-
@v_a said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@alexandros-k said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ok όχι για το rc αλλά μέχρι τα 60χλμ/ώρα είναι μαζί με το Rallye.
https://zeperfs.com/en/fiche1365-peugeot-207-1-6-thp.htm
https://zeperfs.com/en/fiche8761-toyota-yaris-iv-hybride.htm
Στα 80χλμ/ώρα έχουν μια μικρή διαφορά μισής καρότσας υπέρ του Rallye και μετά ανοίγει η ψαλίδα.
Το θέμα είναι όμως πως το yaris σε κάθε επιταγχυνση πιάνει αυτά τα νούμερα, ενώ το Rallye απαιτεί άριστες αλλαγές ταχυτήτων στον κόφτη.
Καθημερινά στις ευθείες των λεωφόρων που πιάνεις μέχρι τα 90χλμ/ώρα όντως σου δίνει την αίσθηση ενός rallye, ενω μπορεί να κινηθεί με μικρότερη κατανάλωση από παπακι
Ολως τυχαιως εβαλες το 0-60 . Στο 0-50 ακομα κι απο το Ραλυ πισω ειναι.
Μου αρέσει που διαφωνείς κιόλας.
Παίζει στα ίδια πάνω κάτω δεύτερα, με αμάξια 150+αλογων, χειροκίνητα (πιο σβέλτα θεωρητικά από τα αυτόματα) για εκκινησεις 0-50,60,70 (who cares). Έτσι είναι οι συνθήκες οδήγησης στην πόλη, τι να κάνουμε (ναι, έχει και στενά!). Τώρα αν εσύ, τεσταρεις το 0-100, 0-400 στη Βουλιαγμένης, δεν έχω να πω κάτι (έχω περάσει χροοοονια πριν αυτή τη φάση)
Υγ: Δε θα σας πετύχω ρε γμτ, που θα παει...σε πολη δεν σας δινω σημασια, αλλα δινω σημασια στα ασχημογιαρια στις εο που παρενοχλουν την κινηση σερνομενα με τον φουκαρα να θελει να δει 3.78 αντι για 3.93
χαχαχα
και προσεξε τα ασπρα 3008....
μπορει να εχουμε αλλα
https://zeperfs.com/en/fiche8418-peugeot-3008-ii-hybrid4.htm
αχαχαχα -
@criuser said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Αμα κάνουμε σύγκριση των γαλλικών οχήμάτων του 60 και του 70 σε σχέση με τον ανταγωνισμό, ήταν πολύ μπροστά...
Και παραμενουν. Οταν οι Γαλλοι εφτιαχναν γραναζια, οι Ελληνες σμιλευαν αγαλματα και οι Γερμανοι επλεκαν κλιματσιδες στα δεντρα. Οι 2 εχουν κανει αλματα. Οι μεσαιοι ξεχασαν να σμιλευουν, δεν εφτιαξαν ποτε γραναζια και αγοραζουν πριμιουμ γερμανικες κλιματσιδες.
-
Οι δεύτεροι ειναι ταυτόχρονα και οι μεσαίοι. Μας μπερδέψεις.
Τελικά τα μενίρ ποιος τα έφτιαχνε;
-
Τα καλά οι Γαλάτες.
Τα στραβά η μπος... -
Μια χαρά αγαλματα κάνουμε ο καθένας στο είδος του.
-
Οι δεύτεροι ειναι ταυτόχρονα και οι μεσαίοι. Μας μπερδέψεις.
Τελικά τα μενίρ ποιος τα έφτιαχνε;
Οι 2 (δυο)
-
Εγώ είχα κάνει δοκιμή το απλό yaris full hybrid. Ναι στα πρώτα δλ φεύγει πολύ δυνατά σε σημείο που να λες ουαου, λόγω ηλ μοτέρ, μετά μπαίνει ο θερμικός κινητήρας και πέφτει η επιταγχυνση. Αλλά ναι μέχρι τα 60 χλμ/ώρα λες πως έχει παραπάνω από 116 άλογα.
Η αλλαγή ταχυτήτων ρίχνει πολύ την επιταγχυνση διότι όχι μόνο χάνει επιταγχυνση από την ίδια την αλλαγή αλλά και από το ότι το μοτέρ πέφτει σε χαμηλότερες ιπποδυνάμεις λόγω λιγότερων σαλyaris FHEV δεν έχει ταχύτητες
-
Για τα υπόλοιπα γενικά το λέω, όχι για τι yaris
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Εδώ δείχνει 10 δευτερόλεπτα.
Και στο κρος που έκανα μια εκκίνηση, μονο ηρεμία ένιωθα.
Έχετε μπει ποτέ σε αμάξι με 200 άλογα; έστω με 150 ;τα 100 με 150 άλογα σε moto πιάνονται?
γιατί ξέρεις κι 100 σε μοτοσυκλέτα για έναν μέσο οδηγό αυτοκινήτου μοιάζουν σαν αεροπλάνο ή φορμουλαόντως το yaris το νέο (δεν ξέρω για το cross) εχει γκαζι στην εκκίνηση & στα πρώτα..... εξ' ου & η κάτω από <10'' στα 0-100km/h όπως & η μικρή τελική
δεν ξέρω βέβαια αν περιορίζεται "ηλεκτρονικά" η τελική του όπως συμβαίνει στα αμιγώς ηλεκτροκίνηταγια να επανέλθω εντός θέματος
εμένα η απέχθειά μου για την ΑΜΙΓΩΣ ηλεκτροκίνηση αφορά στα 4-5θέσια μεγάλα τα οποία προσδοκούν να πάνε υποτίθεται άνετο ξέγνοιαστο ταξίδι......
στα πόλης συμφωνώ 100% αν & θα ήθελα να δω εκτός από 2θεσια & 3θέσια υπό την έννοια ο χώρος του μικρού πορτ μπαγκάζ να χρησιμεύει & ως 3η θέση στην ανάγκη (με κάποιο τρόπο & προδιαγραφές φυσικά) μακάρι να το δούμεστα ογκώδη αμιγώς ηλεκτροκίνητα όσο γκάζι κι αν έχουν το σκέφτεσαι να το πατήσεις σε ταξίδι διότι θα πέφτει η αυτονομία με σβέλτο ρυθμό!! δεν ισχύει το ίδιο σε οποιοδήποτε καύσιμο έτσι?
επίσης βάζοντας ράδιο, κλιματισμό ή άνοιξε κλεισε παράθυρα κλπ μειώνεται δραστικά η αυτονομία.αν κάποιοι λενε ε ενταξει σιγα θα πας να το φορτίσεις ή θα σταματήσεις κάπου να φορτίσεις ας δουν τι γίνεται κάθε φορά στις αποδράσεις κι επιστροφές τις περιόδους των γιορτών
ΥΠΟΔΟΜΕΣ λίγες υπάρχουν λίγοι φορτιστές στη διαδρομή, είχαν υπολογίσει να κάποια λεπτά να φορτίσουν ΔΕΝ ειχαν όμως υπολογίσει & τα λεπτα που θα χρειαστεί ΟΙ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ να φορτίσουνσας θυμίζω πριν λίγα χρόνια έλεγαν ότι τα ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ θα είναι στις ίδιες τιμές με τα ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ (ΜΕΚ)
αυτό που δεν μας είχαν πει (αληθεια) όμως είναι ότι για να συμβεί αυτό δεν θα πέσουν οι τιμές των ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ αλλά θα ανέβουν οι τιμές των ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ
μας την "έφεραν" πάλι αλλά ως γνωστό κανείς εξαπατημένος δεν τολμά να το παραδεχτεί....
-
Για τα υπόλοιπα γενικά το λέω, όχι για τι yaris
ok
σαν ταχύτητες έχει τα drive modes
(B, eco, normal, power & οπισθεν φυσικά)στο yaris αυτό που γίνεται (ειδικώς αν είναι φουλ φορτισμένο) κι έχοντας τη sport (drive mode) είναι να παίρνει στην αρχή νομίζω "δύναμη" συνολικά απόλους του κινητήρες γιαυτό ξεπετάγεται μπροστά
το ίδιο φυσικά συμβαίνει & στο honda jazz FHEV
μόνο που το mazd0yaris με full extra πάει το πολύ νομίζω 1150 κιλά ενώ το jazz έως τα 1400
πιο βαρύ... -
https://www.fastcompany.com/90388917/breathing-dirty-city-air-is-as-bad-for-your-lungs-as-smoking
Ozone, which is formed when sunlight reacts with chemicals emitted from cars, is getting worse as we drive more and it gets hotter. And it’s having a disastrous effect on people’s health.
-
Ωραία, και τι να κάνουμε τώρα;
Να αρχίσουμε να αγοράζουμε μπαταριοκίνητα;
Που θα τα φορτίζουμε;
Θα κάνει καμιά επιδότηση το κράτος;oh wait!
-
Υποθετικό σενάριο:
Κερδίζεις στο Τζόκερ 5.000.000€. Αγοράζεις σπιταρόνα με όλα τα καλά. Αγοράζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο; -
Ναι
-
-
@alexandros-s said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Υποθετικό σενάριο:
Κερδίζεις στο Τζόκερ 5.000.000€. Αγοράζεις σπιταρόνα με όλα τα καλά. Αγοράζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο;ENNOEITAI!!!
-
Ρε υποκριτές παραδεχτείτε ότι θα αγοράσετε Ferrari.....
-
Υποθετικό σενάριο:
Κερδίζεις στο Τζόκερ 5.000.000€. Αγοράζεις σπιταρόνα με όλα τα καλά. Αγοράζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο;Ποτέ, χαζοί είμαστε; Θερμικά αυστηρά, ένα "μικρό" 3-4 χιλιάδες κυβικά για μέσα στην πόλη και ένα πιο μεγάλο τύπου 5-6 λίτρα για έξω. Ελλάδα είσαι έτοιμη; (για το καυσαέριό μου)
-
Ναι, και για λιγότερα (2.000.000) αγοράζω ένα μικρό ηλεκτρικό για μέσα στην πόλη, και ένα μεγάλο θερμικό για τα ταξίδια. Ίσως και υβριδικό... Και μετά ξύπνησα.
Με αυτά που λέμε εδώ θα καταντήσω σαν τον Βασίλη στο Ξύπνα Βασίλη... -
Υποθετικό σενάριο:
Κερδίζεις στο Τζόκερ 5.000.000€. Αγοράζεις σπιταρόνα με όλα τα καλά. Αγοράζεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο;Ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και κάμποσα θερμικά. Και κάμποσα κλασικά. Και μερικές επενδύσεις, για να μη λένε τα παιδιά μου ότι τα έφαγα όλα στις ρόδες.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση