-
Καλησπέρα,
Είμαι νέος στο φόρουμ και ελπίζω στη βοήθειά σας γιατί πραγματικά έχω πελαγώσει.
Εν γένει δεν είμαι πολύ σχετικός από αυτοκίνητα.Από τον Ιανουάριο επιστρέφω στην Ελλάδα και ψάχνω να αγοράσω (το πρώτο μου) αυτοκίνητο, μάλλον μεταχειρισμένο, για να πηγαίνω στη δουλειά μου. Υπολογίζω ότι θα κάνω κάθε μέρα γύρω στα 80 χιλιόμετρα, τα μισά Αττική οδό.
Ενδιαφέρομαι για μικρό SUV, χωρίς μεγάλους χώρους (δεν έχω οικογένεια), με μικρή κατανάλωση και μεγάλη ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ. Εφόσον θα είναι εκτός εγγύησης, αυτό που δεν θέλω είναι να χαλάω χρήματα για βλάβες, πόσω μάλλον για ακριβά ανταλακτικά. Γι'αυτό με έχουν συμβουλέψει να αποφύγω τα ακριβά γερμανικά (BMW, Mercedes, Audi). Γενικά θέλω να κρατήσω το κόστος σχετικά χαμηλό (μέχρι 20Κ, άντε λίγο παραπάνω), τόσο γιατί αν και 37 ήδη είναι το πρώτο μου αυτοκίνητο, γιατί θα το γεμίσω χιλιόμετρα, γιατί δεν έχω ξαναζήσει Αθήνα και φοβάμαι τι οδηγικό περιβάλλον θα συναντήσω εκεί, γιατί θα το παρκάρω στο δρόμο, όχι σε παρκινγκ, κλπ. Σκέφτομαι ότι 4-5 χρόνια θα το μεταπουλήσω και θα πάρω το "καλό" μου αμάξι.Στην αρχή σκεφτόμουν CH-R μεταχείρισμένο (μέχρι 30Κ-40Κ χιλιόμετρα) στα 25000 περίπου λόγω του ότι υποτίθεται τα Toyota είναι αξιόπιστα, εν τέλει το απέριψα λόγω κόστους και χαμηλού vfm θεωρώ. Μετά το T-Roc για τους ίδιους λόγος. Τώρα είμαι μεταξύ Qashkai μεταχειρησμένου (πάλι κάτω από 50Κ χιλιόμετρα) και Kamiq καινούργιου που θεωρώ ότι μου ταιριάζει σαν μέγεθος αλλά η Skoda δεν με ενθουσιάζει σαν μάρκα και με προβληματίζει η μικρή εγγύηση και η αξιοπιστία. Από την άλλη είναι το πιο φθηνό SUV και με το καινούργιο γλιτώνω το ρίσκο του μεταχειρισμένου.
Το Qashkai που λέω είναι το: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327788975-nissan-qashqai
Γενικά δεν έχω πρόβλημα να δώσω λίγα παραπάνω χρήματα αλλά δεν μου αρέσει καθόλου να τα πετάω, οπότε πολύ σημαντικό για μένα είναι το vfm και η κατανάλωση. Έχω εδώ και 2 μήνες που μπαίνω κάθε μέρα car.gr και σε άλλα σαίτ και εν τέλει περισσότερο έχω μπερδευτεί. Σε ένα μήνα ξεκινάω δουλειά και αυτοκίνητο δεν έχω ακόμη οπότε και η επιλογή του καινούργιου απομακρύνεται μέρα με τη μέρα. Για κάθε συμβουλή (ακόμα και πιο γενική για τις μάρκες και την αγορά αυτοκινήτου) θα ήμουν υπόχρεος.
-
Γράψε 100 φορές το qashkai, qashqai και μετα ξανά ρώτησε.
-
#mono_vitara
θα δουλευει παντα, αξιοπιστα και οικονομικα.
θα γουσταρεις και βολτες οπου και να θες να πας.
ειναι μαζεμενο σε διαστασεις αλλα καλο σε χωρους.
και με τετρακινηση που θα εισαι ασφαλης σε οτι συνθηκες και να βρισκεις. -
@antkoutr said in Νέο αυτοκίνητο:
οπότε πολύ σημαντικό για μένα είναι το vfm και η κατανάλωση.
Αφού αυτά είναι τα βασικά σου κριτήρια μαζί με την αξιοπιτία, 2 αμάξια κοιτάς: υβριδικό τογιότα (οποιοδήποτε σου αρέσει) και Suzuki Vitara. Το Qashqai που έβαλες για παράδειγμα δεν είναι ούτε οικονομικό, ούτε VFM ούτε ιδιαίτερα αξιόπιστο.
Δες εδώ π.χ. εξαιρετική περίπτωση: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327581574-suzuki-vitara
-
και απο οτι βλεπω ειναι και αυτοματο. με aisin = ασπαστο.
-
Και κουτί χειροκίνητο ετοιμοπαράδοτο.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327822487-suzuki-vitara -
@antonakis said in Νέο αυτοκίνητο:
Και κουτί χειροκίνητο ετοιμοπαράδοτο.
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/327822487-suzuki-vitaraΚαι τετρακίνητο
Χίλιες φορές απο το Κασκάι 5ετίας στα 22 χιλιάρικα (αν είναι δυνατόν) -
Καλησπέρα,
Είμαι νέος στο φόρουμ και ελπίζω στη βοήθειά σας γιατί πραγματικά έχω πελαγώσει.
Εν γένει δεν είμαι πολύ σχετικός από αυτοκίνητα.Από τον Ιανουάριο επιστρέφω στην Ελλάδα και ψάχνω να αγοράσω (το πρώτο μου) αυτοκίνητο, μάλλον μεταχειρισμένο, για να πηγαίνω στη δουλειά μου. Υπολογίζω ότι θα κάνω κάθε μέρα γύρω στα 80 χιλιόμετρα, τα μισά Αττική οδό.
Ενδιαφέρομαι για μικρό SUV, χωρίς μεγάλους χώρους (δεν έχω οικογένεια), με μικρή κατανάλωση και μεγάλη ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.Καλησπέρα και καλώς γύρισες στην Ελλάδα. Ερώτηση: γιατί SUV, χωρίς οικογένεια; Πρεστίζ είναι ο λόγος ή δεν σου αρέσουν τα μικρά πόλης που δεν καίνε βενζίνη;
-
@groover1972 said in Νέο αυτοκίνητο:
Καλησπέρα,
Ενδιαφέρομαι για μικρό SUV, χωρίς μεγάλους χώρους (δεν έχω οικογένεια), με μικρή κατανάλωση και μεγάλη ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.Καλησπέρα και καλώς γύρισες στην Ελλάδα. Ερώτηση: γιατί SUV, χωρίς οικογένεια; Πρεστίζ είναι ο λόγος ή δεν σου αρέσουν τα μικρά πόλης που δεν καίνε βενζίνη;
Για να είμαι ειλικρινής, κυρίως πρεστίζ ναι.
-
Άμα έχει πρεστίζ ένα μεσαίο σουβ, μια λίμο ή ένα GT τι έχει;
Τα μικρά και μεσαία σουβ είναι απλώς ένα κράμα πρακτικότητας και μόδας. Το πουλ μουρ το κάνει η μάρκα και οι ακριβές και σπάνιες κατασκευές. Άρα όχι το νισσάν κασκάι. -
Για να γίνει το κάρο πάροχος πρεστίζ πρέπει να διαθέτει δύο πράγματα. Την μάρκα και το μέγεθος. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελούν τα cabrio καθώς εκεί παίζεις με το στοιχείο του εντυπωσιασμού.
-
Πάρε καινούργιο να έχει εγγύηση.
Κοίταξε τι σου αρέσει, κάνε τα βόλτα και κυρίως τι είναι ετοιμοπαράδοτο, αφού σε ένα μήνα ξεκινάς...
Πρεστίζ και αμάξι, είναι παλαιάς εποχής, αφού πλέον σαν χώρα έχουμε λήζινγκ και αμάξια 10-15 χρόνων που ήταν κάποτε μεγάλης αξίας.
Ετσι μούφα πρεστίζ μπορείς να αγοράσεις σε πολλά πράγματα.
Πραγματικό πρεστίζ, δηλαδή αμάξι άνω των 50000 και ηλικίας μέχρι 3-4 χρόνων, είναι ακριβό παιχνίδι...
-
ΜΗΝ πάρεις αμάξι που ΔΕΝ σου αρέσει.
Πιθανότατα δεν μπορείς να πάρεις αυτό που σου αρέσει πολύ.
Από αυτά στα οποία φτάνουν τα χρήματά σου, πάρε αυτό που σε "ενθουσιάζει" περισσότερο, φτάνει να μην έχει μια τεράστια αντένδειξη χρήσης για σένα. Δεν χρειάζεται να είναι το "καλύτερο"! Δεν υπάρχει τέτοιο. Υπάρχει αυτό που βολεύει τα θέλω σου.
Κυκλοφορεί γενικά μια τάση, να απαξιώνονται τα θέλω του πιθανού αγοραστή ως "περιττά" και να γιγαντώνονται οι προτιμήσεις του "συμβούλου", ως τρομερές και φοβερές. Πχ. "μα εγώ δεν θέλω χώρους"! Ναι, αλλά το τάδε έχει τους μεγαλύτερους χώρους! (Με έμφαση).Μην τα ακούς.
Αν είναι μεταχειρισμένο, σημασία έχει μόνο η κατάσταση στην οποία βρίσκεται.-Δεν στο προτείνω.
Πάντα θα γίνουν κάποιες παραχωρήσεις, ακόμα και αν δώσεις 200.000€.
Good luck! -
Τζιπούρα... εξοπλισμός φουλ... και brandname με ιστορία. Και φυσικά αξιόπιστο.
https://www.spotawheel.gr/buy/jeep/used-2015-jeep-renegade/9050
-
@storm said in Νέο αυτοκίνητο:
Τζιπούρα... εξοπλισμός φουλ... και brandname με ιστορία. Και φυσικά αξιόπιστο.
https://www.spotawheel.gr/buy/jeep/used-2015-jeep-renegade/9050
λοιπον
δικουνα
μουλτιέαρ = προβληματα, ειδικα απο εσενα περιμενα τη γνωσις αυτη
καιει
δεν παει
και ψιλιαζωμαι καταιγις μια καποια ας πουμε ειρωνια? χαχαχ -
Βασικά καίει...
Και καίει πολύ, το είχε φίλος και το έσπρωξε καινούργιο σχετικά για αυτό τον λόγο.
-
Ναι ξέρω. Ο ένας #mono_vitara και ο άλλος #mono_citroen_suv
Εγώ ανήκω στο team #mono_oti_thelei_o_thematothetis και πρότεινα Τζιπούρα επειδή #mou_aresei.
Αμ πως...Αυτά. Πάνω να φάω #spanakoryzo_mono.
-
Με βάση τα μοντέλα που έχει αναφέρει ο φίλος και τη χρήση που θα υπάρχει με 80 χλμ ημερησίως chr .
-
@storm said in Νέο αυτοκίνητο:
Ναι ξέρω. Ο ένας #mono_vitara και ο άλλος #mono_citroen_suv
Εγώ ανήκω στο team #mono_oti_thelei_o_thematothetis και πρότεινα Τζιπούρα επειδή #mou_aresei.
Αμ πως...Αυτά. Πάνω να φάω #spanakoryzo_mono.
Εγώ δεν πρότεινα τίποτα...
Ο μόνο βιτάρα πρότεινε...
-
@gtsartsal said in Νέο αυτοκίνητο:
Με βάση τα μοντέλα που έχει αναφέρει ο φίλος και τη χρήση που θα υπάρχει με 80 χλμ ημερησίως chr .
εσυ βολευτηκες με το ματσουντα ε?
κριμα ειναι για τον αλλονα το τρολευ...
Νέο αυτοκίνητο