ξεκίνημα, ειδικά στις ανηφόρες. Πάμε μια βόλτα όποιος θέλει να του δείξω. Και ναι το Aisin είναι καλύτερο και το ZF ακόμα καλύτερο!
Η δική μου αντιδραση για τις τοστίερες ειναι λογική αφου μας πλασάρουν αηδίες!
Υπερβάλλεις για τα διπλοσύμπλεκτα Φανη.... χοντρά
Να δεχτω το θέμα αξιοπιστίας αλλά εκκινήσεις κλπ απλά δεν υπάρχουν -
Να δεχτω το θέμα αξιοπιστίας αλλά εκκινήσεις κλπ απλά δεν υπάρχουνΤο ότι εσένα δεν σε βολεύουν ή δεν ου αρέσουν για άλλους λόγους, δεν τα κάνει αηδίες. Επίσης δεν μας τα πλασάρουν, υπάρχει επιλογή....απλά μας πονάει που μας περνάνε σαν σταματήμένα αμάξια με μισά λεφτά!!
Καμία υπερβολή για τα DCT, δοκιμή σε όποιον θελει για εκκίνηση και με στοίχημα το αμάξι!!
-
Να δεχτω το θέμα αξιοπιστίας αλλά εκκινήσεις κλπ απλά δεν υπάρχουνΤο ότι εσένα δεν σε βολεύουν ή δεν ου αρέσουν για άλλους λόγους, δεν τα κάνει αηδίες. Επίσης δεν μας τα πλασάρουν, υπάρχει επιλογή....απλά μας πονάει που μας περνάνε σαν σταματήμένα αμάξια με μισά λεφτά!!
Καμία υπερβολή για τα DCT, δοκιμή σε όποιον θελει για εκκίνηση και με στοίχημα το αμάξι!!
Δεν με απασχολεί αν με περνάνε ή με κερνάνε τσαι.. παιδάκια ειμαστε;
Με απασχολει οτι ειναι ΜΙΣΑ αυτοκίνητα!
Οι υπαρχουσες μπαταρίες σκοτώνουν την ηλεκτροκίνηση εν τη γεννέσει της -
Βρε @sargus κοίτα εδώ οικογενειακή αυτοκινητάρα !
https://autovalue.car.gr/cars/view/328069876/
4,86μ έναντι 4,73μ του Tiguan Allspace.
Σίγουρα με μεσαίο isofix , τεράστιους χώρους , φοβερό εξοπλισμό .
Εργαλείο οικογενειακών μετακινήσεων είτε για τα ψώνια στο SM είτε για βόλτες στις παραλίες και τα βουνά της Κρήτης.Κάτω απο 20κ θα κάνεις την δουλειά σου τέλεια με αυτό , σε αντίστοιχο καινούργιο είτε θερμικό είτε ηλεκτρικό θές πάνω απο 50κ , θα φτιάξεις οικογενειακές ιστορίες και εμπειρίες μέσα σε αυτό , και σε λίγα χρόνια ακόμη και διαστημόπλοια να έχουμε για την μετακίνηση με τεχνολογία αντιβαρύτητας λίγα εκατοστά απο το έδαφος , σίγουρα θα υπάρχει κάποιος Κρητικός ή άλλου στην Ελλάδα οικογενειαρχης που θα είναι έτοιμος να δώσει και 12.000€ και με 300.000χλμ να έχει στο οδόμετρο, για να κάνει την δουλειά του με ένα τέτοιο αυτοκίνητο που θα είναι ουσιαστικά σπάνιο πουλί τότε.
Θα σου έλεγα και για το Grand Scenic αλλά δεν βλέπω 3ο ISOFIX ,αλλά κυρίως αφού θα φτάσεις σε αυτές τις διαστάσεις είναι αμαρτία να μην πάρεις το τέλειο.
-
Σιγά που είναι μισά....μας πατάνε κάτω για πλάκα, πολύ ανώτερα οχήματα από τα θερμικά.
-
Σιγά που είναι μισά....μας πατάνε κάτω για πλάκα, πολύ ανώτερα οχήματα από τα θερμικά.
Αισωπο δεν έχεις διαβάσει;
Η χελώνα τον περασε το λαγο όταν επεσε να κοιμηθει!
Ετσι και το θερμικό μου χρεπάκι θα φτασει πρωτο στον προορισμό του όταν η τοστιέρα σταματήσει να φορτίσει. -
Ετσι και το θερμικό μου χρεπάκι θα φτασει πρωτο στον προορισμό του όταν η τοστιέρα σταματήσει να φορτίσει.
Δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι! Και το κάνεις πολύ καλύτερα σε ένα ηλεκτρικό. Το θερμικό είναι αναγκαίο κακό, με ρύπους, βρώμα, κραδασμούς, φασαρία, κιβώτιο ταχυτήτων κλπ.
-
Ετσι και το θερμικό μου χρεπάκι θα φτασει πρωτο στον προορισμό του όταν η τοστιέρα σταματήσει να φορτίσει.
Δεν έχει σημασία ο προορισμός αλλά το ταξίδι! Και το κάνεις πολύ καλύτερα σε ένα ηλεκτρικό. Το θερμικό είναι αναγκαίο κακό, με ρύπους, βρώμα, κραδασμούς, φασαρία, κιβώτιο ταχυτήτων κλπ.
Θα σου συγχωρήσω την ποιητική αδεία!
-
Αν δεν τρολλάρεις, έχεις φάει τρελό ηλεκτρο-παπά. Φταίει η Toyota με το υβριδικό σου. Σου εύχομαι ένα Yaris GR, για να στρώσεις.
Αμάξι για την πολυαγαπημένη μου σύζυγο!