-
@driver-m said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατι γραφουμε κατεβατα κι ακομα μια ξεκαθαρη απαντηση στο γιατι να δωσει καποιος 50+ χιλιαρικα για ηλεκτρικο δεν εχω δει ακομα.
Έχω πεί την προσωπική μου γνώμη άπειρες φορές γιατί να προτιμήσει κάποιος με 50Κ ένα ηελκτρικό αντί για ένα θερμικό. Σίγουρα δεν κάνει για όλους. Για εμένα, εαν είχα τόσο χρήματα, θα ήταν μονόδρομος η επιλογή του ηλεκτρικού με leasing φυσικά. Όταν οδηγήσεις ηλεκτρικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι, δεν υπάρχει επιστροφή....οδηγείς μετά θερμικό και νοιώθεις ότι πήγες 50 χρόνια πίσω.
-
@lap said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Ρε σεις το είπαμε.
Τα ηλεκτρικά σήμερα απαιτούν κάποιες προϋποθέσεις.
Χώρο πάρκινγκ και περιαστικές μετακινήσεις.
Τα 50Κ που αναφέρεις είναι για ηλεκτρικά που έχουν καλύτερες επιδόσεις από θερμικά με 50Κ. Με 220-250 άλογα.
Ένα e corsa κοστίζει τα μισά σχεδόν. Και σε εξυπηρετεί καθημερινά αξιοπρεπέστατα. Ο μόνος λόγος να μην το επιλέξεις ως δεύτερο όχημα είναι το γεγονός πως θα θες να κάνεις μεγάλα ταξίδια. Εάν ομως έχει και θερμικό για τα ταξίδια δεν υπάρχουν πολλές αλλες δικαιολογίες αν βρεθείς στην αγορά νέου αυτοκινήτου πέρα από την αίσθηση κτλ που εντάξει είναι χαμηλού επιπέδου επιχειρημα.Στο κοντινό μέλλον προβλέπονται μεγάλες αλλαγές στις μπαταρίες αλλά και πάλι θα είναι κυρίως για όσους έχουν θέση πάρκινγκ.
Οπότε όταν έρθουν αυτές οι αλλαγές θα φεύγετε από το σπίτι σας με 800 χλμ αυτονομίας για τις καθημερινές εργασίες σας. Και τότε όμως πάλι κάτι θα βρίσκετε για να μην σας αρέσει.Eγω επιτηδες δε μιλησα για κορσα ή i3 κλπ που κοστιζουν παρα πολυ κι αυτα αλλα και παλι.
Ειπα συγκεκριμενα, για ηλεκτρικο απο 50κ και πανω, που προκειται για αυτοκινητα απο μεσαια sedans και πανω αρα εξ'ορισμου εχουν ως κυριο σκοπο τα ταξιδια, ποιος ο λογος σημερα να αγοραστουν απο καποιον?
Γιατι μιλαμε θεωρητικα για το τι θα γινει σε 10 χρονια ή παραθετουμε βιντεακια που και καλα καποια καθημερινα ηλεκτρικα ξεπερνουν (σε συγκεκριμενες επιταχυνσεις και για συγκεκριμενη ωρα μιας και μετα θα μεινουν απο μπαταρια) supercars και ηδονιζομαστε με την σπουδαια αυτη τεχνολογια η οποια σημερα ειναι τραγικα λειψη.Και ξαναγραφω, ο λογος σημερα (το τονιζω) για να παρει καποιος ηλεκτρικο ανω των 50κ ποιος ειναι και ποιες αναγκες συγκεκριμενα εξυπηρετει ενα τετοιο αυτοκινητο?
Περιμενω ξεκαθαρες απαντησεις. -
@fanis75 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Γιατι γραφουμε κατεβατα κι ακομα μια ξεκαθαρη απαντηση στο γιατι να δωσει καποιος 50+ χιλιαρικα για ηλεκτρικο δεν εχω δει ακομα.
Έχω πεί την προσωπική μου γνώμη άπειρες φορές γιατί να προτιμήσει κάποιος με 50Κ ένα ηελκτρικό αντί για ένα θερμικό. Σίγουρα δεν κάνει για όλους. Για εμένα, εαν είχα τόσο χρήματα, θα ήταν μονόδρομος η επιλογή του ηλεκτρικού με leasing φυσικά. Όταν οδηγήσεις ηλεκτρικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι, δεν υπάρχει επιστροφή....οδηγείς μετά θερμικό και νοιώθεις ότι πήγες 50 χρόνια πίσω.
Για'σενα θα ηταν μονοδρομος ενα sedan 4,7 μετρων αξιας 50κ που δεν μπορει να παει ενα σοβαρο ταξιδι επειδη...ελδεν υπαρχει επιστροφη και ειναι 50 χρονια μπροστα.
Οκ.
Κατι πιο συγκεκριμενο κι αντικειμενικο εχουμε ? -
Για'σενα θα ηταν μονοδρομος ενα sedan 4,7 μετρων αξιας 50κ που δεν μπορει να παει ενα σοβαρο ταξιδι επειδη...ελδεν υπαρχει επιστροφη και ειναι 50 χρονια μπροστα.
Οκ.
Κατι πιο συγκεκριμενο κι αντικειμενικο εχουμε ?Αντικειμενικά και συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που αγοράζουν αυτοκίνητα των 50Κ και βάλε, κατά πάσα πιθανότητα μένουν σε μονοκατοικία ή μεζονέτα σε συγκρότημα ή διαμέρισμα σε πολυκατοικία, με θέση στάθμευσης και δυνατότητα φόρτισης. Επίσης το πλέον πιθανό είναι ότι το/τα εξοχικό/ά τους είναι είτε σε απόσταση max 200-300 Km από το σπίτι τους ή σε νησί. Επιπλέον το χειμώνα πάνε για σκι σε αντίστοιχη απόσταση και το καλοκαίρι σε νησί.
Αυτοί βολεύονται μια χαρά με αυτονομίες των 300-400 Km 360-365 μέρες το χρόνο, οπότε άμα γουστάρουν ηλεκτρικό περισσότερο από θερμικό (και δεν είναι λίγοι οι λόγοι για να συμβαίνει αυτό), απλώς το αγοράζουν.Καλύφθηκες; Αντικειμενικά και συγκεκριμένα;
-
@harisma23 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Οκ.
Κατι πιο συγκεκριμενο κι αντικειμενικο εχουμε ?Αντικειμενικά και συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που αγοράζουν αυτοκίνητα των 50Κ και βάλε, κατά πάσα πιθανότητα μένουν σε μονοκατοικία ή μεζονέτα σε συγκρότημα ή διαμέρισμα σε πολυκατοικία, με θέση στάθμευσης και δυνατότητα φόρτισης. Επίσης το πλέον πιθανό είναι ότι το/τα εξοχικό/ά τους είναι είτε σε απόσταση max 200-300 Km από το σπίτι τους ή σε νησί. Επιπλέον το χειμώνα πάνε για σκι σε αντίστοιχη απόσταση και το καλοκαίρι σε νησί.
Αυτοί βολεύονται μια χαρά με αυτονομίες των 300-400 Km 360-365 μέρες το χρόνο, οπότε άμα γουστάρουν ηλεκτρικό περισσότερο από θερμικό, απλώς το αγοράζουν.Καλύφθηκες; Αντικειμενικά και συγκεκριμένα;
Oχι. Οι ανθρωποι που, οπως υπονοεις, εχουν πολλα λεφτα οποτε μπορουν ν'αγορασουν ακριβο αυτοκινητο, δεν νοιαζονται ουτε για κερδος σε καταναλωση ουτε θα οδηγουσαν ενα αμαξι με εσωτερικο ενα τιμονι κι ενα ταμπλετ αλλα καποιο
συμβατικο sportscar (στυλ 911 και πανω) ή πολυτελες sedan (απο Ε class και πανω). Τουλαχιστον κατα συντριπτικη πλειοψηφια.
Μπορει να υπαρχουν και καποιοι λιγοι λεφταδες που να γουσταρουν τοσο πολυ τα ηλεκτρικα και να τ'αγοραζουν γι'αυτο και μονο αλλα ειναι η μειοψηφια των αγοραστων τους.Παντως σιγουρα ο μεσος αγοραστης τεσλα 3 που αποτελει και τη συντριπτικη πλειοψηφια των ηλεκτρικων απο 50κ και πανω, και στη χωρα μας και στο εξωτερικο, δεν ειναι αυτος που περιγραφεις. Ο μεσος αγοραστης taycan μπορει να'ναι αλλα οι taycans ειναι ελαχιστες αναλογικα με αλλα ηλεκτρικα.
-
Εσύ ούτως ή άλλως δεν θα είχες καλυφθεί, ότι κι αν σου έγραφα... Αν βγάλεις τις παρωπίδες μπορεί να καταφέρεις να δεις πέρα από τις προκαταλήψεις και τον εγωισμό σου.
-
Το να μου λες οτι υπαρχει καποιος πλουσιος που εχει ενα βιτσιο και σ'αυτον απευθυνεται κατι, δεν ειναι απαντηση.
Μ'αυτη τη λογικη τα παντα μπορει ν'απευθυνονται σε καποιον βαρεμενο λεφτα, οσο αχρηστα ή υπερκοστολογημενα κι αν ειναι.Εγω ρωτησα το ποιανου τις αναγκες καλυπτει ενα ηλεκτρικο sedan 50κ+ τη σημερον ημερα και για ποιον, αντικειμενικο, λογο.
Αν το μονο επιχειρημα ειναι οτι απλα του αρεσει η αισθηση του ηλεκτρικου, τοτε τι το κουραζουμε τοση ωρα?
Ας παραδεχτουμε λοιπον οτι τα (σχετικα) ακριβα ηλεκτρικα αυτη τη στιγμη προσφερουν απλα μια διαφορετικη αισθηση (που ειναι υποκειμενικο το σε ποιον αρεσει) και τελος, δεν υπαρχει αλλος λογος για την αγορα τους κι εγω ειμαι καλυμμενος.Το παραδεχεστε ομως οτι περα απ'αυτο αλλος σοβαρος λογος για αγορα ηλεκτρικου (οχι πολης τουλαχιστον) δεν υπαρχει?
-
Θα στο κάνω πιο ξεκάθαρο:
Στην προσπάθεια σου να φέρεις αντεπιχειρήματα, κάνεις λογικά άλματα που δεν στέκουν! Εξομοιώνεις αυτόν που μπορεί να δώσει 50Κ για ένα αυτοκίνητο και να το συντηρήσει (έστω το 5% του πληθυσμού) με αυτόν που μπορεί να δώσει 150Κ για μια Taycan και να τη συντηρήσει (ίσως το 0,01% του πληθυσμού). Ε λοιπόν, ΔΕΝ είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Το 5% του πληθυσμού είναι αυτοί που περιγράφω και έχουν τις δυνατότητες και τις ανάγκες που αναφέρω.
Σταμάτα λοιπόν την εμπάθεια και την προκατάληψη που έχεις, απόκτησε και καμία εμπειρία από κάποιο ηλεκτρονικό των 50Κ+ και μετά έλα να μιλήσουμε με επιχειρήματα. -
Εγω 50000 για ταξιδι μεχρι τα διοδια Θηβας....?Ευχαριστω δε θα παρω.
-
Θα στο κάνω πιο ξεκάθαρο:
Στην προσπάθεια σου να φέρεις αντεπιχειρήματα, κάνεις λογικά άλματα που δεν στέκουν! Εξομοιώνεις αυτόν που μπορεί να δώσει 50Κ για ένα αυτοκίνητο και να το συντηρήσει (έστω το 5% του πληθυσμού) με αυτόν που μπορεί να δώσει 150Κ για μια Taycan και να τη συντηρήσει (ίσως το 0,01% του πληθυσμού). Ε λοιπόν, ΔΕΝ είναι οι ίδιοι άνθρωποι. Το 5% του πληθυσμού είναι αυτοί που περιγράφω και έχουν τις δυνατότητες και τις ανάγκες που αναφέρω.
Σταμάτα λοιπόν την εμπάθεια και την προκατάληψη που έχεις, απόκτησε και καμία εμπειρία από κάποιο ηλεκτρονικό των 50Κ+ και μετά έλα να μιλήσουμε με επιχειρήματα.Για αλλη μια φορα βαζεις στο ποστ μου πραγματα απ'το μυαλο σου.
Ειπα πολυ απλα πως οποιος παιρνει ηλεκτρικο για την αισθηση και μονο, χωρις να τον νοιαζει να καλυψει καμια αλλη ουσιαστικη αναγκη του, σημαινει οτι εχει αρκετα λεφτα για την πλακα του.
Ε αυτος ναι taycan ή κατι αντιστοιχο θα παρει, οχι κατι που μεσα ειναι σαν κοτετσι με τιμονι και ταμπλετ.
Αρα, η συντριπτικη πλειοψηφια οσων αγοραζουν τεσλα, ιδιως το 3αρι, δεν το κανουν για την αισθηση και μονο οπως ανεφερες προηγουμενως αλλα γιατι θεωρουν οτι τους καλυπτει κι αλλες αναγκες, πιο ουσιαστικες. Κι αυτο ρωταω, ποιες αναγκες καλυπτει ενα τεσλα 3 πχ?
Ο Φανης ειπε οτι του καλυπτει την αισθηση που την θεωρει πολυ μπροστα απο μεκ. Κι εσυ το ιδιο κατα καποιον τροπο εγραψες.
Τιποτ'αλλο εχουμε?Οσο για το τι θα οδηγησω εγω και τι οχι, δεν σε αφορα ουτε αφορα την κουβεντα μας ουτε κανει τα επιχειρηματα μου λιγοτερο εμπεριστατωμενα. Ακομα και να οδηγουσα και να μου αρεσαν τοσο πολυ τα ηλεκτρικα στην οδηγηση, που αμφιβαλλω, θα ηταν κατι υποκειμενικο. Οπως υποκειμενικο ειναι και να σιχαινεται καποιος τα ηλεκτρικα επειδη πχ δεν ακουει τον κινητηρα.
Εγω μιλαω για αντικειμενικα προτερηματα ενος ηλεκτρικου σενταν και γενικα ηλεκτρικου ανω των 50κ.
Υπαρχει λοιπον καποιο? -
Πιστεύω ότι αν κάποιοι διαβάζουν σε 10-15 χρόνια αυτές τις αναρτήσεις θα γελάνε με όσα λέμε. Και τούτο γιατί θα βλέπουν πόσο δύσκολο είναι να προβλεφτεί το μέλλον.
Τολμώντας να κάνω λοιπόν πρόβλεψη, κι ας διαψευστώ σε 10 χρόνια, πιστεύω ότι το πρόβλημα με τους τόσο μεγάλους χρόνους φόρτισης, θα ξεπεραστεί. Ίσως να μη φτάσει τους χρόνους της βενζίνης, αλλά θα βρουν μια λύση. Αν όντως επαληθευτώ, τα σημερινά tesla θα αποτελούν τότε για την αγορά αυτοκινήτου, ότι σήμερα αποτελούν οι πρώτες γενιές των iphone για την αγορά κινητών. Πολλά από τα σημερινά ωραία μπλιμπλίκια θα θεωρούνται ό,τι θεωρείται σήμερα το isdn: ένα πράγμα που στην εποχή του βελτίωνε πολύ την κατάσταση, αλλά με τα νέα δεδομένα δεν έχει θέση.
Όμως, τώρα, το να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε καθιστά τόσο πρωτοπόρο, που επίσης δεν έχεις θέση. Και για να κάνω πάλι έναν παραλληλισμό, είναι σα να είχες router το 1997, την εποχή του dial up. Είσαι τόσο μπροστά, που είσαι ασύμβατος με την πραγματικότητα που σε περιβάλλει. -
@alexandros-s said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
Πιστεύω ότι αν κάποιοι διαβάζουν σε 10-15 χρόνια αυτές τις αναρτήσεις θα γελάνε με όσα λέμε. Και τούτο γιατί θα βλέπουν πόσο δύσκολο είναι να προβλεφτεί το μέλλον.
Τολμώντας να κάνω λοιπόν πρόβλεψη, κι ας διαψευστώ σε 10 χρόνια, πιστεύω ότι το πρόβλημα με τους τόσο μεγάλους χρόνους φόρτισης, θα ξεπεραστεί. Ίσως να μη φτάσει τους χρόνους της βενζίνης, αλλά θα βρουν μια λύση. Αν όντως επαληθευτώ, τα σημερινά tesla θα αποτελούν τότε για την αγορά αυτοκινήτου, ότι σήμερα αποτελούν οι πρώτες γενιές των iphone για την αγορά κινητών. Πολλά από τα σημερινά ωραία μπλιμπλίκια θα θεωρούνται ό,τι θεωρείται σήμερα το isdn: ένα πράγμα που στην εποχή του βελτίωνε πολύ την κατάσταση, αλλά με τα νέα δεδομένα δεν έχει θέση.
Όμως, τώρα, το να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε καθιστά τόσο πρωτοπόρο, που επίσης δεν έχεις θέση. Και για να κάνω πάλι έναν παραλληλισμό, είναι σα να είχες router το 1997, την εποχή του dial up. Είσαι τόσο μπροστά, που είσαι ασύμβατος με την πραγματικότητα που σε περιβάλλει.Αν το πράγμα εξελιχθεί όπως οι φωτογραφικές μηχανές ή το βινύλιο, που γινόταν ομηρικές μάχες υπέρ ή κατά του φίλμ με τους αισθητήρες της εποχής ή της μειωμένης γλυκύτητας του CD με την ψυχή του πικαπ, θα γελάνε αυτοί που είναι ικανοποιημένοι με 200χλμ
ακτίναεγγυημένη μέγιστη απόσταση πριν τον επόμενο φορτιστή και το 40λεπτο αναμονής, σήμερα.
Πιο πολύ γελάνε αυτοί που πλεόν φωτογραφίζουν απ το κινητό στριμάροντας μουσική στο bluetooth headset...Αν και το πράγμα με τα αυτοκίνητα θυμίζει περισσότερο τις επικές συγκρούσεις για το πιο φορμάτ εικόνας θα ήταν καταλληλότερο για 3D κι αν έπρεπε η υπεργαμάτη τηλεόραση που θα αγοράζαμε να έχει μαζί γυαλιά ενεργού ή παθητικού διαφράγματος...
Μας τα είχαν κάνει τσουρέκια οι κατασκευαστές με το 3D, γυρίσαν και το Avatar επί τούτου, και πολλαπλασίασαν τις απαιτήσεις και τιμές των συσκευών που δεν κάλυπταν καμιά πραγματική ανάγκη καλύτερα απ' το κλασικό δισδιάστατο σινεμά κι ήταν απλά, εντυπωσιακά παιχνίδια για μεγάλους.
Είχαν αρχίσει μάλιστα και οι μεγάλες κόντρες για το ποια κάσκα εικονικής πραγματικότητας θα μας τριπάριζε καλύτερα...
Να μην πούμε για τα γυαλιά της γκούγκλ που θα άλλαζαν τον κόσμο.Προς το παρόν σε αυτό το στάδιο βρίσκεται η ηλεκτροκίνηση.
Επικός αγώνας για τις εντυπώσεις και το hype και ουσία λίγο παραπάνω απ το μηδέν, ο οποιοσδήποτε φερετζές Οικολογίας χάθηκε με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν τελευταία, πολλά υποσχόμενη η τεχνολογία που αναπτύσσεται, αν καταφέρουμε και επιζήσουμε εμείς τα υποζύγια, κάποτε θα φάμε (το) τριφύλλι -
Όμως, τώρα, το να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε καθιστά τόσο πρωτοπόρο, που επίσης δεν έχεις θέση. Και για να κάνω πάλι έναν παραλληλισμό, είναι σα να είχες router το 1997, την εποχή του dial up. Είσαι τόσο μπροστά, που είσαι ασύμβατος με την πραγματικότητα που σε περιβάλλει.Πολύ ωραία το έφερες.
Επίσης έχει μια υπαρκτή χρήση με τα μικρά ηλεκτρικά μοτοποδήλατα. Τσάμπα Κινεζιες (παίρνεις και με 1.000, φθηνότερα από τα περισσότερα ποδήλατα) και κάνεις τις δουλίτσες γύρω γύρω.
Είναι τόσο μικρό το κόστος που δεν σε νοιάζει σε 3-4-5 χρόνια τι θα γίνει, ξέρω πολλούς που έχουν πάρει τέτοια για εξοχικά/χωριά ακόμη και ένα να υπάρχει στην οικογένεια ή να πηγαίνουν τα παιδιά φροντιστήρια ή γυμναστήρια, που μετά απλά τα χαρίζουν ή τα πετάνε αν θέλουν να πάρουν άλλο, ή τα κρατάνε στην οικογένεια για 2ο-3ο-4ο, ή οτιδήποτε.
Οι μπαταρίες συνήθως είναι αποσπώμενες οπότε φορτίζεις στο μπαλκόνι (μέσα στο σπίτι φοβάσαι λίγο!) άρα δεν σε ενδιαφέρουν πάρκινγκ, φορτιστές, χώροι στάθμευσης.
Είχα αποφασίσει να πάρω ένα καινούργιο δίκυκλο μέχρι τον Ιανουάριο του 23 (συνήθως αυτό είναι το deadline τις περισσότερες φορές!), κοίταξα 3 επιλογές, μεγάλο scooter, ηλεκτρικό ή μηχανή. Ούτε καν ηλεκτρικό scooter δεν συμφέρει αυτή τη στιγμή για να κάνεις 2-3 πραγματακια παραπάνω ή είσαι λίγο απαιτητικός, έπρεπε να εξαντλήσω το μπάτζετ για να πάρω επιδόσεις 125αριου και τουλάχιστον 1/3 λιγότερη αυτονομία που οριακά κάποιες φορές μπορεί να μην φτάνει καν για την ημέρα. Εκτός του άγχους της φόρτισης συν όλο το υπόλοιπο εργασιακό άγχος..
Αλλά για κάνα μικρούλι τσαμπε αν δουλεύεις δίπλα, ή να πας περίπτερο ή ένα μπάσκετ ή για κάνα πιτσιρίκι είναι μια χαρά..
Αυτό είναι ένα μεσαίο παράδειγμα, με περισσότερες απαιτήσεις, από την άλλη το σκέφτεσαι γιατί θέλει 3.000€ για 100χλμ αυτονομία και αν και λένε 125, ουσιαστικά πιάνουν επιδόσεις 100αριου, ας πούμε..
https://daytona-electric.gr/model/e-viball-125/
Πάντως είναι πολύ πρακτικό, και έχει πολλά μοντέλα φθηνότερα.
Για καλύτερα πας SuperSoco ή το Ισπανικό Silence (ίδιο με το Seat).
Εννοείται Active 3D glasses!
Το είδα το καινούργιο. Καλύτερο από το πρώτο. Προτείνω της αίθουσα 7 Sfera στο The Mall. Είναι τόσες πολλές οι ώρες που εκεί θα έχετε τουλάχιστον μία καλή πολυθρονιτσα άνετη..και στο τεχνικό κομμάτι αξίζει να το δείς με τα πάντα όλα (αυτή η αίθουσα και η προβολή είναι 3D, HDR, HFR και Dolby Atmos).
-
@diego1960 said in Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση:
@ storm χθές τσακώθηκα σε ανταγωνιστική σελίδα διαδικτυακή που "σπατουλάρει" καθημερινά τα τάμπλετ με αρθράκια για το πόσο οικολογικά, ανώτερα και σε κάθε περίπτωση η μοναδική λύση για το μέλλον είναι. Απλά χυδαίοι.
Δεν χρειάζονται τσακωμοί. Η αδιαφορία αρκεί.
Εγώ με συγκεκριμένα μέλη δεν μπαίνω καν σε διαδικασία παραθέσεων και διαλόγων. Δεν έχω χρόνο να τον σπαταλώ σε πληκτρολογήσεις σεντονιών. Όσοι έχουν χρόνο άπλετο ας κάτσουν να τα λένε μεταξύ τους.Για τα ηλεκτρικά έχω εκφράσει τις απόψεις μου πάρα πολλές φορές. Προφανώς υπάρχουν άλλοι που θεωρούν ότι στην Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει αυτό το εγχείρημα. Για να το λένε θα έχουν τους λόγους τους.
-
Οσο για το τι θα οδηγησω εγω και τι οχι, δεν σε αφορα ουτε αφορα την κουβεντα μας ουτε κανει τα επιχειρηματα μου λιγοτερο εμπεριστατωμενα. Ακομα και να οδηγουσα και να μου αρεσαν τοσο πολυ τα ηλεκτρικα στην οδηγηση, που αμφιβαλλω, θα ηταν κατι υποκειμενικο. Οπως υποκειμενικο ειναι και να σιχαινεται καποιος τα ηλεκτρικα επειδη πχ δεν ακουει τον κινητηρα.
Εγω μιλαω για αντικειμενικα προτερηματα ενος ηλεκτρικου σενταν και γενικα ηλεκτρικου ανω των 50κ.
Υπαρχει λοιπον καποιο?Τζάμπα συνεχίζω την κουβέντα, γιατί έχει κολλήσει η βελόνα, αλλά ας σου δώσω άλλη μια ευκαιρία:
Τα αντικειμενικά επιχειρήματα ενός ηλεκτρικού σεντάν των 50Κ έναντι ενός θερμικού των 50Κ είναι οι πολύ καλύτερες επιδόσεις, το πολύ μικρότερο κόστος χρήσης (κατανάλωση και συντήρηση), η ευκολία οδήγησης, η αγχολυτική εμπειρία, τα χαμηλότερα επίπεδα NVH. Δεν τα λες ούτε λίγα ούτε ασήμαντα...Κατά τ' άλλα, το ότι θεωρείς irrelevant την εμπειρία οδήγησης ενός αυτοκινήτου (πόσο μάλλον όταν το κινητήριο σύνολο δεν είναι συμβατικό) για τη διαμόρφωση άποψης, απλώς είναι άλλη μια απόδειξη του ότι είσαι τσακωμένος με τη λογική και προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις με ανύπαρκτα επιχειρήματα.
-
Η διαφορετική εμπειρία δεν την κάνει καλύτερη εμπειρία, μην υπερβάλεις και εσύ. Πάλι θέμα επιλογών είναι, αλλιώς θα τρέχαμε όλοι να προλάβουμε.. ακόμη και το πρόγραμμα επιδότησης ποδήλατα και μοτοποδήλατα αφορά περισσότερο, τρελή αποτυχία και για ταξί ειδικά..
-
Όμως, τώρα, το να έχεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σε καθιστά τόσο πρωτοπόρο, που επίσης δεν έχεις θέση. Και για να κάνω πάλι έναν παραλληλισμό, είναι σα να είχες router το 1997, την εποχή του dial up. Είσαι τόσο μπροστά, που είσαι ασύμβατος με την πραγματικότητα που σε περιβάλλει.Και εγώ πιστεύω πως δεν θα φτάσει στο άμεσο μέλλον την αντλία βενζίνης αλλά θα ξεκινάς με 800 χλμ αυτονομίας και θα θέλεις ένα 30 λεπτό για να προσθέσεις αλλα 300-400 χλμ σε φορτιστές των 350Κw
Αυτό το βλέπω ως ένα υπερβολικά ρεαλιστικό σενάριο, αν και οι ανακαλύψεις των μπαταριών κάθε μήνα αλλάζουν όλα τα δεδομένα. Όπως έχω γράψει είναι ιστορικα τα γεγονότα με τις μπαταρίες. Θυμίζει τα εμβόλια στην πανδημία που πολλά ερευνητικά κέντρα ταυτόχρονα προσπάθησαν να βρουν μια λύση.
Από την άλλη ότι ένα σημερινό Τέσλα θα θεωρείται απαρχαιωμένο, πρέπει πρώτα από όλα να υπάρξει στο σήμερα. Ειδάλλως δεν θα θεωρείται απαρχαιωμένο γιατί δεν θα έχει αφευρεθει.
Τα κινητά σας σήμερα είναι ότι είναι διότι υπήρξαν τα πρώτα iphones. Το να χλευάζει κάνεις τα πρώτα iphones όταν σήμερα χρησιμοποιεί μια αντιγραφή της τεχνολογίας τους (φυσικά πιο ανεπτυγμένη πλέον λόγω ανταγωνισμού) είναι άδικο.
Θα σας πω ένα μυστικό για τις τηλεοράσεις. Κλείστε το ένα μάτι σας και δείτε τηλεόραση με το άλλο. Σε 3-5 δλ θα γίνει 3d η εικόνα. Θα αποκτήσει βάθος και οι χαρακτήρες θα έρχονται πιο μπροστά από το πίσω περιβάλλον διότι ο εγκέφαλος μας προσαρμόζεται αμέσως και δημιουργεί μόνος του την αίσθηση του βάθους.
-
Οσο για το τι θα οδηγησω εγω και τι οχι, δεν σε αφορα ουτε αφορα την κουβεντα μας ουτε κανει τα επιχειρηματα μου λιγοτερο εμπεριστατωμενα. Ακομα και να οδηγουσα και να μου αρεσαν τοσο πολυ τα ηλεκτρικα στην οδηγηση, που αμφιβαλλω, θα ηταν κατι υποκειμενικο. Οπως υποκειμενικο ειναι και να σιχαινεται καποιος τα ηλεκτρικα επειδη πχ δεν ακουει τον κινητηρα.
Υπαρχει λοιπον καποιο?Τζάμπα συνεχίζω την κουβέντα, γιατί έχει κολλήσει η βελόνα, αλλά ας σου δώσω άλλη μια ευκαιρία:
Τα αντικειμενικά επιχειρήματα ενός ηλεκτρικού σεντάν των 50Κ έναντι ενός θερμικού των 50Κ είναι οι πολύ καλύτερες επιδόσεις, το πολύ μικρότερο κόστος χρήσης (κατανάλωση και συντήρηση), η ευκολία οδήγησης, η αγχολυτική εμπειρία, τα χαμηλότερα επίπεδα NVH. Δεν τα λες ούτε λίγα ούτε ασήμαντα...Κατά τ' άλλα, το ότι θεωρείς irrelevant την εμπειρία οδήγησης ενός αυτοκινήτου (πόσο μάλλον όταν το κινητήριο σύνολο δεν είναι συμβατικό) για τη διαμόρφωση άποψης, απλώς είναι άλλη μια απόδειξη του ότι είσαι τσακωμένος με τη λογική και προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις με ανύπαρκτα επιχειρήματα.
H ευκολια οδηγησης και η "αγχολυτικη" εμπειρια στην οδηγηση των ηλεκτρικων απο που προκυπτει?
Κουβαλανε και καμια Ταυλανδή μαζι και σου κανει μασαζ? Η μηπως οταν βγαινουν στο δρομο αδειαζει απο κινηση και εμφανιζονται αυτοματα θεσεις παρκαρισματος, γι'αυτο σου διωχνουν το αγχος?
Οσο για το κοστος χρησης, απ'τη στιγμη που δινεις 50κ για να χρησιμοποιεις κατι περιαστικα και μονο, απο μονο του το κανει ασυμφορο οικονομικα.Οταν λοιπον εσενα που υποτιθεται οτι οδηγεις ηλεκτρικο τα επιχειρηματα σου υπερ του ειναι τα 0-100, η "αγχολυτικη" εμπειρια (γιατι ετσι) και τα υπολοιπα που γραφεις, καταλαβαινει κανεις το ποιος ειναι τσακωμενος με τη λογικη και δεν εχει ουσιαστικα κανενα σοβαρο επιχειρημα εκτος απ'το να γραψει κανα δυο υποκειμενικες παπατζες μηπως δικαιολογησει τα αδικαιολογητα που ειναι οτι καποιος δινει 50κ+ χιλιαρικα για μια γκουμουτσα σχεδον 5 μετρων για να κυκλοφορει στην πολη, "αγχολυτικα" παντα.
-
Καλά το είπα: τζάμπα τα γράφω, αφού και εσύ είσαι ΑΝΙΚΗΤΟΣ!
-
H ευκολια οδηγησης και η "αγχολυτικη" εμπειρια στην οδηγηση των ηλεκτρικων απο που προκυπτει?
Άμεση ροπή 55 -70 κιλών (τόσο έχουν τα ακριβά) με το πάτημα του πεντάλ.
To model3 perfomance έχει 66 κιλά ακαριαίας ροπής σε όποια ταχύτητα και αν κινείσαι σε οποίες συνθήκες και αν βρίσκεσαι.
Τέτοια δύναμη και ιδιαίτερα σε ρεπριζ και απόκριση δεν θα δεις με κανένα θερμικό στα ιδια χρηματα. Συνεπώς αποκτάς δύναμη σουπερκαρ σε τιμή πριμιουμ σενταν.
Απέχθεια για την ηλεκτροκίνηση