-
@george1977 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@iceman7 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@gatoz said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@storm said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Βεβαια η ηλεκτροκίνηση δεν εξυπηρετει καμία ανάγκη και δεν ειναι σε τιποτα ξεχωριστή
Μπα μην το λες. Για ρώτα τον George Sinogeorgo, πόσο τον εξυπηρετεί η μόδα της ηλεκτροκίνησης...
Πάρε και εσύ τοστιέρα και κάνε εγγραφή και like.
Θα πηγαίνεις και σε συναντήσεις. Group Therapy...Πελάτες μου!!!!!!!!!!
Ωρες ωρες πραγματικά είναι κάποιοι με τέτοιο κόλλημα υπέρ των ηλεκτρικών που αναλογίζομαι τι όφελος μπορεί να έχουν.
οι υπερμαχοι του οχι?
Χαίρομαι που βρίσκεις ιδεολογικό παραλληλισμό ταιριαστό για τα ηλεκτρινακια (κατά το πουτινακια).
Κρίμα που τώρα που το γυρνάνε και οι χωρες του κόλπου το παραμύθι - όπως γράφεται - δεν περίσσεψε κανα ψιλό από την Καϊλή
Εσεις οι πετρελαιάδες, παίρνετε καμιά σακούλα τουλάχιστον ή θα πέσετε από τα σύννεφα όταν μάθετε οτι οι υπόλοιποι πληρώνονται.
Μπα αυτά μόνο αν προωθείς συγκεκριμένα πράγματα. Αν είσαι σκεπτικιστής μένεις έτσι
-
ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ
Η Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ πριν λίγο
Youtube Video -
Καλησπέρα στην κοινότητα, είμαι φοιτητής 3ου έτος στο University of Warwick, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διεξάγω μια έρευνα για τις απόψεις και τα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης, ως μέρος ενός μαθήματος ίδρυσης startup. Η συμπλήρωση της δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά. Το λίνκ είναι:
https://www.surveymonkey.com/r/SBRR233
Θα το εκτιμούσα αν μπορείτε να αφιερώσετε τον χρόνο σας και θα μοιραστώ τα αποτελέσματα όταν η έρευνα κλείσει.
(Για να μην επηρεάσω τις απόψεις και απαντήσεις του καθενός, δεν μπορώ να μοιραστώ την ιδέα της επιχείρησης.)
Ευχαριστώ πολύ.
-
@petrosster said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Καλησπέρα στην κοινότητα, είμαι φοιτητής 3ου έτος στο University of Warwick, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Διεξάγω μια έρευνα για τις απόψεις και τα προβλήματα της ηλεκτροκίνησης, ως μέρος ενός μαθήματος ίδρυσης startup. Η συμπλήρωση της δεν διαρκεί περισσότερο από 10 λεπτά.
Το έκανα
-
Done
-
Τα εγραψα κιολας και ξαλαφρωσα!
Θανατος στις τοστιέρες! -
Done
-
Δεν είναι απέχθεια από την πλευρά μου για την ηλεκτροκίνηση. Θεωρώ ότι για την Ελλάδα για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της είναι μακριά ακόμα από την πραγματικότητα.
Πχ ταξίδι αστραπή Αθήνα Άρτα την Παρασκευή το βράδυ και πίσω Αθήνα το Σάββατο το βράδυ, περίπου 700χλμ δλδ
Νορμάλ ταχύτητα ταξιδιού στον νέο δρόμο 120-140χλμ/ώρα
Μη δυνατότητα φόρτισης λόγω μη κλειστού χώρου πάρκινγκ κλπ κλπ ούτε στην Αθήνα ούτε στην Άρτα.
Τι στον πέο να το κάνω το ηλεκτρικό;;;
Να πάω με το ΚΤΕΛ;;; Και καλά τώρα είναι μνημόσυνο και είναι προγραμματισμένο, πριν 40 μέρες που ήταν κηδεία και ήταν πιο έκτακτο;;;
Θα μου πείτε να πάρεις 2ο για τα ταξίδια;;; Δλδ 40000€ για ενα οικογενειακό θερμικό για αποστάσεις και 30000+€ για το ηλεκτρικό για την πόλη;;;
70000€!!!!
Λες και οποίοι έχουν 2 δεν κινούν και τα 2 σε σχεδόν καθημερινή βάση;;; Το ένα ο σύζυγος για ενα σετ δουλειών και το άλλο η σύζυγος για άλλο σετ δουλειών!!! -
Ρε παιδιά μην τα χώνετε στις τοστιέρες.
Είναι η αγαπημένη μου συσκευή μαγειρέματος. Υπερωρίες βαράει στη κουζίνα. Αυτή με ταϊζει.Τα μπαταριοκίνητα μπορείτε να τα λέτε ηλεκτρικές φραπεδιέρες...εσπρεσιέρες...κατρουλιέρες...σκατιέρες.
Τέλος πάντων, πείτε τα κάπως αλλιώς.
-
Ρε παιδιά μην τα χώνετε στις τοστιέρες.
Είναι η αγαπημένη μου συσκευή μαγειρέματος. Υπερωρίες βαράει στη κουζίνα. Αυτή με ταϊζει.Τα μπαταριοκίνητα μπορείτε να τα λέτε ηλεκτρικές φραπεδιέρες...εσπρεσιέρες...κατρουλιέρες...σκατιέρες.
Τέλος πάντων, πείτε τα κάπως αλλιώς.
Δεν είναι τοστιέρες storm, αυτοκίνητα είναι.
Απλά δεν καλύπτουν τις ανάγκες μετακίνησης της τεράστιας πλειοψηφίας του κόσμου.
Όταν τις καλύψουν, θα επικρατήσουν των θερμικών. Απλά έχουμε πολύ μέλλον μέχρι τότε.Υγ ασε τις φραπεδιέρες ήσυχες!!!
-
Εγώ θα έλεγα ότι στην Ελλάδα δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις για κατοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και δεν νομίζω ποτέ να καλυφθούν για το 99,999% των πολιτών. Στην Ελλάδα αυτά.
Σε άλλες χώρες είναι ποιο βατή η μετάβαση και πιθανά να γίνει σύντομα. -
Εγώ θα έλεγα ότι στην Ελλάδα δεν καλύπτονται οι προϋποθέσεις για κατοχή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου και δεν νομίζω ποτέ να καλυφθούν για το 99,999% των πολιτών. Στην Ελλάδα αυτά.
Σε άλλες χώρες είναι ποιο βατή η μετάβαση και πιθανά να γίνει σύντομα.Ανοίγεις άλλη μεγάλη κουβέντα.
Κρατάω μια πισινή γιατί δεν ξέρουμε ποια θα είναι η εξέλιξη της τεχνολογίας
Αλλιώς μόνο ως προς το ποσοστό έχω ενστάσεις (εκεί γύρω στο 90% το βλέπω εγω) -
Εντάξει το ποσοστό που έβαλα προέρχεται από το γνωστό uptime των συστημάτων... που δίνουν όλοι οι κατασκευαστές ΙΤ για να πουλήσουν. Προφανώς στην περίπτωση των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων όσοι έχουν φράγκα και καλύπτουν όλες τις προϋποθέσεις κατοχής θα αγοράσουν. Πόσοι είναι αυτοί; Δεν ξέρω.
Εγώ πάντως δεν είμαι και δεν πρόκειται ποτέ να είμαι σε αυτή την ομάδα πολιτών. -
@nickthetrib said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Να πάω με το ΚΤΕΛ;;; Και καλά τώρα είναι μνημόσυνο και είναι προγραμματισμένο, πριν 40 μέρες που ήταν κηδεία και ήταν πιο έκτακτο;;;
Θα μου πείτε να πάρεις 2ο για τα ταξίδια;;; Δλδ 40000€ για ενα οικογενειακό θερμικό για αποστάσεις και 30000+€ για το ηλεκτρικό για την πόλη;;;H δικιά μου άποψη είναι ότι σε ένα τέτοιο έκτακτο γεγονός (που θα συμβεί 1-2 φορές στην ζωή σου και αν), είτε θα νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο είτε θα πάς με έναν προγραμματισμό, άρα πιο δύσκολα/κουραστηκά.
Το είχε γράψει και ο Χάρης παραπάνω, από τις 365 ημέρες του χρόνου θα δυσκολευτείς τις 5 για να απολαμβάνεις τις άλλες 360. Ορισμένοι (όπως εγώ) το δέχονται, ορισμένοι όχι.....θέμα επιλογών είναι, δεν έχει σωστό ή λάθος.
-
Έχετε πολύ συγκεκριμένο λαηφστάηλ, και καλά κάνετε, που αφορά σε μια μειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.
Οι 8 στους 10 στην Ελλάδα ζουν αρκετά διαφορετικά.
Εντάξει, στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι ίσως οι 6 στους 10 που ζουν διαφορετικά.Αλλά, όταν ας πούμε (μου το έστειλε ο ξάδερφος σήμερα, να δω τα πρώτα χιόνια στο Στρασβούργο) επικρατεί αυτό το καθεστώς τώρα με τα θερμικά, πόσο δύσκολο θα είναι να σκάψουν οι Έλληνες (το Ηλία και το Νίκο) μετανάστες ηλεκτρολόγοι, για να περάσουν μια βαρβατη γραμμούλα και να κοτσάρουν έστω ένα 20βαττο φορτιστάκο σε κάθε θέση;
Αυτά στην Ελλάδα, ούτε το 2130 δεν θα γίνουν, όχι το 2030...
-
@piliourits said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
για να περάσουν μια βαρβατη γραμμούλα και να κοτσάρουν έστω ένα 20βαττο φορτιστάκο σε κάθε θέση;
Γιατί σήμερα έχει κάθε θέση πάρκινγκ από μια αντλία υγρών καυσίμων??
Απλά τα βενζινάδικα θα γίνουν "ηλεκτράδικα" σε μερικά χρόνια που θα μπορείς να φορτίσεις (ή θα αλλάζεις μπαταρία) στον ίδιο χρόνο που βάζεις υγρά καύσιμα.
-
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατί σήμερα έχει κάθε θέση πάρκινγκ από μια αντλία υγρών καυσίμων??
Όχι δεν έχει, αλλά κάτι μου λέει πως στο μέλλον αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό θα αποτελέσει ισχυρό πλεονέκτημα για την αγορά ηλεκτρικών.
Δηλαδη όσοι θα έχουν κλειστό ή έστω δικό τους ανοιχτό χώρο θα επιλεγούν ηλεκτρικό διότι θα τους παρέχει μια ψυχική ασφάλεια το ότι θα έχουν κάθε μέρα γεμάτες μπαταρίες στο αυτοκίνητο.
Σήμερα ελάχιστοι έχουν κάθε μέρα γεμάτο ντεπόζιτο στο αμάξι.Δηαλδη κάθε μέρα να φεύγεις για την δουλειά με 500-600 χλμ αυτονομίας
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Σήμερα ελάχιστοι έχουν κάθε μέρα γεμάτο ντεπόζιτο στο αμάξι.
Ακριβώς, γιατί δεν έχουν κανέναν λόγο να το κάνουν. Εεε το ίδιο θα συμβαίνει και με τα ηλεκτρικά σε μερικά (3-5-10??) χρόνια.
-
Και μάλιστα τώρα με την ασύρματη φόρτιση που ξεκινά δειλά δειλά να εμφανίζεται, θα γυρίζεις σπίτι σου θα παρκάρεις στη θεση σου και αυτό θα φορτίζει. Ούτε καλώδια, ούτε πρίζες, ούτε τίποτα.
Και ακόμα καλύτερο, αυτά που θα φορτίζουν γρηγορότερα θα είναι τα suv διότι η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος τα βοηθά στην ταχύτερη ασύρματη φόρτιση τους, διότι δίνεται ο απαραίτητος χώρος και αναπτύσεται πιο ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο για την μεταφορά ενέργειας
Τα οποία suv, οκ είναι σαν κουτιά και άχαρα αλλά λόγω μπαταρίας χαμηλά θα έχουν ίδιο ή και καλύτερο κέντρο βάρους από τα σημερινά χαμηλά θερμικά και για αυτό θα έχουν πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά από τα σημερινά suv
Και φυσικά σαν ηλεκτρικά awd με δυνατά μοτέρ σε κάθε άξονα ή κάθε τροχό θα είναι επικά καλύτερα από τα σημερινά.
-
Προς στιγμήν νόμιζα ότι μπήκα στο https://www.ecali-club.gr/ αλλά τελικά μάλλον μέλη του γράφουν στο φόρουμ τούτο...
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση